Şimdi Ara

Megane 2 Sedan KÖNIG SE25 Jant + Pirelli P7 Cinturato 225-45-17 Lastik + Spor yay + Chip Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
19.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Hafta önce arabamın Orjinal ebatları olan 16 jant ve 205 55 16 lastik'lere geri döndüm, yeni fotolar eklememdeki Amaç Bilgi sahibi Olmak isteyen arkadaslara yardımcı olmaktadır.

Aracıma 3 Ay Önce 17 İnç König jant ve 225 45 17 Syron marka 5 para etmez lastik taktım, Lastiklerden Memnun degildim İnanılmaz konforsuz ve berbat bi lastikti Gittim 3 Hafta önce Pirelli P7 Cinturato Aldım 225 45 17 Ebatında Konforum yol tutusum bi nebze düzeldi Ailevi sebeplerden Dolayı 16 jant ve 205 55 16 michelin primacy 3 lastik alıp taktım Arabayı yükselticem cünkü. 17 Jantlarla yükseltmek istemedim.

Görüntü harikaydı, Yol tutusta harikaydı lakin Konfor Sıfırdı Bildiginiz taş arabasında gidiyorsunuz o yuzden Megane 2'ler hiç bir sekilde 17 janta müsait bi araba degil Takılcaksa bile 17 jant 205 taban 50 yanak lastik takılmalı Benimki gibi 225 taban 45 yanak takmayın. Şehir içi kullanmak ölüm çünkü işkenceden farkı yok.

Chip tuning işlemide yapıldı arabaya araba stock 105 beygirken 135 beygir oldu, stock 240 torkken 320 tork oldu. 16 Jant ve lastigi takınca resmen araba cıldırmaya basladı meger 17 jant ve lastik ne kadar cok kasıyormus arabayı. yani Amacınız sadece görüntüyse 17 jant takın megane 2'ye onun dısında yok efendim konfor isterim hız isterim diyecekseniz kesinlikle takmayın..

Spor yay eibach sportline markadır, Önler 4.5 cm arkalar 3.5 cm düşüren yay.

Megane 2 Sedan KÖNIG SE25 Jant + Pirelli P7 Cinturato 225-45-17 Lastik + Spor yay + Chip Uygulaması

Bunlar 17 Jant varkenki resimleri 1 hafta önce orjinal ebatlarıma döndüm ve 16 inç zent marka 4 kol ofsetli taksici işi bi jant taktım lastik olarakta michelin primacy 3 taktım araba 17lerden daha kaslı daha guzel durdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedRocco34 -- 5 Haziran 2013; 9:07:33 >

• hocam mesajımı yanlış anlamayın ancak

bence gerek yok zaten 25.000 değerinde arabanız var ve bu megane 2... boşuna jantlara o kadar para vermeyin.. benzin parası yapın güzelce gezin...

ayrıca jant ebatlarını değiştirmeyin... tabikide arabanın sürüş dinamikleri değişecektir... yol tutuşu performansı fren mesafesi birçok şey bundan etkilenecektir...

Orijinalden alıntı: swat882

hocam mesajımı yanlış anlamayın ancak

bence gerek yok zaten 25.000 değerinde arabanız var ve bu megane 2... boşuna jantlara o kadar para vermeyin.. benzin parası yapın güzelce gezin...

ayrıca jant ebatlarını değiştirmeyin... tabikide arabanın sürüş dinamikleri değişecektir... yol tutuşu performansı fren mesafesi birçok şey bundan etkilenecektir...

Aracımın degeri 35.000 tl 1.5 dci 105 beygir 6 ileri vites 2010 model aracım :) Aracım dizel benzinli degil.

Orijinalden alıntı: TreedyLine

quote:

Aracımın degeri 35.000 tl 1.5 dci 105 beygir 6 ileri vites 2010 model aracım :) Aracım dizel benzinli degil.

peki belki 215 olabilir ama 225 bana o ebatlar içib fazla geldi dostum.. hiç gerek yok 225 taktırmaya

• quote:

quote:

quote:

peki belki 215 olabilir ama 225 bana o ebatlar içib fazla geldi dostum.. hiç gerek yok 225 taktırmaya

Alıntıları Göster
    tak hocam araban çok güzelmiş. Allah kaza bela vermesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sys3434

tak hocam araban çok güzelmiş. Allah kaza bela vermesin.

Alıntıları Göster
    225 ideal. C sınıfı araçlar için 17 zaten minimum olması gereken janttır. 225/45/r17 harika olur.

Daha iyisi 18 janttır. C sınıfı araçlara çok iyi gider. Yay da taktırın.

Orijinalden alıntı: senersongur

225 ideal. C sınıfı araçlar için 17 zaten minimum olması gereken janttır. 225/45/r17 harika olur.

Daha iyisi 18 janttır. C sınıfı araçlara çok iyi gider. Yay da taktırın.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaslar özellikle bu ebatı seçtim 205 55 16'ya en uygun deger buydu.. 18 Çok abartılı olur

Eibach'ın Sportline serisi önler 4.5 cm, Arkaları 3.5 cm basan yay alcam :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    215/50/17 Jant Lastik Önrerisi
    6 yıl önce açıldı
    Clio 4 Jant ve Lastik Seçimi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Teşekkürler arkadaslar özellikle bu ebatı seçtim 205 55 16'ya en uygun deger buydu.. 18 Çok abartılı olur

Eibach'ın Sportline serisi önler 4.5 cm, Arkaları 3.5 cm basan yay alcam :)

Alıntıları Göster
    Eski jantlar satılıksa görüşelim

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Eski jantlar satılıksa görüşelim

Alıntıları Göster
    Ben 225 Tabanı BMW'ye bile takmıyorum Bence gereği yok.. Önleri 195/45/17 arkalarıda 205/45/17 alabilirsiniz..

Bmw lerde çoğu ebat böyle oluyor ön lastik tabanı 10 taban daha küçük oluyor..

Önden çekiş araçlarda nasıl oluyor bilgim yok o konuda ama bence gereksiz.. !!

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz38x

Ben 225 Tabanı BMW'ye bile takmıyorum Bence gereği yok.. Önleri 195/45/17 arkalarıda 205/45/17 alabilirsiniz..

hocam sil şu mesajı biri görüp inanacak felan

konudaki soruya gelince;

toplam jant lastik ağırlığınız daha düşük olsa bile, çok hafif çap artışı ama özellikle 2 cm taban artışından dolayı çok hafif bir performans düşüşü olacak

çok çok hafif bir yükselme olacak

en belirgin nokta konforda olacaktır, konforunuz düşecektir

ebat doğrudur 225 45 17 kullanmalısınız

eğer dikkatli araç kullanan, çukurlara dan dun girmeyen, kaldırımlara bam güm yaklaşmayan biriyseniz alın, yok ben dikkat etmem derseniz ciddi lastik jant masrafı açarsınız kendinize

hele direk yay felan takmayı hiç düşünmeyin, yay değil en azından mutlaka spor amortisör yay takımı takılmalıdır, standart amortisörleriniz spor

yaylar ile çalışmaya uygun değildir (ben modifiye yaparın diyenlerin %99'u tak birşey olmaz der, bunlar zıplaya zıplaya dolaşır ve sağlam bir çukurda amortisörü bırakırlar)

herşey sizin kullanımınıza bağlıdır özetle

• quote:

Orijinalden alıntı: undefined2

quote:

hocam sil şu mesajı biri görüp inanacak felan

konudaki soruya gelince;

toplam jant lastik ağırlığınız daha düşük olsa bile, çok hafif çap artışı ama özellikle 2 cm taban artışından dolayı çok hafif bir performans düşüşü olacak

çok çok hafif bir yükselme olacak

en belirgin nokta konforda olacaktır, konforunuz düşecektir

ebat doğrudur 225 45 17 kullanmalısınız

eğer dikkatli araç kullanan, çukurlara dan dun girmeyen, kaldırımlara bam güm yaklaşmayan biriyseniz alın, yok ben dikkat etmem derseniz ciddi lastik jant masrafı açarsınız kendinize

hele direk yay felan takmayı hiç düşünmeyin, yay değil en azından mutlaka spor amortisör yay takımı takılmalıdır, standart amortisörleriniz spor

yaylar ile çalışmaya uygun değildir (ben modifiye yaparın diyenlerin %99'u tak birşey olmaz der, bunlar zıplaya zıplaya dolaşır ve sağlam bir çukurda amortisörü bırakırlar)

herşey sizin kullanımınıza bağlıdır özetle

Alıntıları Göster
    Yorumlar için teşekkürler arkadaslar. Jant ve lastiklerim satılık olacaktır. Jantlarda Ufak tefek kullanıma baglı Deformasyon vardır. Lastiklerde Kormoran markadır. 5.000 km olmuştur alalı. İkisini alana 900'e bırakacam.

çukurlara Girmemeye özen gösteririm. Lakin su sekme sorunu evet çok var Spor yay kullanılan arabalarda Lakin ben o yüzden Yumusak bir yay olan Eibach'i tercih etmekten yanayım Sekme en az onda varmış

Neyse bakalım alınca nolcak gorcez :)

• quote:

Yorumlar için teşekkürler arkadaslar. Jant ve lastiklerim satılık olacaktır. Jantlarda Ufak tefek kullanıma baglı Deformasyon vardır. Lastiklerde Kormoran markadır. 5.000 km olmuştur alalı. İkisini alana 900'e bırakacam.

çukurlara Girmemeye özen gösteririm. Lakin su sekme sorunu evet çok var Spor yay kullanılan arabalarda Lakin ben o yüzden Yumusak bir yay olan Eibach'i tercih etmekten yanayım Sekme en az onda varmış

Neyse bakalım alınca nolcak gorcez :)

Alıntıları Göster
    Benim arabamda 215-50-17 takılı. Çekişte ve yakışta bir problem görmedim....

PSN: anamurcat33

• quote:

Bu ne biçim ebatlandırma ve hangi bmw de varmış. 205"45"17 kia rio da var ama 195"45"17 ilk defa duydum.
    Ana konu sahibi arkadaşım.
    205"55"16 ebatı 17 inç jantlı bir lastik ile değiştireceksin madem iki muadil ebat tavsiye ederim.
    1- 205"50"17 mesala GT line yeni megane lar bu ebatı kullanıyor. Hem yakıt tüketimin fazla artmaz hemde tabanı fazladan genişletip hızlama değerlerini azaltmazsın.
    2-225"45"17 bu ebatta birebir uyumludur. Tek farka fazla yakıt ve daha iyi yol tutuş olacaktır. Konfor azalacaktır orjinal ebata göre. Bu ebatta goodyear asimetrik 2 en iyi lastiktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Bu ne biçim ebatlandırma ve hangi bmw de varmış. 205"45"17 kia rio da var ama 195"45"17 ilk defa duydum.
    205"55"16 ebatı 17 inç jantlı bir lastik ile değiştireceksin madem iki muadil ebat tavsiye ederim.
    1- 205"50"17 mesala GT line yeni megane lar bu ebatı kullanıyor. Hem yakıt tüketimin fazla artmaz hemde tabanı fazladan genişletip hızlama değerlerini azaltmazsın.
    2-225"45"17 bu ebatta birebir uyumludur. Tek farka fazla yakıt ve daha iyi yol tutuş olacaktır. Konfor azalacaktır orjinal ebata göre. Bu ebatta goodyear asimetrik 2 en iyi lastiktir.

İyi okumuyorsunuz ki, sıkıntı orada ben BMW'de var demedim 195/45/17 zaten..!!

Sadece tavsiye etmek istediğim 195 Taban 45 Yanak 17 İnç'ti Tabi böyle bir ebat varmı yokmu bilmiyorum ama..

Şöylede birşey var bmw'lerde ön lastiğin tabanı daha küçük oluyor emin olun ;) ..

Bendeki ön lastikler 205/50/17 arka 215/50/17...

• quote:

Orijinalden alıntı: mpowerxx

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

İyi okumuyorsunuz ki, sıkıntı orada ben BMW'de var demedim 195/45/17 zaten..!!

Sadece tavsiye etmek istediğim 195 Taban 45 Yanak 17 İnç'ti Tabi böyle bir ebat varmı yokmu bilmiyorum ama..

Şöylede birşey var bmw'lerde ön lastiğin tabanı daha küçük oluyor emin olun ;) ..

Bendeki ön lastikler 205/50/17 arka 215/50/17...

Alıntıları Göster
    o değil de; jantlar pek yakışmayacak gibi sanki.

• 205/55/16'ya en güzel oturan ebat 225/45/17'dir.
    Seçtiğiniz jantlar çok şık ve kaliteli. Aracınıza da cuk oturacaktır.
    Lastik olarak bütçe müsaitse Michelin Pilot Sport 3 veya GoodYear F1 asymetric bu ebatta çok iyidir.
    Eğer ki janttan fazla parayı lastiğe vermek istemiyorsanız Kumho KU31'i araştırın. Fiyatına göre müthiş lastiktir.
    Aracınızın lastik tabanı genişlediğinden teoride bir miktar performans düşüşü olur fakat günümüz turbo dizel araçlarında bu fark kolay kolay hissedilmez.
    Yakıt tüketiminiz de aynı şekilde, kayda değer bir yükselme olmaz.
    En hissedilir fark konfor ve yol tutuşta olur. Konfor bir miktar azalacaktır. Tekerlek çapı aynı olduğundan araç yükselmez fakat büyük janttan dolayı yüksek gözükür. Herkes yay tak diye başınızın etini yer. Takacak olursanız 35mm takın en fazla. 50mm yaylar orjinal amortisörü uzun vadede çöp eder.
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-997A734D0 -- 20 Ocak 2013; 17:26:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aRm

205/55/16'ya en güzel oturan ebat 225/45/17'dir.
    Lastik olarak bütçe müsaitse Michelin Pilot Sport 3 veya GoodYear F1 asymetric bu ebatta çok iyidir.
    Eğer ki janttan fazla parayı lastiğe vermek istemiyorsanız Kumho KU31'i araştırın. Fiyatına göre müthiş lastiktir.
    Aracınızın lastik tabanı genişlediğinden teoride bir miktar performans düşüşü olur fakat günümüz turbo dizel araçlarında bu fark kolay kolay hissedilmez.
    En hissedilir fark konfor ve yol tutuşta olur. Konfor bir miktar azalacaktır. Tekerlek çapı aynı olduğundan araç yükselmez fakat büyük janttan dolayı yüksek gözükür. Herkes yay tak diye başınızın etini yer. Takacak olursanız 35mm takın en fazla. 50mm yaylar orjinal amortisörü uzun vadede çöp eder.

Teşekkür ederim evet ebat programlarındanda baktım en uygun ebat 225 45 17 oldugu için bu ebatı seçtim.

Lastik olarak Petlas PT741 marka lastik alacam tanesi 210 tl deseni felan güzel. Kumho'danda iyi bir lastik ilk etapta kumho diye düsünüyordum ama Petlası gorunce vazgeçtim.. Jantlar benim orjinal jant'lardan biraz daha hafif eger yanlıs bilmiyorsam arabayı kascagını pek sanmıyorum dediginiz gibi turbo dizel oldugu için pek hissetmem kassada :)

Yol tutusun iyileşecegi belli Ama konfor insallah bozulmaz. Yay takacam zaten suan bile jeep gibi Mecbur 3.5 4.5 cm bi yay takacam. Yay olarakta önleri 4.5 arkaları 3.5 cm düsüren eibach sportline düsünüyorum..

Teşekkür ederim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aRm

205/55/16'ya en güzel oturan ebat 225/45/17'dir.

Teşekkür ederim evet ebat programlarındanda baktım en uygun ebat 225 45 17 oldugu için bu ebatı seçtim.

Lastik olarak Petlas PT741 marka lastik alacam tanesi 210 tl deseni felan güzel. Kumho'danda iyi bir lastik ilk etapta kumho diye düsünüyordum ama Petlası gorunce vazgeçtim.. Jantlar benim orjinal jant'lardan biraz daha hafif eger yanlıs bilmiyorsam arabayı kascagını pek sanmıyorum dediginiz gibi turbo dizel oldugu için pek hissetmem kassada :)

Yol tutusun iyileşecegi belli Ama konfor insallah bozulmaz. Yay takacam zaten suan bile jeep gibi Mecbur 3.5 4.5 cm bi yay takacam. Yay olarakta önleri 4.5 arkaları 3.5 cm düsüren eibach sportline düsünüyorum..

Teşekkür ederim :)

Alıntıları Göster
    Gösterge sapmasının az olması, tercihin doğruluğunu kanıtlar. Tercihiniz doğru sapma oldukça az. Buradan kontrol edebilirsiniz.http://www.lastik24.com/Calculation.aspx

Tabi ki yolların durumu malum ve yanak oranı azaltılması, konforu çok etkiler.

1- Jantın ağırlığı çok önemli ki spor araçlarınki çok hafif oluyor. Kaliteli bir jant takacaksınız gerçekten. Tam kilogram ölçülerini de öğrenmenizde fayda var.

2- Konforunuz azalır tabi ki. Azalmıyor diyen yalan söyler. Esneme payınızı düşürüyorsunuz 55'den 45'e bir kere.

3- Çok küçük bir yükselme söz konusu olabilir. 3.5cm yay takılır o handikap, avantaja çevrilir.

Aslında bende çok istiyorum aracıma jant-lastik almayı ama benim araç 70bg zaten 16 jant taksam zor yürür Aklınıza yatmış zaten güle güle kullanın demek düşer bize

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Gösterge sapmasının az olması, tercihin doğruluğunu kanıtlar. Tercihiniz doğru sapma oldukça az. Buradan kontrol edebilirsiniz.http://www.lastik24.com/Calculation.aspx

1- Jantın ağırlığı çok önemli ki spor araçlarınki çok hafif oluyor. Kaliteli bir jant takacaksınız gerçekten. Tam kilogram ölçülerini de öğrenmenizde fayda var.

2- Konforunuz azalır tabi ki. Azalmıyor diyen yalan söyler. Esneme payınızı düşürüyorsunuz 55'den 45'e bir kere.

3- Çok küçük bir yükselme söz konusu olabilir. 3.5cm yay takılır o handikap, avantaja çevrilir.

Aslında bende çok istiyorum aracıma jant-lastik almayı ama benim araç 70bg zaten 16 jant taksam zor yürür Aklınıza yatmış zaten güle güle kullanın demek düşer bize

Teşekkürler. Jantlar sanırım 6 6.5 kilo civarı lastik ebatıda benim orjinallere uyumlu. 3.5 cm'lik eibach pro kitler gerçekten cok pahalı onun yerine arkalar 3.5 önler 4.5 düsüren eibach sportline serisi düsünüyorum ama altınıda vurmak istemiyorum arabanın arabaya yay takıp o biraz kafamı kurcalıyor.

adamlar 70 75 beygirlik puntoya 17 jant takıyorlar :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Teşekkürler. Jantlar sanırım 6 6.5 kilo civarı lastik ebatıda benim orjinallere uyumlu. 3.5 cm'lik eibach pro kitler gerçekten cok pahalı onun yerine arkalar 3.5 önler 4.5 düsüren eibach sportline serisi düsünüyorum ama altınıda vurmak istemiyorum arabanın arabaya yay takıp o biraz kafamı kurcalıyor.

adamlar 70 75 beygirlik puntoya 17 jant takıyorlar :)

Yürümek var yürümek var şimdi Puntolara 17 jant gördüm baya Trabzonlu biri vardı sağolsun araç seçim konusunda çok yardım etmişti. O baya bu işlerle haşır neşirdi. Ama benim araç bu haliyle yürümüyor belki çok genciz ondan yürümesi yetmiyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.