Şimdi Ara

Mcdonald's Da Çalışıyorum Soruları alayım (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
550
Cevap
5
Favori
63.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mcdonalds ve burger kingin hamburgerlerinin tadı farklı,özellikle kokulari çok farkli. Mc yiyince direk mc diyebiliyorsun,gözlerim kapali koklasam kokudan bile tanirim,kendine has bi kokusu var mcdonaldsin.Bu kokuyu veren tatlı salatalik tursusu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cinemaximum2016

    Menüler bize paralı verilmiyor puan şeklinde 18 puan hakkımız var 18 puana da rahatlıkla 1 menü yiyebilirsin istediğin menü :) yemek zamanı işte dediğim gibi istediğini. içime sinerek yiyorum çünkü yapan vs benim titiz bir insanım birisi öksürdüğünde falan uyuz kaparım bir çalışan var bu hafta geldiğimde öyle olursa bunu müdüre ileteceğim kaç haftadır böyle gibisinden. hafta sonları çalıştığım için gayet işlek ürünler tazedir istersen gittiğin restoranta mc donalsa yani iş yerinizi gezmek istiyorum dediğinizde hayır demeleri imkansızdır derlerse gereken cevabı verin :) müdürünüzü çağırın....
    Çalışma arkadaşlarım tam kafa adamlardır öyle mal mal konuşma yok hatta restoran müdürümüz 2+1 ses sistemi getirip bağlamıştı bi güzel ankaranın bağları falan oynamıştık dükkanda :D eğlenceliyiz yani müdürler vs iç içesin mekan avm dükkan açarsan onu bilmiyorum satışlar bulunduğun bölgeye göre değişir.

    18 puana istedigin menüyü yiyemezsin. Mega ve double quarter nasıl yiyosun acaba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • firtikk kullanıcısına yanıt
    X restorant olarak konuşacak olursam Aylık kira 20 bin TL - 30 bin TL arası

    Kazanç ise mağazadan mağazaya değişiyor x restorantımızın en az kazandığı günlük ciro 5 bib hafta sonları 15-20 bin bayram günleri 30 bin ciro kazabilirdi.

    2008'de ekonomik krizde baya bir iş yaptık bundan dolayı eğer elinizde para varsa güzel işlicek bir yer bulup açın.Personel giderleri maaşları başka gideri yok.

    Ayrıca yeri doğru tutturamazsanız devamlı zarar edersiniz.

    Öğrenci kesini yoğun olduğu bölgeler , iş yerlerlerinin yoğun olduğu bölgeler ve AVM'ler ideal'dir ama her AVM'ye açılmaz batan 1-2 restorant bu yüzden battı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0110engin kullanıcısına yanıt
    Bunu ben değiştiremem normal sos.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carls jr, happy moons, burger house gibi hamburgerciler varken insanlar neden bk ye mc ye gidip yiyor anlamış değilim.
    Patartesleri güzel fakat hamburgerler bomboş anlamsız tatsız.
    Sen ne düşünüyorsun bu konuda dostum?
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    mühendislik fakültesi uzaktan hoş gelir dostum kolay gözükür ama ben tek sınav hatta sınavda çıkma ihtimali olabilecek tek bir grafik için günlerimi verdiğimi bilirim bütünleme falan da yoktur finale girdin geçemedin mi direk kalıyorsun yaz okulu ücretleri de hak getire zaten bir de diğer fakülteleri de küçümsemek doğru değil her fakültenin her bölümün kendine göre zorluğu var dersi zor olmasa hocası zor oluyor iyi forumlar
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    HepSi ama Mc chicken extra efsanedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorozuya Gin-chan kullanıcısına yanıt
    Alırlar part time sorun değil yaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magnets_Bitch kullanıcısına yanıt
    Big mac ile mega aynı quarter da öyle değişen bisi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen pateteslerin dışı sanki siyah sulu boyaya batırılıp çıkarılmış gibi oluyor neden ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doymuyorum kardeşim Böyle büyük menü diye söylediklerimin hiç biri büyük değil Hangisi daha doyurucu bu menülerin.
    Birde büyük boy olsun mu diyor ya hamburgeri de büyütemiyor musunuz. XXL olmuyor mu hamburgerler
  • Pos cihazlarına biraz daha kibar davranın McDonalds'ın cihazlarını ben onarıyorum :) Verifone VX680



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lewizsthank1 -- 8 Şubat 2017; 9:7:43 >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    Kardeşim gurme olmakla lezzet tadının bir alakası yok. Sana 5 olur bana 2 olur. Ben fiyatı uygun diye yerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9,95 tl ye fırsat menüsü vardı ikili hamburger büyük boy patates içecek falan o menünün hamburgerindeki tavuğu beğendiniz mi? Ben hiç beğenmedim çünkü tavuk yoktu içinde incecik tadı zaten bi acayip en kötü menüsü o mcdonaldsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ET DEDİĞİNİZ : HAYVANSAL YAĞ HAMURU + AMONYAK

    Ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver, dünyanın en büyük restoran zincirlerinden biri olan McDonald’s şirketine karşı açtığı sansasyonel davayı kazandı.



    Ünlü şef bu davayla, McDonald’s fast food zincirinin gerçek et yerine, kasaplık hayvanın kesiminden geriye kalan et, tendon, yağ ve bağ doku karışımından oluşan macun kıvamındaki bir hamur ile amonyak kullandığını kanıtlamış oldu.

    Sağlıklı beslenmeye yönelik eylemleri ile öne çıkan ünlü İngiliz aşçı ve televizyon programcısı Jamie Oliver, hamburger ve kızarmış tavukların (nugget) lezzetinin ardındaki ürkütücü gerçekleri ortaya çıkardı. Jamie Oliver’ın ifadesiyle, McDonald’s restoranlarında servis edilen ürünler, besin olarak tanımlanamaz.

    Coca Cola ve benzeri firmaların çok büyük bütçeler ayırdığı reklamlarla ne amaçlanıyor? Bu reklamlar için harcanan rakamlar, tahayyül sınırlarını zorluyor. Daha da önemlisi, bu reklamların hedef kitlesini gençler oluşturuyor. Gençlerin otorite olarak gördüğü ve rol model olarak aldığı ünlü kişiler ise fast food zincirlerinden alışveriş yaparak nüfusun zehirlenmesine yardımcı oluyor.

    TIMETÜRK.com resmen şunu yazdı

    Mc Donalds'ın kar hırsı: Fast food yemeyin!

    300 milyar civarında hamburger satışı yapan Mc Donalds çalışanlarına hamurger ve kızartılmış patates yememelerini, onun yerine sebze, salata ve sandviç gibi sağlıklı yiyecekleri yemelerini tavsiye ediyor.

    Dünyanın en büyük restoran zincirine sahip olan Mc Donalds sorumlu bir şirket olduğu imajını verebilmek ve müşteri çekebilmek için yaptığı reklamlara yılda 1,5 milyar dolar harcıyor. Oyuncak dağıtmak, doğum günü partileri düzenlemek ve palyaçolara gösteri yatırmak McDonalds’ın çocukları restoranlarına çekebilmek için kullandığı yöntemlerden bazıları.

    ANF'de yer alan habere göre, 300 milyar civarında hamburger satışı yapan Mc Donalds çalışanlarına hamurger ve kızartılmış patates yememelerini, onun yerine sebze, salata ve sandviç gibi sağlıklı yiyecekleri yemelerini tavsiye ediyor.

    “Stresli bir yaşam biçiminiz varsa ekonomik ve pratik olmakla birlikte hızlı yiyecekler yüksek kalori miktarı , yoğun yağ, şeker ve tuz içeriyor. Bu yüzden bir çok insan aşırı kilolu olma riskini taşıyor” diyen Mc Donalds çalışanlarına yönelik bu uyarısının üst tarafına iki de resim yerleştirmiş.

    Resimlerin birisinin sol tarafında Mc Donalds’ın geleneksel yiyeceği hamburger, kızartılmış patates ve Coca Cola’nın üzerinde “Sağlıksız seçim”, sağ tarafında ise sandviç ve sebze resimleri ile bir bardak su bulunuyor. Üzerinde de “Daha sağlıklı seçim” yazısı yer alıyor.

    Diğer afişte ise bir tarafta fast food diğer tarafta ise sebze ve meyveler yer alıyor. Fast food’ın üzerine kırmızı renkte girilmez işareti konulurken afişin üzerinde “Sağlıksız yaylı yiyecekler yerine meyve ve sebzeleri seçin” yazısı yer alıyor.

    Bu afişin Mc Donalds’ın rakibleri veya karşıtları tarafından yapıldığı sanılabilir ama tüm bunlar Mc Donalds’ın personelinin sağlığı için görevlendirdiği şirket tarafından hazırlanarak siteye yüklendi. Müşteri çekebilmek için her türlü yöntemi kullanan Mc Donald’ın çalışanlarına tavsiyesi ABD basının da geniş yer alınca Mc Donalds internet sitesini kapattı.

    Konu hakkında şirketin görüşlerini soran CBS’ye yazılı bir açıklama gönderen Mc Donalds, internet sitesinde üçüncü ortaklardan gelen sağlığı konu alan bilgilerin de bulunduğunu belirtiyor. Sitede yayınlanan uzmanların görüşlerine katıldığını, bir başka değişle fast food’un zararlı olduğunu kabul ediyor.

    Bir yandan milyarlarca kron harcayarak fast food satışını artırmaya çalışan Mc Donalds’ın çalışanlarına yönelik bu tavsiyelerinin ardında şirketin daha fazla kar etme hırsı yatıyor. Düşük ücretle eleman çalıştıran ve yemek molalarını minimuna indiren Mc Donalds’ın işyerlerinde çalışan emekçiler hem ucuz olduğu hem de yenmesi fazla zaman almadığı için hamburger ve kızartılmış patatesi tercih ediyorlar.

    Çalışanlarının bu tür sağlıksız yiyeceklere yönelmesi Mc Donalds’ı kaygılandırıyor. Çalışanların hastalanmaları veya şişmanlayarak çalışırken eski performansı gösterememeleri şirketin gelir kaybına uğramasına yol açıyor.

    Mc Donalds’ın tüm dünyada yaygınlaştırdığı besin değeri düşük, kalori oranı yüksek çabuk yiyeceklerin yağ asitleri içermesi nedeniyle aşırı bir şeklilde tüketilmesi durumunda yüksek tansiyon, obezite, yağlanma gibi rahatsızlıklarla sinirlilik ve hırçınlaşmaya neden olduğu biliniyor. Sağlıklı işgücüne gereksinim duyan Mc Donalds işte bu nedenlerden dolayı çalışanlarından kendi sattığı ürünleri yememelerini ve sağlıklı beslenmelerini istiyor.




  • Cryslium kullanıcısına yanıt
    Fakülteleri küçümsemek değil yanlış anlaşılmasın, zorluğunu küçümsemek. Anlatmana pek gerek yok, çevremdeki arkadaslardan biliyorum ne kadar rahat olduklarını, en azından sınavlara ne kadar stressiz ve rahat girdiklerini :) Öğlen 12'ye kadar hasta bakıp öğleden sonra 2-3-4; 3 tane sınava giriyoruz haftada 1 gün hariç, o gün de 2 sınava giriyoruz. 14 ders var toplam. Alttan alma yok, yaz okulu yok, şartlı geçiş yok, tek dersten kaldıysan sene tekrarı. Dediğim gibi, herkes kendi fakültesini zor zannediyor ama çok rahat okuduğunuzun farkında değilsiniz :) Grafikten bahsetmişsin de, tıp derslerinden haberin yok galiba, finalde 50 tane konu birikiyor her dersten, 14 ile bir çarp bakalım kac gününü alacak çalışmak. İyi forumlar :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt
    Donmuş olarak geliyor tabii ki tavuk kizartmasinin derecesi 177 dir etlerin hatırlamıyorum pişme süresi her ete tavuğa göre değişir ve her yerde aynıdır kolalâr şurup şeklinde gelir koca bir makineden geçer kola olarak gelir aşiri temizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insafsızherif -- 8 Şubat 2017; 10:12:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • v1gor kullanıcısına yanıt
    Bence 10 numara dostum denemelisin Mc chicken extra hele hele dersin harbi denildiği gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç gıcık olduğun bir müşterinin yemeğine götürmeden önce tükürdün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakiiin

    Bazen pateteslerin dışı sanki siyah sulu boyaya batırılıp çıkarılmış gibi oluyor neden ?

    Yağların değişim zamanı geldiğinde patatesler çok kızarmış gibi gözüküyor. Onunla alakalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.