Şimdi Ara

TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit: Problem bugün itibariyle çözülmüş durumda. VDSL'e geçirmişler sonnunda Türk Telekom ekipleri. Bence Türk Telekom yerine Türknet'in kendi ekipleri olsaydı bu olay bu kadar uzamazdı.

    Arkadaşlar şimdi size Türknet ile yaşadığım yaklaşık olarak 3 haftalık rezilliği online işlemlerdeki konuşmalarıyla birlikte aktaracağım. Sizde benim gibi yeni bir ISS'ye geçmeyi düşünüyorsanız ve Türknet aklınıza yatıyorsa bir daha düşünün derim. Öncelikle yeni yıla girmemizle beraber Türk Telekom ile olan taahhüdüm bitmişti ve bende doğal olarak taahhüdü yenilemeden önce diğer ISS'lere bir bakayım dedim. Birazcık araştırdım, ve Türknet'in Telkom'a göre hem daha fazla hız/upload hemde daha uygun fiyat sunması nedeniyle birden, online olarak sıfırdan başvuru yapıp evraklarımı imzalatıp kargoladım. (hattı taşımayı düşündüm ama babamın adına olduğu için ve kendisi şuanda burada olmadığı için olmadı. Yani binada fazladan port açılmıştı ve bende mevcut taahhütsüz internetimi tamamen kaybetmeyim diye kapattırmamıştım. Sonuca bakarsak iyiki de kapattırmamışım diye düşünüyorum.

    3 Gün sonra başvurum onaylandı ve kurulum için ayın 7'si salı gününe randevu alındı. Akşam saatlerinde Türknet'den bir teknisyen geldi, modemin VDSL için uygun olmadığını söyledi ve telefon kutusuna bakıp Türk Telekom henüz sinyal vermemiş arıza kaydı oluşturuyorum 1-2 gün içerisinde onlar gelir ve internet yenilenir, sende o sürede modemi halledersin deyip gitti. Tamamdır teşekkürler deyip gönderdik adamı. Kendisi gittiğinden beri 3. arıza kaydı oluşturuldu ama hala ne gelen var ne giden...

    Türk Telekom'dan kimse gelmiyor, sanki gelip kontrol etmişler gibi ''iş emri durum açıklama: arızanız gerekli kontrol ve işlemler sonucunda çözümlenmiştir. LOG: rıza müşteri kaynaklıdır - TT tarafında sorun tespit edilmemiştir. İşlem sonuç kodu: müşteri sorumluluğunda arıza ''

    gelen maili Türknet'e bildirdiğimde Telekom'dan gelen maillerin otomatik olduğunu ve dikkate almamam gerektiğini söylüyorlar. Ha birde problemi takip ediyolarmış ve en kısa sürede bilgi vereceklermiş... Neyse bu süreçte aramızda geçen yazışmaları sizinle paylaşmak istiyorum çünkü daha fazla insan mağdur olmasın. En azından benim gibi hakkındaki şikayetleri okumadan, sağda solda türknet'i öven internet fenomenlerinin gazıyla bi deneyeyim diye düşünüp pişman olmazsınız. Bu arada benim eski internetim duruyor allahtan, eğer kapattırsaydım portumda güme gidecekti ve internetsiz kalacaktım.

    Görseller tarihe göre soldan sağa doğru sıralı.

    TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)

    Gördüğünüz gibi sonu belli olmayan bir döngüye girdik. Neden beklemem gerektiğine dair hala net bir cevap yok. Sinyal verilmiyor diyor, neden işte neden verilmiyor? Sıkıntı ne? Bari onu söyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyyami -- 20 Ocak 2020; 12:49:43 >







  • Merhaba internet bağlantını yaptı mı gelen kişi ankastreden ?

    Ayrıca sinyal verilmişki paylaştığınız konuşma mettinde ulaşılabilir hız filan yazıyor

    Benimde başıma ilk başlattığımda şöyle bir olay geldi başvuru yaptım 3 gün sonra türknetten internet bağlantısı yapılacakmış diye biri arayıp randevu saati verdi gelince beni aradı aşağıya ankastre kutusunun oraya indim bana daireme giden kabloyu sordu bende yanlışlıkla başka daireninkini göstermişim bağladı gitti bekliyorum internet gelecek modemin ışıkları yanmıyor sonra türknet sizin gibi arıza kaydı açtırdım banada sinyal verilmesi bekleniyor telekom ekipleri yönlendirildi deyip sizin mesajdaki gibi hat bilgileri paylaşıyor telekom geldi arıza bulunamadı müşteri kaynaklı yazıyor 3 gün böyle sürdü dur dedim ankastreden tekrar bir kontrol edeyim evin içindeki cat 6 kablo marka modelini resmini filan çektim ankastre kutusunu açıp detaylı baktım ve ne göreyim benim daireye baglatmamisim tekrar türknet bildirdim yanlış daireye bağlatmisim diye aradılar tekrar türknet görevlisi geldi doğru kabloyu gösterdim bağladı modemden kontrol et dedi ettim internet gelmiş sizinkide belki bu tip sorun olabilir
    Ayrıca hızımda düşüktü hat değerleri berbattı ayrıntılı olarak modem arayüzünden hat değerlerini hız testi sonuçlarını gönderip arıza kayıtı açtırdım maksimum 4 gün içinde sorun giderildi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 06.01.2020 kardeşimi türknete abone yaptık. Hala aktivasyon sağlanamadı.
    Dün akşam kardeşime 4 blok ilerideki bir vatandaş facebookdan isim aratarak kardeşimi bulmuş ve mesaj atmış.
    Yazdığı mesaj ''benim daireme internet hattı çekmişler üzerinede senin ismini yazmışlar'' diye
    Anlayacağınız yanlış adrese internet bağlamışlar.
  • Hocam şöyle bi kağıt bırakıp gitti.

    TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)

    Muhtemelen buradaki bir iki kablonun birleştirilmesi gerek gibi bir problem ama neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum.

    Bu arada Türknet tarafında hala bir fark yok. 3 hafta olmuş hala problemin ne olduğunu bilmiyor işe kendi elini atmıyor vallahi teşekkürler Türknet.

    TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)




  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Başvuru onaylandıktan sonra ayın 4'ünde gelip bi kağıda bilgileri yazıp gitmişler onuda ankastreye koymamışlar, binanın kapısına koymuşlar. İşini düzgün yapan insan bulmak gerçekten zorlaştı.
  • Müşteri hizmetlerini aradım problem ayın 7'sinden bu yana çözülmediği için durumu ilgili birime aktaracakmış ve bana geri döneceklermiş. Nedense hiç güven vermiyor. Modeme para vermiş olmasaydım şimdiye çoktan faks makinesi falan bulup iptal dilekçelerini göndermiş olurdum.
  • Heyyami kullanıcısına yanıt
    O kabloyu sizede giden daireye bağlayacaktı bağlı degilmi bağlı değilse elektrikçi çağırıp bağlattirin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 15 Ocak 2020; 14:1:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim binanın kablolar eski olduğu için ben direk bu kutudan modeme çekiyorum interneti. Şuan hali hazırda kullandığım internet öyle, onun kablosunu burada kağıt asılı olan kabloyla birleştirince problem çözülmüş mü olacak şimdi? :D
  • Heyyami kullanıcısına yanıt
    O kabloyu bağlayıp modeme bakın internet gelmiş mi diye benimkide o şekil olmuştu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam deneyip sonucu buraya yazarım.
  • Heyyami kullanıcısına yanıt
    Tmm dır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyyami kullanıcısına yanıt
    Türk telekomun etiketleme yapmış zaten sizede kabloları birleştirmek kalıyor sizin evden gelen kabloyu biliyorsanız etiketleme yapılan kablo ile uçlarını açıp birleştirin bitti bu kadar basit.Ama en sağlıklısı krone pensesi ile reglet'e çakılması yada yak 1 boncuk klemens ile birleştirme yapabilirsiniz daha kolay ve sağlam olur böylelikle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modem kurulumunu yaptım ilk başta internet geldi, hız testi yaptım eskisiyle aynıydı hala adsl di sonra birden internet gitti. Modem üzerindeki tüm ışıklar yanıyor. Bildiğiniz internet var görünüyor ama kullanılmıyor. TÜRKNET'İN 3 HAFTADIR İNTERNET AKTİVASYONUNU SAĞLAYAMAMASI (Çözüldü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyyami -- 15 Ocak 2020; 16:18:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heyyami kullanıcısına yanıt
    Hımm şuan modemin bütün ışıkları yanıyorsa kablolu veya kablosuz bağlantı ile denediniz mi kullanıcı adı şifre 'yi doğru girdiniz mi

    Hangi modemi kullanıyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 15 Ocak 2020; 16:19:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyyami kullanıcısına yanıt
    Dsl ışığı sabit mi yanıyor yoksa yanıp yanıp sönüyor mu?
    Eğer dsl ışığı sabit ise modemi resetleyip tekrar kurulum yapınız birde türknet online işlemlerde teknik bilgilerde aktif mi ona bakın bir isterseniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam modem cnet'in vdsl için olan bir modeli. Telefondan da giremiyorum. Şifrelerde doğru.

    Telefon kutusuna baktığımda evden gelen modemin kablosuyla bağlayabileceğim başka bi kablo yoktu. Bende şuan var olan internetin modemini değiştirip türknet kullanıcı adıyla kurulum yapıp girdim ve geldi internet. ilk beş dakika eski internetle aynıydı hızı. Yani adsl di hala. Sonra türknet aktivasyonu sağladık diye mail attı, internet gitti. Girilmiyor hiç bir yere.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heyyami kullanıcısına yanıt
    Senin hat kapalı hocam siz türknetle iletişime geçin hemen Vdsl geçiş mi istediniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YedekSubay Y kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten vdsl için geçtim ben türknete. Yani pakedim öyleydi. Gittim onun için modem aldım. Umarım olur...

    Arıza kaydı oluşturdular yine ve yine telekom ekipleri ilgilenecekmiş. İşin kötüsü artık müşteri hizmetleri ile konuşamıyorum hep otomatiğe yönlendiriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türknet ile destek alabilecek tek bir yer var orasıda online işlemler ama işte çok geç işliyor süreç kesin port değişiminde bir hata yaptılar olan sizin hatta oldu yada bağlantıyı tekrar gözden geçirin ankastreden olmazsa bağlantıyı ters yapın ve kablo uçları açık kalmasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.