BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR (13. sayfa)

-
-
Brn muhasebeye sordum onu Bundan sonraki maaslarda yapilacak zamda seyyanen zam dikkate alinacakmi yoksa yuzdelik enflasyon zam uzerindenmi hesaplanacak diye. Öyle söylemediler bana onu bende farkettim sordum ama 22k baz alinarak hesaplanacak artik zamlar dedi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de tam tersini düşünüyorum. Ben çocuklarımın hiç birine memur oldun demiyorum. Aksine, kendi işinizi kurun, yapın diye öğütlüyorum. Hayatımda hiç devletten maaş almadım, belki alsam güzel oluyor derdim:)
-
Sayısalcılar genel olarak daha iyi olduğu için yüksek puanlı üniversitede fark çok daha fazlaydı.
Hacettepe 2001
İşletme 197 iken
Sınıf Öğretmenliği 175
Zaten lisede alanı EA olan bir öğrencinin en iyi üniversitelerin (odtü, bilkent, boğaziçi) İşletme/iktisat bölümüne girmesi çok çok zordu. Genelde sayısalcılar giriyordu o bölümlere.
İşletme/İktisat bölümlerinin zaten sayısaldan öğrenci alması lazım aslında. EA cı dediğin adam 45 tane boktan matematik sorusunu 1.5 saatte anca çözüyodu.
2003 ten sonra belki sayısalcıların girebilmesi engellenmiştir bilmiyorum.
-
Zoru başaran kişiler her yerde olur, söylemeye gerek yok. Memurların icraatı ile devam eden devlet müessesesini sömürenler olduğu gibi ayakta tutan yiğitler de vardır. AYrıca devlet usulünde insan kabiliyeti geri plana atıldığından çalışma azmi de azalıyordur.
ANcak; sonuçta gerçekten büyük adaletsizlikler ve menfaatperestlikler var. AYan beyan ortada olan Hakikate bile itibar edilmeyebiliyor. Çeşitli zümreler hakimiyet kurmuş Hakkı hiçe sayabiliyor. Sorun her tarafa yayılmakta
-
seyyanen yatırılan tutarların devam eden zamlarda dikkate alınacağını düşünmüyorum. dikkate alınacak olsa adı seyyanen olmazdı. Bu seyyanen zamlar emekli aylıklarını da arttırmayacak.
-
Çoluk çocuk konu açıp duruyor
Hadi kardeşim yat uyu hadi hadi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 10 Temmuz 2023; 22:22:28 >
Sözde zam var ama maaş bordrosu cikti zam fln yok
Muhasebeye sordum belli degil zamin ne zaman yatacagi diyor sözde 22k alcaktim 10k aldim
8000 seyyanen zam maaştan sonra yatacak diyorlar. 15 Temmuza yetişmezmiş, büyük ihtimal ay sonunda yatar maaş farkıyla birlikte.
-
Gecen sene temmuz zammi yetismisti 15 gün neylerine yetmiyo yetistirmek icin.
Yalan bence oyalayip bankalar zengin olsun anca.
Yarın çıkar bordrolar görürüz ordan :)
-
-
Net ödenecek 10679 TL mi? Yanlışlık olmasın hocam, bu kadar düşük olmamalı.
-
Muhasebeye sordum şuan %17 zam yapilmiş diger zam belli degil dedi.
Benim 4k özel kesinti var onlarida dahil edersen 14k bet odenen.
Anladım hocam. 8 bin ay sonuna doğru yatar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X