Şimdi Ara

Mac'lere SSD disk takılması (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
22.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Orijinalden alıntı: oyyen

Sandisk Extreme 240 Gb SSD'yi aldım. Son firmware güncellemesini yaptım.Trim'i etkinleştirdim. Bilgisayarım SATA2 desteklediği için 195 Mb yazma ve 265 Mb okuma hızına eriştim. Yine de çok şey değişti. Bakalım uzun vadede performans nasıl değişecek.

Hayırlı olsun.

Eski hard diskindeki işletim sistemini ve programları nasıl attın.?

Carbon Copy Cloner gibi bir program kullanabilirsin, tüm dosyaların hatta tüm ayarların birebir klonlanıyor
  • http://www.youtube.com/watch?v=O1qtu8zpULo
    Burda raid ile herşeyi ile gayet güzel anlatmış arkadaşlar.
  • Vatan'dan %30 indirimle
    Corsair force Gt 120 gb
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f120gbgt-bk-120gb-force-3-gt-serisi-sata-30-ssd-(555mb-okuma--515mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56068
    Corsair 8 gb mac ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmsa8gx3m1a1333c9-8gb-value-ddr3-1333mhz-cl9--mac-notebook-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=59070

Everest 2.5" hdd kutu aldım. (Bu markayı alarak hatamı ettim bilmiyorum fiyatı 20 tl)

Ekleme: Ram'i taktım, şimdilşk 2+8=10gb şeklinde kullanıcam. Mbp'de takılı hdd'nin kenarlarındaki vidaları söküp ssd'ye takmak için T6 tornavida gerekiyormuş, bende olmadıgı için ssd'yi kutuya takıp coppy cloner'la yedek alıyorum. Yarın tornavidayı alıp takarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 26 Temmuz 2013; 19:48:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SSD takma işlemini dizüstü donanımına yabancı olan biri olarak ben yapmak istemezsem herhangi bir Apple servis/bayi yaptırmak istersem ne kadar öderim aşağı yukarı ?
    Apple servis'leri pahalı oluyor ama sadece SSD taktırma işlemi fazla tutmasa gerek ?
  • Yaklaşık bir hafta BUNU alıp, kendim monte ettim. Ahım şahım zor birşey değil. Youtube videoları gayet açıklayıcı. Bu işlem için servise para bayılmak gereksiz gibi. -Az çok donanım bilgisi olan biri için-
  • Mid 2011 İmac 21,5 inç cihaza bu ssdlerden takmak mümkün mü?Hangi markayı önerirsiniz?Teşekkürler...
  • Imac'e SSD takılır kolay ve zor şeklinde yöntemler var. Kolay yöntem DVD sürücünün yerine takmak. Yada HDD'nin yerine takmak. Zor yöntem ise logic board'un arka yüzeyinde 1 tane boş sata portu daha var. Fakat güç kablosunun logic board'a takılan kısmı Apple'a özel. Oradaki porta PC ler için olan bir tane standart sata data kablosu ve bir tane de Apple'e özel olan sata güç kablosu ekleyip o kabloları DVD ROM sürücünün olduğu yere kadar çekip SSD'yi DVD sürücünün altına monte etmek. Böylelikle bilgisayarda toplam 3 sürücü oluyor ve SSD 3. sürücü olarak eklenmiş oluyor. Yöntemin zorluğu logic board'u sökmek ve kabloları arka yüzeyden DVD sürücünün olduğu kısma kadar ulaştırmak. Yani standart kullanıcının kendi başına yapabileceği bir iş değil. Servis ücreti verilerek yaptırılabilir. Fakat HDD fanı yüksek hızda çalışmaya başlar ve fan kontrolcü program yardımıyla bu hızı düşürmek gerekir ayrıca bazı Imac kullanıcıları SSD takıldıktan sonra cihazın kararsızlaştığı gibi şeyler de yazmışlar. Tabii herkeste durum böyle olmayabilir taktırıp çok memnun kalanlar da vardır özellikle Macbook'a takmak kolay eğer Bilkom garanti bozulmadan yapıyorsa ve sorun çıkarsa sorunu yine kolayca giderecekse taktırın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 25 Aralık 2013; 11:57:02 >

• 2012 mbp için SSD almayı düşünüyorum. 120 GB ssd + 500 GB (DVD Yerine) takıp kullanmayı planlıyorum. Marka / Model önerisi olan var mıdır acaba?
  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Corsair force GT 120 Gb kullanıyorum şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Aynı marka ve modeli öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünü aldım ben de.

http://www.bimeks.com.tr/urun/134315/kingston-120gb-v-200-serisi-sata-3-0-cache-ssd-535mb-480mb-.aspx

Bakalım bana bir de DVD sürücüsünü iptal edip onun yerine HDD'yi koyacak aparat lazım. İstanbul Bilişim servisine götüreceğim sonra takmaları ve yüklemeleri yapmaları için. Garantisi bozulmasın. Ücretsiz yapıyorlarmış her bir şeyi. Garanti bozulur mu diye aradığımda gelin biz yapalım, garantisine bir şey olmaz demişlerdi.
  • Late 2012 imac var bende ssd takılıyormu acaba ?
  • imac var bendede para karşılığında nerelere taktirabilirim bunu
  • Şu sdd fiyatları düşmesi lazım artık hdd devri kapanıyor artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 sonrası 27 imac için hangi diski almamı ve bu işlemi nerede yaptırmamı önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.