Şimdi Ara

Maaşım yetmiyor yinede arabasız yapamıyorum diyenler. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
10.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı zamanlar vardır gerçekten araba şart olur bu yüzden arabanın altımızda olmasını isteriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

Araba bence ihtiyaç. hele benim gibi evli ve bebekli olunca mecbur gerekiyor. benimde maaşım 1100 tl lanet iş yerinden 3 senedir zam alamıyorum, sürekli bir bahane. Araba konusunda ben çok dertliyim. Beş para etmez insanlardan iki kere posta yedim bu araba konusunda. O yüzden hırs yaptım ve İnşallah bir aksilik olmazsa yaza sono 10 bin lira civarında bir araç alcağım. beni,Eşimi ve 14 aylık kızımı kimseye muhtaç etmesin yeter. varsın eski olsun, varsın konforsuz olsun.

abi valla sna hayran kaldım 1100 tlile evlilik ve çocuk abi bana akıl ver kurban olayım 2bin küsür alıyorum eleneceğim kişi çalışamazsa yaşayamam ölürüm diorum napıyım ben ya öliyim herhalde bu arada memurum

Dikkatli olursan, öncelikli ihtiyaçtarını belirleyip ona göre bir harcama planı yaparsan 2 bin lira ile geçine bilirsin. 1100 ile ne kadar dikkat edersen et hele birde çocuk varsa geçinmen çok zor. Ailemden biraz destek alıyorum, alamadığım zamanlarda düğünde takılan küçük altınlardan 1-2 tanesini mecburen bozduruyoruz. Durum vahim anlayacağın.

valla bnm yardım alıcak kimsemde yok ne yaparsam kendim yapıcam düğün yapsam bile sırf bu yüzden kıza işkenceçektiriyorum seiyorum amgir kpss ye kazan diorumkazanamazsa napıcam bilmiyorum nefret ediyorum kendimden

• quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

Otomobil ihtiyacı birazda yaşanılan yerle alakalı. Özellikle büyük şehirlerde toplu taşıma çok vasat ve araba bir ihtiyaç oluyor. Ama daha küçük bir yerde yaşanılıyorsa toplu taşıma rahat oluyor ve bazen araca cidden gerek kalmıyor ama bana sorarsanız arabasız yapamam.

Çok ama çok doğru.

İzmirden önce Afyonda oturuyordum.İlçede oldugumdam 25 km mesafe merkeze gidiyordum.Yalnızken arabaya binme ihtiyacım yoktu.Çünkü 15-20 dk arası süre ile kaliteli dolmuşlarla ulaşım imkanı vardı.Kendi arabamla o sürede gidemiyordum.Trafik falan yoktu.Merkezde olsan gene aynı çünkü mesafeler kısa ve çok az zamanda hereyere gidebiliyorsunuz.

Ama izmir de belediye otobüsleri işkence.Tam 26 sene boyunca otobüslerle gittim geldim.Ünv yi bitirdim ve çalışıyorum.Bu saatten sonra da otobüse binmek istemem İzmir de...

• En iyi arkadaşlar hiç satılırmı araç en iyi dost benim için ağızı ve dili yok nereye gitmek istersem götürüyor üstüne konuşmuyor şu yaptım diye tek masrafı dizel o kadarcıkda bizden olsun Borca girmeden birsey sahibi olunmaz buda bir gerçek
  • quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

araba bana kalırsa da gereklilik. tamam arabasız yapamam demiyorum ama arabanın olması hayatı çok çok hızlandırıyor.
    doğru araba alınırsa sorun da yaşanmaz. mesela yıllardır 0 araba alalım diye yalvarıyorum ama babamın cevabı net;
    araba en kolay iş, yarın öbür gün alırız, şimdi eve yatırım yapmak lazım. haksız da değil. bugün aldığın ev 5-10 sene sonra 2 katına çıkıyor.
    aldığın araba yarıya düşüyor, masrafları da saymıyoruz..

ev konusunda da göçmenlerin örnek alınması gerek :) 89 da gelip de evi olmayan insan bulamazsınız, hatta çoğu 2. evi yapmıştır.
    e haliyle arabaları da var artık ..

Ben de göçmenlerden biriyim.6 yaşındaydım 89 da geldiğimde.Şu an bizim çevrede herkesin 2-3 kat evi var.Bizde ev ,yazlık,araba var.Daha bi çok kişinin de 2 evi ve C sınıfı yeni bir arabası var.Bende de ayrı araba var.Ev almak için babam yardım edecek.Yazlık satılıp iki daire almak istiyoruz.

Bizim ailelerimiz çok sıkıntı çektiler.Yemediler-içmediler ve ileriye yatırım yaptılar.Şimdi biz onlar sayesinde çok rahat yaşıyoruz.Bende kendimi çok sıkmadan geleceği de düşünmek zorunda oldugumu hiisediyorum.Zira rahat yaşayıp çocugunu kiraya atan çok aileler var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Araba bence ihtiyaç. hele benim gibi evli ve bebekli olunca mecbur gerekiyor. benimde maaşım 1100 tl lanet iş yerinden 3 senedir zam alamıyorum, sürekli bir bahane. Araba konusunda ben çok dertliyim. Beş para etmez insanlardan iki kere posta yedim bu araba konusunda. O yüzden hırs yaptım ve İnşallah bir aksilik olmazsa yaza sono 10 bin lira civarında bir araç alcağım. beni,Eşimi ve 14 aylık kızımı kimseye muhtaç etmesin yeter. varsın eski olsun, varsın konforsuz olsun.

abi valla sna hayran kaldım 1100 tlile evlilik ve çocuk abi bana akıl ver kurban olayım 2bin küsür alıyorum eleneceğim kişi çalışamazsa yaşayamam ölürüm diorum napıyım ben ya öliyim herhalde bu arada memurum

Dikkatli olursan, öncelikli ihtiyaçtarını belirleyip ona göre bir harcama planı yaparsan 2 bin lira ile geçine bilirsin. 1100 ile ne kadar dikkat edersen et hele birde çocuk varsa geçinmen çok zor. Ailemden biraz destek alıyorum, alamadığım zamanlarda düğünde takılan küçük altınlardan 1-2 tanesini mecburen bozduruyoruz. Durum vahim anlayacağın.

valla bnm yardım alıcak kimsemde yok ne yaparsam kendim yapıcam düğün yapsam bile sırf bu yüzden kıza işkenceçektiriyorum seiyorum amgir kpss ye kazan diorumkazanamazsa napıcam bilmiyorum nefret ediyorum kendimden

Dediğim gibi 2 bin lira fena para değil. Eşin çalışmasa bile biraz idare ile geçinebilirsiniz. Mesala ayda bir kez dışarda yemek Yersiniz, giyim işini lüks mazakarardan değilde orta halli yerlerden çözersiniz işte bunun gibi önlemler almak lazım. Ev kurmak kolay değil. Allah ikinizde yardımcı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Dediğim gibi 2 bin lira fena para değil. Eşin çalışmasa bile biraz idare ile geçinebilirsiniz. Mesala ayda bir kez dışarda yemek Yersiniz, giyim işini lüks mazakarardan değilde orta halli yerlerden çözersiniz işte bunun gibi önlemler almak lazım. Ev kurmak kolay değil. Allah ikinizde yardımcı olsun.

Evliyim.Çocuk yok.Evim şu an için kira.Her gün arabayla işe gidip geliyorum.Gerçi iş 6 km :)
    Ayda 2200 Tl harcıyorum.5 aydır dikkat ettim harcamam bu şekilde.

Yani 2000 tl ile geçinilebilir.Ama ev almak istersen kesinlikle alamassın.Araba olmassa alınabilir.O da kenar bi yerden.
    Zaten kira 600 desek+ araba da 400 yese ayda 1000 tl ile ufak da olsa taksitle ev alınabilir.

Bu sistemde eşim çalışmamasına ragmen ek iş yaptıgım için 1000 tl para ayırıyorum.150 tl aylı ktatil parası ayırıyorum.(Yazın hotelde kalmaya yetmese de 2-3 yere götürür gezdirir.)Aylık 120 de BES e yatırıyorum.56 yaşına gelebilirsem o zaman keyfime bakacagım:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

saol abi valla bilmiyorum napıcam ama hayat yaşamak için eziyet için değil kendimi sıkıcaksamda niye evlenicem ki diorum bakalım ya napıcaz bakalım belli olur bu yaza

• Malı harcarken ne isrâf etmeli, ne de kısmalıdır. Bunların ortasını bulmak ise makbûldür. Buna iktisat etmek denir. İşte cömertlik de malını iktisat ile kullanmaktır. Allahü teâlâ, sâlihleri, cömertleri överken buyuruyor ki:(Onlar sarf ettikleri zaman ne isrâf ederler, ne de cimrilik. İkisi arasında orta bir yol tutarlar.)
    Hadîs-i şerîfte de buyuruldu ki:(İktisâd eden sıkıntı çekmez.)

“Sanki yedim dedi Cami yaptırdı!”
    18. asırda, Keçeci Hayreddin Efendi diye bir esnaf yaşıyor İstanbul’da... Salih, âbid bir insan. Alın teriyle geçinmeye çalışıyor. Gönlünde bir cami yaptırmak var ama bu iş onun boyunu çok aşıyor... Adamcağız, yılmıyor, yıkılmıyor. “Ben bir cami yaptıracağım inşallah” diyerek başlıyor tasarrufa...
    Çok zaruri olmayan, vazgeçebileceği masraflarını hususi bir kesede topluyor. Mesela yeni bir palto mu alacak? “Üzerimdekini tamir ettirirsem bir sene daha gider” diye düşünüyor ve almıyor, “sanki giydim” deyip parayı mâlum keseye atıyor... Bir yere giderken fayton mu kiralayacak? Tutmuyor, “sanki bindim” deyip, gideceği yere yürüyor ve bedelini atıyor yine keseye... Canı kebap mı çekti, yemiyor, “sanki yedim” diyor. Helvacı, meyveci, bozacı... Dükkânın önünden kim geçse akçeler kese değiştiriyor. Bir ömür sürüyor bu tasarruf...
    Bir gün bakıyor ki mütevazı bir cami yaptıracak kadar altın birikmiş!.. Hemen işe koyuluyor ve İstanbul-Fatih’te Sinanağa Mahallesinde “Sanki Yedim Camii”ini inşa ettiriyor.

• Çok zor aldım arbamı - çok çalıştım - kredi falan da çekmedim. Şuan öğrenciyim masraflarına yetişmek güç. Açlıktan sürünsem kadar çaba sarfedip aldığım arabamı satmam. Ayrıca çok kolaylığı var hayatımda.
    Arabayı satsam nolcek - 5 ayda yicem o parayı. Her gün gıdım gıdım akacak klozete arabam
    Çözüm satmak değil. Daha çok çalışmak
  • hocam benim bu aracı almamın nedeni tamamen duygusal... yani arabaya ihtiyacım yokken aldım şu andada yok boş durmasın diye kullanıyorum.

abimde 2006 senesinde clio3 vardı ozamanlar arabaya bindigimde bi tuhaf olmustum yani çok guzel bi arabaydı cok rahattı cok az yakıyordu. dizeldi zaten. Bakan bidaha bakıyordu ... Ne bileyim baya çarpılmıştım arabaya...

2010 senesinde baktım ilanlarda dizeli var telefn actım 62 bin deydi araç 2009 model gel 19 a götür dedi kredi ceksem olurmu dedim olur dedi işte bastım gittim aldım arabayı hiç peşinat vermedim hatta parada vermedim 1 hafta sonra deniz bank parasını yolladı adama = ) aracın yuzde 75 ine aldıgım için hepsine taksit yaptırdım.

Çok sıkışıgım ev taksitide oduyorum satmayada kıyamıyorum gecen satacaktım diger aracı sattık gene kaldı elimde yani satamadıgımdan degil satmak istemedigimden.. arabamı seviyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: necmi42

Araba özellikle evli+çocuklu ailelere ihtiyaç.gezmeyi boş versek bile , alış veriş ve ufak tefek hastane işleri için bile bir araç olmalı.
    Bir çok kişinin düştüğü hata , aracı aldıktan sonra binememesi.araba zaten hiç kullanılmasa bile belli bir gideri var.masrafları ( MTV,bakım,sigorta vs.) bütçeyi zorlayan bir araba olacağına varsın konforsuz olsun,kasası eski model olsun,koltuğu ısınmasın kıçım üşüsün ama lazım olunca götürsün-getirsin.
    Allah özellikle arabaya alışanların elinden almasın.Alışmayınca aranmıyor, ama alıştıktan sonra araba olmayınca çok koyuyor.

Bir çok kişinin düştüğü hata , aracı aldıktan sonra binememesi, evet çok güzel yakalamışsınız, işin özü bu aslında..

Çevremde görüyorum adam yiyecek ekmeği yokken sıfır araba almış, ayda bir biniyor.. Vergi zamanı geldiği zaman ağlayıp duruyor.. Kardeşim sen bu arabayı niye aldın? Rahat etmek için değil mi? Bu nasıl rahatlık?
    5 bin liralık dökük broadwayi ile işe yağmurda çamurda ıslanmadan giden adam senden bin kat daha rahat..

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "zenginin araba kullanmaya hakkı var da fakirin yok mu"? Tabi ki var.. Ama "arabayı kullanırsam arabanın taksitlerini ödeyecek param kalmaz, en iyisi otobüsle gideyim" diyen adamda da mantık yoktur, kimse kusura bakmasın..

• 2007'den beri arabasızız gerçekten zor. Hafta sonları ailecek bi yere çok zor gidiyoruz. Ben yine otobüse falan alışkınım ama babam binmek istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöKHaN 35 -- 14 Şubat 2012; 20:04:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

2009da işe başladım.

memur çocuğu olmanın etkisiyle "asla borçlanmamalıyım, dikkat etmeliyim" gibi bir bilinçaltım var :)

işe başlar başlamaz benimle aynı durumdaki arkadaşlarım hiç birikmiş paramız olmamasına rağmen manyaklar gibi kredi çekip b ve c sınıfı araçlar aldılar. ben "siz salaksınız kredi çekip bankaya bir sürü para veriyorsunuz boş yere", "ben akıllıyım biriktirecem) dedim:))

parayı bu sene 45bin edebildim. 2009da 35bin civarına alınabilen araçlar şu an 50-55bin !

sonuç, bu hikayede salak olan benim!

şu anda 10bin civarı kredi kartı taksiti yahut kredi ile (aslında tam 7bin yeterli) bir jetta yahut az daha sıkıp 1.4 insignia alabilme durumum var. yine de bu 10bini borçlanma durumu hiç içime sinmiyor.

genel halk görüşünden farklı olduğum için gururluyum ama acaba yanılıyor muyum?

bence yanılmıyorsun,hıkayemız çokda benzer,bızı tutumlu olmak gerektıgı ıle yetıstırdıler,samanı saklamamız zamnın geleceği ıle buyuttuler,eskıler haksız olamaz,

ben senın ıle aynı fıkırdeyım

borcsuz harcsız 75-80 mılyarlık araca bınebılırım ama 30 mılyarlık bır araca bınıyorum,ve dıgerı de oohh mıs gıbı %11'den aylık da

çok güzel bir başlık olmuş.
    1. syfadan dr_suphiba nın yazısı beni etkiledi.
    2. sayfada birkaç arkadaş güzel noktaya değinmiş.
    bende eski kafalı birisi olarak,
    kötü günler için tasarruf yapmanın gerekliliğini,
    bu dünyada mutluluğun, keyif ve konforlu yaşamakla elde edilmeyeceğine inanırım.
    (bi de ayıptır söylemesi, hem az- hem de çok bulanlar için, gelir düzeyim 5000 in üzerinde)
    bi formül bulmuşlar, araban, aylık gelirinin 6 katı olması gerekir diye.
    bana güzel bi formülmüş gibime geldi.
    bedeni ihtiyaçları doyurduktan sonra,
    çok açgözlü bir ruha sahip değilseniz, elbet bi şekilde ruhunuzuda doyurup mutlu olabilirsiniz.
    züğürt tesellisi gibi görmezseniz,
    sağlığınız, sizin etrafınızdaki iyi insanlar hep sizin zenginliğinizdir.
    asıl mutsuzluk, hep daha iyisini isteme halidir.
    telefonla konuşan ve mesaj atan birisi için nokianın en ucuz modeli ile mutsuz olunacak bir durum yoktur.
    nokia nın en ucuz modelini kullanırım.
    dişçi ve öğretim görevlisi karı-koca arkadaşlrım var. hakeza onlarda öyle(daha doğrusu erkek olanı öyle)
    aracın seni yerden kessin, A noktasında B noktasına mümkün olan en güvenli ve en konforlu şekilde götürsün.
    siz eşyalara-mallara haddinden daha fazla anlam katarsanız, o ürün size mal olmaz, siz onun mal ı olursunuz.
    dr_supibla ya gelirsek, kendince bir kıyaslama yapmış.
    bu kıyaslamaya göre kredili ve borçlu, lükd yaşam doğru imiş gibi görünüyor.
    ama bu arkdaş, biriktirdiği para ile C segment bir araç alacağına, B segment bir araç alsa, hem borçlu olmaz, hemde uzun süre önce araç sahibi olmuş olurdu.
    internete dolaşan ve eflatuna atfedilen bir yazıyı eklemek istiyorum.
    Eflatun'a iki soru sormuşlar:
    Birincisi;
    "İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir?
    Eflatun tek tek sıralamış:
    "Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki
    çocukluklarını özlerler... Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler.
    Ama sağlıklarını geri almak için para öderler... Yarından endişe ederken
    bu günü unuturlar. Dolayısıyla ne bu günü ne de yarını yaşarlar... Hiç
    ölmeyecekmiş gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler."
    Sıra gelmiş ikinci soruya;
    "Peki sen ne öneriyorsun?"
    Bilge yine sıralamış:
    "Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey
    sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır.
    ÖNEMLİ OLAN; HAYATTA EN ÇOK ŞEYE SAHİP
    OLMAK DEĞİL, EN AZ ŞEYE İHTİYAÇ DUYMAKTIR."
    saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: hknhc

Başlığı görünce güldüm. Tam bana göre dedim. Kısaca anlatayım.
    1998 de öğretmen oldum. 2001 yılında 4000 tl ye doğan slx aldım. Arkadaşlarım İki kişi ortak başakşehirden 8000 tl ye ev aldılar. Bana da yalvardılar. Almadım. Bindim gezdim tozdum. Yıl 2006 arabayı 6500 tl ye sattım. Arkadaşlar evi 80.000 tl ye sattılar. Aynı yıl 12.500 tl ye polo aldım. arkadaşım aynı paryı peşinat yapıp bi ahbap müteahhitten ev aldı. Evinin taksiti 2009 yılında bitti. Gidip sıfır opel astra aldı. Ben de 2010 da arabayı 10500 tl sattım. 17500 tl ye seat cordoba aldım. 15 yıllık öğretmenim. Elimde üçün biri var. Başka da bişi yok. 15 yılda ev kirasına ödediğim para yuvarlak hesap 80.000 tl. Hala akıllanmadım. Arabayı 18.500 tl ye satmak için ilan vereceğim. Gidip 25 liraya bi araba alacağım. Ben salağım vesselam..

Off off..

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Şuan maaşımdan geriye yeme içme için kalan para 250-300 lira. Yaşım 30. Hala evlenmedim. Önce araba aldım. 2 buçuk sene araba taksidi ödeyeceğim. Yeme içmeden, evlilikten, kısacası herşeyden önemli benim için araba. Araba benim için özgürlük. Beni istediğim zaman istediğim yere götürebilen bir makine. Gerekirse ölene kadar evlenmem, senede bir kere bineceğimi bilsem yine arabasız durmam. Renault 12 alırım yine arabasız durmam.

Kesinlikle katılıyorum bekar bir erkek için araba muhteşem bir nimettir bir özgürlük, aktivite,sosyalleşme aracıdır.
  • Araç kesinlikle şart ancak,
    benim için şöyle kesin bir yargı var.
    Binerken sıkıntı yapmayacak bir araca binilmesi gerek.
    Anahtarı alıp gaza basarken benzindi, Mtv'ydi, kaskoydu, sigortaydı, bakımdı...
    Her gaza dokunduğunda bunlar film şeridi gibi gözünün önünden akıp gitmemeli.
    Onun için araç alırken hırslarla değil, mnatıkla hareket etmek gerek ve sonuçta
    eğer 50.000 TL lik araç almaya gücün yetiyorsa gidip temiz 30.000 TL lik bir araç almak daha mantıklı.
    Parasanın hesabı olmayanlar kategori dışı tabiki.
    30.000 TL alım gücün varken gider 50.000 TL lik araçda alırsın, belki zorlanmazsında.
    Ancak bir kaç yıl sonra geri dönüp baktığında senin için ciddi sayılabilecek bir parayı
    aslında yok hükmünde bi yere harcayıp çıkarsın işin içinden.

Bu hal sana dokunmuyor, moral dengeni alt üst etmiyorsa marşa basar devam edersin,
    yok psikolojini bozuyorsa o zaman hırsını frenliyip aklını dinlersin.

Bunun tersi keyif yapacağım derken cinnet geçirirsin derinden haberin olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 15 Şubat 2012; 17:00:36 >

• Güzel bir başlık olmuş..samimi cevaplar var..
    Ben de 6 aylık gelirim kadar parayı araca bağlamak gerek düye düşünüyorum diye yazmıştım..Ama gelirim yetmesse mecburen 12 ayda 24 ayda bağlamak zorunda kalabilirim, fakat elbette minimum arabayı alırım..Şahin alırım, accent alırım, broadway alırım..Ama 12 ayda şahin alacağıma, 36 ayda sıfır clio almam..
    Araba bir ihtiyaç, çoğu kez özgürlüğün anahtarı. Bekar biri için de, çocuklu biri içinde, hertürlü gerekli..Arabasız gerçekten zor ve keyifsiz..
    Ama eğer özel bir tutkun yoksa arabalara, yıllarını o araca bağlamann anlamı yok..
    Daha hesaplı bir araba alırsın, kalan paranla sevgilinle takılırsın, güzel yemekler yersin, yurt dışında içinde tatile gidersin, bol bol gezersin..vs..vs en öenmlisi kafan rahat olur..Bu benim düşüncem..
    Önemli olan nasıl bir araca sahip olduğun değil, o araçla nasıl vakit geçirdiğindir bence...

• 2005 de çalışmaya başladım 2007 de evlendim elimde birikmiş param yok aksine 0 alınan aracımın 3 taksidi duruyor. ev alamıyorum birikimde yapamıyorum olunca gidiyor kısa yoldan araç aldım aracı aldığımda liste fiyatı 28 bindi şimdi 34 bin oldu kredilerle araç bana 30 bine mal oldu işte satsam 27 28 eder yine kullandığım yanıma kar kalacak para biriktiremeyenler iiçin araçta bir birikim sayılabilir. 7 yılımı düğün masrafları mobilya ve araba için harcadım. Gezdim tozdum yedim eğlendim napalım 21 yaşında göreve başladım şuan yaşım 28şimdi sıkışıp sıkışıp 40 yaşına gelince zevk alacaksam hayattan amaaaan salla gitsin.

Kayınpederin bir sözü var benim arkadaşlar ölünce evleri ile gidecek bende arabalarımla gideceğim diğer tarafa derdi velhasılı savurganlığa karşıyım ama genç yaşta da kendimi çok kısmak istemem .
    GEZERİM ARABA ALIRIM Para biriktirenlere helal olsun ama ben beceremiyorum şimdilik. belki 30dan sonra .

• quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Adeta sürünüyorum.borç içindeyim.maaşımı zar zor yetiniyorum.arabamı satsam rahatlayacağım ama yinede arabasız yapamıyorum diyenlerden misiniz?
    nedir sizi bu kadar bağımlı yapan?

Benim için açılmış bir konu. Sıfır para ile araba aldım. İhtiyaç kredisi ile araba alınır mı? Evet. Aldım işte. 24 ay vadeli 10000 TL kredi çektim. Üzerine de kendimdeki 1500 TL'yi ilave ttim. İmzamdaki arabayı aldım. Hala 550 TL taksitler halinde ödüyorum. İnşallah Temmuz 2012 de bitecek. Maaşım 1500 TL. Peki bağımlı mıyım arabaya. Cevap: Hayır. Bu ay hesap ettim. Bugün ayın 15'i. Bu ay içinde sadece 23 km yol yapmışım araba ile. Geçen ayın 10'unda 100 TL'lik motorin koydum. Yarısı duruyor hala. Çünkü her yere yürüyerek gidiyorum. Yürümeyi çok seviyorum.

Peki o zaman. Neden araba aldım. Aklımdan zorum mu var. Hayır. Babam bundan 3 sene önce çok büyük rahatsızlık geçirdi. Hastanede yattı günlerce. Bunun dışında geceleri aniden hastaneye taşımak gerekiyordu. Taksi ara. Taksi bul. Şoförü gündüz tarifesine ikna etmeye çalış. İkna olan var. Olmayan var.

Çok şükür şimdi babam iyi. Arabaya da öyle aman aman ihtiyacım yok. Ama elimin altında bulunsun. Dünyanın binbir türlü hali var.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.