Herkese merhaba , numaramı Turkcelle taşıdım dün gece aktfleşti hiç bir şekilde sms alamıyorum . Müşteri hizmetlerinin paylaştığı #330*0000# kodu girip telefonu restart ettim fark eden bir durum olmadı. Tekrar müşteri hizmetleri ile görüştüğüm sim kartınızı başka bir cihazda deneyin muhtemelen sms alacaksınız. (edit şu an başka cihazda deneme imkanım yok :) ) moto z2 play , android 8 sürümü kullanıyorum . yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capacitor -- 26 Haziran 2021; 13:16:34 > |
Turkcell'de Numara Taşıma Sonrası SMS Alınamama Sorunu ve Çözümü
Numara taşıma işlemi sonrası Turkcell hatlarına SMS gelmemesi yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümü de buna göre değişir.
Nedenleri:
- Hattın aktif olmaması: Yeni hatların aktivasyonu biraz zaman alabilir ve bu süre zarfında SMS alınamayabilir.
- Eski operatörden kaynaklanan sorunlar: Eski operatör, numaranın taşınmasını engellemiş veya gecikmiş olabilir.
- Telefon ayarları: Mesajlaşma ayarlarınızda bir sorun olabilir veya cihazınızda mesajları engelleyen bir uygulama yüklü olabilir.
- SIM kart sorunu: SIM kartınız hasar görmüş veya düzgün takılmamış olabilir.
- Turkcell altyapı sorunları: Nadiren de olsa Turkcell altyapısında yaşanan geçici kesintiler SMS alımını engelleyebilir.
Çözümleri:
- Sabırlı olun: Hattınızın etkinleşmesi için birkaç saat bekleyin.
- Eski operatörünüzü arayın: Eski operatörünüzle iletişime geçerek numaranın düzgün şekilde taşındığını onaylayın.
- Telefon ayarlarınızı kontrol edin: Mesajlaşma ayarlarınıza gidin ve mesajların engellenmediğinden emin olun.
- SIM kartınızı kontrol edin: SIM kartınızı çıkarın ve tekrar takın. Hasar veya kirlilik olup olmadığını kontrol edin.
- Turkcell Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin: Sorun devam ediyorsa Turkcell Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin. Altyapı sorunlarını kontrol edebilir ve size çözüm sunabilirler.
Bu adımları takip ederek, genellikle "Turkcell SMS gelmiyor", "Turkcell mesaj gelmiyor" veya "Numara taşıma sonrası SMS gelmiyor" sorununu çözebilirsiniz.