Şimdi Ara

BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
5
Favori
14.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR

BU ÜLKEDE MEMUR DEĞİLSEN HAYAT ZOR

Adam diyor ki 30 - 35 yasina gelmis biri halen asgari ucret aliyorsa o adamda bir sıkıntı vardır. Bu adam buyuk ihtimal memur ve universite mezunu. Iste ulkenin ozeti. Daha yasadigi ulkeden bi haber gelmis burada ahkam kesiyor. Memur kadrosunun cogu boyle kendi sektorleri disinda hicbir konudan anlamazlar ama lafa gelince her is hakkinda yorum yaparlar. Diyor ki dirsek curutmus falan yav o dedigim adamlar %10 bilemedin %20 yapiyor memur kadrosuna full torpillileri aliyorlar tovbe yarabbim neye gore konusuyorsunuz boyle. Son olarak da 20 - 25 bin maasla gecinemiyor ama asgari ucretli 11 bin maasla gecinicek. Herhalde markette urunler asgari ucretli birine yari fiyatina veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 9 Temmuz 2023; 13:34:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demir1357 kullanıcısına yanıt
    Ne iş yapıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaşınız 15-25 aralığı muhtemelen.

Memurluk fakirlik demek son 10 yıldır.

Aylık 20-30.000TL maaşı devasa görüyorsanız siz gerçekten yaşamıyorsunuz demektir.

Memurların otomatik robot gibi ev-iş-avm arasında boğulup yemeden içmeden para biriktirip ya da kredi ödeyerek bir şey sahibi olmasını kıskanıyorsanız, yaşayan ölüsünüz demektir.

Bugün devlet kadrosunda ki profesör-doktor-hostes-öğretmen-mühendis vs... bile tek maaşıyla hatta iki maaşıyla Iphone telefon alamıyor siz ne konuşuyorsunuz yahu?

• Aslında memura zam yapmayacaksın. Böylece para harcamayacak ve esnaf daha çok ağlayacak. Aynı gemide herkes unutmayın.

• Bu ülkenin askeri polisi istihbaratçısı da memur. Bi yerimizde bomba patlamasın diye gece gündüz çalışıyolar. Boş genelleme yapmayın.

• İlk Bi Kaç Mesajı Okudum Gerisine Arkadaşlar İllaki Teknik ve Duvara Anlatır Gibi Cevap Yazmışlardır.

Okumayan, Okumada Gözü Olmayan, Okula Öylesine Zorunlu Giden ve Okumak İsteyenlerin Haklarını Gaspeden( Bunlar Az ve Zorla Okulda Tutulmaları Onların Suçu Değil) Kişiler Erken Yaşta Ailelerin Yanında Yaşarken Para Kazanmaya Başlıyorlar. Çırak Olarak veya Benzer Şekilde İş Tutuyorlar. Giderleri Yok Gibi Bir Şey. Yıllarca Kazanç ile Yaşıyorlar. Ustalaşıyorlar veya İş Seçenekleri Oluyor.
    O Sırada Okuma Hevesi Olan Nelsr Yaşıyor? Kitaplara Para, Bazıları Kurslara Gidiyor Para. Kazanç Yok Gibi Bir Şey Hep Harca. Aileden Almaya Çalış. Ünide Gurbette Oku. Görev Almak İçin Uğraş. Görevi Gurbette Al Kira Eşya vb. Kazanırken Harcamaya Devam.
    O Sırada Okumamış Kesim Kafasız Değilse Çoktan Memleketinde Ev Araba Edinmiş, Ev Hanımlışı Yapacak Biriyle Evlenmiş ve Ailelerinin Yanında Aile Kurmuşlardır. Okuyan Kesim Aile Kurmayı Başarabilenler Genelde Farklı Memleketlerden Olur. Git Gel Masraflar, Çocukların Kreşi, Bakıcızı Cabası.

• hopali08 kullanıcısına yanıt

Ve bu okula zorunlu olarak giden, öğrencilik hayatı boyunca notları kötü olan kişiler, okuyarak, 50 tane sınava girerek bir yerlere gelmiş kişileri fazla maaş almak ile yatmak ile ve devlet bütçesine yük olmak ile itham ederler. İşte burası da çok komik. Vasatın okumuş insanı bastırması. Aslında bütçeye yük olan da bunlar. Devlet bunları kontrol altında tutmak için, sağa sola zarar vermelerini engellemek için ekstra bütçe ayırıyor. Okullarda sistemin ve derslerin işlenmesini engelleyen, askerde kurallara uymayan, günlük hayatta da trafik kurallarını ve diğer kuralları ihlal edenler genellikle bunlar.Mütevazi olmamak lazım. Herkes haddini bilecek,bilmeli. "Gibi" dizisinde bir sahne vardı. Yılmaz Cambridge'de mikrobiyoloji okumuş kıza "sen iyice bi oku" diyordu:) Memlekette böyle haddini bilmeyen insanlardan çok var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem2697 -- 9 Temmuz 2023; 15:26:0 >
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt

Hocam boş yere nefesini tüketme. Bunlara göre sokakta taş taşıyan en çok parayı almalı. Yedi ay önce asgari ücrete yüzde 70 e yakın zam gelirken memura yüzde 25 yapıldı. Sonra müjde olarak yüzde 30 a çıkartıldı. Memurla asgari ücret arasındaki fark 2 bin liraya düştü. Yani okuma yazma bile bilmeyen bir vasıfsız çalışanla yillarca okuyup öğretmen olan bı insan neredeyse aynı maaş alacaktı.

Senin yazdıklarını okurken çok zorlanıyorum. Yazım hataları, noktalama yanlışları, devrik cümleler... Niye böyle yazıyorsun ?

Kamu iscisiyim, yuksek lisans mezunuyum ve maasim maalesef 32.000 TL. degil. Bu ay alacagim maas 18.700 TL. Yil icinde aldığımız ikramiye ve tediyenin toplamini da 12'ye boldugumde cikan 5000 TL'yi de sayarsak toplamda 23.700 TL. yapiyor. Haa dediginiz rakami alan isci vardir ama her isci bu rakami almıyor. Lütfen hak ararken haksızlık yapmayin.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Aynen katılıyorum.

Halkın önemli bir kısmı asgari ücretli olunca, memurların aylık kazancı yüksek bir gelir gibi algılanıyor. Evin altındaki lokanta bile günlük bir asgari ücret kadar ciro yapıyor.

• Ben memurum temmuza kadar 12K aliyodum zaten 7K kiraya gidiyor yeni evlendim 5k da taksit var magazalara

Memuru rahat zannetmeyin bence.

Not: 10 yillik memurum 2015 te benim maaşim asgari ücretin 2.5 kati ediyordu.Sizin gibiler yuzunden eriye eriye asgari ucretle ayni seviyeye geldi. Nerdeyse benim calistigim kurumun caycisi benden fazla aliyor.

memur gunah kecisi olsun. Sarayin tek boşa masrafi memurlar sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaTuranizmo -- 9 Temmuz 2023; 18:52:45 >
  • ArdaTuranizmo kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar , benim kredi kartı 50.000 olmuş borç kredi kartları iptal edilse çoğumuz pert

eyt ile emekli oldum ama yaşam zor valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 3 Ağustos 2023; 19:14:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.