< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 22 Mayıs 2023; 3:7:59 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Maçoğlu: Kılçdaroğlu yüzde 80 oy alır

-
-
Yüzde 80 alması gerek zaten Tunceli'den. Hatta daha fazla da oy alabilir. SDF nedir diye baktım. Yerel bir sosyalist örgüt çıktı. Ben de bir şey sandım.
-
Kılıçdaroğlu eğer iktidar bir alengir çevirmezse ilk turda Çankaya Köşküne çıkacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dersim belediye başkanının Dersim ile ilgili verdiği oran doğru.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SABİHA GÖKÇEN ANLATIYOR
Atatürk’ün manevi kızı, savaş pilotu Sabiha Gökçen, Tan ve Milliyet Gazetesi’ne verdiği demeçte Dersim’i nasıl bombaladığını şu sözlerle itiraf ediyordu:
“Canlı ne görürseniz ateş edin!” emrini almıştık. Asilerin gıdası olan keçileri dahi ateşe tutuyorduk. Gökçen bir an güldü; “Gariptir dedi tavuk kesilirken bakamam. Fakat tayyareye binince, hele böyle askeri bir vazife alınca bu histen sıyrılıyordum.”
“Dersim’deki uçuşlarım daha heyecanlı olmuştur… İnsan evvela bombalarını atıyor, bundan makineli tüfeğe geçiyor. Dersim’deki ilk bombardımanın heyecanını unutamam”
“Muhasama (çarpışma) meydanlarında canlı hedef üzerine bomba atmak hiç acımak hissi vermiyor. İnsan yalnız vazifesini görmek için aramayı, vurmayı düşünüyor.”
Ahhhhh ahhhhh ne diyeyimki.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tunceli'de alabilir, önemli olan ülke genelinde aldığı.
İmkansız değilki;
Tek güçlü aday 21 yıldır orada duruyor ve görülene göre halk epey sıkılmış ondan...
-
Seçim hilesi yüzünden Kıllıçdaroğlu'nun ilk turda alamaması biraz zor gibi. Diğer adaylara nazaran çok fazla oya sahip görünüyor. Pek çok ankette 50+1 çıkıyor. Bu kadar büyük bir sayıyı sabote etmeye kalkışsalar kıyamet kopabilir. Oyları böldüğü için seçimin Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında ikinci tura kalmasına esas sebep teşkil edebilecek İnce derseniz sürekli popülaritesini baltalamakla meşgul. Kendisine giden protesto oylarının ciddi bir kısmını kaybetti. Özellikle söylemsel bazda devamlı muhalefete yüklenmesi ve canlı programlarda genç muhalif kitleyle takışması İnce'ye yaramadı. Sokakta İnce'nin zaten pek bir karşılığı yok. Arkasında blok desteği veya en azından önceki seçimlerdeki gibi büyük bir partinin desteği yok.
Bu mesajın konuyla alakası nedir?
Sabiha Gökçen psikopat değil. Tarihçi Eric Hobsbawm mesela Aşırılıklar Çağı kitabında teknolojinin özneler arasına mesafe koyup savaşı mekanikleştirdiğinden ve bunun insan psikolojisindeki kayıtsızlaştırıcı etkisinden söz eder. Savaş pilotu Gökçen o sebeple acıma hissetmeyip yalnızca vazife duygusu ve aksiyon içerisinde bulunma heyecanı hissediyor.
Erken cumhuriyet ile isyancılar savaşı Osmanlı ile isyancılar savaşı örüntüsünün tekrarından başka bir şey değil. Türkiye Cumhuriyeti bir ulus-devlet olarak kurulmuş olsa da esasında Osmanlı'dan fokur fokur kaynayan, patlamaya müsait, hem dışarıdan hem içeriden saldırıya uğrayan bir imparatorluk miras almıştır. Kendi otoritesini tesis etmek adına da sert ve yer yer acımasız olmuştur. Tıpkı Osmanlı gibi. Geçmiş olayları artık aşabilmek gerek. Ne kadar yıl önce ne kadar farklı bağlamlarda yaşanmış olayların realitesini bir türlü sindirememek ve aşamamak, bunları ısrarla günümüzle bağdaştırmak bence kişisel bir sorun. Bir çeşit anakronizm.
Benim de bir takım büyük atalarım savaşlarda vefat etmişler ama tutup da onları öldürmüş kavimlere veya devletlere karşı olumsuz hisler beslemiyorum. Çünkü birincisi geçmişte kaldığını biliyor, ikincisi dönemin bağlamını okuyabiliyorum. İnsan doğasının tehditkar çevreyi nasıl algılayabileceği ve nasıl tepki gösterebileceğini biliyorum. Dünyayı bu anlamda siyah ve beyazlardan ziyade grilerle görüyorum. Tarih içerisinde aşiretlerin de sütten çıkmış ak kaşık ve tamamen masum olmadıklarının farkındayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gılışdar yıllar öncesinden boşuna mı "Devr-i sabık yaratmayacağız" deyip durdu.
Sonuçta iktidarın izni olmadan bir değişim olmayacağını O da iyi biliyor...
-
Tunceli'den yüzde 90, ülke genelinden yüzde 60 alacak Kılıçtaroğlu. Bu maçoğlunu da hiç sevmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başladık yine %80, %90 aldırtmaya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wenxaus -- 20 Nisan 2023; 10:37:27 > -
Memleketi komple Tunceli zannediyor heralde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
rüyalar kemal bey gerçekler rte 20yıldır.
-
hiçbir şey sonsuza kadar sürmez genç.
mantık ve akıl zaten en az %80 diyor. yıllardır akla mantığa aykırı oy verenler yüzünden 55-60 oy alacaktır.
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TUNCELİ de yüzde 80’in üzerinde oy alacağını söyledi.
Hala okuduğunu anlamayanlar için tekrar yazayım.Troller algı peşinde malum isimler.Diğer arkadaşlar gözden kaçırdılar diyelim...
Aleviler KK dahil nasil gururla ben Aleviyim diyebiliyor? Diyebilir dogal hakki.
Ama Aleviler nasil chpye oy verebiliyor? Onu anlamis degilim. Het seferinde Dersimde olanlari unutmadik diyebiliyorlar, hic bir zaman Erdogani sevmediler. Ne yaptiysa Erdogan bunlara onu anlamis degilimde….
Dersimi kim katletmis? Hangi zihniyet. Onu bi önce arastirsin aleviler sonra kimi seveceklerini veya sevmeyeceklerini düsünsünler.
Son olarak, bir dinci bombalasaydi simdi halen Dersimi yobaz dinciler bombaladi onlar bizim katilimiz diye dolasirlardi. Ama konu cehape olunca çıt yok bu konuda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Kılıçdaroğlu eğer iktidar bir alengir çevirmezse ilk turda Çankaya Köşküne çıkacak.
|
Bu mesajın konuyla alakası nedir? Sabiha Gökçen psikopat değil. Tarihçi Eric Hobsbawm mesela Aşırılıklar Çağı kitabında teknolojinin özneler arasına mesafe koyup savaşı mekanikleştirdiğinden ve bunun insan psikolojisindeki kayıtsızlaştırıcı etkisinden söz eder. Savaş pilotu Gökçen o sebeple acıma hissetmeyip yalnızca vazife duygusu ve aksiyon içerisinde bulunma heyecanı hissediyor. Erken cumhuriyet ile isyancılar savaşı Osmanlı ile isyancılar savaşı örüntüsünün tekrarından başka bir şey değil. Türkiye Cumhuriyeti bir ulus-devlet olarak kurulmuş olsa da esasında Osmanlı'dan fokur fokur kaynayan, patlamaya müsait, hem dışarıdan hem içeriden saldırıya uğrayan bir imparatorluk miras almıştır. Kendi otoritesini tesis etmek adına da sert ve yer yer acımasız olmuştur. Tıpkı Osmanlı gibi. Geçmiş olayları artık aşabilmek gerek. Ne kadar yıl önce ne kadar farklı bağlamlarda yaşanmış olayların realitesini bir türlü sindirememek ve aşamamak, bunları ısrarla günümüzle bağdaştırmak bence kişisel bir sorun. Bir çeşit anakronizm. Benim de bir takım büyük atalarım savaşlarda vefat etmişler ama tutup da onları öldürmüş kavimlere veya devletlere karşı olumsuz hisler beslemiyorum. Çünkü birincisi geçmişte kaldığını biliyor, ikincisi dönemin bağlamını okuyabiliyorum. İnsan doğasının tehditkar çevreyi nasıl algılayabileceği ve nasıl tepki gösterebileceğini biliyorum. Dünyayı bu anlamda siyah ve beyazlardan ziyade grilerle görüyorum. Tarih içerisinde aşiretlerin de sütten çıkmış ak kaşık ve tamamen masum olmadıklarının farkındayım. |
SABİHA GÖKÇEN ANLATIYOR
Atatürk’ün manevi kızı, savaş pilotu Sabiha Gökçen, Tan ve Milliyet Gazetesi’ne verdiği demeçte Dersim’i nasıl bombaladığını şu sözlerle itiraf ediyordu: “Canlı ne görürseniz ateş edin!” emrini almıştık. Asilerin gıdası olan keçileri dahi ateşe tutuyorduk. Gökçen bir an güldü; “Gariptir dedi tavuk kesilirken bakamam. Fakat tayyareye binince, hele böyle askeri bir vazife alınca bu histen sıyrılıyordum.” “Dersim’deki uçuşlarım daha heyecanlı olmuştur… İnsan evvela bombalarını atıyor, bundan makineli tüfeğe geçiyor. Dersim’deki ilk bombardımanın heyecanını unutamam” “Muhasama (çarpışma) meydanlarında canlı hedef üzerine bomba atmak hiç acımak hissi vermiyor. İnsan yalnız vazifesini görmek için aramayı, vurmayı düşünüyor.” Ahhhhh ahhhhh ne diyeyimki. |
Benzer içerikler
- columbia hangi ülkede ucuz
- muhalif gazeteler hangileri
- erlik kimdir
- 4 katlı 8 daireli bina maliyeti
- düğün masrafları 2025
- 5080 fiyat
- geforce now fiyat
- türkiyede dab radyo yayını var mi
- almanya ps5 fiyatları
- adıma şirket var mı sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X