Şimdi Ara

Mazda RX-8 motorunda Piston var mı?[2 kilo baklavasına iddaya girdim!][arkadaş kıvırtmaya başladı!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edit:son durum arkadaş kıvırtmaya başladı !
    iddiaya girdiğim kişi liseyi otomotiv/motor meslek lisesinde bitiren ve şu anda otomotiv müh. 1.ci sınıfta okuyan birisi ve o kişi ile Mazda RX-8in motorunda piston olup olmadığıyla ilgili 2 kilo baklavasına iddiaya girdim...onun iddiası piston olduğu yönündeydi bende piston falan yok diyorum...

evet DH'ye soruyorum bu soruyu şimdi:

Mazda RX-8 in motorunda piston var mı?

edit:imla

edit:son durum arkdaş kıvırmaya başladı
    quote:

Ya iddiaya girdiğim arkadaş ya da kazmaya wankel motorunun resmini gösterdiğimde bu motor değil şanzımandır dedi(!) ve sonrada ben araştıracağım dedi ayrıca resmen çamura yatıyor;
    Yok wikipediada DÖNER PİSTONLU MOTOR diyorlarmış falan diye başladı çamura yatmaya.Lan adam bunda V6 var diyordu,zaten onada söyledim bunu...sonra kıvırtıyor yok iddianın konusu sadece piston var mı yok mu ile alakalıymışta,bu arabada wankel motor olduğunu ilk kez öğreniyor ömründe ilk kez wankel motor görüyor ama ortadaki şeye wiki döner piston(!) deyince işler değişiyor...Wankel motorun rotoru gibi kıvırtıp duruyor ...
    bence sadece wankel motorunun varlığından ilk kez haberi olması bile iddiayı kaybetmesine yetiyorda artıyor ah ağzım bide onun kadar iyi laf yapsa

ya bu kazma birde 4 yıl motor teknik lisesine gitti ve şimdide otomobil müh.e gidiyor...

acaba mazda japan bu ortadaki zımbırtıya piston diyor mu?

mazda bayisine gidecem bulursam az kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 15 Ekim 2010; 17:26:56 >

• Benim bildiğim pistonsuz araba olmaz
    Steam:God Pan - Uplay:Godpan35 - BattleNet:GodPan#11642
  • Wankel motora sahipse piston yoktur. Rx-7 lerde wankel motoru vardı bildiğim kadarıyla. Eğer bu modelde de varsa piston yoktur.

quote:

Mazda RX-8, Mazda'nın 2002 Nisan ayından beri Mazda RX-7'nin yerine[kaynak belirtilmeli] üretilen spor otomobilidir. Motor olarak RX-7'de de olduğu gibi Wankel motoru kullanımakadır. Wankel motoru 1308 cc'dir. RX-8'de 192,215,231,240 ve 250 HP gücünde beş adet Wankel motoru vardır. Şanzıman olarak 5 ve 6 ileri düz vites şanzımanın yanı sıra 4 ve 6 ileri otomatik vitesde kullanlmaktadır.

/>

/>

• hmm...ben burada piston falan göremedim? değil mi? yoksa 2 kilo baklava parası girecek biraz

evet wankel enginede piston falan yok gibi görünüyor...O ortadaki üçgensel cisime rotor diyorlar herhalde ?

eğer bu iddiayı kazanırsam baklavayı kazanmaktan çok arkadaşım rezil olacak adam son 5 yıldandır otomobil bölümünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 14 Ekim 2010; 17:54:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Görünüşe göre iddiayı kazandım gibi? değil mi? yani aksini söyleyen var mı acaba bilmek isterdim,bilgisini paylaşanlara teşekkürler
  • _____________________________
  • Rotor var... Piston yok... 2kg baklava kaç paraya bende biriyle gireyim alıyım baklavamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalyze -- 14 Ekim 2010; 18:23:53 >

|| Samsung NP550P7C-T01TR = Intel Core i7 3610QM - NVIDIA GeForce GT 630M - 8GB 1600MHz (4 GB x2) ||

|| Lenovo Ideapad Y500 = Intel Core i7 3630QM - NVIDIA GeForce GT 650M - 8GB 1600MHz ||

600 Sene Padişahın Kuluydunuz.300 senede halifeye kul oldunuz.Cumhuriyet sayesinde Allah'a kul olmayı öğrendiğiniz için mi ATATÜRK'e düşmansınız?
  • Çok sağolun...Arkadaşlar bu ortadaki üçgensel cisime piston diyemeyiz değil mi muhtemelen mızıkçılığa başlar bu kanıtları gösterdiğimde,gerçi kendisi rx-8 de V6 motor var demişti ya neyse

soru:Bu ortadaki üçgensel zımbırtının adı nedir?rotor mu? ingilizce/almanca kaynaklarında piston diyeni görmedim şimdilik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalyze -- 14 Ekim 2010; 18:43:19 >

|| Samsung NP550P7C-T01TR = Intel Core i7 3610QM - NVIDIA GeForce GT 630M - 8GB 1600MHz (4 GB x2) ||

|| Lenovo Ideapad Y500 = Intel Core i7 3630QM - NVIDIA GeForce GT 650M - 8GB 1600MHz ||

600 Sene Padişahın Kuluydunuz.300 senede halifeye kul oldunuz.Cumhuriyet sayesinde Allah'a kul olmayı öğrendiğiniz için mi ATATÜRK'e düşmansınız?
  • o ne garip şekil læ :o

rx8'in her tarafında o üçgensel şekilden var demek ki iddiayı kazandın oley

• Sayende canım baklava çekti

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• quote:

Orijinalden alıntı: agoze

Çok sağolun...Arkadaşlar bu ortadaki üçgensel cisime piston diyemeyiz değil mi muhtemelen mızıkçılığa başlar bu kanıtları gösterdiğimde,gerçi kendisi rx-8 de V6 motor var demişti ya neyse

soru:Bu ortadaki üçgensel zımbırtının adı nedir?rotor mu? ingilizce/almanca kaynaklarında piston diyeni görmedim şimdilik...

Rotor veya rotary deniyor. Ama bazı yerlerde bu parça için döner piston deniyor. Ama piston deyince akla yukarı-aşağı veya ileri-geri hareket ederek sadece bir eksen üzerinde hareket eden parça akla gelir genelde. Çamura yatmaya kalkışırsa sen de çamura yat. Bunun neresi pistona benziyor de. Piston şöyledir, böyledir de... Bilmediği halde o kadar sallayıp sıkmışsa, zaten sen bunları gösterdiğinde susup kalacaktır. İnternetten biraz daha araştır wankel motor veya rotary motor diye. Elinde birkaç sağlam kaynak daha olsun...

• Peki bu motorun özelliği nedir? Daha az mı yakar? Daha mı seridir? Daha fazla mı güç üretir?
  • Özelliği düşük hacimde yüksek güç vermesidir. Herhangi bir turbo veya supercharger'a gerek olmadan... Wankel motoru 1308 cc'dir. RX-8'de 192,215,231,240 ve 250 HP gücünde beş adet Wankel motoru vardır. 1308 cc olmasına rağmen, bu kadar güç üretebilmesi için haliyle fazla yakıyor. Ve söylentilere göre ortadaki rotor isimli parça aşındığındığından dolayı, belirli periyodlarda değiştirilmesi gerekiyormuş...
    Opel Vectra 1.9 CDDesign sütçü Edition
    150 ps 320 nm 6 ileri Active Select
  • 650cc wankel, 650cc piston motoru var diye hatirliyorum. Otomobil bolumune bakin derim, tek wankel motor olmadigini dusunuyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.