< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mazda Alınır mı? (3. sayfa)

-
-
Baktım da cevaplar gayet yerinde ve anlaşılır. Sizden kaçan da yok bu arada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracımla yaşadığım değer kaybını örnek verdim diye doğru konuşmamakla itham edildim. Rakam rakam anlatınca da bana Mazda'nın Avrupa'daki piyasasından tut, satmak için araba alınmaza kadar cevaplar verdi. Başlık sahibinin ne işine yarayacak bu bilgiler? Avrupa'da yaşadığını söylediğini hatırlamıyorum. Neyse uzatmanın faydası yok size iyi günler.
-
Arabayı bayisinin hareketlerine gore mı alıyorsunuz yoksa donanımına, segmentinde sundugu ozellıklere göre mi? Sen bayi bayiye göre araç almaya devam et ben egea çöpüne bınmektense segmentıne ve fıyatına göre makul ozellıkler sunan marka modeli kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Mazda bu ülkeye ve şu kitleye çok bile katlandı. Neyse etiketlemeyi bırakın gidin ne alıyorsanız alın. Zorla araç aldırıyoruz sanki triplere bak :D hayır karşılaştırdığı bayi de fiat bayiler. tr de en leş bayhiler arasında ilk 3 e girerler. ne alfa ne fiat kullanıcıları memnun. alfanın yıllarca giuliettada olan kronik sorunlarını nerdeyse 10 yıldır iyileştirmeyen ve kullanıcı hatası olarak değerlendiren markanın bayileri. Şikayet vara gir ağlayan fiat magdurlarını oku
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxspenc3 -- 15 Temmuz 2025; 18:17:9 > -
Egea dediğin arac en azindan ucuz,
Sen Passat Mondeo parasına Mazda 3 alabilirsin tabi tutan yok
Gerçi pardon sen bile almadın
Kaziklayacak adam bulamadıkları için ülkeden çekip gittiler,
Haliyle alamazsın
5 yaş, B segment, Japon, Türkiye'den çekilmiş ve tutunamamış marka, atmosferik motor ve 148 Nm / 4.000 rpm motora sport mod koyan bir firma veee son olarak 1 milyonTL ücret.
Nasıl gülsem, emin olamadım.
-
selamlar mazda yerine honda civix lpg li veya
corolla bakabilirsiniz bence işletme maliyeti daha stabil ve 2.elide çok iyi sağlam araçlar..
-
bu tork olayı ile banada taş atıyorsun inceden..)
gerçi bende elektrik tarafıda var
fakir yanımı kapatıyor
japon aracına yeni geçen biri olarak adamlar çok farklı bir kafadalar..)
-
Yok gerçekten taş atmadım, aklımdan geçmedi.
Forumda 3-5 tane saygı değer üyeden birisin abi, sana lafım olmaz.
-
Bir forum donanım klasiğidir. Herkes mazda önerir ama hiçbir forum üyesi almaz :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunsuz bi araba ama fiyat yüksek. Uzun süre binecekseniz ve İlk arabanız olacağı için ön planda tutmanız gereken şeyler:
Sorunsuzluk
Parça bulunurluğu-
Maliyetleri-servis ağı kısaca
Yukarıda belirttiğim gibi araç güzel, sorunsuz ama fiyatı yüksek.Servis ve yedek parça durumunu öğrenmeniz gerekiyor. (Nedeni ise bi problem olduğunda aylarca, haftalarca parça beklemek can sıkıcı olabilir.)
Her malın alıcısı vardır tabii ama mazdanın alış satış durumu pazarı biraz ağır. Bunu da göz önünde bulundurun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingb04 -- 16 Temmuz 2025; 1:44:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
7 yıl kullanıp satmam gerekti Mazda 3 2011 model aracımı. Yıllar sonra uygun bütçeli araç bakınca ilk mazda 3 baktım yine. Lakin sahipleri uçuyor olmalı. 11 model araca 750-800 arası fiyat istiyorlar.kusura bakmasınlar piyasası olan 14-15 model astra megane lar varken alınmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
FARKINDAYIM SAĞOLASIN
bende seni severim iyi bir üye saygılı bir arkadaşsın
kimin ne zaman ne olacağı belirsiz bende japoncu oldum çıktım valla..)
gerçekten sorunsuz düz ürün üretiyorlar
özetle servisi unut..)
-
Otomatik en ucuz teneke 1670 den başlıyor. Biraz zorlasalar tesla parasına egea satacaklar :D
2. el de benzinli otomatik 2 tane araç çıkıyor. 100k küsür km'de egeaya 1m para da vermem açıkcası.
sen kendi küçük dünyanda mutlu olmaya devam edebilrisin :)
www.sahibinden.com
Just a moment...https://www.sahibinden.com/fiat-egea-1.5-t4-hibrit-easy/benzinli/otomatik?a5_min=2020
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxspenc3 -- 16 Temmuz 2025; 13:52:10 >
-
- Araç 3 yaşında (07.2022 trafiğe çıkışlı)
- TR'den distribütörünün akılsızlığı ile çekildiği doğru. Tutunamadı demek saçmalık. Bir marka rezil modeller sunar, kronik ciddi sorunları vardır ve kullanıcı tarafından mimlenir satmaz ayrı olay, distribütörünün akılsızca fiyatlandırmalarından dolayı alınamaz ve tercih edilmez apayrı. Mazda 2 tr'ye golf fiyatlarıyla getirildi. Ondan dolayı sayısı da haliyle pek fazla yok. Onun harici ciddi sayıda 2015 model üzeri mazda 3 var. mx-5 kendi segmentinde peynir ekmek gibi sattı. cx-3 de fena sayıda değil severek kullanılıyor.
- Marka zaten çekilmesine rağmen 10 yıl garanti genişletilmiş garanti sunacağını belirtti. Büyük şehirlerde servisleri var. Şu an sitede aktif olarak görünen 17 servis var. Tesla'nın bile 2 tane servisi var tr'de. 2033-2034 yılı geldiğinde marka çekilmesinin artılarını eksilerini tekrar değerlendiririz. Şu an ne parça ne de servis sorunu var. Bakım ücretleri de ortalama diğer araçlarla benzer. Yıllar yıllar önce tr'den çekilen daihatsu aracım için bile parça bulabiliyordum. Şu an tabi 20 yaşını geçti araçlar. Haliyle parça bulmak vs zorlaştı. 3 yaşında bir araç için parça üretilmesinde sorun vs yaşanacağını sanmıyorum. Hali hazırda mazda bu kasayı 2025 yılında bile yeni mazda 2 lerde kullanıyor. Bazıları hibrit bazıları 1.5 skyactive yine.
- Atmosferik olması kimine göre masrafsızlığıdan dolayı tercih sebebi. Kimse zorla atmosferik araç aldırmıyor size :) Ama benim bundan önce kullandığım çoğu araç turbolu olmasına rağmen bu tork değeri ve 90 hp beni üzmedi. Sadece rakamlara takılıp kalmamak gerekiyor. Dünyanın en çok sıkıştırma oranına sahip motorlarından birisi bu. Mazda kendine has teknolojileriyle bilinen bir marka. Genel olarak değerlendirmek, kullanıp yorum yapmak daha mantıklı. Söylediğim gibi aynı motordan 132 hp güç alıyor mazda. mx-5, mazda 3, mazda cx-3 hepsinde aynı skyactive 1.5 g motor var.
- Ek olarak ya siz farklı dünyada yaşıyorsunuz ya biz çok akılsızız araç filtrelemeyi ve araştırmayı bilmiyoruz. 2020-2022+ üzeri, otomatik, genel olarak dolu, çok fazla sorun çıkarmayan 900-1000 bandında kaç tane araç var söylerseniz biz de yaptığımız büyük yanlışı farkedip o modellere yöneliriz :) Daha geçen forumda 2016 model yarise 800 küsür verip almışlar. Ezbere yorum yapmak yerine insanları yönlendiren yorumlar yapmayı öneririm. (sedan ve suv sevmiyorum. egea, taliant vb tenekeleri ve dizel araçları tercih etmiyorum. kalan modelleri önerirsiniz)
- Son olarak marka fanboyu veya japoncu fln değilim. İlk mazda aracım. Yukarıda önceden kullandığım araçları yazmıştım. Okumadan bu japoncu, şu almancı bu bilmem neci yauww demek de moda oldu zaten. İlk gönderimde artıları kadar eksilerinden de tarafsız bir şekidle bahsettim. Hala buna rağmen fanboy vs demek için ciddi anlamda bazı sorunları olması gerekir insanların. Mercedes a150, daihatsu sirion, astra h, corsa d, alfa giulietta 1.4 tb araçlarına sahip oldum. Çok daha farklı marka araçları daeşten dosttan kullandım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxspenc3 -- 16 Temmuz 2025; 14:45:0 >
-
Üretimden kalkıyor artık,ucuza on binlerce satıldı.
ve sen halen Mazda 3e neden Passat fiyatı çekildiği konusunda yorum yapamadın.:)
Nissan Mar Florya
Ali Umut Bayındır
0532 647 66 79
Nissan Qashqai 1.3 Mhev
Designpack 1.890
Skypack 2.175
Skypack 4x4 2.250
Platinium 2.380
Platinium Premium 2.500
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bana ne birader mazda avukatı mıyım ben. Git hangi mazda 3 e baktıysan onun satıcısına sor. Mazda 2 başlığında gidip mazda 3 neden bu fiyata konulmuş diye mi tartışalım. Ek olarak passat ne araç dünyasının doları mı ? Fiyatları passat mı belirliyor ? Neyse Mazda 2 ile sorunuz varsa sorun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxspenc3 -- 28 Temmuz 2025; 11:52:31 > -
Konuyu açan arkadaş ilk aracını alacağını söylemiş. Millet altında çok alakasız bir sürü tartışma yapmış. Konuya dönersek bence arkadaşa başına geleceklere göre de tavsiye vermek lazım.
Ben ilk aracımı alacak olsam ve tecrübesiz olsam hiç o rakamlara çıkmazdım. Hangi marka, hangi modelden ziyade bu aracın başına gelebileceklere bakmanız lazım.
Muhtemelen acemisiniz ve bir sürü küçük kaza yaşayacaksınız. Araç çizilecek, vurukları olacak. Ben olsam sizi idare edecek uygun fiyatlı, sağını solunu boyatsanız da zaten sorun olmayacak bir araç ile acemiliği atardım. Ki zamanında ben öyle yapmıştım.
İlk aracım şahindi. Evet ilk başta garip geliyor ama o aracın başına neler geldi neler. 20 sene öncesindeydi olay ve o dönem için bile ucuz bir araçtı. Ne çizildiğine üzüldüm, ne aracı vurduğuma ne sürttüğüme vs. Her türlü acemiliği atlattım üzerinde. Sonrasında belli bir acemiliği aşınca mercedes de kullanılıyor, bmw de. çizilir mi diye üzülmüyorsunuz o zaman çünkü zaten bazı şeyleri çözmüş oluyorsunuz.
Bence araç tercihlerinize bu şekilde de bakın arkadaşlar.
-
Sözlerine bakılırsa gayet de avukatısın
Passat D mazda 3 de C segment araçlar
C segment araba D segment parasına satılıyor ve sen de buna ne var kardeşim fiyatları Passat mi belirliyor yazıyorsan sağlam bir Mazda fanboyusun görüntüye göre
Skayaktiv Passati döver de yaz, tam rahat edelim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X