Şimdi Ara

Mercedes A Class'ın çok beğenilen kabin işçiliği. Gelin 'kalite' algısını tartışalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
8.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle belirtmek isterim ki bu konuyu tamamen yapıcı bir amaçla açıyorum. Bu konuyu açmamın sebebi de sadece kendi görüşüme ya da profesyonel test görüşlerine değil, otomobille haşır neşir olan herkesin görüşüne değer vermemdir.

Bu otomobilin kabini hakkındaki görüşler taban tabana zıt, hatta C segmentinde bu kadar birbiriyle zıtlaşan yorumlar olmamıştı.

İnceleyen herkesin, kalite algısını neye dayanarak yorumladığını öğrenmek isterim. Elbette ki hepimizin gözünden kaçan bir nokta vardır, kaçırdığımız noktayı öteki arkadaşımızın gözünden yakalama şansımız olacaktır. Siz bu araç ile ilgili kalite algınızı nasıl oluşturdunuz?

Şimdi de uzman görüşlerini göstermek istiyorum. Bakalım kabin işçiliği konusunda ne deniliyor;

Auto Motor & Sport dergisinin kabin hakkındaki görüşleri:

Mercedes A Class'ın çok beğenilen kabin işçiliği. Gelin 'kalite' algısını tartışalım.

Oto Haber dergisinin kabin hakkındaki görüşleri:

Autocar dergisinin araç hakkındaki görüşü (Kusura bakmayın, kabin ile ilgili kısmı çekmiştim ama çok parlamış. Daha sonra tekrar fotoğrafını çekeceğim.)

Tabi bunlar profesyoneller, dolayısıyla her an teşvik priminden etkilenme durumları var.
    Ve söz ahalide, buyrun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Daha arabanın canlısını görmedim ama ne yalan soyliyim içim gitti gercekten güzel araç sonuçta mersedes bı golfte astarda ki malzeme kalitesinden yüksek olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu aracı forumdan enes abi ile test ettiğimde, beklentimin üstüne bir C sınıfı araç olduğunu anlamıştım abi. Dış tasarım, iç yapının ergonomisi, gerçekten başarılı
  • Fuarda inceledim.Bu araçtan fuardaki cls,gl,ml,c,e gibi araçların kalitesini beklerseniz sonuç hayal kırıklığı olacak.Ama dediğim gibi bu araç c segmentinde.Ve golfü o kadar övenler içine binip inceledi mi acaba?Tamam güzel ama kesinlikle abartıldığı kadar da etkileyici değil.Yani A serisi C segmenti için gayet güzel bir seviyede.Ha ben de Mercedes bir araçtan daha yüksek bir kalite bekliyordum ama böyle bir fiyat ve böyle bir segment.Fazlasını istersek de neden fiyatı 80-90 binden başlıyor diye eleştirmeye de hakkımız olmazdı.
  • Televizyonu tokatlayarak tamir eden, bozulan arabanın tekerine tekme atarak tekrar çalışmasını ümit eden Türk vatandaşının "dürtüklemek"-"çekiştirmek" suretiyle yapmış olduğu iç mekan kalite testinden daha mı iyisini bilecek o dediğin dergiler arkadaşım?

Bilirsin ki hepimiz 1.85 boyundayız ve küçükken de gözlerimiz yeşilmiş, sonradan kahverengi olmuş. Ayrıca,

• Sınıfına göre gayet iyi geldi bana da.Belki marka algısından etkilenmiş de olabilirim ancak ben beğendim.
  • Tutupta o bir mercedes her modeliyle karşılaştıralım deyip C,E,S,CLS gibi serilerle karşılaştırıyolar sonuç olarakta A serisi kalitesiz damgasını yapıştırıp gidiyolar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekranı hariç geriye kalan detaylarda benim incelediklerimin içinde en iyisiydi. ( amg serisini inceledim)

Direksyon , karbon görünümlü ön panel , gösterge tablosu , dijital ekranı, ayar tuşlarının yeri ve kalitesi bence fiyatına göre makul. C sınıfı bu fiyatlarda bir araç düşünüyor olsaydım eğer tercihim olurdu.
  • göğüsü elleyip yumuşak plastik olmadığını görüp kalitesiz diyenler olduğu sürece bu tartışma devam eder. sanki ön göğüste yatacağız :S
  • Göğüs ve üst kısımlar banada çok kaliteli geldi. Ama kapılarda üst kısımlarda ki sert plastikler biraz kötü durmuş. Onun dışında, ergonomik, kapıların alt kısımları falan kumaşlı derili çok güzeldi.

Ben inceledikten sonra kalitesiz demeye içi elvermeyenlerdenim.

İşçilik hatası zaten yokta, kapıların söz konusu kısımları da yumuşak dokulu plastik olsaymış 10/10 olabilirmiş.

C kasa kalitesinde olmasa da, beklentimin epey üstünde çıktı araç.
  • torpido tıklatanlara sormalı bu konuyu
  • Yok Efecim bizim forum ahalisi , hiç bi aracın sağına soluna bastırıp ses çıkartma girişiminde bulunmaz ama mercedes A serisine allah ne verdiyse bastırıp bastırıp , ahanda burdan ses geldi koşun komşular araç 5 para etmez deyip gaza gelirler. Yahu bu aracın fiyatına da oha çüş dediler, A3 , bmw 1 den farkı yok ,volvo dan da ucuz , daha ne kadar olabilir acaba ? Mercedes arakdaslar bu , dsg higline golf 70 bin liraya satılırken , bu ara. 55-60 olmaz kimse kusura bakmasın..
  • Olur mu hiç yanlıştır onlar DH test editörleri orasını burasını mıncıklayınca ses cıkıyormuş
  • cumartesi arkadaş almış kullandım ben de çok beğendim, herkes laf ediyor neden beğendin diye. açık açık c sınıfında şu anda en iyi seçim olmuş araç, hiç öyle kalitesiz, ya da kusurlu bir hali yoktu.
    özellikle koltuklar, sürüş konumu, aracın hızlanması, konforu çok iyiydi. diğer mercedesler kadar değil tabi ama 66.000'e dizel mercedes bu, hiç renault motoru falan demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 6 Kasım 2012; 11:55:51 >
  • Bu arabayi golf ile kiyaslamak cok sacma geliyor bana. İclerine oturun anlarsiniz ne demek istedigimi. Kiyaslanacak bir araba varsa oda 1 serisidir. Eksisi artisi konusulur ama golf nere mercedes a nere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi klasmanında iyi bir araç. mercedes alıyorsunuz sonuçta. ama gidip de 300 bin TL lik araçla kıyaslamak da komik olur zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

Yok Efecim bizim forum ahalisi , hiç bi aracın sağına soluna bastırıp ses çıkartma girişiminde bulunmaz ama mercedes A serisine allah ne verdiyse bastırıp bastırıp , ahanda burdan ses geldi koşun komşular araç 5 para etmez deyip gaza gelirler. Yahu bu aracın fiyatına da oha çüş dediler, A3 , bmw 1 den farkı yok ,volvo dan da ucuz , daha ne kadar olabilir acaba ? Mercedes arakdaslar bu , dsg higline golf 70 bin liraya satılırken , bu ara. 55-60 olmaz kimse kusura bakmasın..

+1

Aracı alamayacaklarını bildikleri için kendilerini böyle rahatlatıyorlar belki de.

Garip bir durum.
  • Evet tüm otoriteler alamadıklarından aracı itin bilmem neresine sokuyorlar avrupa'da ; geçiniz efendim mat watson kendi blogunda bizati olarak ''leğen plastiğiyle donatılmış'' ibaresini kullandı bu araç için (mübalağa içerir ) , bir çok otoriteye göre C sınıfının f/p olarak en kötülerinden birisi , S Class almayan gden bir ensesi kalın abi almışken kızına da kırmızısından A Class alıp çıkar satarsa, satacağı bu ...

o aracın eksilerini hele okuyun bir ya da dili olamayanlar yazıp çevirsinler buradan linkde vereyimhttp://translate.google.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 6 Kasım 2012; 12:37:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: öyle değil mi olric

Evet tüm otoriteler alamadıklarından aracı itin bilmem neresine sokuyorlar avrupa'da ; geçiniz efendim mat watson kendi blogunda bizati olarak ''leğen plastiğiyle donatılmış'' ibaresini kullandı bu araç için (mübalağa içerir ) , bir çok otoriteye göre C sınıfının f/p olarak en kötülerinden birisi , S Class almayan gden bir ensesi kalın abi almışken kızına da kırmızısından A Class alıp çıkar satarsa, satacağı bu ...

o aracın eksilerini hele okuyun bir ya da dili olamayanlar yazıp çevirsinler buradan linkde vereyimhttp://translate.google.com.tr/

Mercedes bildiğim kadarı ile bu güne kadar Fiyat /Performans ı yüksek olan hiçbir araç üretmedi.

Yani F/P arayan birinin Mercedes ile ne işi olur ki ?

Türkiye'de Fiyat performansı en yüksek coupe Megane coupe idi galiba. Oto haberin fiyat kalite endeksi adı altında bir araştırması vardı. Bu listede mercedes e coupe yerlerde gezer. Kötü araba olduğunu göstermez .

• quote:

Orijinalden alıntı: öyle değil mi olric

Evet tüm otoriteler alamadıklarından aracı itin bilmem neresine sokuyorlar avrupa'da ; geçiniz efendim mat watson kendi blogunda bizati olarak ''leğen plastiğiyle donatılmış'' ibaresini kullandı bu araç için (mübalağa içerir ) , bir çok otoriteye göre C sınıfının f/p olarak en kötülerinden birisi , S Class almayan gden bir ensesi kalın abi almışken kızına da kırmızısından A Class alıp çıkar satarsa, satacağı bu ...

belli noktalarda kalite kötü(doğrudur ama genel anlamda kalitesiz denemez)
    bağaj ufak,kullanışsız(bunu bende söylüyorum iki çocuklu ailelere gelmez)
    amg sport konfor açısından iyi değil(doğrudur)

yalnız artılara bakalım birde
    süper görünüyor
    giriş donanımı cidden ucuz ve yeterli
    tüm motor seçenekleri ekonomik.

aracı görün bence çünkü diğer mercedeslerle kıyaslayınca kötü yoksa sınıfındaki araçlardan kesinlikle iyi. ve puan olayında top gear dışında bir şeye güvenilmez onlardan ise 8 puanı kapmış. i30'a 5 yıldız veren ve sürekli reklamını yapan bir adamdan bahsediyoruz burada allah aşkına. mercedes biraz uğraşsa emin olun 5 yıldız alırdı car buyer'dan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 6 Kasım 2012; 13:17:51 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.