Şimdi Ara

lineer cebir ve difransiyel denklemler ile istatistik/olasılık derslerini ek olarak alsam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunlar bana zorunlu değil, alırsam çok fazla vaktimi yer ve yazılıma tam odaklanamam. yönelmek istediğim alan (dağıtık sistemler) matematik temelli değil daha çok computer science temelli (işletim sistemleri, network, algoritma vs.). Ama yüksek lisans için de bu iki matematik dersinin transkriptte olması önemli. Ne yapayım sizce?

• Lineer, istatistik olur.
    Diff neydi, unutmuşum? (14 hafta wasted)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
  • Codix kullanıcısına yanıt

Lineer iyidir, alabilirsin

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Ceng bilmiom da bence diff aldığım en önemli dersti lineer ile

• 3 4te full developerlık tecrübesi veren bölümde yazılımı arka planda bırakmamak lazım tabi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nickolangelo kullanıcısına yanıt

Kendim için cevaplamışım,

Diff önemlidir, doğru.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizde diff zorunlu bile değil enteresan..

• lineer cebir ve diferansiyel iki ayrı ders bu arada ve ikisi de bir dönemde zor yetiştirilecek dersler. Birlikte veriliyorsa muhtemelen diferansiyeli çok özet şeklinde geçiyorlardır.

• bu ctis bölümünün mezuniyet hedefi tam olarak ne

lineer bilmeden cs ile alakalı bişey yapamazsın zaten

diferansiyeli boş ver. diğerlerini al bence

• parasanayidekanzi P kullanıcısına yanıt

hand-on experience'ı olan yazılım mühendisi, siber güvenlik uzmanı, networkçü vs. yetiştirmek. işin teorisine detaylı olarak girmeden direkt iş yapma üzerine kurulu, akademik hedefleri yok.

lineer ilgilendiğim alan için işe yaramıyormuş ki bu gayet en çok kazandıran ve en önemli cs alanlarından biri.

"Diferansiyel Denklemler → Gerekli mi?

• Neredeyse hiç gerekmez.
    • Distributed Systems’in temel konuları:
    • Ağ protokolleri
    • Konsensus algoritmaları (Paxos, Raft)
    • Dağıtık veri tutarlılığı
    • Mikroservis mimarileri
    • Dağıtık veri tabanları (Cassandra, CockroachDB)

Bu alanlarda diferansiyel denklemler kullanılmaz, çünkü bunlar fiziksel sistemler değil; iletişim, senkronizasyon ve veri tutarlılığıyla ilgilidirler.

Ancak, distributed scientific computing yapıyorsan (örn. paralel fiziksel simülasyonlar, CFD, n-body simulasyonları vs.), o zaman diferansiyel denklemler önemli hale gelir — ama bu artık klasik “distributed systems” değil, HPC (High Performance Computing) alanıdır.

"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codix -- 2 Haziran 2025; 1:6:26 >

• ikigai kullanıcısına yanıt

valla bilkent'te ikisi bir veriliyor, üstün körü olacağını sanmıyorum. math 101-102 açık ara en zor bizde diğer top üniversitelerin sorularını da çözdüm. Bir yerlerimi yırtmama ve olimpiyat geçmişim olmasına rağmen A- geliyo.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

nasıl yani kanka. 4. sınıf dersleri güzel aslında full developerlık vermiyo, bölümün amacı da developer değil sofeng yetiştirmek. seçmelilerde advanced dersler var.

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

ne fark yaratıyor peki, alayım o zaman bu dönem.

• Mat 1 2 ,dif denk ,lineer, olasılık istatistik aldım ve bunlar ne halta yarıyor hiçbir fikrim yok. Ha birde şuan finite elements dersi vermeye çalışıyorum. İnşaat mühendisliği. Bunları bilgisayar mühendisliği okuyanlar gerçekten kullanıyormu merak ediyorum

• Bence 2 tane seçeceksen lineer ve olasılık al. Matlab da lineer işe yarar kesin. Olasıkta da formül tablosu vs var işine yarayabilir. Difrensiyel ne işe yarıyor anlamış değilim. Finite elements e yöneleceksen kısmi türev vs önemli biraz da lineer cebir

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

ben dağıtık sistemlerde uzman backend engineer olmak istiyorum. lineer ve diff hiçbir işime yaramayacak, yüksek lisans için transkriptte olsun diye alacağım tamamen.

Yani sofeng üzerine bir bölümde olsam diff bakmazdım büyük ihtimalle ya da bir yüksek lisans programında kesin istemiyorsa kendim bakardım

Bizde de muhabbeti geçti seçmeli olarak diff alsak ylde lazım olur mu diye de ben çok da girişmek istemiyorum matematik derslerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 2 Haziran 2025; 9:13:7 >

Difrensiyel ,lineer den daha zor bir ders. Hocalar iyiyse bunları al madem. Kısmı türev, integral ,Laptü bunlarda iyi olman lazım. Belki lineer cebir iş hayatında bir halta yarar matlab kullanırsan

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

Bu dersler arasında iş hayatında en çok işe yarama potansiyeli olan istatistiktir bence, o da istatistik hesaplamaları yapılması gerektiğinde kullanılabilir. Lineer yapay zeka hesaplamalarında gerekebilir, diferansiyel hardcore mühendislik hesaplarında ve modellemede kullanılabilir. Genelde hepsini bilmek lazım, gayet eğlenceli dersler bence, almanın zararı olmaz. Hatta keşke advanced lineer algebra falan da koysaydılar. Olasılık/istatistik aralarında en eğlenceli ve uygulamalı olanıdır. Lineer ise bana en farklı geleni olmuştu. Diferansiyel aralarında en kolay olanı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 2 Haziran 2025; 10:50:46 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.