Şimdi Ara

MNT TURKCELL E YARAMADI ABONE KAYBI YAŞANDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • trcell in 2009 3. çeyrek sonuçları açıklandı ve şirket net olarak 338 500 abone kaybı yaşandı...........

Numara taşıma Turkcell’e yaramadı. Yılın üçüncü çeyreğinde 338 bin 500 net abone kaybeden şirketin kullanıcı sayısı 36 milyona geriledi.

Turkcell, ortakları arasında şirketin çoğunluk hissesine sahip olma kavglaranın akabinde açıkladığı üçüncü çeyrek mali sonuçlarıyla hissedarların beklentilerini karşıladı.

Turkcell Grup gelirleri ABD Doları bazında %22,8 gerileyerek 1.587,9 milyon ABD Doları (2.055,9 milyon ABD Doları), AVFÖK %34,9 gerileyerek 545,4 milyon ABD Doları (837,8 milyon ABD Doları) ve net kar da %44,9 gerileyerek 332,9 milyon ABD Doları (603,8 milyon ABD Doları) olarak gerçekleşti.

Yılın üçüncü çeyreğinde 338 bin 500 net abone kaybeden şirketin abone sayısı 36 milyona gerilerken faturalı abone hat sayısı ise bu çeyrekte eklenen 482 bin net abone ile 9,1 milyona yükseldi. Turkcell’in ön ödemeli hat sayısı ise yüzde 7,6 gerileyerek 26,9 milyona düştü.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde yüzde 6,2 olan abone kayıp oranları bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 10,2′ye yükseldi.

Abone başına kazançların da geçtiğimiz yılın gerisinde kaldığı şirkette abone başına gelir (ARPU) 19,7 TL olarak gerçekleşti. Bu rakam geçtiğimiz yıl 20,6 TL’ydi.

Faturalı hat başına ARPU 41,8 TL’ye gerilerken ön ödemeli hat gelirleri 12,5 TL olarak gerçekleşti.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv mali sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada
    “2009’un üçüncü çeyreğinde, zorlu bir ortamda güçlü sonuçlar elde ettik: Turkcell Grubu’nun
    gelirleri 2,368 milyon TL, AVFÖK’ü 814 milyon TL ve net karı da 497 milyon TL olarak
    gerçekleşti.

Türkiye’de, rekabetteki konumumuzu, en hızlı mobil genişbant ve en geniş kapsama alanı
    sunan Turkcell 3G şebekesinin başarılı lansmanı ile güçlendirdik. Beklentilerimizin üzerinde
    gerçekleşen müşteri ilgisinden oldukça memnunuz ve bireysel ve kurumsal müşterilerimize
    yenilikçi mobil hizmetleri sunmaktan dolayı da heyecanlıyız. Önümüzdeki dönemde, 3G iş
    modelimizin, artacak mobil genişbant penetrasyonu ve yeni 3G dönemindeki hizmetlerle
    katma değerli servislerimizdeki gelir büyümesini artıracağını düşünüyoruz.

2009 yılında Türkiye pazarı, rekabet tarafından başlatılan her yöne sınırsız teklifler nedeniyle
    artan arabağlantı maliyetlerinden olumsuz etkilendi. Bu olumsuzlukların etkisini en aza
    indirmek için gerekli aksiyonlarımızı aldık, bu arada çeyreğin sonuna doğru başlayan daha
    rasyonel davranış işaretlerinigörmekten de ayrıca memnunuz. Diğer taraftan, üçüncü
    çeyrekte, konsolide ettiğimiz yerel ve uluslararası iştiraklerimizin operasyonel sonuçlarında
    da olumlu gelişme kaydettik.

Genel olarak, yılbaşından bu güne kadar olan performansımızdan memnunum. 2010 yılı için
    ise daha güven dolu ve pozitifim. Önümüzdeki yıl, gelirlerimizin ve AVFÖK’ümüzün ekonomik
    ortam ve tüketici güvenindeki iyileşmeye paralel olarak; mobil genişbant işimizdeki büyüme,
    daha rasyonel pazar ve iştiraklerimizin artan katkısı dolayısıyla da olumlu etkilenmesini
    bekliyoruz.

Tüm müşterilerimize, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve hissedarlarımıza, bu zorlu ortamda
    süregelen desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.” dedi
    www.bandirmahaber.net
    den alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardia -- 17 Kasım 2009; 12:49:15 >

• Başlık neden böyle küçük harf acaba..

Vodafone olunca başlıklar

"ŞOK ABONE KAYBI. VODAFONE ÇÖKÜŞTE"
    "VODAFONE 500 BİN ABONE KAYBI YAŞADI"

vs vs vs

Ama tcell olunca

"mnt turkcelle yaramadı"

neyse

Beklemediğim bir abone azalışı açıkcası..
  • bir operatör 338.500 abone kaybetse, ama diğer tarafta faturalı hatlarını 482 bin adet çoğaltsa, buna yaramadımı denilir. turkcell trafik yaratmayan müşterileri yolladı diğerlerine. karlı aboneleri kendine aldı. burda sayı önemli değil karlılık önemlidir. sen başlığı yeniden düzenle istersen.
  • Hayırlı olsun..

şimdi turkcell abone alsaydi ortalığı kavurmuştu bu kadar aldk bu kadar yedik kaybetmeye gelince hazmedemiyor.

Korkmayamı Başladınız. Şimdi

CİLİV ismini değiş bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xR4d -- 13 Kasım 2009; 19:40:42 >
  • bence abone kaybı büyük değil.hatta düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

bence abone kaybı büyük değil.hatta düşük.

bencede haklısın mustafa daha çok abone kaybı bekliyordum

daha çoktur acıklamıyorlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10K
    bir operatör 338.500 abone kaybetse, ama diğer tarafta faturalı hatlarını 482 bin adet çoğaltsa, buna yaramadımı denilir. turkcell trafik yaratmayan müşterileri yolladı diğerlerine. karlı aboneleri kendine aldı. burda sayı önemli değil karlılık önemlidir. sen başlığı yeniden düzenle istersen.

Ama kişi başına düşen karlılık da azalmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya arkadaşlar bana kızmayın ben oylesine bir başlık attım dikkat etmedim büyük yada küçük mü atayım diye ayrıca trcell fanatiği değilim pek sevmem kendilerini ve kullanmanda ama isterseniz büyüyeyim ayrıca 338 500 abone bence hiçde küçük değil bundan sanrada düşmeye devam edecektir diye düşünüyorum ve ayrıca faturalı hatlar çoğaldı yok kullanılmayan hatlar gitti demek sanırım kusura bakmayın ama fanatiklik olmuyor mu biraz neticede ortada bir abone kaybı var ve sanırım buda turkcell in pek hoşuna gitmedi baksanıza bu sefer ortalığı ayağa kaldıramadı sessin sedasız bir açıklama yaptılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardia -- 13 Kasım 2009; 17:39:18 >
  • vodafone 700 bin kazanırken turkcell 300 bin kaybedince aradaki fark 1 milyon kapanmış oluyor birde burdan bakın...
  • 36 milyon nerde
    17 milyon nerde
    12 milyon nerde
    Sonuç 2 operator toplamı Turkcelli geçmio
    Vodafone ve Avea aralarında rekabet edebilir ama Turkcelle yenişemez...!
  • quote:

vodafone 700 bin kazanırken turkcell 300 bin kaybedince aradaki fark 1 milyon kapanmış oluyor birde burdan bakın...

siz hiç vodafone veya avea faturalı hatta her ay 500tl veya 1000 tl ödeyen gördünüzmü?
    turkcellde o bu veya buna yakın tutarlar o kadar fazlaki.
    vodafone 10 faturalı hat sahibinin ödediğini miktarı, turkcell 1 faturalı hat sahibi ödüyor.
    turkcell için sayı gerçekten önemli değil.
    ben ayda 10 hat satıyım 10uda trafik yaratsın, başarı puanım 100.
    başka bi bayi 100 hat satsın 2 tanesi trafik yaratmasın başarı puanı 98.
    tdm lerin gözünde ben daha değerliyim o bayiden.
  • benim yanımdaki arkadaş sürekli yurtiçi ve yurtdışıyla görüşüyor...
    turkcell faturalıdaydı 500 den aşağı gelmiyordu..vodafone faturalıya geçti 300'ü geçmiyor faturaları artık,haklısın vodafone da o kadar yüksek fatura gelmez .....

quote:

Orijinalden alıntı: 10K

quote:

vodafone 700 bin kazanırken turkcell 300 bin kaybedince aradaki fark 1 milyon kapanmış oluyor birde burdan bakın...

siz hiç vodafone veya avea faturalı hatta her ay 500tl veya 1000 tl ödeyen gördünüzmü?
    turkcellde o bu veya buna yakın tutarlar o kadar fazlaki.
    vodafone 10 faturalı hat sahibinin ödediğini miktarı, turkcell 1 faturalı hat sahibi ödüyor.
    turkcell için sayı gerçekten önemli değil.
    ben ayda 10 hat satıyım 10uda trafik yaratsın, başarı puanım 100.
    başka bi bayi 100 hat satsın 2 tanesi trafik yaratmasın başarı puanı 98.
    tdm lerin gözünde ben daha değerliyim o bayiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: paradox1026

36 milyon nerde
    17 milyon nerde
    12 milyon nerde
    Sonuç 2 operator toplamı Turkcelli geçmio
    Vodafone ve Avea aralarında rekabet edebilir ama Turkcelle yenişemez...!

abone sayısı konusunda turkcell ile yenişemeyecekleri konusunda haklısın hatta vodafone'nun abone sayısı 15,5 milyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_(87) -- 13 Kasım 2009; 18:12:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

benim yanımdaki arkadaş sürekli yurtiçi ve yurtdışıyla görüşüyor...
    turkcell faturalıdaydı 500 den aşağı gelmiyordu..vodafone faturalıya geçti 300'ü geçmiyor faturaları artık,haklısın vodafone da o kadar yüksek fatura gelmez .....

Turkcell'de iken hangi tarifedeydi.. Vodafone'a geçince hangi tarifeye geçti ?
  • Bi Arkadaşı Bizde Geçirdik Turkcell Zaamnında Cok Kontör yüklüyormuş Aylık 1000 1500 kontör

Vodafone Geçirdik Cep Limitsiz 50 Suan

İlk Fatura 50,5
    ikici : 52.0 Tl gelmiş.

Çok memnun Geçiş Esnasında 6 7 defa aramışlar turkcellden Bu Arkadaşta Müsait Degilim Aramayin Yoksa SAVCILIĞA vericem Demiş İnsaf Bir İnsanı Günde 6 7 Defa Arayip Kandırmaya çalışılırmı Yahu.

Şuan çok Mutlu Vodafone dan Konuşuyor Çokta Konuşuyor Belki Etrafından 30 40 Kişiyi Vodafone TaŞımıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xR4d -- 13 Kasım 2009; 22:34:01 >
  • Hemen istatistyik vereyim biraz bekleyin..

VODAFONE VE TURKCELLİN BİR AYLIK FATURA ORTALAMALARINI VERECEĞİM..
  • KENDİMDEN FATURA BİLGİLERİNİ VERİYORUM..

TURKCELL VODAFONE'DAN TAM 8 KAT FAZLA FATURA ALMIŞ GEÇEN AY, AVEADA VODAFONEDAN 4 KAT FAZLA FATURA ALMIŞ..

EYLÜL 2009
    TURKCELL FATURA ORTALAMASI : 57,30 LİRA
    VODAFONE FATURA ORTALAMASI : 59,39 LİRA
    AVEA FATURA ORTALAMASI : 56,5 LİRA

GEÇEN SENE BU AY FATURA ORTALAMALARI
    TURKCELL VODAFONEDAN SADECE 3 KAT FAZLA FATURA ALMIŞ. BU SENE 8 DÜŞÜNÜN YANİ FATURALIDAKİ ARTIŞI :) AVEA İLE TURKCELL NEREDEYSE EŞİTMİŞ TURKCELL BU SNEE ONUDA 2 YE KATLAMIŞ..

2008 EYLÜL AYI

TURKCELL FATURA ORTALAMASI : 75,66 LİRA
    VODAFONE FATURA ORTALAMASI : 52,10 LŞRA
    AVEA FATURA ORTALAMASI : 34,29 LİRA

VODAFONE ÇOK AZ FATULARINI KABARTMIŞ
    TURKCELL 75 LİRALIK ORTALAMALRDAN 56 LİRALARA DÜŞMÜŞ KAMPANYALARLA
    AVEA 34 LİRA DÜŞERKEN KİŞİ BAŞINA ŞİMDİ 50 LERİ GÖRÜYOR..
  • Acaba turkcell kadar iyi çeken ve fırsat kampanya uygulayan bir operatör gösteriniz!
    Benim hattım acil bi yerde çekmiyorsa ucuz olmuş neyleyim.
    Haftada 2 Gün
    Cayma Bedelli
    3G kampanya ve Kaliteleri
    Cihaz Kampanyaları!
  • Acil bir yerde telefon çekmemesi nasıl oluyor bilmiyorum..

eğer can güvenliği ile ilgili sıkıntı var ise 112 çekiyor zaten..

diğer türlüde en kötü sabit hat bulabilirsiniz..çok detaylara takılı kalmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Acil bir yerde telefon çekmemesi nasıl oluyor bilmiyorum..

eğer can güvenliği ile ilgili sıkıntı var ise 112 çekiyor zaten..

diğer türlüde en kötü sabit hat bulabilirsiniz..çok detaylara takılı kalmaya gerek yok.

gerçekler detaylarda gizlidir!
    dağ başında mahsur kaldınız çok araba geçmeyen bir yer
    112 yi arayabilir ancak yakınınızı arayamazsınız...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.