Şimdi Ara

Mac'lere SSD disk takılması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
4
Favori
22.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana göre bir laptop icin 125gb çok az şahsi görüşüm :)
  • Çıkarın dvd-rw'ları, takın ssd'nin yanına bir tane 750 gb-1tb hdd (: Yoksa tek başına 240 gb'lık ssd bile yeterli değil bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnimaL. -- 3 Kasım 2011; 12:25:18 >
  • 512 gb ssd ye 1450 dolar diyor servis
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

512 gb ssd ye 1450 dolar diyor servis

cok abarti bir fiyat ya nerdeyse yeni bir mac parasi arkadas
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

quote:

valla servisin istediği fiyat o, yan sanayide daha ucuza da yaptırılır ama sağlıklı olmayabilir, ssd zaten biraz lükse kaçıyor.
  • Bende ocz vertex 3 240 GB aldım. Acılıs ve kapanıs hızı yanı sıra program acma hızlarıda asırı degıstı. Suanda 8 GB ram var cıhazda. ve dvd Rom u cıkartıp onceden kullandığım Seagate Momentus XT 7200 u takmak istiyorum. Youtube dan parcayı bulabıldım ama TR de herhalde parca yok. Yada alınabılecek yerı bılen varsa yardım ederse sevınırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpediem

Bende ocz vertex 3 240 GB aldım. Acılıs ve kapanıs hızı yanı sıra program acma hızlarıda asırı degıstı. Suanda 8 GB ram var cıhazda. ve dvd Rom u cıkartıp onceden kullandığım Seagate Momentus XT 7200 u takmak istiyorum. Youtube dan parcayı bulabıldım ama TR de herhalde parca yok. Yada alınabılecek yerı bılen varsa yardım ederse sevınırım.

soyledigin model mcetech firmasinin optibay urunu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

quote:

valla servisin istediği fiyat o, yan sanayide daha ucuza da yaptırılır ama sağlıklı olmayabilir, ssd zaten biraz lükse kaçıyor.

SSD yi luks bir sey gibi gosteren ve boyle gorunmesini saglayan disk ureticileri bence o kadar yuksek fiyatlar koyuyorlarki, 10 sene icinde standart olacak ve gunumuz HDD diskleriyle ayni fiyat olacak diskler ama kar icin suan pahaliya satiliyor, bence bu strateji yanlis.

• Arkadaslar bilen birisi cevaplarsa sevinirim

Şimdi bende MacBook Pro var buna ssd takmak istesem üzerinde ki mevcut sata diski sökmem gerekir mı yoksa ssd slotu mu var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut diski sökmen gerekir. Ekstra slot bulunmuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcff

quote:

Orijinalden alıntı: Carpediem

Bende ocz vertex 3 240 GB aldım. Acılıs ve kapanıs hızı yanı sıra program acma hızlarıda asırı degıstı. Suanda 8 GB ram var cıhazda. ve dvd Rom u cıkartıp onceden kullandığım Seagate Momentus XT 7200 u takmak istiyorum. Youtube dan parcayı bulabıldım ama TR de herhalde parca yok. Yada alınabılecek yerı bılen varsa yardım ederse sevınırım.

soyledigin model mcetech firmasinin optibay urunu mu?

OWC DataDoubler MacBook Pro Unibody
    Diye bir parça. TR ye br arkadas getırmıs ama kullanamamış. 130 TL ye aldım. Suanda ilk diskim 240 Lık SSD Superdrive ın yerıne taktıgım Momentus XT 7200 RPM.
    Momentus u etkısız bırakabılıyorum. SSD cok sessız calısıyor cunkı :) Momentus calısınca ses normal olarak artıyor. Ben bu durumdan gercekten memnun kaldım :) SSD lı Mac ı herkeze tavsıye ederım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

Arkadaslar bilen birisi cevaplarsa sevinirim

Şimdi bende MacBook Pro var buna ssd takmak istesem üzerinde ki mevcut sata diski sökmem gerekir mı yoksa ssd slotu mu var ?

Sokup değiştirmen gerekiyor.
    Eger dvd nın yerıne takarım dersen soktugun hdd nı onun ıcınde videodaki gibi işlem yapmak gerekmekte. Ben yaptım mutlu ve mesudum :)

http://www.youtube.com/watch?v=aCLENHnvfmk
  • Lion için Trim enabler linki arkadaşlar
    http://digitaldj.net/2011/07/21/trim-enabler-for-lion/
  • @tuggi;
    tesekkurler
  • merhaba arkadaşlar ben mid2010 mac pro kullanıyorum sata 2 mi kesinlikle :( yinede ssd tavsiye eder misiniz?son olarak harddiskin yerine takmak için ayrı bir aparata gerek varmı?sizce hangi markayı tercih etmeli?
  • Early 2011 15'' i7 Quad-Core Macbook Pro'da Sata III'e destek var midir ? Data Doubler diye bir olay varmis, bir sekilde 6 Gbps kullanma imkani taniyormus SSD'leri. Bu konuda bilgisi olan var mi ? Kullanan varsa deneyimlerini paylasirsa sevinirim. Stok 5400 Rpm HDD ile kullaniyorum. Surekli takiliyor agir yazilimlarla da calisiyorum Logic gibi. Icinde de plug-inler aciyorum vs. makine gumluyor. Hatta Safari ile surf yaparken dahi anlik takilmalar oluyor kulakliktan duyuyorum cit pit sesler cikiyor takilirken. 4500 TL para odedim paramla rezil oldum.
  • Kaç Gigabit desteklediğine buradan bakabilirsiniz:

Mac'lere SSD disk takılması
  • Tamam simdi buldum. Soyle yaziyor. Sata III mu oluyor bu ?

Intel 6 Series Chipset:

Vendor: Intel
    Product: 6 Series Chipset
    Link Speed: 6 Gigabit
    Negotiated Link Speed: 3 Gigabit
    Description: AHCI Version 1.30 Supported
  • Dün Mid 2010 Macbook Pro'ya Corsair Force GT 120gb taktım, alet uçuyor resmen 2 Hafta önce de Ebay'den, 2. hard diski cd-rom bölümüne takabilmek için aşağıdaki ürünleri almıştım. Bu hafta içinde elime ulaşır sanırım.

http://www.ebay.com/itm/170702860260
    http://www.ebay.com/itm/170702840399

Internetten okuduğum yorumlardan sonra SSD'nin 2010 Macbook Pro'da sata 1 hızında çalışmasını bekliyordum ama sata 2 hızlarında çalışması beni çok sevindirdi. Uyku modundan çıktıktan sonra donma sorunu vs de yok. Şu ana kadar hiçbir problem ile karşılaşmadım. Almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sylargray

Dün Mid 2010 Macbook Pro'ya Corsair Force GT 120gb taktım, alet uçuyor resmen 2 Hafta önce de Ebay'den, 2. hard diski cd-rom bölümüne takabilmek için aşağıdaki ürünleri almıştım. Bu hafta içinde elime ulaşır sanırım.

http://www.ebay.com/itm/170702860260
    http://www.ebay.com/itm/170702840399

Internetten okuduğum yorumlardan sonra SSD'nin 2010 Macbook Pro'da sata 1 hızında çalışmasını bekliyordum ama sata 2 hızlarında çalışması beni çok sevindirdi. Uyku modundan çıktıktan sonra donma sorunu vs de yok. Şu ana kadar hiçbir problem ile karşılaşmadım. Almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

Sipariş verdiğiniz caddy imzamdaki macbook pro için uygun mudur acaba ? Uygunsa eğer ben de sipariş vermeyi düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.