Şimdi Ara

Mazda Alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci el açısından dedim ama clioların motorları da sorunlu değil bildiğim kadarıyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Artıları

- Tasarım görecelidir ama bir çok b segment araca göre tasarımı daha çok hoşuma gidiyor. Zaten mazdanın 2025 model birçok aracında da göreceğiniz bir tasarım dili bu araçta da mevcut. O yüzden hala güncel ve yeni nesil bir tasarımı var.

- İç malzeme kalitesi b segmente göre bana iyi hissettirdi. Direksiyon, havalandirma menfezleri, bir çok tuş vs mazda mx-5 vb diğer üst segment mazda araçlarındaki parçalarlar aynı. Minimalist ve hoş bir hava yakalanmış içeride. ek olarak b segment 45 bin km bir araçta trim sesi yok diyebilirim. 8 bin km megane'nın her yerinden trim sesi geliyordu :) Göğüs, kapı üstleri vs sert ama hafif dokulu bir malzeme. Kapı içleri vs kumaş.

- Performans : 90 hp atmosferik bir araç olmasına rağmen şehir içi beni performans olarak üzmedi. Spor moduyla çok daha dinamik ve hareketli bir sürüş yakalayabiliyorsunuz. Defalarca uzun yol yaptım yeri geliyor turbonun eksikliğini hissediyorsunuz ama uçayıp kaçayım demediniz sürece sizi üzmüyor. Yokuşta hafifliği ve motorun teknolojisiyle sanırım 1.4 95 hp egeları tabiri caizse tokatlayarak gidiyorum :)

- Yalıtım beni şaşırttı açıkcası. Özellikle kışlık lastikler ile bile ciddi anlamda önceki modellere göre yalıtımı iyileştirilmiş. Kaput altı, bagaj vs yalıtım malzemelerını zaten görebilrisiniz. Yol sesi çok olmasa da alıyor ama ben corsa d 'den geçmiştim akla kara kadar fark var :D Motor sesi şehir içi kalkışlar haricinde nerdeyse duymuyorum.

- Tork konventörlü 6 ileri sorunsuz diyebileceğim oldukça başarılı geçişlere sahip bir şanzımanı var. Kullandığım süre içinde beni hiç üzmedi. Önceki araçlarımdan biri çift kavramalı dct şanzımanı olan giuliettaydı. O kadar pürüzsüz olmasa bile vites geçişleri çok başarılı.

- Donanım olarak tr'ye sadece power sense paket geldi diye biliyorum. Aşağıda da listesini attım kör nokta uyarı sistemi, şerit takip, geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma, geri çıkarkan trafik algılama ve uyarma, start-stop (harika çalışıyor), dahili harita, kablosuz carplay, hız sabitleyici ve limitleyici, sürücü ve yolcu koltuk ısıtma, yağmur + far sensörleri, led farlar vs.vs. Kozmetik olanları yazmaya gerek bile yok.

- Yağ yakma, su eksiltme, duman atma cart curt hiçbir sorunla karşılaşmadım. Arada geri viteste park ederken durdugunuzda hafif bir titreme oluyor. O da atmosferik bir araç için normal seviyelerde. Öyle sallamıyor sizi :D

- Yol tutuş olarak Mazda bu aracı Ford b platformunun kuzeni olan mazda de platformunun üzerine inşa ediyor. Ford b fiesta vb araçlarda kullanılan kendini kanıtlamış yol tutuşuyla da ün kazamıi platformlardan. dolayısıyla virajlarda vs oldukça sıkı tutunduğunu söyleyebilirim. Ben giulietta gibi yola yapışan bir araçtan buna geçtim. Virajlara dan dun giriyorum hiç güvensizlik hissetmedim. Beni üzmedi açıkcası.

- Tüketim : Bu araç turbosuz atmosferik 1.5 90 hp bir motora sahip. Şehir içi + uzun yol karma 6-6.2 lt civarı şuan. uzun yolda 5 küsürlerde geziniyor. Öyle inanılmaz sakin kullanan biri de değilim. Bana kalırsa atmosferik otomatik bir araç için harika değerler.

aklıma gelenler bunlar. Haricinde bir sorun olrusa seve seve cevaplarım. Aktif kullanıyorum.

Eksileri

- Bu aracın 110 hp olan modeli var. Motoruna kadar her şeyi aynı. hatta mx-5 de de bu motor kullanılıyor 130 küsür hp lik versiyonu. TR ye de keşke 110 hp olan motor seçeneği ile gelseydi diyorum. Muhtemelen sadece yazılım farkı var.

- Dış kaportasında herhangi bir boya atması, güneş yanığı vs yok ama mesela evin diğer aracı astra h. saç kalınlıgı vs onun kadar kalın ve saglam gelmedi :) klasik japon aracı aslında. Aslında 2020 üzeri çoğu araç bu şekilde. Mercedesine varana kadar maliyet düşürme adı altında eski nesillere oranla ciddi kalite düşüşü var.

- Bu donanımda bir aracın en azından bi kol dayaması olmalıydı. En azından aliexpress vb yerlerden kolayca temin edilebiliyor. Ya da mazda cx-3 ile aynı kabine sahip oldugu ıcın onun kol dayaması da bu araçla uyumlu.

- Multimediası fena değil ama en azından birkaç extradan app olabilirdi. Yol bilgisayarı da aynı şekilde. Daha detaylı tüketim verileri vs hoş olabilirdi.

- Hararet göstergesini ya ben bulamadım ya da bulunmuyor.

- Arka frenler kampana. Disk fren olmasını isterdim. Ha 2 taraf için de bu daha az maliyetli o ayrı.

- Ben araç alırken piyasasına pek bakmam. Mercedes a150 2004 model, alfa giulietta, daihatsu sirion, mazda 2 gibi piyasası olmadı soylenen araçlar kullandım. Aldım sattım. Bir sorun yaşamadım. Ama aracı kullanmak için değil satmak için alan piyasa hastası manyaklar için bir araç değil gibi. Yeri gelir aylarca bekletebilir. Yeri gelir benim gibi biri çıkar 2 günde de satılır. Aracın önceki sahibi ilanı açalı birkaç gun olmustu :) ama mazda tr de ve globalde sorunsuzluğuyla, kalitsiyle ön plana çıkan bir marka. Piyasası olmayan diğer markalardan ayrılıyor bu konuda.

Mazda Alınır mı?

Mazda Alınır mı?

Mazda Alınır mı?

Mazda Alınır mı?

Mazda Alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxspenc3 -- 28 Temmuz 2025; 11:49:23 >

• Bu paralara yukarıda bir arkadaşımızın da söylediği gibi temizinden fabrika çıkışlı lpg'li bir Civic bulunur. 2016 FB7 kasa kodlu olanlarını öneririm. 2016'dan sonrası yok. Sahibinden temiz bulunursa alınır.

Arada 5 yıl var eski derseniz haklısınız ama şunun garantisini veriyorum 2030'da Civic Mazda 2'nin fiyatını ikiye katlar. Ben 2019'da 2011 model Civic satıp üstüne 40 bin lira koyup sıfır Swift almıştım. Şu an 2011 Civiclerin fiyatı benim Swift'e yetişti. Seneye geçmeye başlar. Bunu dert etmem diyorsan bilemem.

Yurtdışında yaşıyor olsam alacağım tek marka, benim için mazda ve diğer japonlardı =), diğer diğerleri ise yok hükmüne geçtiler artık.. Mazda Alınır mı? 

Benim için de öyle. Konudaki yorumlara baksanıza hala 2015 araç öneren mı dersınız yok satamazsın dıyen mı ararsınız. Daha aracı alıp kullanmadan satma hesabı yapıyor millet. Giulietta alırken dee yok alma satamazsın, yok elinde kalır yok parçası yok yok şöyle. 1 tane doğru bilgi yok. Aracı 1 haftada sattı. Piyasanın altında satmadım. Parçası pahalı değil. Parçasını online bile bulabılıyorsun :)

Ayrıca yalan bilgi verdiğim falan yok. Hesap basit, matematik ortada.

2019'da 8 yaşında aracımı satıp üstüne 40 bin lira koyup sıfır araç aldım. 2025'te 2011 model araç benim 2019 model otomobille aynı fiyata satılıyor.

Şu durumda ben bir daha Türkiye'de tutmayan marka almam. Alırım diyen varsa para hesabı yapmayacak kadar zengindir, kendi bilir.

Bir de satmak için araba alınmazcı tayfası var. Aynı kişiler bir aracın ekonomik ömrü 5 yıldır da diyor. Ne yapacağız peki 6 yaşına giren aracı hurdaya mı vereceğiz? Boş muhabbetler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Damage -- 1 Temmuz 2025; 20:48:4 >

baba parası mı ? 34 yaşıdna aldığım her şeyin kuruşu kuruşuna kazanan biriyim. sen nerden tanıyorsun da beni saçma sapan ithamlarda bulunuyorsun. senin fikrin sana benim fikrim bana. ben aracı satmak ıcın degıl bınmek ıcın alırım. sırf satılması kolay diye tenekeye bineceğime keyif aldığım, bağ kurabildiğim, baktıkca hoşuma giden araçlara biniyorum. çok şükür bu düşüncem 1 an olsun pişman etmedi. siz satmak için teneke bakmada devam edebilirsiniz. 1 ay geç satılsın keyif aldığım araç olsun. gören de 99 model anadol alıyoruz zanneder. inanılmaz bir kitle var şu ülkede gerçekten

ek olaran bu para etmez diyen piyasa bilmezler daha avrupada bu aracın piyasasından bi haber. bu paketten daha düşük pakette araçlar bile en ucuz 17000 euroya (800.000 tl) satılıyor. ne araştırmayı bilirler ne analiz etmeyi. çok garip memleket gerçekten ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxspenc3 -- 1 Temmuz 2025; 22:40:55 >

• Max Damage M kullanıcısına yanıt

İyi hoş da bunlar Mazda için geçerli değil. Başka markaları, Swift'i, mwift'i bilemem, ben de Mazda 3'lere sardım bir ara 2016-18 arası modelleri direkt aynı sene Golf parası, hatta fazlası var. Bir iki aracı da aradım, kimse bunundan kıl aldırmıyor, bir de satıldı araçlar, geçen sene idi.

Sonradan başkasına aratıyorum, adam 2015 modeli 880e verdim diyor, 9 yaşında C sınıf arabaya acayip para o zaman için. Çok temiz olanlar zaten inanılmaz pahalı.

Ortada marka yok, doğru düzgün araba yok, motoru da 1.5 atmosferik pek bir olayı yok, gerçekten yüksek piyasası. Vazgeçtim gitti ama çok tatlı araçlar ve Türkiye'dekiler ciddi dolu üretildiği yıllar için, bunun bence etkisi büyük ikinci elde.

Belki Mazda 6, Cx5 gibi modeller tutmuyor olabilir 2.0 motordan dolayı.

Mx5'ler falan zaten reşat altını gibi. Fiyatları da çok yüksek, meraklısı da çok.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

b segment bir araç tartışıyoruz hocam farkında mısın ? konu nasıl golflere mx-5 lere cx-5 lere geldi. 900-1m bandında araçlar bunlar. rakipleri clio, i20, swift, düşük model yarisler, jazzlar vs olur. golf fiyatları zaten almış başını gitmiş. hepsini kullandım nerdeyse. clio zaten tam bir teneke. i20 de sadece 1.0 turbo belki yerine tercih edilebilir ama onlar da 100-200k daha pahalı. ek olarak o kabindeki kaliteyi çok bulamadım onlarda. ek olarak ben bu araç ile şehir içi 6-6.5 lt aralıgında tüketim elde ettim. 90 hp motor da şehir içi beni gayet memnun etti.

neyse konu fazla uzadı. konudaki arkadaşa önerim gidin deneyin kurcalayın öyle karar verin. burada aracı kullanmayıp ezbere yapılan yorumların ona çok bir faydası olacagını sanmıyorum. garanti ve parça konusunda zaten 10 yıl sorununuz yok. motor şanzıman sorunsuz. gerisinie siz karar verirsiniz.

Oluyor böyle çatacak yer arayan ya da üzerine alınan ya da o an tersinde olan vb.. Konunun üstünden 1 ay geçmiş, mazdayla ilgili konuşuyoruz.. Ülke şartlarının farkındayız tabiki. Sizin istediğiniz alışverişi yapma özgürlüğü şansınız olmuş, ne güzel olmuş. Ne var diye tekrar baktım yazdığınıza birşey de yok. Ben de 10 yıllık micramı zarar etmeden sattım dediğimde çok şaşırmıştı biri neredeyse yalan söylüyorsun fln diyecekti =), tekrar etmem gerekti kâr ederek satmadım diye.

Siz peki beni tanıyor musunuz da verdiğim tek bir bilginin bile doğru olmadığını söylüyorsunuz? Kendi aracımda yaşadıklarım yalan yani?

Başlığı açan üyemizin yazdığını aynen aşağıya kopyalıyorum:

ileride satmak istesem piyasasının çok olmayacağı ihtimali kafamı çok karıştırdı.

Bu arkadaşımız belli ki aracın prim yapması konusunda şüpheleri ve kaygıları olan biri. Ben de yaşadığım kötü tecrübeyi anlattım ki kendine pay biçsin, fikir olsun.

Satmak için araba alınmaz

Bu vatandaş aracı ne kadar kullanacak? 3 sene, 5 sene 10 sene?? En nihayetinde satacak ve model yükseltmek isteyecek herkesin yaptığı gibi. O gün geldiğinde vatandaşın cebinden neden fazla para çıksın ki?

Hadi kullandığı yanına kar kaldı, keyif aldı desek b segment bir Japon otomobilinden bahsediyoruz. En kralı ne kadar keyif verecek Allah aşkına? Alfa Giulietta'yı anlarım tarz arabadır, zamanın ötesinde bir tasarımı vardı (2011-2012'de) ve ben de bir dönem düşündüm ama bütçem çıkışmadığı için caydım. Gelgelelim Mazda 2'den bahsediyoruz.

Ayrıca ben ilk mesajımda üstüne basa basa söyledim arada 5 yıl var eski araç olmasın dersen bilemem dedim. Ben tamamen aracın değerlenmesi üzerinden gittim yani.

• dokkod D kullanıcısına yanıt
    Bu paraya varsa havada kap

Sadece motorun performansı biraz dusuk gelebilir cok heyecan arayan biriysen bence yeterli mesela ben kolay kolay 120 üstü basan biri değilim

Geçen 2025ini sürdüm direksiyonu falan cok hafifti kullanimi kolaydi ki ben SEDAN araclardan nefret ederim

Mazda riskli araç bulaşmasan daha iyi olur hocam Türkiye'de her sey ekonomik duruma döndü artik corollayi alsan kafan rahat her yerde her isini gordurursun arabanin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mazda alınmaz mı, tabii alınır. CX-5 sahibi arkadaş yazmış gerçi, tek handikap yedek parça ve ustalık. O da Japon grubuna dair parça satan bayiilerden temin edilir sanırım. Bir de kaporta parçaları sıkıntılı diye duydum ülkeden çekildiği için. Ama f/p olarak, tasarım ve motor-şanzıman konusunda yıllardır muazzam bir Japon lejyoneridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Temmuz 2025; 1:34:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max Damage M kullanıcısına yanıt

Yazdığım mesajda seni tanımamı gerektirecek bir mesaj yok. Sen direk konuya yok baba parası yok zenginlik vs diyerek saçma sağan bir giriş yapmışsın. Altı üstü mazda hakkında insanlar fikirlerini dile getiriyor. Seni herhangi bir konu da da senin yaptığın gibi ithamda da bulunmuyorum. Yine saçma sapan bir giriş yaparak bu mesaja da başlamışsın. Neyse hocam ben senin gibi ön yargılı ve boş konuşan insanları çevremden uzaklaştırıyorum. Senin mesajların da tavrın da beni ciddi rahatsız ediyor. seni engelliyorum sana kolay gelsin. sen mazda alma zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxspenc3 -- 2 Temmuz 2025; 13:42:31 >
  • foruma göre alınır, gerçek hayatta ise alınmaz. alınır diyenler kendisine araba almaya gelince başka markaya yönelirler. mazda, türkiyede tamamen bitti. mazdanın türkiyede altın yılları 1990'lardı. 323, 626 gibi çok güzel modelleri vardı. ama boynuz kulağı geçti, mazda yerinde saydı.

2022 model bayisi saçma sapan kota muhabbetleri yüzünden ülkeden kaçmış B segment arabaya 1.1 Milyon lira fiyat çekiyorlar sarı sitede 1.5 isteyen var. O paraya accli hibrit egea cross satılıyor Mazda Alınır mı? 

Mazda hakkında tek kelime konuşmaya değmez özetle.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.