Binbaşı
15 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 58 (Bu ay: 3)
Gönderileri
Öncelikle merhaba,

Son iki gündür bir dizi aptallıklar yaptım :Dün akşam laptopum(Acer Aspire 4820TG) çalışır vaziyetteyken üzerine çay döküldü. Hemen ters çevirdim, donanımsal kısma sıvı teması olmadı sanıyorum. birkaç dakika böyle ters şekilde çalışmaya devam etti, ardından kapattım. Bugün öğlene kadar ters şekilde kurumaya bıraktım.

Bugün öğlen bilgisayarı pilsiz şarj aleti takılı şekilde açtım. Sorunsuz açıldı. Sadece sürekli usb tak-çıkar sesi çıkarıyordu. Bundan bir saat sonra pilini taktım, pilinin takarken kapağını kapattığım için laptop otomatik olarak kapandı.

Bilgisayar yeniden açıldığında usb tak çıkar sesi gelmemeye başladı ancak ekran çözünürlüğü 800x600dü ve 1024x768den yukarıa da çıkmıyordu. Catalyst Control Centerı açmaya çalıştığımda ise program açılmıyor ama işlemlerde gözüküyordu. Ekran kartım(ATI Mobility Radeon Hd 5650) ise directx tanı aracında standart vga grafik bağdaştırıcısı olarak gözüküyor. Ben de internetten biraz araştırdım ve ekran kartı driverını ve ccc'ı silip diğer dosyaları da driver sweeper ile sildim ve yeniden yüklemeyi denedim. Acer'ın sitesinden modelime uyumlu catalyst install manager'ı indirdim yüklemek için ama o da yüklemiyor. Sorun vermiyor ama driver'ı da yüklemedi. Yüklenecek yer olarak c:/program files/ati Technologies'i gösteriyor, yükleme tamamlanıyor ancak klasörün içi boş.

Ekran kartına birşey olmuş mudur? Bilgisayarımı götüreceğim herhangi bir tamirci format ve yüklemeler ile sorunumu kısa sürede çözebilir mi? Yardım ederseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar sıram 5477. ilk 4-5 tercihimi yaptım içlerinde en düşüğü Kocaeli, Kocaeli gelmezse altına ne yazmalıyım diye düşünüyorum. Seçeneklerim arasında Acıbadem,Sakarya ve Trakya var.

1)Marmara
2)Kocaeli
3)Uludağ
4)Osmangazi
5)?

1)Burslu okursam sıkıntı çeker miyim? Tusa hazırlanırken zorluk çıkarırlar mı? Bursumu kesmek için zorlar mı beni Acıbadem? İng. olması da ekstra bir zorluk getirecek çünkü.

2)Sakarya için sözlüklerde ilk 5 yılını Kocaeli'nde geçirecek demiş birisi? 2008'de demiş bunu yani 3 yıl daha orada galiba bu doğru mu? Kocaelinde kalma gibi bir şansımız yok mu, .ünkü zamanında Çanakkale Cerrahpaşa'dan ayrılıp kendi fakültesini açarken okumakta olan öğrencilerini Cerrahpaşada bırakmış diye duydum. Kocaelinde böyle bir durum olabilir mi? Diyelim ki olmadı, Sakarya'ya geçince büyük sıkıntılar çeker miyiz malum yeni bir fakülte olacak hoca sıkıntısı çeker miyiz yoksa Sakarya'ya güvenebilir miyiz bu konuda?

Ya da Sakarya Üniversitesi yazıp Kocaelinde okurken Kocaeline geçiş yapmam ne kadar mümkün notum çok yüksek olmasa bile?

5-6-7'yi sıralamama yardımcı olur musunuz?

Bezm-i Alemi de tercih edebilirim.Ama eğitimi nasıl olacak bilmiyorum, sitesinde bizi seçen en iyi 8 öğrenciye burs vereceğiz diyor, ben tam burslu yazarsam ve benden iyi puan almış 8'den fazla kişi olursa ben otomatikman burssuz durumunda mı yerleşeceğim yoksa yerleşmeyecek miyim? Sitesinde yazan şey aklımı karıştırdı.
Y-MF-3 527,436 0005477

Bu sırayla kocaeli tıpı kaçırma şansım var mı? Geçen sene en son 5510.yu ondan önceki sene en son 5470.yi almış.

Güncel:

Kocaeli'nin geleceğine düşük ihtimal veriyorum artık, aklımda Edirne ve Bolu gibi yerler var. Kocaeli ardından Trakya yazmayı düşünüyordum ama çok sınav yaptığını söylüyorlar soğudum açıkçası.Sizce Abant İzzet Baysal Tıp nasıldır?Trakya mı daha iyidir İzzet Baysal mı?İkisini ayriyetten şehir olarak da kıyaslarsanız sevinirim.
Ygs1 puanım 471 sıram 1431 ygs 2 de hemen hemen aynı,

Matematik 42 8 (%13)
Geometri 23 7 (%5)
Fizik 29 1 veya 30 0 (%13)
Kimya 30 0 (%14)
Biyoloji 26 4 (%15)

Sizce bu netlerle ilk 3000'e girebilir miyim(Marmara Tıp)?Yoksa hangi aralıkta olurum? Yardımlarınız için teşekkürler.

Sağ alttaki sorunun şıkları A)1/2 B)1 C)3/2 D)2 E)5/2

Cevaplar

48)D
2)D
42)C
39)C
46)A

3. Soru :

a, (-b)'ye eşit olmamak üzere;

x^2+ax+b=0
x^2-bx-a=0

Denklemlerinin birer kökleri ortak ve diğer kökleri farklı olduğuna göre a-b=?
2010-2011 Kontenjanları açıklandı mı? Nerden bulabiliriz?
Hakkında
Meslek: Öğrenci
Forum İmzası:
Hakkımda:
İnsan dediğin nice işler görür, generalim, Bilir uçurmasını, öldürmesini, insan dediğin. Ama bir kusurcuğu var; Bilir düşünmesini de.
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Semaver
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.581
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 260.105 (Bu ay: 346)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.