Şimdi Ara

Manuel Araba işkence değil mi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
12.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niye işkence olsun ki. Biri siyah, diğeri de beyaz değil. İkisininde kendine göre avantajı var.

Eşi manuel kullanamıyordur, otomatik almıştır.
    Çok fazla trafiğe giriyordur, otomatik almıştır.
    Seviyordur, otomatik almıştır.

Arabaya hükmettiğini hissediyordur, manuel almıştır,
    Otomatik pahalı gelmiştir, manuel almıştır
    Arıza durumunda masrafından korkmuştur, manuel almıştır.

Ben aracımı alırken otomatik baktım, ama param touch otomatiğe yeterken icon manuel buldum aldım. Icon otomatik olsaydı alırdım ama aynı fiyata yoktu.
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Ödeyebilecekseniz, ev vb. ihtiyaçlar tamamsa olabilir tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende otomatik (kalos), manuel (fusion), koldan vites manuel (58 belair), koldan vites otomatik (57 belair) ve dsg otomatik (A3) var.

Manuel de kullanılır, otomatik de.

Otomatiğin konforunu sevip, manuel aracına kızanlara tavsiyem: hidrolik direksiyonu olmayan, birinci vitesinde senkromeçi olmayan, westinghouse'u olmayan, gaza basınca kukreyerek gidip, frene basınca durmayan arabalardan birine binsinler. kendi arabalarina binince debriyajı yalarlar.

Durum bu iken, ben gene de jilet gibi bir otomatik için 57 veya 58'den vazgeçmem. Yoğun trafikte kullanmak bile koymuyor pek. Tabii ki yoruyor. Ama değiyor. Keyifli.

O yüzden olaya nasıl baktığınız önemli. 1 litre kalas gibi arabaya biniyor sam, zaten keyif sifirsa tabii ki otomatik olsun. Hatta mümkünse kendi gitsin. Ben arkaya oturayım. Ama mazda Miata alacağım mesela. Keyif canavarı makine. Otomatik alacağım? Mal olmam lazım.

• IOserI I kullanıcısına yanıt
    Hocam tokiyo NFS değil Hızlı ve öfkeli
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Nfs diyince akıllara nine thou, lean back, get low birde the prodigy nin bir şarkısı vardı o gelir. Tokiyoo yu forumdaki gençler için yazdım :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    Benim aklıma NFS Carbon'dan. Tigerah - Girl Fight geliyor direkt.
  • Manuel vites otomobiller çağdışıdır.

• Yürüyen Hoparlör kullanıcısına yanıt
    araba kullanmayı beceremeyenlerin uydurması o... becerseler otomatik mi manuel mi bakmazlardı...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Bunu diyenlere karşı manuel olsun otomatik olsun sürüş kabiliyetinde ikiye katlarım.Yakında manuel vites yok olup gidecek.

• işkence değil hamallık. bazı insanlar hamallıktan zevk alabilir normal karşılamak lazım. devir çevirmeyi seven makineler hariç tabi.
  • Yürüyen Hoparlör kullanıcısına yanıt
    manuel asla kaybolmayacak... her zaman var olacak... sen alma yinede varlığını sürdürecek...
  • Zevkli diyen yalan söyler 7 senedir manuel kullandım istanbulda şimdi otomatik kullanıyorum her seferinde şükür ediyorum.

• Keşke panelvan ve kamyonetler de de otomatik seçeneği olsa. Kia bongolarda felan neden otomatik seçeneği yok?
  • Değil, bir otomatik bir de manuel araba sahibiyiz. Virajlı ve dik yokuşlu yollar da ve benim gibi çok gezen biriyseniz manuel candır. Otomatik arabanın güzellikleri de var ama performans ve tam kontrol istiyorsanız, nabza göre devir veriyorsanız manuel candır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 9 Haziran 2020; 11:33:20 >
  • Yeni araç kullanmayı öğreniyorsanız haklısınız biraz daha zordur manuel. Ama 2 şeye katılmıyorum bu konuda.

1. Manuel vites araç üstündeki kontrolünüzü arttırır. Aksi halde insanlar telefonla bilmem neyle ilgilenmeye kalkıyor. Hatta dikkatli bakın, fren yerine gaza basma olayı bile otomatik vitesin zararlarından birisi.

2. Zaten ulaşabildiğimiz araçlar belli. Bir şekilde gazlama hissini ancak manuelde yaşarsınız. Otomatikte o gazlama olayı o kadar tat vermiyor.
  • yoo değil.
  • Amelelik işte.

• trafikte ısınmasın diye manuele al, yokuşta sapıtmasın diye manuele al, durduktan sonra ayağın frendeyken vitesi "N" konumuna getir, el frenini çek, ayak frenini bırak, vitesi "P" konumuna al. ve bunları manuel araba amelelik diyip otomatik araba aldıktan sonra yap.

malesef hepsinin artı ve eksileri var. herkes neyi seviyorsa onu kullansın.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.