Şimdi Ara

Madde ve kaldırma kuvveti soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• 3.soruda yukarıdaki cismin aşağıya doğru p kuvveti vardır alttaki cismin ise 3p. Bunları çiz önce. Öyle bir kaldırma kuvveti uygulayacaksın ki yukardaki cisim o kuvvetle yukarı çekecek aşağıdaki cisim ise aynı kuvvetle aşağı çekecek ancak bu şekilde dengede kalır. O kuvvet de 2p oluyor.

Fkaldırma=2p

Her iki cisme de yukarı doğru kaldırma kuvvetini eklediğinde son durumda üstteki cisim yukarı doğru p ile çekerken aşağıdaki cisim aşağı doğru p ile çeker. İp gerilmesi p olur.Cisimler dengededir.
  • En alttaki soru b.. özkütle 2 için 6m bölü 2v imiş ya diğeri de 4m bölü 4 v ye eşitmiş yani bu ilknde 3 diğerinde 1 kat özkütle o yüzden 2.nin 2 bölü 3 e eşit ve eşit hacimde alırsak 1 tane 2 alsak 1 tane 2 bölü 3 toplarız 8 bölü 3 hacim 2 oldugundan 2 ye bölersek 8 bölü 6 yani 4 bölü 3.. Pek iyi anlatamamış olabilirim .d
  • En alttakinin bir üstü c 0,5 olcak .. suyu 2 v dolmuş diye düşndgmz de 40 gram artmış diğeri 3 v de 30 yani suyun 1 v de 20 diğerinin 1 v de 10 arttırdıgını görüyoruz, suyun özkütlesi de 1 oldugundan 1 çarpı 10 gr bölü 20 gram eşittir 0,5
  • İlk soru yalnız 3 olabilir
  • en alttan 3.soru b şıkkı 2 bölü 5 olacak.. 2 sini 2şer v alsak 4 m + m bölü 4 v özkütleye eşit olur yani 5 m bölü 4 v d ye eşitmiş L nin ki ise m bölü 2 v ye denk m bölü 2 v bölü d yani 5m bölü 4 v yaparsak sonuç gelir :)
  • diğer sorulara da bakardım ama vaktim yok, elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler arkadaşlar

eksalans birşey sorcam Son soruda x in özkütlesi 6/2 den 3
    Y nin özkütlesi 4 /4 den 1 değilmi
  • sen 6/2 den 3 değil mi diyosun ya zaten orda kendi demiş ki x in 2 diye yani senin buldugun 3 ü k gibi düşün x in 3 k= 2 ye o zaman y nin de k oldugundan dolayı 2/3 e denk geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExSeLaNs35

sen 6/2 den 3 değil mi diyosun ya zaten orda kendi demiş ki x in 2 diye yani senin buldugun 3 ü k gibi düşün x in 3 k= 2 ye o zaman y nin de k oldugundan dolayı 2/3 e denk geliyor

Hemen ben el atıyım olaya.

dx=6/2 den 3 gelsin.
    dy=4/4 den 1 gelsin.

Direk özel durumdan

dx+dy
    --------=(3+1):(3.1)=4/3 tür cevap.B şıkkı.
    dx.dy

Soruda Verilen 2 nin pek bir numarası yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buckiex -- 5 Nisan 2010; 16:32:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknm

quote:

Orijinalden alıntı: ExSeLaNs35

sen 6/2 den 3 değil mi diyosun ya zaten orda kendi demiş ki x in 2 diye yani senin buldugun 3 ü k gibi düşün x in 3 k= 2 ye o zaman y nin de k oldugundan dolayı 2/3 e denk geliyor

Hemen ben el atıyım olaya.

dx=6/2 den 3 gelsin.
    dy=4/4 den 1 gelsin.

Direk özel durumdan

dx+dy
    --------=(3+1):(3.1)=4/3 tür cevap.B şıkkı.
    dx.dy

Soruda Verilen 2 nin pek bir numarası yok yani.

Bunu bilmiyordum güzelmiş de ama yine de bildiğimden şaşmam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.