Şimdi Ara

Maaşım yetmiyor yinede arabasız yapamıyorum diyenler. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
10.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araba gereksizse satacaksın ben bilmem. Bunu diyorum ama belki forumda arabaya en ihtiyaç duymayan adam benim ama satıyor muyum hayır. Böyle de bir çelişki içersindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

1- Arabayı satmak bir çözüm değil

2- Borç her zaman vardır

3- Maaş hiçbir zaman yetmez

ne zamandır forumdayım gördüğüm en iyi mesaj muhtemelen budur ..
  • Araba benım ve estim icini önemli bır ıhtıyac olarak görüyorum.Sahsi nedenlerim ise
    Canımızı taşıyor sağlam olması lazım
    Ikıncısi ulkemızde okadar kendını bılmez varkı esimi otobüse bındıremıyorum
    Fakat akraba için gelırımızden kısıyoruz Buda bır gercek ama stresımı alıyor arabaya ugrasınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expen -- 31 Aralık 2013; 17:19:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insan ekonomi yapmak adina yiyip icmiyorsa cimridir.
    Ucuzunu aliyorsa tutumludur.
    Lakin bir de hesabini bilmek vardir.
    Hesabini bilmek demek sahip oldugu aliskanliklarini degistirmeden hayatini ucuza getirebilmek demektir.

Misal yemegiin uzerine cola zero ile puro icmek benim icin keyiftir.
    Eskiden kapali yerlerde sigara icilirken oturdugum mekanda kola soyleyip 5 tl kolaya verip yilda 1500 tl den daha fazlasini bu keyif icin harciyordum.
    Sonra zaten artik oturdugumuz yerde puro icemez olduk. Sonra baktim ki kolayi marketten alsam daha ucuz olacak. 2 tl marketten kola alarak yillik ogle yemegi ustu kola puro keyfimi 700 tl lere indirdim. Simdi kolayi koli koli 1.25 den aliyorum. Her gun 1 tane sirketin buz dolabina atiyorum yillik ogle yemegi kolami artik 400 tl seviyelerine getirdim. Yillik karim sadece oglen ictigim koladan 1000 tl kar edebildim. kola ayni kola puro ayni puro keyif de ayni keyif.
    Bunun gibi kucuk toptan alimlarla jelibon ihtiyacim, kahvalti ihtiyacim vs gibi surecleri iyi yonetip yilda 10 bin tl uzerinde iktisat yapabiliyorum. Ustelik hayatimda kaliteyi dusurmeden. Taviz vermeden.

Ha cok mu hesap kitap yaaparim? hayir. Az once 225 tl ye beymenden deri eldiven aldim. Onemli olan gunluk gideri dusurmek. Gunluk giderinizi su elektrik aliskanlik yeme icme gibi kaliteden taviz vermeden 30 tl dusurebilirseniz yilda otomatikman 10 bin tl uzerinde para sahibi olursunuz.

Gundelik hesabi dusurme yontemi olarak da once kendinizi tanimaniz gerek. Bu yuzden yaptiginiz tum harcamalari en az 1 ay sure ile takip etmek. Neye para harcadiginizi bilirseniz neyi daha ucuza alabileceginizi bilirsiniz.

Yani arabayi falan satmaya gerek yok. Gundelik giderleriniz uzerine 1 ay takip oturup 1 saatte kafa patlatirsaniz hayatinizi daha dogrusu hayatta kalma ihtiyaclarinizi dusurur keyfinize daha cok para harcayabilirsiniz.

Benden size nacizane ufak bir tavsiye olarak kabul edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla evliysen gelirine göre bir binegin olacak arkadaş. Kafam kızarsa alırım eşimi çocuğumu basar gelirim eve gecenin bir vakti..

Bayramda orda burda millete 2 yaşında çocukla siginiti olmak bi yerden sonra zor geliyor. 5 yıldır evliyim. İlk 6 ay arabasizdim.. o yaz ot gibi geçti. . Bir cenazen yada düğünün olsa ayrı rezillik.. akraba, es dost ziyaret etmek zulüm.

Bu hafta hatunla kapistim bastım şehir dışına çıktım. . Bekar arkadaşlarımı buldum kafa dagittim geldim. 300km yaptım 5lt ortalama ile..60tl falan tutmuş. . Toplu taşıma ile bu çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

1- Arabayı satmak bir çözüm değil

2- Borç her zaman vardır

3- Maaş hiçbir zaman yetmez

Katılıyorum +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozas

BİR TÜRKTE BULUNMASI GEREKENLER...

1- AT (ARABA)

2-AVRAT

3-SİLAH

arabayı maaşına göre alırsan pek sorun çıkarmıyor, Önemli olan bütçene göre araç almak...

HORSEpower dan geliyor dimi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Şuan maaşımdan geriye yeme içme için kalan para 250-300 lira. Yaşım 30. Hala evlenmedim. Önce araba aldım. 2 buçuk sene araba taksidi ödeyeceğim. Yeme içmeden, evlilikten, kısacası herşeyden önemli benim için araba. Araba benim için özgürlük. Beni istediğim zaman istediğim yere götürebilen bir makine. Gerekirse ölene kadar evlenmem, senede bir kere bineceğimi bilsem yine arabasız durmam. Renault 12 alırım yine arabasız durmam.

allah devamını erdırsın :)

şaka bir yana neredeyse arabasını benım kadar seven biri daha gordum ya :)

• Herkes ister mercedese bmwye binmeyi.Ama bence hayatı yaşamak daha önemli.Mesela bizim bir komşumuz var adamın belkide geliri 10 bin civarı vardır.Arabası accent era dizel.Ama haftada 2 3 kere dışarda yemek yer her hafta sinemaya gider kışın kayağını yapar yazın 5 yıldızlı otelde tatilini yapar.Sırf mercedese binicem diye sonradan söylediklerimden vazgeçilirmi bence hayır.
  • Malesef ki insanlar tüketime fazlasıyla alıştı. Önceden hatırladığım kadarıyla parası olan ilk ev alır sonra arsa yada araba diye devam ederdi.Gunumuzde kirada oturan adam fazla bi geliri olmamasına rağmen gidip 50-60 binlik araba alabiliyor.Maaşı ise ucu ucuna yetiyor. Bence düşünmek lazım önce emekli olunca ne yapacam diye. O yuzden araba öncelik olmamalı.

Şu an öğrenciyim.Ve galiba bende bu tüketim kültüründen fazlasıyla nasibimi almışım.Umarım ileride yanlış tercihlerde bulunmam.
  • Millet olarak çok bilinçsiz tüketim yapıyoruz sonrası malum

• Evet, araba kimileri için masraf olarak görünüyor olabilir.. Bende kısmen böyle düşünüyorum, mamafih bardağın bir de dolu tarafından bakalım...

4 yıl evvel evlendiğimde hiç paramız yoktu. Sonra borç harç, banka kredisi derken 19 bin liraya araba (getz) aldım. Aradan 1,5 yıl geçtikten sonra arabayı satıp 40 bin liraya başka bir araba (i30) aldım. Bu aracı da 1,5 yıl kullanıp 50 bin liraya imzamdaki aracı aldım. Şuan aldığım aracın sıfır fiyatı yaklaşık 57 bin lira. Evlendiğimde hiç param yoktu ama şuan altımda 50 bin liralık otomobil var ve ödemem gereken sadece 12 bin liralık kredi borcu var.. E şimdi bu bir yatırım değil de nedir? Hem de maksimum faydayı sağlayan, yaşam kalitemizi yükselten bir fayda.

Kredi çekip borca girmeseydim, iddia ediyorum ben bu kadar para biriktiremezdim. İtiraf edelim, çoğumuz böyleyiz. Para biriktirip bir şey sahibi olmak eskidendi.

Velhasıl, otomobili sadece masraf tenekesi olarak görmeyip sermaye/yatırım aracı olarak görmek de lazım

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.