Şimdi Ara

megane vs egea cross vs corolla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ötv indirimli araç alma muhabbeti var 3 secenek bıraktık mantık cervevesinde ve ust sınır butce dahilinde

egea cross 1.6 mjet lounge paket veya urban 30k fark var

megane 1.3 tce manual(otomatikten 200k ucuz)touch - otomatik icon veya touch 50k fark var

toyota corolla 1.5 dream

fiyat olarak normalde butce bu kadar yuksek degil fakat indirim oranina kiyasla mantikli cercevede bunlar kaldi bunlari kendi arasina eleyemedim

her bakimdan konfor yakit servis maliyeti gidis (cok nadir uzun yol) vs en mantiklisi hangisi

ayrica kullanicilari varsa kroniklerinden bahsedebilir mi rica etsem bilgilenmis olurum

GÜNCELLEME: toyota listeden cıktı

1- 1.6 mjet egea cross urban veya lounge dct

2- icon 1.3tce megane edc

3- duster 1.6 hybrid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06dhuser -- 5 Kasım 2025; 14:10:58 >

1.3 TCE 10 12 lt benzin yakar ocağına incir ağacı diker onu da geç

Corolla al boş paket ama olsun geniş araba sağlam az da yakar

biraz ön araştırma yapmıstım bu motor hakkinda ozellikle devirdaim ile alakalı fakat bu kadar fazla yakit yaktigini ilk defa duydum hatta zannetmiyorum normal kullanimda o kadar yakacagini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea cross almazdım, manuel araç almazdım, ikisi arasında hangisi hoşuma giderse onu alırdım. Amaç uzun yıllar binmek sorun çıkarmasın kafasıysa Corolla , azcık zevkli olsun dersen megane 1.3 motor ve çift kavramayla ehveni şer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

7-8 litre benzin yakıyor.

• Uzatılmış garanti de her parça girmese de motor-şanzıman gibi parçaların girdiği 10 yıl veya 160 bin km ye kadar garanti var. Normal araç garantileri 3 yıl veya 100 bin km olur. Bu kadar uzun süre araç sende kalacak ise ilk bakman gereken garantisinin ne kadar olduğu olur. Bu durumda Corolla tartışmasız olarak öne çıkıyor.

Civic vs Octavia
    9 yıl önce açıldı
    Fabia vs Ibiza vs Polo vs i20
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şartlarınız neler bilmiyorum ama naçizane tavsiyem ilk önce bu araçları kendiniz deneyimleyin. Bana kalırsa bakım maliyeti servis vs açısından egea cross, yakıt açısından ha keza yine cross, gidiş açısından cross da megane da tatmin eder, konfor açısından cross son sırada. Eğer konfor sizin için 1. sıraysa egea düşünmeyin.

konfor su bu gibi 1. sıra önceligim yok genel ozellikler olarak bakiyorum tabiki konfor da onemli yakit da onemli servis maliyeti de onemli ama bu karmada bakinca en makulu hangisidir yani

hocam tıpkı sen gibi düşünüyorum. bakım maliyeti ,dizel motor ,suv olmasa da suv tarzında olması gibi sebeblerden egea cross a cok yakınım fakat icon meganla arasında 100tl fark var o da düşündürüyor pisman olur muyum diye. 200 gibi bi fark olsa hic dusunmem egea cok makul olur ama dedigim gibi....

5 10 sene sonra satmak icap ettiginde meganin eski kasa olmasindan mutevellit eski degerinin kalmamasindan korktugum icin de toyotaya sicagim normalde keyif olarak megane ciyim

inanilmaz karisik bi durum

Sıfır alacaksan otonom sürüş şerit takip gibi özellikleri olmayan araç alma.

hemen hemen o civarlarda km yapilacak muhtemelen neden dizel alma dediniz normalde dizeller daha dayanıklı enjektör degisimi haric masrafsiz olmaz mi

bir de 3 silindir alma diyenler olmustu bu toyata ozelinde 3 silindirin ne gibi eksileri var ?

dizel dayanıklı ama dizelde motor yapmak için piston değiştirirken benzinlide segman atıp devam ediyorsun.

3silindir hiçbir marka almam. sarsıntılı çalışıyor. elimdeki aracıda satacağım.

• Kriterlere bakılırsa Corolla. Dizel Cross ben beğenmiyorum herkeste var, çok km yapılmıyorsa dizelin anlamı da yok. Megane zaten manuel. Şirket ya da kiralama vs değilse manuel araca da gerek yok. Konfor, servis maliyeti vs demişsiniz Corolla işte.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Üç aracı da arada aktif kullanıyorum. Karışık durum yok aslında.

Egea cross lounge: çok iyi performans, yerden yüksek olması ile kötü yollarda rahat sürüş,5 6lt aralığı tüketim,çok iyi yalıtım,kablosuz carplay android auto,6 yıla varan garanti

Şanzıman arada sapıtıyor,zorlarsaniz kafadan kayıyor , üretimden kalkacak

Megane icon: çok iyi performans ,ekranla alırsanız iyi multimedya, 8 lt nin altına düşmez,demode iç mekan , eskimiş kasa

Corolla: ortalama performans,sessiz motor,1. Sınıf şanzıman ,6lt civarı tüketim,çok iyi yol tutuş,berbat yalıtım,10 yıla varan garanti,makyajlı kasa, yenisinin gelmesine daha var. Yere yakın olması nedeniyle kötü yollarda altını vurma ihtimali.

Çok taktiğin Servis maliyetleri: üç aşağı beş yukarı benzer.

Bunların arasında senin kriterlerini de düşünerek alınacak araba Corolla

Yollariniz bozuksa, arada köye gidiyorum diyorsanız da cross.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D393252F -- 1 Kasım 2025; 12:7:46 >

• Verdiğiniz marka modellerden en ucuzu fiat egeadır.

Biraz bütçeye de bakıyor üçü de kötü araç değil.

Yalnız unutmayın ki.

Corollalar 1.6 4 silindir değil 1.5 3 silindir şikayeti çok.

Megane da keza öyle motor konusunda.

egea crossta da yaşayanlar var ama onda kararsızlık çıkarsa dct şanzımandan çıkar, cvt den sonra bana değişik gelmişti.

Hiçbirinin konfor hız vs. üzeceğini sanmam (arayışların nelerdir orası ayrı konu)

Ama hem bütçe hem mantık çerçevesinde biz egea cross 1.6 mjet dct seçtik.

Bütçe var ise hiç düşünmeden c-hr 1.8 hybrid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 1 Kasım 2025; 12:55:27 >

Ama 3 arabada 10 yıla yakındır aynı kasaları kullanıyor ve yüzleri, teknolojileri çok eskidi, o da ayrı konu.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • egeadan uzak durun kaç tane önümde egea arkasında duman atan araç gördüm demek yağ conta yakmaya başlamış

corolla alın başınızı ağrıtmayın servis problemi bakımı zorlamaz

GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE
  • dephyr kullanıcısına yanıt
    O yağdan contadan olmuyor dpf egr iptali ve yazılımdan dolayı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.