ÖTV LİMİTİ ALTINDA ELEKTRİKLİ ARAÇ ÖNERİSİ
Merhaba,
Eşim halihazırda dizel araç kullanmakta ancak iş değişikliği nedeniyle günlük mesafesi 60 km'ye çıktı. Kapalı otoparkıma wallbox taktırma imkanım var. Bu nedenle elektrikli araca geçmeyi düşünüyorum.
Burada önemli konu her gün İstanbul'da köprü trafiğine giriyor, yoğun trafikte aracın dur-kalk yapacak, şeritte tutacak kadar otonom sürüşe sahip olması tercih sebebi olur.
Haftasonları ailece kullanıyoruz aracı. 3 kişi olduğumuz için aşırı büyük bir şeye ihtiyacımız yok.
Mümkünse %25 ötv limiti altında almayı düşünüyorum. Seçeneklerim ve düşüncelerim aşağıdaki gibi:
Ioniq 5: En öne çıkan araç gibi şu an. Eksileri: Bluelink olmaması, deri olmasına rağmen koltuk soğutma olmaması, eşim kullanacağı için şehir içi boyutlarının bir tık büyük olması
Tesla Model Y: Standart paket çok içime sinmiyor, zaten stok da yok. Boyutları da büyük.
Skoda Elroq: Makyajlı versiyon gelecek, fena araç değil ancak 800v olmaması ve VW'e rakip olmasın diye kalitenin bir tık düşük olduğunu duydum.
Volvo EX30: İç hacmi çok küçük.
Mini Countryman: Adaptif cc olmaması.
Togg: Çıkan yazılım sorunları ve servis süresinin uzaması ve 2. el değerinin düşük olacağı tahminim nedeniyle düşünmüyorum.
Çin markalarını düşünmüyorum
Bu açıdan yeni Ioniq 6 ile bluelink gelmesini bekleyip, belki beraberinde Ioniq 5'e de bluelink gelmeye başlar mı diye beklemek gerekir mi? Ya da farklı bir önerisi olan var mı?
İlla 2400'e araç almak zorunda değilim, 1500'e 2.el mantıklı bir elektrikli araç da olabilir ancak gözüme çarpan bir şey olmadı.
Şimdiden teşekkürler.
İstanbul Avrupa Yakası Kia Özel Servis Tavsiyesi?
Crossover/SUV araç tavsiyesi
|
TT Arena'da 7. kategori mi, VIP mı?
|
Goldmaster NAV-560 nasıldır? ACİL!
|
Samsung 46F6470 mi, LG 47LA660S mi?
|
Ev Düzüyoruz - Tavsiyeye İhtiyacımız Var
|
42-55" arası TV Tavsiyesi
|
2000 Primera Ayna Sorunu (FOTO)
|
Son Giriş: 19 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.266
İkinci El Bölümü Mesajları: 127
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 893)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 314 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
4 Yanıt
0