< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Anlamadığınız kısım zamanında verilmeyen zamların belki de yarısının birden verilmesi. 2018 yılında Asgari ücret 1400₺ iken ben 3600₺ maaş alıyordum. 2019 yılında asgari ücret 2000₺ iken ben 3900₺ maaş alıyordum. Temmuz zammından önce asgari ücret 8500₺ iken ben 14000₺ maaş alıyordum. Benim yol ücretim cebimden, öğlen yiyeceğim yemek cebimden, adliyede içtiğim çay, su vs. herşey cebimden. Bunları çıktığın zaman ben asgari ücretin altında çalışır duruma geldim. Şimdi yıllar sonra yapılan bu zam bile 2018 yılında kazandığım 2,5 asgari ücreti bile karşılamayacakken çay ve yemeğe gelen zamları da düşününce o günkü alım gücümün yarısı bile etmiyor. Reva mı? Benim düzenim yok. Tayine tabiiyim. İstanbulda zorunlu 8 yıl görevim var. Kiram 12 bin lira oldu. 2018 yılında bu daireye 850₺ kira ödüyordum. Yeri geliyor haftasonu çalışıyorum. Yeri geliyor haftaiçi mesaiye kalıyorum. Eve geldiysem evde UYAP açıp çalışıyorum. Yargıdaki işgücünün hakkı bu mu? Yapabileceğim en ufak bir hatanın maddi bedeli tarafıma rücû edilebilir, hapse bile götürebilir. O yüzden karar verilen her dosyayı incelemek zorundayım. Günlük belki 300-500 tane. Sorumluluğu bu kadar fazla ve riskli bir işi asgari ücrete mi yapacağım? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Eyvallah teşekkür ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asgari ücrete de düzenleme lazım herkes aynı parayı almamalı, asgari ücret zaten başlı başına yanlış bir uygulama. Yani devlet diyecek ki kardeşim sen bu doktoru, mühendisi, teknisyen artık neyse mezun olduğu okul seviyesi ona göre maaş vereceksin bu kadar basit. Yıllara göre gene kıdemi bilmemnesi hesaplanacak. Çadır devleti resmen kimse adam giib kanun bir şey çıkarmıyor torba poşet anca... Yoksa siz sabaha kadar tartışın boş. |
Non est ad astra mollis e terris via
|
30.000 tl kazanmak için bir esnafın yaptığı işin kar marjına göre ortalama 100.000 TL ciro yapması gerekiyor. her ay en az bu kadar sermayesini bağlanması, riske etmesi demek bu. artı üstüne emek verecek. öyle mesai bitimine kapıyı çekip kafadan işi de silemiyorsun. yeri geliyor rüyanda bile alacak verecek görüyorsun. gece yarısı, pazar günü bile arayan müşterileri saymıyorum bile. bu koşulları kıyaslayınca bedeninden ve emeğinden başka sermaye koymadan 30.000 kazanan memura göre çok az tabiki. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Non est ad astra mollis e terris via
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ama herkesin memur olma ihtimali yok ki? Birileri mecbur özel sektörde çalışmak durumunda. Sektörü iyileştirmek yerine memur olsaydınız diye bireyleri suçlamak pek doğru gelmiyor. Gelir adaletsizliği hat safhada ülkemizde. OEDC raporları da bunu kanıtlıyor. |
|
az bile alıyorlar adamlar devleti ayakta tutuyorlar. bakın size ne anlatacam; teyzem kardeşime memurluğu bokluyordu, "napcan memur olup? bu yaşta rahatını mı düşünüyorsun, git çalış adam gibi para kazan" falan diye saçmalıyordu. kardeşim tabii bu süzmeyi dinlemedi ve memur oldu. aynı zat şimdi de kıskançlığından çıldırıp "oo memur olmak varmış habire izinli hanımefendi" diye saçmalıyor. kızın yasal izin hakkı bile zoruna gidiyor. kıskanmayın boşa olmak isteyene sınav orada gidin başvurun. |
Bir de şöyle düşün: Ben zenginim. Tonla hastanem var. Siyasileri fonluyorum. Siyasiler de bol bol sağlık fakültesi açıyor ve sistematik olarak öğrencileri buraya yolluyor. Daha fazla devlet hastanesi açılmasını engelliyorum. Bol bol özel hastane açıyorum. Bu durumda tonla sağlık işçisinin işveren karşısında pazarlık gücü kalır mı? Sistem inşası için devlete güveniyorsak regülasyon da olmalıdır. |
2022 verisi: Eskişehir Osmangazi iktisat EA 300 (ikinci öğretimi de var: 283 ) Eskişehir Osmangazi işletme EA 312 (ikinci öğretimi de var: 292 ) Eskişehir Osmangazi Sınıf Öğretmenliği EA 382 (ikinci öğretimi yok) Nasıl daha zor. Bana bunu bir anlat. Kaynak: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) 2023 Taban Puanları (Son 4 Yıl) Başarı Sıralamaları https://www.basarisiralamalari.com/eskisehir-osmangazi-universitesi-esogu-2023-taban-puanlari-ve-basari-siralamalari/< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 9 Temmuz 2023; 0:40:55 > |
|