Şimdi Ara

Zincirleme kaza yaptım (eksper %90 pert dedi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam annemle birlikte düğüne giderken Bursa girişinde ilk kazamı yaptım. Normalde takip mesafesine dikkat ederim fakat akan-yoğun trafikte arama çok mesafe koyamıyorum. Ya arkadan kornaya basıp bağırıyorlar yada önüme geçiyorlar.

olayı anlatayım;
    ben 50-60 hızlarında seyrederken sol şeritte kiralık araç kullanan kadın şoför aracı stop ettirdi. Arkasındaki doblo ani fren yaparak hafif şekilde ona çarptı ve durdu fakat ben frene asılmama rağmen duramadım. Aracımda boş tutanak vardı ama tutanağı çağırdığımız trafik polisi tuttu. Tutanak tutulduktan sonra diğer araçlar kimseden bir şey talep etmeyerek yoluna devam etti. Ben kaskodan çağırdığım çekiciyle aracı Sönmez otokoç Ford yetkili servisine çektirdim. Polis kusuru bana yazdı. 2005 model aracımda daha önce hiç kaza yoktu %60 hasarsızlık indiriminden dolayı 560 lira primi vardı. şimdi yükseleceği prim miktarı ve çıkacak tahmini hasar nedir? cebimden para çıkacak mı?

Zincirleme kaza yaptım (eksper %90 pert dedi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 20 Mart 2017; 2:8:45 >

• kaskoda yüzde 60 hasarsızlık bozulmaz (kesilen poliçe senesinde ilk kaza nedeni ile hasarsızlık çoğu şirkette bozulmuyor) ancak trafikteki hasarsızlık Yüzde 5 düşer...

geçmiş olsun...
  • Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Neyse ki zarar mala gelmiş, cana gelmesin de. İster şehir içi sıkışık trafik olsun ister şehirdışı şu takip mesafesi sorunumuz sanırım çok önemli. Ben yeni bir sürücü olarak bu baskıyı hissetmeme rağmen yine de öndeki araçla güvenli takip mesafesini korumaya çalışıyorum. Arkadaki ne yaparsa yapsın benim güvenliğim önemli. En fazla korna çalıp küfreder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 21 Ağustos 2016; 11:59:18 >
  • Sanırım %100 kusurlusunuz..

Öndekini sizin sigorta öder seneye sigortanız bir miktar artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

kaskoda yüzde 60 hasarsızlık bozulmaz (kesilen poliçe senesinde ilk kaza nedeni ile hasarsızlık çoğu şirkette bozulmuyor) ancak trafikteki hasarsızlık Yüzde 5 düşer...

geçmiş olsun...

araç benim üzerime değil kasko hasarsızlık bozulmasın da trafik sigortası kişisel bildiğim kadarıyla. o yükselse de olur

quote:

Orijinalden alıntı: Ironeagle

Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Neyse ki zarar mala gelmiş, cana gelmesin de. İster şehir içi sıkışık trafik olsun ister şehirdışı şu takip mesafesi sorunumuz sanırım çok önemli. Ben yeni bir sürücü olarak bu baskıyı hissetmeme rağmen yine de öndeki araçla güvenli takip mesafesini korumaya çalışıyorum. Arkadaki ne yaparsa yapsın benim güvenliğim önemli. En fazla korna çalıp küfreder...

emniyet kemerini her zaman takarım ve araçtakilere taktırırım. kemerin önemini bir kez daha anladım eğer takılı olmasa çok yüksek ihtimalle ön camdan çıkacaktık Allah korusun.

quote:

Orijinalden alıntı: matmuhendisi

Sanırım %100 kusurlusunuz..

Öndekini sizin sigorta öder seneye sigortanız bir miktar artar

halihazırda 560 lira olan prim ne kadara yükselir acaba bir tahmininiz var mı?

geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 21 Ağustos 2016; 12:21:07 >

• Geçmiş olsun. Geçen hafta 3 gün Denizli'de kaldım. 4 kere takip mesafesi yüzünden yaşanan kazaları gördüm. Son gün gördüğüm kazada çarpmanın etkisiyle kemerini takmayan yolcu ön cama girmişti. Bir kez daha anladım emniyet kemerinin önemini.
  • geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zincirleme kaza ve sigorta
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Frenler yetersiz mi kaldı biraz? Çok şükür emniyet kemerleriniz takılıymış. Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun.

Neyse, bununla kalsın. Emniyet kemeri konusunda katılıyorum, 50-60km ile gittiğinizi yazmışsınız, ki fren yapınca elbette azalmıştır, ona rağmen insan o darbeyi hissetmeden kemerin önemini maalesef anlamıyor.

Tam otonom acil fren sisteminin önleyebileceği bir kazaymış gibi görünüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 lira fark eder en fazla...
  • quote:

kaskoda yüzde 60 hasarsızlık bozulmaz (kesilen poliçe senesinde ilk kaza nedeni ile hasarsızlık çoğu şirkette bozulmuyor) ancak trafikteki hasarsızlık Yüzde 5 düşer...

geçmiş olsun...

Nasıl yani kazaya karışıyorsun suçlu sizsiniz ve hasarsızlık bozulmuyor?

• quote:

100 lira fark eder en fazla...

Trafik sigortasindan bahsediyorsaniz cok iyimser olmuş geçen sene 700 liraya yaptiran arkadaşıma ufak bir kazadan dolayi bu sene 2500 lira cikti.

• Çok geçmiş olsun hocam. Trafikte emniyet kemerinden sonraki en önemli kurallardan biri takip mesafesi ama maalesef uymuyoruz buna ve yine maalesef ki uymamaya da devam edeceğiz

• panter20 kullanıcısına yanıt
    evet hocam frene asılmama rağmen durmadı sanki araç yada bana öyle geldi. halbuki 6bin km önce fren balataları değişmişti

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    öncelikle geçmiş olsun. ne zaman çevremize göre yaşamayı bırakırsak o zaman hata yapmayız. sürü psikolojisinden kurtulmamız lazım. gelelim araca servis ve kasko olması gerekeni yapar siz sadece işin takibini yapın yeterli.
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Bir aralar ben de bu kasadan kullanıyordum zaman zaman frenlerin bana da yetersiz geldiği oluyordu hem de 25 30 km/h gibi komik hızlarda
  • CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    geçen sene hasarım var... %20 den %15 e düşmüş yalanmı söylüyorum ben ?

Geçen seneki sigorta primleri 250 lira iken 500 lira oldu bunun hasarla alakası yok...
  • Doblo arka camdan hava yastığı açmış sandım geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende doblo arkadan hava yastığı açmış sandım.geçmiş olsun olabiliyor böyle kazalar bende duramamıştım fren mesafesi yeterli olmadı santım farkla tampona dalmıştım.
  • Doblo'daki aile de taşınıyormuş avize ve televizyonu kırılmasın diye nakliyat kamyonuna vermemişler. Ben arkadan çarpınca doblodaki battaniyeye sarılmış televizyon arka camı patlattı araç ağzına kadar eşya yüklüydü. Kaza yaptığıma üzüldüm bir de üstüne ailenin kırılan eşyalarına üzüldüm ama iyi insanlarmış sorun yapmadılar tutanaktan sonra yollarına devam ettiler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.