Şimdi Ara

Maket araba yapımında kullanılan malzeme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
3
Favori
15.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu otomobil olduğu için bu bölüme açtım. Boş zamanlarımı değerlendirmek için kendime bir uğraş arayışı içindeydim. Maket araba yapmaya karar verdim.

Sormak istediğim konu şu? Maket bir araba yapacağım fakat iç kısmına hiç girmeyeceğim. Yani camları simsiyah yapıp, içerisini görünmez hale getireceğim. Benim için önemli olan sadece dış kısmı. Yani şu aşağıdaki fotodaki gibi birşey yapmayı istiyorum. Rc kepi olarak felan kullanmıyacağım. Sadece masamda, vitrinimde dekor olacak.

Bu maketi yaparlarken kullandıkları malzemenin tam ismi nedir? Bu hamurumsu / çamurumsu malzemeyi nereden temin edebilirim?

Ana gövdeyi yaptıktan sonra detayları vs... yavaş yavaş vakit buldukça şekillendirmek istiyorum ama bu malzeme hemen kuruyor mu? Başladık mı bitirmek mi gerekir? Ya da bu iş için, kolay şekil alan ne gibi bir malzeme önerirsiniz?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• takip.. benimde hevesim var bu konularda daha önce tahtadan pick-up yapmıştım ama istediğim şekli verememiştim
  • Benim de eskiden beri aslında aklımda olan bişey. Ama ben de bilmiyorum bu malzeme nedir. Türkiyede uygun fiyata bulunabilir mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 14 Eylül 2012; 16:02:27 >

• Ben şöyle birşeyler buldum ama Türkiye'de nerde bulunur bilmiyorum?

Ya da şöyle birşeyler aynı işi görür mü?

Şamotlu çamur; heykel yapımında vs kullanılıyor.

• Seramik çamurunu pişirmeniz gerekirki sertleşsin. Diğer macun ya da kil her ne ise pişiriliyor mu bilmiyorum.
  • Devrim arabalarının maketini alçıdan yaptılar diye biliyorum bi araştırıyım yanlış mı kalmış aklımda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncel.Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yalniz o madde ile araba yapmak biraz zor yapilir ama sag tarafi ile sol tarafi uyumlu olmayabilir ciddi bir emek isteyen bir is

Bence hazir kit alip parcalarini boyayip birlestirmek daha mantikli ki bu bile baya zor is

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip...
  • TR'de malzeme bulunursa yapılabilir. Ben de takipteyim.

quote:

Orijinalden alıntı: Source

Yalniz o madde ile araba yapmak biraz zor yapilir ama sag tarafi ile sol tarafi uyumlu olmayabilir ciddi bir emek isteyen bir is

Bence hazir kit alip parcalarini boyayip birlestirmek daha mantikli ki bu bile baya zor is

Zor olmasına zor ama zevki oradadır. Ölçüleri doğru alıp, ölçeği tutturulursa doğru oranlarla yapılabilir. Benim önerim böyle bir durum için yapılacak aracın 1/16 yada 1/32 modelini bir arkadaştan alıp ölçüleri öyle edinmek Ardından kartondan kaba taslak uzunluk ve yükseklik kesilir, birleştirilir, sağlamlaştırılır ve ufak detaylar için boşluk bırakılır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.