Şimdi Ara

Artık taş izlerine,Çizilmelere,Boya Solmalarına Son

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki gün önce aracımı yıkadığımda ortaya çıkan manzara çok kötüydü.Malum asfalt yollarımızda araç kullanırken öndeki aracın taş bombardımanına maruz kaldığımız için aracta kaporta boya kalmıyor.Zaten rengide siyah olduğu için taş izlerinde direk alttan beyaz astar çıkıyor.Bir de yaz mevsiminde sıcakta güneş altında aracın rengi gün be gün soluyor.

ŞİMDİ BULDUĞUM ÇÖZÜME GELEYİM.Aslında herkes tarafından bilinen fakat masraflı olduğu için tercih edilmeyen bir yöntem.Ben bu masrafı nerdeyse 5 te 1 fiyatına indirdim.

Ama bu konuda bulduğum çözüme yazılacak mesajların birçoğunu şimdiden görür gibiyim.Ama ben bildiğimi yapacağım.Aynen şunlar yazılacak

Sıradan bir reklam folyosu solar

Bu folyoyla araç kaplanmaz

Kaliteli bir ürün olan cast folyo tercih etmelisin

3m nin ürünlerini tercih etmelisin.

Nasıl Kaplayacaksın.

Bu folyoyu sökemezsin altta yapışkan kalır(Bizzat kendim bu folyo ile daha önce kaplama yaptım ve yapışkan vs hiçbir problem yaşamadım)

Zaten türk milletinin yerleşmiş düşünce kalıplarını değiştirmek zordur.

Evet arkadaşlar yazıdan da anlaşıldığı gibi aracı reklam folyosu ile komple kaplamayı düşünüyorum.Şimdi esas önemli noktalardan bahsedeyim.Belki fikrime katılan olur.

Şimdi herhangi bir reklam folyocusuna veya araç kaplama yerine gidip aracı komple folyoyla kaplatacağım dediğinizde 800-1000-1200 tl gibi fiyatlar karşınıza çıkıyor.
    Ama birçoğunun kullandığı malzemenin aynısını eğer küçük bir dükkan bulup metresini sorduğunuzda işin şaşırtıcı tarafı ortaya çıkyor.

Bugün bizim ilçede kaplama işini yapanların kullandığı malzemenin aynısını herhangi bir işime lazım okulda kullanacağım diyerek sordum.Fiyatlar gerçekten şaşırtıcı:

10 metre uzunluğunda 1.25 metre genişliğinde folyonun fiyatı 100 tl(Bu benim aracıma hemen hemen yeter.)Üstelik bunu bana kendi karıyla söylüyor.

Aynı adama komple aracı kaplatacağım desem 800 ile 1000 arası fiyat söyleyecek.Aradaki farkı görüyormusunuz.İşte size esnaflık.Sabahtan öğleye kadar yapacağı bir iş için 700-800 tl arası el emeği istiyor düşünebiliyormusunuz.

Bizim burada ptt nin aracını saat akşam 4 gibi gelip 3 saat içinde komple kapladılar.

Şimdi benim yapacağım şey 100-150 tl arası bir malzeme alıp bunu cüzzi bir el emeği karşılığı birisine yaptırmak.Hiç bulamazsam ptt nin aracını kaplayan adamları bulurum.Boya parlaklığı benim için hiç önemli değil.Dha önce bu folyoyu 1 sene kullandım ve hiç problem yaşamadım.Önemli olan 1-2-3 yıl her ne zaman sonra çıkarırsam alttan yep yeni görünümüyle aracın kaportasının ortaya çıkması.Taş izlerinin verdiği sıkıntı sokak ortasındaki her an çizilme tehlikesi boya renginin solmaması da cabası.Kafama koydum kesin yapacağım.Gerekirse 3m folyo stılan yerden malzemem sipariş ettirip yaptıracağım.Çünkü adamlar araç kaplatacağım dediğinizde 10 liralık malzemeyi 70-80 liraya satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 31 Ocak 2012; 16:52:52 >

• Bir arkadaşım aşağıdaki gibi bir kamuflaj yaptırmayı düşünüyordu arabasına.

• Daha sonra folyo solduğu ya da zarar gördüğü zaman sökülmek istenildiğinde iz ya da yapışkan bırakmayacaksa ve arabanın boyasına zarar vermeyecekse düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Bir arkadaşım aşağıdaki gibi bir kamuflaj yaptırmayı düşünüyordu arabasına.

Bu yazdığın cevapla söylediğim şeyin alakası yok.Benim kaplatacağım folyoyu 1 metre yakından bile baksan folyo olduğunu anlamazsın.Kendince dalga geçiyorsun anlaşılan.Geç bakalım dalganı.
  • şu günlerde araç kaplatmak moda oldu. insanlar hem 2. elde değer kaybını önlemek hemde zevkleri doğrultusunda araçlara binebilmek için boyatmak yerine kaplatma yoluna gitmeye başladı. fiyatlar da gerçekten dediğiniz gibi çok yüksek neredeyse boyatmayla aynı fiyat hatta daha yüksek fiyat çeken firmalar bile var.

kaplatmayı bende bir dönem düşünmüş fakat maliyeti yüzünden vazgeçmiştim.

kaplama yapılan malzeme hakkında pek bilgim yok. yapacağınız çalışmayı, emeği ve sonucunu bekliyorum bakalım ortaya nasıl sonuçlar çıkacak.
  • Kaplayacağınız malzemeyi kesinlikle iyi seçmeniz gerekiyor. Eğer problemli bir malzeme ise yazın sıcakta eriyip boyaya yapışıp daha kötü sonuçlar doğurabilir.
  • Dene bakalım, fotoğrafları merakla bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 -15 Yaşında boyaya ihtiyacı olan bir araba alınınca yapılabilir.Bana çok mantıksız gelmiyor.Zaten araç boya istiyorsa güneş yanığı falan varsa ve bu uygulama sonucunda daha güzel olacaksa.Yapılabilir.

1999 Model r19 var babamın ben kullanıyorum onun için uygulayabilirim.Bende takipteyim.
  • Şimdi Kaporta boya işi yapan bir müşterim geldi .

Folyo kaplamak için bazı aletler lazımmış .Fırın boyanın yapıldığı gibi bir yer folyoyu ısıtmak için .yine sıcaklık veren bir makina v.s. yani sadece folyoyu almakla iş bitmiyor.
  • İnternette uygulama videoları var. Doğru malzemeyi kullanırsanız, eliniz de ince işlere biraz yatkınsa ve en önemlisi garajınız kapalı, aydınlatması iyi ve çalışırken üşümeyeceğiniz şekilde sıcaksa bir hafta sonu uğraşılıp yapılabilir.

Bu kaplama işini yapanların hemen hepsi şundan bahsediyor: aracın boyası orjinal ise çıkartırken hiçbir problem olmaz, sonradan işlem gördüyse kalkma ihtimali varmış. Benim aklıma şu geliyor, aracınızı güzelce kapladınız, aradan 2 yıl geçti satmak istediğiniz. Kaplı olduğu için kimse almadı, araca güvenemedi, 1 ay sonra folyoyu çıkarıp satayım dediniz sökerken sökerken bir bölgeye geldiniz -o da ne!- boya folyo ile kalkıp geliyor...

Diğer yandan uygun yeri ve uğraşacak zamanı olanlar için gidip 1000 tl verip kaplatmak bence son derece mantıksız, sonuçta onu kaplayan adam da sizin birkaç araç kaplamış halinizden başka birşey değil. gerekirse 2 arabalık malzeme alırsınız, ilk kaplamayı 1 hafta sonra söküp, tecrübeli halinizle aracınızı tekrar kaplarsınız. Bakarsınız bu size ufaktan bir gelir kapısı bile olabilir, amatör şekilde 450-500e arkadaş eş dostun araçlarını kaplar, aracınıza yakıt parası yaparsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Müşavir75

Şimdi Kaporta boya işi yapan bir müşterim geldi .

Folyo kaplamak için bazı aletler lazımmış .Fırın boyanın yapıldığı gibi bir yer folyoyu ısıtmak için .yine sıcaklık veren bir makina v.s. yani sadece folyoyu almakla iş bitmiyor.

Fırın boya yapılan yere gerek yok.Sadece ısıtıcı makina olsa yetiyor.Bir de ben kendim yapabileceğimi zannetmiyorum.100 tl ye başka birine yaptırabileceğimi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

İnternette uygulama videoları var. Doğru malzemeyi kullanırsanız, eliniz de ince işlere biraz yatkınsa ve en önemlisi garajınız kapalı, aydınlatması iyi ve çalışırken üşümeyeceğiniz şekilde sıcaksa bir hafta sonu uğraşılıp yapılabilir.

Bu kaplama işini yapanların hemen hepsi şundan bahsediyor: aracın boyası orjinal ise çıkartırken hiçbir problem olmaz, sonradan işlem gördüyse kalkma ihtimali varmış. Benim aklıma şu geliyor, aracınızı güzelce kapladınız, aradan 2 yıl geçti satmak istediğiniz. Kaplı olduğu için kimse almadı, araca güvenemedi, 1 ay sonra folyoyu çıkarıp satayım dediniz sökerken sökerken bir bölgeye geldiniz -o da ne!- boya folyo ile kalkıp geliyor...

Diğer yandan uygun yeri ve uğraşacak zamanı olanlar için gidip 1000 tl verip kaplatmak bence son derece mantıksız, sonuçta onu kaplayan adam da sizin birkaç araç kaplamış halinizden başka birşey değil. gerekirse 2 arabalık malzeme alırsınız, ilk kaplamayı 1 hafta sonra söküp, tecrübeli halinizle aracınızı tekrar kaplarsınız. Bakarsınız bu size ufaktan bir gelir kapısı bile olabilir, amatör şekilde 450-500e arkadaş eş dostun araçlarını kaplar, aracınıza yakıt parası yaparsınız

Daha önce kaputta bir yıla yakın kullanmıştım.Daha sonra sadece kaputa kapladığım için renk farkı oluşur diye çıkartmıştım.Çıkartırken kesinlikle ne boya kalkması ne yapışkan izi kaldı.Elimle hafiften çekince tek parça halinde çıkmıştı.Yalnız yapan adam yapıştrırken kaputa bolca su sıkmıştı.Halbuki çıkartmadan önce danıştığım folyocu ancak tinerle çıkarabilirsin demişti.

• Kendi çözümünü üretmen ve burda paylaşman olumlu ancak herşey maliyet değil

Zaten kullanılan malzemeler belirli sınırlar içinde talebe göre şekilleniyor

Yine yazmışsın zaten malzemeyi almak hemde uygun almak sorun değil önemli olan uygulama

Esnaflıkla alakası yok bu işin sonuçta işçilik cok önemli ve bu zaten tutan çünkü bir aracın işi minimum 6 saat sürüyor

işçiliği iyi olmayan uygulamalar daha kötü görünüyor soyuluyor kalkıyor hava kabarcığı oluyor vs.

Bu işi meslek edinmiş insanları zan altında bırakmamak gerek diye düşünüyorum

Bir cok giderleri var kira-sigorta-elektirik-araç gereç-vergi vs.vs.vs. ve bunların temel amacı hizmet esaslı ekonomik kazanım.

yani bu işi yaptırmak isteyenlere hazır hizmet sunmak çünkü herkes ayni yoldan yürümüyor :)

işi oluyor , vakti olmuyor , el becerisi yok ama yaptırmak istiyor

Düşüncen yanlış senin mantığına göre kasaplara da gerek yok gitsin herkes alsın çobandan kessin

Yanlış anlama sakın araç kaplama zincirlerim yok

• eski model boyası yıpranmış aracım olsa önce cürükleri macunlar sonra kaplardım. 5000 liralık araca 1000 lira boya masrafı yapılmaz. 200 e malzeme alınıp kaplanabilir. En kötü malzemeyi çöpe atarsın.
  • Arkadaşlar bazen paranız ne kadar kıymetli oluyor. En basiti maslak oto sanayideki dükkanların kirasından haberiniz var mı ?.
    Dediğiniz gibi 3 saatte böyle bir para varsa hemen bir dükkan açın parayı vurun.
    Fiyatı arz talep belirler. Sonax ta boya koruma 200-300 tl. Sadece 4 yan cam filmi 200 tl.
    Olay dehşet bir şey. Düşünün şerefsizin biri kapınızı çizdi yada bir araç sürttü ( ikiside çok başıma geldi)
    Ne yapacaksınız boyatmaya deymez, boyatsanız dert. Gidin sonuna kadar pazarlık yapın ama işi bukadara da basite almayın.
    Önemli olan firmanın işini temiz yapması arkasında durması. Adamlar 100 binlik 500 binlik araçları kaplıyolar. Benim tek derdim araca zarar verirlerse karşılaya bilirler mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kaplamacılar ÇOK kazanıyor ÇOK. Gereksiz ÇOK. Bu piyasayı alt üst etmemiz lazım kısa sürede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Orijinalden alıntı: Müşavir75

Şimdi Kaporta boya işi yapan bir müşterim geldi .

Fırın boya yapılan yere gerek yok.Sadece ısıtıcı makina olsa yetiyor.Bir de ben kendim yapabileceğimi zannetmiyorum.100 tl ye başka birine yaptırabileceğimi düşünüyorum.

gerekebilir hocam iyi araştırmak lazım ben oto boya fırını işletiyorum bir tane araç kaplama işi yapan müşterimiz var neden fırında yapıyorsunuz dediğimde yaz aylarında gerek olmuyor ama kışın fırının sıcaklıgında yapınca daha sağlıklı oluyor yapışması iyi oluyor dedi galiba folyo ısınınca esnekliği artıp hava boşlukları oluşmuyor belkide daha rahat işlem yapılıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.