Şimdi Ara

Memur olmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite tercihimi bu seçimime yönelik yaptım, nerede okuyorsun diye sorduklarında cevap verince yaşlılar üniversitenin adının ve bölümün kendisinin bir ağırlığı var zannediyor ama okul gerçekten kebap. Derslerim kolay ancak hocalar işgüzarlık yapmasa, gereksiz ödevlerle veya yine gereksiz derecede zor sorularla kendilerini önemli göstermeye çalışmasalar hiç zorlanmam. Cidden istisna bir veya iki ders hariç derslerin bir şey öğrettiği yok, ödevler gerçekten sırf angarya. Okul bitince hayatımda son kez çalışıp KPSS kasacam.

Sonrasında az çalıştığım sürece ne olduğum umurumda değil. Öğretmen de olurum, sakin bir yerde itfaiye eri de olurum, herhangi bir devlet kurumunda niteliksiz masabaşı vhki de olurum. Hastane veya kışladaki memurluklar beni bozar ama, onlar çok iş. Polislik hakkında bilgim yok.

Görevde yükselme, terfi alma, iş değiştirme özgürlüğünün olmaması, fazla para kazanma, statü vs. hiçbiri umurumda değil. Tek istediğim iş başında yatabilmek ve düzenli maaş almak. Ekonomi ben atanana kadar düzelirse çömez bir memur olarak 10 sene önceki gibi en az 1000 dolar maaş alırım. Düzelmezse bile alacağım para ülke şartları için yine ortalamanın üstünde olacak. Üstüne haftada 5 gün 8 saat çalışacağım, hafta sonları garanti tatil. Yıllık izin desen diğer mesleklerle karşılaştırılamaz. Kiraya çıkarken memur olduğumdan bekar bile olsam evi tutmakta zorlanmayacam. Maaşım her ayın 15'inde yatacak, yok patron paranın üstüne yattı gibi dertlerim olmayacak. Mobbing vs olayı oldu mu direkt tayin isterim, üstüm zaten gideyim diye hemen onaylar. Yukarıda beni rahatsız etmeyen şeyler dışında memurluğun kötü yanı yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _giray_ -- 13 Ocak 2022; 17:50:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok öyle değil:

Mobing görünce hemen yer değiştirmiyor amirin. Şikayet ettiğin için daha da zulmediyor tayin hakkın olsa bile amirin izin vermeden kullanamazsın.

Ayrıca memurum ve görevim budur başkaca birşey yapmam diyemezsin. Gerektiğinde amirin odacı ziline basıp çağırır ve misafirlerine çay ve kayfeyi senden ister çünkü pandemi nedeniyle çay ocağı kapalıdır.

Amirine kargo gelir ama pabdemi nedeniyle kargocu binaya giremez, sen de işi gücü bırakıp 5 kat inip 2 blok geçerek kargoyu gidip sen alırsın.

Amirin tatil gününde seni arar önümüzdeki hafta işlem görecek dosyalarını masasına ister çünkü eşiyle kavga etmiştir ve evde durmak istemez. Sen plajda kızları bırakarak apar topar çıkar işe dönersin.

Amirin mesai sonrası 2 saat kalmanı ister sen de itirazsız kalırsın.

Ben bunları yapmam dersen amirinin hayatını nasıl cehenneme çevirdiğini görürsün...

• Bakın dostlar hukuk bitirmis biri olarak söylüyorum

Hukuk dahil muhendislik dahil tip ve dis haric herrrrr bölümde eger devlete giremezseniz ÖZEL SEKTÖRDE KANINIZI SON RADDESİNE KADAR EMERLER BES KURUS DA PARA VERMEZLER ALDİGİNİZ PARANİN BETİ BEREKETİ OLMAZ SACMA SAPAN RAKAMLARA HAFTADA 6 7 GUN 60 70 SAAT CALİSTİRİRLAR

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    bunu bilmeyen yok zaten de

8-9 yıl önce mezun olmak vardı 60 puan ile memur olurduk

şimdi nasıl olalım hamzovac söyle psikolog 85 ile atanıyor en kötü ben mezun olana kadar 90 olur nasıl olayım memur idris hamzovalı söyle ???

memur olsam psikolog olarak devlet hastanesinde hele bi de ilçeyse zaten kimse gelmezdi doğru düzgün sabah 9 aksam 4 takılırdım odamda mis gibi tek basıma gül gibi yasar giderdim la

eşşşek gibi calısacam üni bitince 1 yıl fena asılacam atandım atandım atanamadım go to mediamarkt eleman asgari ücret forever

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highest in the room -- 13 Ocak 2022; 18:56:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Hocam sizin için sorun değilse kurum adı söyler misiniz, hem ben hem de diğer gençler bu kurumdan kaçınalım. Ha tabii bunlar diğer kurumlarda da olabilir ama mesela bir okul müdürü bir öğretmene bu kadar eziyet edemez herhalde, değil mi  

• highest in the room kullanıcısına yanıt
    Bende devlette mi avukat olsam acaba

• Bölüm ne
    Sbky veya maliye diye tahmin ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polis olmak istiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Bankacı olmak istiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an en kebap memurluk öğretmenlik. Yeni mezun öğretmen maaşı ek dersle birlikte 8k net şu an. Haftada max. 30 saat mesai. 3 ay tatil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 13 Ocak 2022; 20:44:59 >

Özelden (kurumsal bir şirket, gıda sektöründe her gün gördüğünüz marka) tam 1 yıl önce aldığım 14K maaşlı, asgari ücretten olmak şartıyla kendi asistanımı işe alma imkanlı, 20 gün ücretli 20 gün ücretsiz izinli, tamamlayıcı sigortası olan, tek çocuğun özel okul masrafının 50% sini karşılayan, D sınıfı araç ve aylık 4 depo yakıt veren, ücretsiz lojman imkanı sağlayan (2 dönüm üstüne kurulu 5 katlı 140m^2 lik 5 daireli apartmanda) iş verenin teklifini reddetmiş olma sebebim kaynanamın "memuriyet garanti iş" takıntılı olmuş olmasıydı.

Şimdi o teklifi değil zamlı hali (60% zam almışlar) zamsız haliyle tekrar yapsalar topuklarım g.tüme vura vura koşar giderim.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Vay be.. Master yapmış adamı nasıl da ırgat haline sokmuşlar. Acep senin amir saidt karakkerli olup tüm bunlardan zevk mi alıyor yoksa tüm bunlar hayatın olağan akışına uygun mu

lisans KPSS ye mi giriyosunuz onun icin yoksa ayrı bi sınavı mı var

atama puanları ne durumda

• Antor kullanıcısına yanıt

Sana bu kadar güzel ve özel teklif sunduklarına göre herkeste olmayan bir takım özelliklere sahip olmalısın.. Seni özel kılan bu özelliklerine rağmen, kaynananın bile sözünden dışarı çıkamaman büyük zaaf..

• bu devirde memur olmak vardı :(

• Yazılım 1.sırada olmalı 2.sıraya memurluğu at şuan memurluk ne kadar kebap gibi görünsede ileride ekonomi düzelirse memurluğun avantajı kalmaz eskiler bilirler adamları zorla memur yaptırıyorlardı

• highest in the room kullanıcısına yanıt
    Kpss galiba cok bilgim yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.