Memur oldukça geniş bir kavram. Ama tapu gibi, SSK gibi yerlerde bu doğru. Özellikle son 5 yılda tanıdık yoksa iş yapman çok zor. Her şey çok yavaş. Memurları koruyan kanunlar kalkmadığı ve performansa dayalı çalışma sistemi gelmediği sürece bu zor. Ama bunu yapacak kadar cesur biri çıkmadı henüz. |
Memurlar çalışmıyor (4. sayfa)

-
-
Sen de memur ol
Sen de çalişma
Yan gel yat osman
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz böyle memur yatıyor, işçi pis, köylü cahil, z kuşağı çöp, yaşlılar sabun fabrikasına gitmeli, Akp'ye oy verenler koyun, Chp'ye oy verenler ahlaksız ayyaş diye birbirinizi yemeye devam edin. Birileride sizi sömürmeye devam etsin. Bir laf vardı tam hatırlayamadım. "Açlıklarını unutturmak için kavga etmeliler" böyleydi galiba. Doğrusunu bilen varsa yazsın lütfen.
Sizin bu birbirinizi karalamanız ahmakça ve cahilcedir. Uyanın artık. Birbirinizden nefret etmek için hiçbir sebebiniz yok ama nefret ediyorsunuz!
Konuyu açan arkadaş ya tam bir cahil köle ya da provokatör!
-
Günümüzdeki haliyle cep doldurma ve rant için bedavaya yapılan halini değil dr, hizmet kalitesi için tüm kurumların özelleştirilmesini destekliyorum. Devlet sadece özel kurumların yapamayacağı işlere bakmalı, milli savunma yargı gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence de senle aynı ülkede yaşamıyoruz. Norveç'te yaşıyorsun galiba. Sokağa çık da devlet kurumlarından memnuniyet anketi yap bakalım. Bunu özellikle okumuş kesime yap bir ayağı çukurda cahil kesime değil. Cahil kesim bir bardak su bir ekmek bulsa yüz kez şükreder
Dün Ptt'ye şube harici halledilemeyecek bir iş için gittik 10 kişilik sıra 1 saatte eridi 2 gişe açıktı. Bu 10 kişinin 8'i yaşlı ve internetten,atm'den,telefon bankacılığından halledilebilecek işleri şubede halletmeye gelmiş. Biri su faturası ödeyecek,biri maaş çekecek,biri mtv ödeyecek,biri para yatıracak... Memur "bu işlemi atm'den yapabilirsiniz "deyince bunağın biri "atm'den uğraşamam sen burdan yap"dedi üstelik bu bunak 5 dakika önce memurlara çok yavaş çalışıyorlar diye fırça attı. Memurları da pek sevmediğim için onlara sahip çıkmadım ama memurlar haklıydı. Bu yaşlı kesimin hiç mi çocuğu,yeğeni,komşusu yok da su faturası ödemek için Ptt'ye geliyor. Zaten çantalarını açıp para vermeleri,para üstünü çantaya koymaları bile gişe önünde 3 dakika sürüyor. Gişe önünden ayrılmak istemiyorlar dolayısıyla memur da sıradaki müşteriyi alamıyor. Memurla sohbet ettim o da yaşlılardan bıkmıştı. Fatura ödeme başına 15-20 lira alsak belki sorun çözülür dedi. Hadi faturayı da anladım da maaş çekmek için atm yerine gişeye gelen dangalakları ne yapacağız? Bu dangalaklar yüzünden 1 saat sıra bekledik. Memurlara b.k atalım da kendimizi ve yakınlarımızı sütten çıkmış ak kaşık görmeyelim.Fatura ödemeye gelen genç dangalaklar bile vardı o kadar sinirlendim ki faturayı ağzına soksam sinirim ancak geçerdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İhracat firmam var.
Gümrük memurlarından, kolcusundan tut muayene sorumlularına kadar neler çektiğimizi ancak bu işi yapanlar bilir. Hem utanmadan ekstradan ücretler alınır hem de nazla iş yaparlar. Öğlen tatili biter ama içeriden kitlenen kapılar ardında tavla oynamaya devam ederler.
Sgk ya gitmeden halledilmeyecek işim düştü 2 yıl kadar önce. O memurlar yerine ben utandım. Kocaman 9 katlı binada sırada beklerken o memurların nelerle meşgul olduğunu ve sırıtarak bir yandan devam eden muhabbetleri keşke kameraya alabilsem dedim. Tabi bunlar alt katta devam eden durum. Bizlerin görmediği üst katlardaki durumu düşünemiyorum bile. Alt katta belki 10 tane iş yapılması gereken banko var. Qmatic den numara alıp bekliyorsun ama o 10 tane bankodan sadece 3 tanesi açık. Oradakiler de canı isteyecek ve vatandaşı alıp işlem yapacak. O binada o kurumda yüzlerce memur çalışıyor ve 10 tanesi işinin, maaşının hakkını vererek iş yapıyorsa ben bir halt bilmiyorum.
Tapu dairesine işim düştüğünde oradaki manzarayı anlatmaya hiç gerek yok.
Memurlar maaşlarından utanmadan şikayet ediyorlar. Maaşları gayet güzel. Hele memur zihniyetli emeklerine bakarsan elimde yetki olsa bugün en az yarısını işten atar ve performansa göre maaş ödenecek sistem getiririm.
-
Sgk'da bir isim var, 1 senedir çözülmedi. Gittiğimde ters ters konuşup mail at diyorlar, mail atıyorum 6 ayda zar zor o da eksik, yanlış bilgi dönüyorlar. Nereye şikayet edebilirim? Nasıl cozdurecegiz bu işi?
Aynı yerde doğum iznine çıkan yeni atanmış bi kadın vardi, bu kadar yardımsever memuru ilk kez görmüştüm. Nolduysa o gidince oldu.
türkiyede 3,2 milyon memur var. memur başına 26 vatandaş düşüyor. ab ülkelerinde memur başına 20 kişiden daha az kişi düşüyor. abd de ise 10-15 kişi civarında. ülkemizde en büyük eksiklik denetim pozisyonlarındadır. en az 1 milyon denetim elemanı gerekli, başka türlü kayıt dışı ekonomiyi önleyemezsiniz. milyonluk metropolleri 200-300 kişilik denetmen ekibiyle denetleyemezsiniz. memur dendiğinde aklınıza masa başında çalışanlar gelmesin. birde sağlık çalışanlarının sayısı yetersiz. kamu hastanelerinden düşük kalitede hizmet alıyorsanız yetersiz personel yüzünden.
ayrıca ülkenin en büyük oy deposu yoksul kesimdir.15-16 milyon civarında doğrudan yardım alan kişi var.
-
Ziraat bankası eskişehir şubeleri 1 haftadır telefonları açmıyor. Bu nasıl iş. 800 lira kart borcum varmış. Kartı iptal edip hukuk bürosuna icra dosyası olarak göndermişler. Ne ziraat ne de hukuk bürosu telefonu açıyor. Paramız var borcumuzu ödeyemiyoruz. Yok yere icra gelicek bunların yüzünden.
-
Vergi yiyici pardon memur sayisi 5 milyon
www.aa.com.tr
Kamunun 4 milyon 834 bin çalışanı varhttps://www.aa.com.tr/tr/gundem/kamunun-4-milyon-834-bin-calisani-var/2409505
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
kalkıp şubeye gideceksiniz hocam.
biz de senede bir vergi ödemek için gidiyoruz çünkü telefonla ulaşmak mümkün değil.
şubeye gidip adamların saniyelik boş vaktinin olmadığını görünce kızamıyorum da şahsen. sürekli müşteri ile ilgileniyorlar, o arada çalan telefonlara da mecburen bak(a)mıyorlar.
-
eskiden çok daha kötüydü.. gençler o günleri bilmiyor maalesef(inanmayanlar aile büyüklerine sorsunlar).
bu kadar özelleştirme neden yapıldı zannediliyor.
657 ye tabi neredeyse memur alınmıyor denilebilir.çoğu artık sözleşmeli işçi/memur.
bizdeki denetimsizlik vb sıkıntılar yüzünden devlet işleri maalesef tam olarak yüzde yüz ilerleyemiyor hala.
hala çeşitli işlemler için mücadele veriliyor. üzücü.
-
Kimi 1,5 saat bekletmişler Allah aşkına. Hangi hastane, hangi doktor söyle de bilsin herkes. Bunları söyleyemeyeceksen buraya da ne üdüğü belirsiz bilgileri yazmyacaksın. Şikayette bulundun mu o vakit bir de, dur söyleyeyim kesin bulunmadın. Ayıp günah yani.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 yıldır haftanın 5 günü ingilizce konuşarak para kazanan ve en son ekim 2021 yds sinden 93.75 almış biri olarak kardeş kusura bakma da ingilizcen gözümü kanattı. olmuyorsa zorlama bence. kıps.
-
Memur olmak vardı kıyak iş, yan gel yat para al, çalışmadan maaş, oh ne ala.
-
tax eater oh sorry memur number is five milion.
-
hangi hastane peki, polk de yemek için hasta bekletecek kadar kimin zamanı varsa oraya tayin isteyelim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de bir memurum şöyle birkaç şeyi izah edeyim.
- Kesinlikle öğle arasını suiistimal edenler var. Ne yazık ki var. Ancak özellikle bizim kurumda her sene giriş-çıkış saatlerinin çıktısı alınır, başkan kontrol eder. Hatta geçen sene için birkaç kişiden - özellikle de uzman unvanına sahip kişilerden - savunma istendi.
- Telefonlara cevap verilmemesi için birçok sebep olabilir: Odada kimsenin olmaması (izinlidir vs), aynı odada başkası olsa bile genelde oda arkadaşının telefonuna bakmazlar. O an başka sebepten odada olmayabilir, sigara molası vermiştir dışardadır, kurum içi başka işlerle uğraşıyordur telefonu açmıyordur vs. Ya da kurumun işe başlama saati 9 falansa 10'a kadar açılmasını beklemeyin zaten. Çoğu memur sabah çocuğunu okula vs bıraktığı için işe kahvaltı yapmadan geliyor, kahvaltısını iş yerinde yapıyor. O esnada da telefon açmıyorlar genelde ki yanlış buluyorum bunu. Bana sabahın köründe çok kişi geliyordu yine de işini hallediyordum. Çayımız soğuyor ama tek derdimiz o olsun.
- Kurumda işi bilen az kişinin olmasını normal karşılıyorum, çünkü yeterli memur alınmıyor. Genelde bir işi yapacak 1-2 kişi oluyor, hatta 1 kişi olmanın eziyetini çeken 2 kişiyi bizzat kurumumda aynı katta tanıyorum. İzin kullanabilmeleri bile pek mümkün olmuyor ne yazık ki. Muhtemelen para yok diye kemer sıkma politikası olabilir.
- Bir de gelen vatandaşın işini doğru düzgün anlatamaması var. Gereksiz detaya girip doğumundan başlayarak konu anlatmak yerine genelde ne istediğini direkt söyleseler tek seferde doğru yere yönlendirilebilir. Bir de aynı katta olmanıza rağmen başkalarının hangi işlere baktığını detaylı bilemeyebiliyorsunuz. Bilseniz bile sürekli isimler farklı birime geçtiğinden şu kişiye git demek yanlış oluyor.
Bu arada o "çalışmadan maaş oh ne güzel" diyen asalakları şurada görmek isterdim. KPSS'de bir halt edememiş daha
Çalışsaydın da memur olsaydım paşam, zorla olma diyen yok! Sonra ağlardın ama asgari ücrete %50'de neden bize %30 diye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X