Şimdi Ara

Beton üzerine su geçirmeme amaçlı malzeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
74.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi evin üstü beton, başka bir şeyi yok. Aşağı su ve nem geçmesin diye üzerine İzocardi, İzokap gibi bir saydam izolasyon malzemesi yaymayı düşünüyorum. Ama nasıl olur, bir aksilik vs. olur mu sonradan ya da daha iyisi nasıl olabilir tecrübesi olanları dinlemek isterim.

UKS membran diye bir şey önerdiler, fiyat olarak da uygun ama siyah bir malzeme ki, yazın altı iyice yanacak demektir güneşte. Bundan dolayı saydam malzemeler düşünüyorum. Onlar da fiyat olarak tuzlu biraz.

Birkaç kat Kalekim sürün, bir şey kalmaz diye bir şey gördüm, bu daha iyi bir yöntem olabilir mi vs. Cersit 68 diye bir şey varmış bir de mesela...
    Kısaca bu konu hakkında bilgi paylaşımı yapabilirsek iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 12 Ekim 2012; 14:34:18 >

• akşam babama sorar güncellerim
    yeni bir malzeme çıkmış soğuğu çok ciddi kesiyormuş kalekim gibi bir tozmuş,
    geçen konusuluyordu da takmamıştım bak lazım oldu şimdi :D
  • İyi olur. Ya soğuk sıcağı çok önemli değil. Şap vardı üstünde, sıcak soğuk farkından bir de binanın yerleşmesinden çatlamış yer yer, çatlayınca da faydadan çok zararı başlıyor. Söküp attım ben de. Şimdi üzerine tekrar bir şap atmak istemiyorum pek. Böyle bir malzeme olursa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

akşam babama sorar güncellerim
    yeni bir malzeme çıkmış soğuğu çok ciddi kesiyormuş kalekim gibi bir tozmuş,
    geçen konusuluyordu da takmamıştım bak lazım oldu şimdi :D

Güncelleyince alıntılar mısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • havuz boyaları var mavi renkte,bir yerde reklamını görmüştüm ucuz ve uygulaması çok kolay.ikincisi fayans seramik kaplanırsa kökten çözülür,üçüncüsü membran üstüne serme şingıl kaplanabilir.Birde ziftli naylonlar var ısıtılarak uygulanıyor tam sana göre birşey sanırım.üstünede stropor yapıştırılabilir.
  • Ben olsam 2 kat membran yaptırır üstüne yağlı şap veya beton attırırım. hem membran yırtılmaz hem de su kaçırma problemi çözülmüş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lukolde

quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3
    ....

Güncelleyince alıntılar mısın

tabiki yaparım hem uplanmış olur konu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çatı yapma niyeti de var, ondan dolayı fazla masraf istemiyorum şu anda. Şap atmak istemiyordum, yoksa membran iyi olurdu. Şapsız da membran yazın güneşin bütün enerjisini toplar. :D Şimdilik sadece aşağı su geçmesini önleyecek evde kolay uygulanabilecek bir çözüm düşünüyorum.
  • naylon al uçlarınada ağır taş kiremit falan koy
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Çatı yapma niyeti de var, ondan dolayı fazla masraf istemiyorum şu anda. Şap atmak istemiyordum, yoksa membran iyi olurdu. Şapsız da membran yazın güneşin bütün enerjisini toplar. :D Şimdilik sadece aşağı su geçmesini önleyecek evde kolay uygulanabilecek bir çözüm düşünüyorum.

sandviç denilen çatı panelleri var bununla çatıyı kapatıp suyu kesebilirsiniz geçici ve ucuz bir yöntem uygulaması kolay ve hızlı, daha ucuz olması için trapez saclarda suyu kesmek için işe yarar...

ufak bir eğim verip demir profilden alçak bir iskeletin üzerine döşenebilir...
  • çatı yaptır
  • Peki bu şekilde yapılınca yine çatı sayılmayacakmı bu, proje vs. yaptırmak gerekmeyecek mi yine?

Çatı yaptıracak oluyoruz zaten de, her zaman değil. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NCL

naylon al uçlarınada ağır taş kiremit falan koy

Dediğini yıllar önce yapmıştık gibi. Strafor koyup üzerine naylon atıp kenarlarına çimento çekilmişti kalkmasın diye. Beton hava alamadığından aşağı doğru pamuk sarkıtlar uzanmaya baslamisti beyaz beyaz. :)
    Arkadaşlar, İzocardi gibi malzemelerle deneyimi olan var mi?
  • Betona attir su gecimez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerdesin? Kaç metre kare birde. Çelik çatı yaptıralım sana. uygun fiyata hemde.
  • Tekirdağ, 135 metre kare. Ama işte çatı işini düşünecek kişi ben değilim, o yüzden sadece geçici çözüm uygulayabiliyorum. Çatı niyeti de varda, belli belirsiz. :) Ama yine de fiyat alabilirim.
  • SINGIL dıyen arkadas çatı yok sıngılı nereye kullanacak
    Mebran yaparsan oluk olacak suyu dısarı vereceksın. varsa parapete delık acarsın suyun eğimini vermke ıcın (eğer yoksa) sap lazım olur
    Oraya önerecek urunu sana söyleyeyim XYPEX . Bu markanın urunlerıne bak:http://www.xypexturk.com/urunler.asp

Yaklasık 1000 daire, ticaret merkezi, okul, rezıdans, sağlık ocağı gibi çesıtlı santıyelerde kontrol olarak calısttım sımdı 609 daireli bi santiyeya bakıyorum. bina temelınden, asansör çukuruna balkonlar dahıl her yere kullanıldı havuz ımalatında bıle kullanılmısıtr.Bı denemende fayda var.

Eğer çatı yaptıracak ımkanınız yok ya da beledıye catı ıznı vermıyorsa vaya catının ağırlığını tasıyabıleceğinden suphalı ısen mıcır tavsıye ederım. hem yağmurda fırtınada çatının ucma tehlıkesı kalmaz hem beledıye ıle uğrasmazsın.Hemde mıcır doğal suzgectır.Bi arastır bu konuda pek bılgım var ama yok gıbı az.

Bı ınsaat fırması var buyuk bı fırma adamlar bına temelını dokerken betonun ıcerısıne ızalasyon malzemesını atıyorlar mebran felan kullanmıyorlar o malzemenın ısmını oğrenırsem pm atarım.(Ama öğrenmem zor gıbı)

• günes ısını xypex'e yaramıyor
  • Hocam en ucuz yolu filim1kat tır. Seni en az 2 sene idare ettirir. Zaten çatı yaptıracağım diyorsun. 3 Tekene falan rahat gider. Tenekeside 25-30 olması lazım maksimum ben 2 sene önce 18'e almıştım. Senin dediğin şeffat sutut adında malzeme daha pahalı bence boşver. Filim1kat en iyisi Mebranlar hem pahalı hem uygulaması zor işçilik verirsin gerek yok yani.
  • Filim1kat da siyah bir malzeme değil mi? Siyah olmasını istemiyorum pek. Renksiz ya da beyaz tonları olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.