Şimdi Ara

laptopa SSD hard disk takmak .. tavsiye bekliyorum ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
24.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkdaşlar elim de asus n53sv serisi bir notebook var. ben şimdi buna kendi harici diskiyle kullanmak üzere bir de SSD ( katı hal diski ) kullanmak istiyorum. nasıl yapabilrim ? notebook u ma 2 tane disk birden takabilirmiyim ? ssd si,stem ve programlar yüklü olacak. 2. disk de yedek olarak duracak .. bi fikir verin. daha önce hiç ssd kullanmadım. windows 8 de 8 sn diyolar açılış süresi için .. belki de ssd ile 2-3 sn bile olabilir .. ( olmaz belki ama olabilir ) şimdi ne yapmalıyım takmak için ? 60 ya da 120 gb arası kararsızım . henüz bir bütçem yok. fikir için açtım bu konuyu daha çok .

iyi akşamlar ..

• 2. HDD yi laptopa takamazsınız. Çünki bunun için yer yok. 60 gb için o kadar para vermenin bi anlamıda yok laptop için. Bence bu sevdadan vazgeçin.
  • HDD caddy diye geçen ürünler var dvdromu sokup yerine hard disk baglaya biliyorsunuz.

http://www.pclabs.com.tr/2011/10/24/optik-yuvaya-sabit-disk-akasa-nstor/
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaciik

2. HDD yi laptopa takamazsınız. Çünki bunun için yer yok. 60 gb için o kadar para vermenin bi anlamıda yok laptop için. Bence bu sevdadan vazgeçin.

• quote:

Orijinalden alıntı: crysis_88

selamlar ..

arkdaşlar elim de asus n53sv serisi bir notebook var. ben şimdi buna kendi harici diskiyle kullanmak üzere bir de SSD ( katı hal diski ) kullanmak istiyorum. nasıl yapabilrim ? notebook u ma 2 tane disk birden takabilirmiyim ? ssd si,stem ve programlar yüklü olacak. 2. disk de yedek olarak duracak .. bi fikir verin. daha önce hiç ssd kullanmadım. windows 8 de 8 sn diyolar açılış süresi için .. belki de ssd ile 2-3 sn bile olabilir .. ( olmaz belki ama olabilir ) şimdi ne yapmalıyım takmak için ? 60 ya da 120 gb arası kararsızım . henüz bir bütçem yok. fikir için açtım bu konuyu daha çok .

iyi akşamlar ..

evet 2 disk takılabilir ben taktım oldu :) asagıda verdigim siteden marka ve modele uygun hdd caddy getirtebilirsin 45+20$ geldi bana tr'dede bulabilirsin ama bu sitededen alırsan markaya uygun oldugu için dvdrom uzerindeki kapagıda sokup hddcaddy'ye monte edebilirsin

http://www.newmodeus.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=2_36&products_id=304

• Merhaba;

SONY VPCSB 13.3 notebook ta 2 hdd kullanıyorum. 1. Corsagir force 3 GT 120 gb 2. Hdd olarakta 500 momentus xt kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Akasa n-store kullanıyorum. Akasa pc cd rom sürücüsüne tam oturmadı kesip biçmem gerekti :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: jade

Merhaba;

SONY VPCSB 13.3 notebook ta 2 hdd kullanıyorum. 1. Corsagir force 3 GT 120 gb 2. Hdd olarakta 500 momentus xt kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Akasa n-store kullanıyorum. Akasa pc cd rom sürücüsüne tam oturmadı kesip biçmem gerekti :D

Aynı dizüsütü bilgisyar var bende de Sony VAIO SB.. uzun zamandır söylediğiniz çözümü arıyordum :)
    Şöyle bir site buldum:

http://www.newmodeus.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=429

Adamlar çok tutulan dizüstü bilgisayarlar için özel "harddisk candy" üretiyorlar,
    yani cd-rom'ün yerine takılan harddisk yuvası..

Sizin çözümünüzden farkı, adamlar modele özel bire-bir uyumlu parçalar üretiyolarlar,
    ve okuduğum yorumlarda çok başaraılı ve kaliteli iş çıkardıkları yönünde..
    Dışardan bakıldığında kesinlikle fark edilmiyormuş değişiklik...

Bi kaç gün önce 1 adet siperiş verdim, kargo dahil 100 TL tuttu, biraz pahalı ama bi macera işte :)
    gelince deneyimlerimi bilahere paylaşırım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HARİCİ DİSK TAVSİYE?
    5 yıl önce açıldı
    HDD Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    HDD/SSD DİSK ÖNERİSİ
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzelmiş :) Yorumlarını mutlaka bekliyorum.
  • CRUCIAL m4 SSD Disk 64 GB 2.5" SATA 6 Gb 415MB/s - CT064M4SSD2CCA.1J1 (USB/Sata Data Transfer Kit) ....247 tl
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=90843
  • Şipariş verdikten 10 günra sonra elime ulaştı.
    Ürün kalite olarak çok iyi, cdrom sürcüsünün yerine birebir oturdu ama, ufak bi sorun var...
    Laptop'un iki farklı gri rengi var, kasanın üstü açık giri, altı koyu gri..
    Bu adamlar sürücüyü açık gri yapmışlar fakat sürücü kasanın altında kalıyor :)

Resimde zaten gayet açık seçik görünüyor renk sorunu.. belki bi sprey boya ile falan düzeltilebilir sonra...

laptopa SSD hard disk takmak .. tavsiye bekliyorum ..

Orjinal harddiski çıkarıp cd nin yerine taktım, orjinal yere ise geçen sene aldığım INTEL X25 G2 SDD sürücümü taktım...
    Laptop tam bi canavar oldu... Windows animasyonu bitmeden ekran geçiyor :)
    20 saniyede herşey hazır hale geliyor...

En iyi işlemci en hızlı ram falan bi yere kadar, asıl önemli olan en yavaş bileşeni yani harddiski hızlandırmak,
    bu açıdan SDD ler pahalı olsa da parasının hakkını veriyor bence...

• Hocam bende düşünüyorum böyle bi upgrade işlemini.Yalnızhttp://www.newmodeus.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=2_45&zenid=823ed37b613b65f1500a6cc2e45de0d8 sitesinde benim laptop modelininden bulamadım.Kullandığım cihaz acer 5930g

Sitede 5920 modeli için var.Ondan sipariş etsem olur mu?Ya da standart bi akasa n.store siparişi geçsem ebaydan uygun olur mu?Benim için rengi farklı olmuş,kötü durmuş o kadar önemli yeterki performansı artsın cihazın

• akasa nın ürünü çok dandik bir ürün.

malzeme kalitesi sıfır. sata girişi çok yamuk. laptop taki sata girişini yamulttum resmen takmaya çalışırken. zorla düzelttim. şimdi öyle duruyor. boşa para vermişim. kasanın içini açıp takmak gerek. onu da bir türlü açmayı beceremedim. bir bilgisayarcıya gidip taktırtacağım mecburen. ama hakkaten sata girişi çok kötü. biraz yukarda kalıyor ve bir türlü oturtamadım. sata girişi eğildi anakartın. zor düzelttim.

akasa alacaklar bu yorumumu okusun. malzeme kalitesi kötü hakkaten çok kötü.
  • Valla bir şey daha öğrenmiş olduk. Hey teknoloji sen nelere kadirsin... Yürü bee..
  • sony VPCF12Z1E lap top a newmodeus sitesindeki sony f serisi cady ler olurmu acaba diye düşünmüyosam ne olayım gerçi bluray dvd cd yazıcı iptal olacak ama ne yapalım ssd keyfi başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: jade

Merhaba;

Ben de Corsair Forge 3 GT 120 GB almayı düşünüyorum.. Sen memnun musun üründen bi sorun yarattımı sana şu ana kadar ?
    2. sorum da Forge 3 serisi ile Forse 3 GT serisinin farkı nedir bilgin var mı ?
  • Aynı şey benimde aklımı kurcalıyor arkaşlar. Ancak ben Laptop'un içindeki HDD'yi söküp yerine SSD takabilirmiyim diye sormak istiyorum. Zaten harici diskim var. Aşırı alana ihtiyacım yok laptopta. 2,5' HDD yerine SSD disk otururmu? Yada diğerinin çıktığı yere SSD vidaları tam denk gelirmi? Tıngır mıngır sallanmasın içerde sonra ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastclick

Aynı şey benimde aklımı kurcalıyor arkaşlar. Ancak ben Laptop'un içindeki HDD'yi söküp yerine SSD takabilirmiyim diye sormak istiyorum. Zaten harici diskim var. Aşırı alana ihtiyacım yok laptopta. 2,5' HDD yerine SSD disk otururmu? Yada diğerinin çıktığı yere SSD vidaları tam denk gelirmi? Tıngır mıngır sallanmasın içerde sonra ?

Olur, hem de harika olur

Bütün vidalar tam gelir, sallantı, ses yapmaz, ben laptopumda kullanıyorum, windows 7 ultimate açılışı 17 sn
  • En kısa zamanda deniyorum o zaman. Peki SSD'ye ilk işletim sistemi kurarken sorun yaşarmıyım? Hiç sıfır diske sistem kurmadım. Birde asıl merak ettiğim Kurgu/Montaj programlarında, özellikle adobe, gözle görülür hız artışı olurmu ?
  • bende ssd almayı düşünüyorum
    60 gb buldum sata3 fiyatı da 150 tl çok uygun geldi.1 haftaya kadar spariş vereceğim.
    inş işe yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: burtark

bende ssd almayı düşünüyorum
    60 gb buldum sata3 fiyatı da 150 tl çok uygun geldi.1 haftaya kadar spariş vereceğim.
    inş işe yarar

Fiyat gerçekten çok uygunmuş nerden aldınız?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.