Şimdi Ara

15 Yaşındayım Çiftçi Olmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ben lise ikinci sınıfa geçecek bir öğrenciyim ve 15 yaşındayım. Annem babam öğretmen lakin ayrılar. Ben de 2 sene önce liseye geçme sınavından ortalamanın yükseğinde bir not aldım. Fakat bu lise birinci sınıfta dersler bana çok ağır geldi. İngilizcem upper intermediate yani üst düzey fakat ondan başka sevdiğim hiçbir ders yok. Ama öteki yandan da toprakla uğraşmak tabiatı incelemek tarım yapmak hayvancılık yapmak benim o kadar ilgimi çekiyor ki anlatamam. Şehirde büyüdüğüm için pek fazla imkanım olmadı. Ama hep istiyorum. Şöyle şehirden gürültüden uzak tabiatla iç içe alın teri dökerek para kullanmadan köy ortamında yaşamak istiyorum. Annemden babamdan biraz toprak falan da kalmaz zaten bana. Artık çok sıkıldım sürekli apartmanlar karışık beton yapılar görmekten. Bir kuru dağ bile görsem iç geçirip dakikalarca bakıyorum boş dağa. Ne yapayım tavsiyeniz nedir? Tecrübeli abilerimden tavsiyeler bekliyorum herkese hayırlı akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gardash44-Malatyaşk -- 3 Ağustos 2017; 23:22:44 >







  • Eee, tavsiye yok mu :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be, şaşırdım doğrusu.
    Köyde yaşayan akrabaların vb. varsa en azından yaz mevsiminde ya da tatillerde, yani fırsat buldukça köye git, kaç.Doğa gezileri yap.Etkinlik düzenleyen gruplar kulüpler varsa katıl.
    Bir şeyler yetiştirmek açısından da evinin balkonunda saksıda sebze yetiştirebilirsin örneğin.Hemen bu bölümde konusu var bak istersen, araştırıp yapabilirsin.İzin verir sanırım ailen.

    Daha neler çıkar düşündükçe, aktif olmaya bak yani, en küçük fırsatları bile değerlendirmeye bak kardeş.

    Not:Felan değil 'falan' olacak.
  • Tamam abi çok sağolasın köyde yaşayan babam gil var ama babamın tarafına biraz soğuğum ana tarafı da şehre göç etmişler. Yani kaçış yok :D (Felan değil Falan olacak uyarın için teşekkürler :D)
  • başlığınızı eğitim yerine açıcaktınız yanlış yere açtığınız için çevap az gelmiş haliyle.
    ya açıköğretim kısmına yada devlet üniversiteleri kısmına açınız size fikir veren olacaktır.
  • çok teşekkürler en yakın zamanda taşıyacağım
  • Allah allah şaşırtıcı bir durum. Bu yaşta çiftçilik isteği güzel valla. Benim oğlum da lise 3 e geçti. İngilizce öğretmenliği okumak istiyor. Arada diyorum bak Ziraat mühendisliği oku. Toprakla falan ugraşırsın diyorum bana hadi canım der gibi bakıyor.

    Diyorum bak bende dogma büyüme istanbulluyum. Bende senin gibi düşünüyordum. Ama yaş ilerledikçe illa pişman olacaksın. Doğa ana seni çağıraca ama geç kalmış olacaksın diyorum. Tınlamıyor bile.



    Sen olayın erken idrakına varmışsın. Sakın vaz geçme. İllerde aynen dediğin gibi dünyanın en mutlu işine kavuşacaksın. İlerde çalışmaya başladığında ülkenin herhangi biryerinde ucuz arazi alirsin.

    Kendi arazini işletmesen bile Ziraat okursan eminim çesitli kurumlarda çalisip yine doğa ile içiçe olursun.



    Ayrıca çiftçilik her zaman evrensel bir meslek olmaya devam edecek. Savaş da olsa kıtlık da olsa çiftçi aç kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok değerli yorumunuz için çok tesekkür ederim. Sizinki gibi güzel mesajlar almak beni çok mutlu ediyor. Çok sağolun çok motive ettiniz teşekkürler. Ben de öyle düşünüyorum. İnşallah siz de hayalinize kavuşursunuz. Oğlunuza da başarılar :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiftçilik hayvancılık hoşuna gidiyor olabilir bu çok güzel fakat bu işler bir hayli zordur üstesinden gelebileceğini düşünüyorsan durma yap derim hemen. Tatilin olmaz sabah 6 da kalkman gerek hergün vs. vs. Gider böyle. Zaten ülkede tarım ve hauvancilik öldü severek yaparsan çok başarılı olursun. Devlet destekleri de var bu konuda ama yasin çok genç önce birinin yanında yazın işlere yardım et elin alışsın sonradan tam karar verince kendin başlarsın. Çünkü ilk başlarda bu işleri çekip çevirmen çok zor gelir sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumunuz icin sağolun ben de istiyorum bir çiftlikte bu işleri iyice öğrenmeyi ve evet sabah ezanında bile işbaşı yapsam benim için sorun değil yeter ki seveyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor olan tarafı düşünürsen yada insanlar seni caydırmak isterlerse bu sefer eğlenceli tarafını kaçırabilirsin biraz bu yüzden devam et istesiklerin için yaşa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için tesekkürler çok sağolin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gardash44-Malatyaşk G kullanıcısına yanıt
    Önceki yorumuma ek olarak belirteyim.

    Sana sen yapamazsın şöyle zor boyle imkansız falan diyen olursa kalplerini kırmadan bu tip insaların yanından usulca uzaklaş. Israr ederlerse kır kalplerini.

    Baban olsa acıma. En nefret ettiğim insanların heveslerini kıran kişilerdir. Benim gençliğimde çevremde çok vardı. Hep etkisinde kaldım bunların. Anam ve rahmetli babam dahil. O yuzden biraz geri kaldım bu konuda.

    Simdi kendi cocuklarima kesinlikle boyle davranmiyorum.

    Surekli teşvik ediyorum.

    Bu konuda cem seymenin programlarını izlemeni tavsiye ederim. Acayip gaza getiriyor adamı.



    Bu arada yukarıda bi arkadaş önce gir biyerde çalis demiş.

    Bencede mantıklı. Hem tecrübe kazanmis olursun. Kendi isine giriseceğin zaman daha emin adımlarla ilerlersin. Daha az zarar daha çok kar edersin. Sonuçta yaşın henüz çok genç. İnşallah önünde uzun yıllar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 15 Eylül 2017; 14:13:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önce evde balık, muhabbet kuşu vb. hayvan beslemeni tavsiye ederim. Onların düzenine ve temizliğine dikkat edebiliyorsan diğer bir aşamaya geç. Diğer aşama ise saksılarda sebze ve çiçek yetiştirmeye başlarsın. Bütün bunları kendini geliştirerek, bıkmadan ve düzenli olarak yapabiliyorsan çiftçilik için ilk şartları sağlamış olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedrim -- 18 Eylül 2017; 8:47:57 >
  • Çiftçi olunmaz doğulur
  • 15 yaşında karar veremezsin ama eğer bu yönde bir eğilimin var ise çiftçi olacaksan ziraat mühendisliğini bitirmiş bir çiftçi olmanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • keşke ben de 40 yaşımda değil 15 yaşımda bu konuda karar verebilseydim ancak köyde akrabam yok, doğma büyüme istanbulluyum, o zamanlar arazi alabilecek param da yoktu. Şimdi 40-50 dönüm bir arazi alıp 45 li yaşlarımda tarım ve küçük çaplı hayvancılığa geçmeye karar verdim. Mühendisliğin bu konuda da bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum ancak konu o kadar geniş ki neresinden tutacağımı bilmiyorum. Bazı arkadaşlarım 40-50 dönüm seni beslemez diyor, 100-150 dönüm en az olmalı diyor, bazıları yeter diyor, bazıları deliymişim gibi bakıyor vs...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.