Şimdi Ara

Mac'lere SSD disk takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
22.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mac bilgisayarlara SSD taktırıp kullanmış olanınız var mı acaba? Bunların farklı markaları var. Markalar arasında ne gibi farklar var?

Bir de SSD'nin normal HDD'ye göre herhangi bir dezavantajı var mı? Bir yerde SSD'lere dosya yazılırken eski dosyanın üzerine yazmıyor gibi bir yazı okumuştum ancak ne okuduğum yazıyı yatırlıyorum ne de o adresi... O yüzden kullanan arkadaşlara sorayım istedim. Kullanımında farklı olan bir şey var mı HDD'lere göre?

Teşekkürler...

• HDD lere hız olarak 10 basıyor farklı olan tarafı bu :).

3-4 sn.de açılıyormuş macler ssd disklerle. Varın gerisini siz düşünün...
  • Hız konusunu biliyorum. Hız konusu dışında bilmem gereken bir avantaj ya da dezavantaj var mı onu öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwain -- 10 Ağustos 2010; 17:08:37 >
  • Teşekkürler bu çok makbule geçti :)
  • Youtube üzerinde birçok video izleyebilirsin montajı ve hız testi üzerine. Raid yapmış olanları izle onlar çok fena cidden.
  • SSD ile de Raid yapıyorlar mı ? :)

Tamam bir ara izleyeceğim... Çok teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar, SSD'lerde Trim özelliği Windows 7'nin desteklediği bir sistem anladığım kadarıyla. Mac OSX'lerde durum nedir biliyor musunuz?
  • ya A$iri pahali... inanilmaz pahali... olsa SSD takmak super olur da.. ben bu aralar 620 ustu HD takmayi dusunuyorum... SSD lerin fiyatlarinin makul seviyelere inmesi daha en az 1-2 sene alir.. o zamana kadar Mac Book Pro 2012 modelini zaten ustunde 500GB SSD ile satin aliriz :D
  • standart olur diye ümit ediyorum bi 500gb fiyatı düşse en azından
  • ssd raid mümkün. superdrive dvd okuyucu çıkıyor,yerine bir aparat vasıtasıyla ssd takabiliyorsunuz. standart hdd yerinede bir ssd takıp raid yapabiliyorsunuz.
  • 2008 Unibody MBP var. 250 GB Hitachi 7200rpm HDD ile geldi fabrikadan.

Seagate Momentus XT 500GB SSD-Hybrid taktim, icinde sadece okuma onbellegi icin ayrilmis 4GB SSD var ve bariz bir performans artisi oldu gercekten cok hizli.

Yalniz, Hitachi super sessiz calismasina ragmen bu diskten calisirken az da olsa ses geliyor ama cok da onemli degil benim icin.

Yuksek depolama ve ekonomi isteyenler icin iyi bir alternatif olabilir keza 500GB lik olani Turkiye'de 250 lira civarina alinabiliyor. (Ben yurtdisindan yaklasik 160-170 liraya aldim.)

http://www.seagate.com/www/en-us/products/laptops/laptop-hdd/

• quote:

Orijinalden alıntı: trineux

2008 Unibody MBP var. 250 GB Hitachi 7200rpm HDD ile geldi fabrikadan.

Seagate Momentus XT 500GB SSD-Hybrid taktim, icinde sadece okuma onbellegi icin ayrilmis 4GB SSD var ve bariz bir performans artisi oldu gercekten cok hizli.

Yalniz, Hitachi super sessiz calismasina ragmen bu diskten calisirken az da olsa ses geliyor ama cok da onemli degil benim icin.

Yuksek depolama ve ekonomi isteyenler icin iyi bir alternatif olabilir keza 500GB lik olani Turkiye'de 250 lira civarina alinabiliyor. (Ben yurtdisindan yaklasik 160-170 liraya aldim.)

500 gb ssd nasıl 250 TL olur?

• 4gb'lık kısmı ssd dostum o diskin.
  • ssd alırken read/write hızlarına da dikkat edin, piyasada çok çeşidi var. hızlısı cvar yavaşı var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saahin

quote:

Babanın Oğlundan Alıyorsan 250 Tl Pahalı Bile

Varsa 250 tl ye Bizde Alalım. 500tl Bile Veririm 512 GB için. Olmaz Oyle Sey

• quote:

Orijinalden alıntı: TenSetz

quote:

Orijinalden alıntı: Saahin

quote:

Babanın Oğlundan Alıyorsan 250 Tl Pahalı Bile

Varsa 250 tl ye Bizde Alalım. 500tl Bile Veririm 512 GB için. Olmaz Oyle Sey

Arkadaş bu diskten bahsediyor. Neden bu kadar ucuz bende anlamadım?

http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st95005620as-2.5-500gb-momentus-xt-solid-stade-hybrid-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=48475

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esthell -- 16 Eylül 2011; 0:03:57 >

• Biraz Arastırdım. Meles Bir Discmiş Bu. Açılışı Hızlandırıyormuş Okuma Yazma Hızıda Yukseliyormuş Ama Mekanik Bir Cihaz.
  • ssdler çok pahalı
  • ben kullanıyorum 512ssd takılı bende aşırı bir fark var normal hdd lere göre
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.