Şimdi Ara

M1 Ultra, Nvidia RTX 3090 ile rekabet edemedi: Apple daha iyi demişti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
9.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    Nick'inin hakkını vermişsin helal, mayış ne kadar peki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt

    @maximus01982 Eşdeğer güç tüketimi falan dediği yok. Orada çok belli şekilde 200W daha az güç tüketimiyle RTX 3090'ı geçiyoruz diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rtx 3090Ti ekran kartını hiç bir firmanın geçebileceğini zannetmiyorum. Bu yıl hele ki 4090 tanıtılıp üstüne de ti versiyonu çıkarsa son nokta konulur. Zaten gelinen son işlemci transistör küçüklüğü de belli. 1nm gibi bir işlemci asla çıkamaz bana kalırsa. Çıksa bile stabil olmaz. 2006 yılında 4nm olur diyordum oldu zaten herkes biliyordu bunu. Ama 1nm düşündürür ama yapılabilirse eğer işlemci tarafında da son nokta olur. Muhtemelen çekirdek sayıları artar. Pci yolu falan artar. Kimse gidip de şuan 5TB ram olan pc almaz zaten. 1TB ram kullanan bir oyun çıkmadıkça.

  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    Bu hikayenin bu esnasında Nvidia ve AMD de nal topluyor değil mi?

  • Mining nedenli uçuk fiyatları dikkate almadan ortalama 3500 dolarlık bilgisayar ile 6000 dolarlık bilgisayar yarışıyor.

    Şirketlerin şu ürün tanıtımlarında yalan söylemelerine ne gerek var anlamıyorum. Üstelik gerçekten yarı güçle neredeyse benzer performanslara ulaşmışsın. Sadece ne başardıysan onu söyle, niye ekstra hayal satıyorsun ki? RTX 3090'dan %20-30 artık neyse düşük performansa 3090'ın yarı gücüyle ulaştık demek zor mu?

  • Merak ediyorum da bu da 2990WX ile aynı sorunu mu yaşıyor? IO çipi olmaması.

  • Apple aslında 3090 ile yarışabilir ama daha fazla güç tüketmek zorunda buna uygun bir platform kurma niyetinde değiller gibi
    Ayrıca metal oyunlar İçin optimize değil

    Bakalım ilerde Apple oyun sektörü İçin optimize edilmiş bir çözüm sunacak mı. Pek sanmıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M1 Ultra oyun oynamak için değilki. Film yapımcıları için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    Knk, CPU zaten chip in içinde olur ki. SoC denmesinin sebebi bütün bir sistemin çipin içinde olması. Lütfen birşeyler yazmak için yazmayın Apple fanboyu olmayın ama bu nick ile zor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonuçlar yinede gayet başarılı. Oyun oynamak için alacak varmıydı da RTX3090 la kıyasladılar? Önemli olan gerçek hayat testleri render testlerine bakalım yine geçemez bence ama kafa kafaya gelir 2 yılda geldikleri seviyeye bakıldığında olağanüstü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben tercihimi Apple'dan yana kullanırdım.

    Nvidia RTX 3090 sadece bir ekran kartı ve hepsiburada satış fiyat 50.000 tl.


    m1 ultra tek başına bir ekran kartı değil bir pc.


    Nvidia RTX 3090 ekran kartında bir bilgisayar alsam fiyatı m1 ultra'dan daha pahalı olmayacak mı?

  • Tek karşılaştırma kriteriniz oyunmu apple'ın oyuncu bilgisayarı gibi bir iddasımı var adam iş makinası yapıyo 4 saatlik 8k bir videoyu rtx 3090 lı bi makinada renderlayın sonrada M1 ultrada bakın aradaki uçuruma.

  • Bugün videolara biraz baktım ama optimizasyon için zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, shadow of the tomb raider yerine başka alanlar tercih edilebilir mac cihazlar hiçbir zaman oyun için üretilmedi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Afyon fanboy anlamaz anlamak istemez. Oppo 40w hızlı şarj yaptığında üff 1 saatten kısa şarj ediyor. Isınma problemi yok pil patlar dediler. Şimdi oppo 240w hızlı şarj telefon sunmaya hazırlanıyor. Apple ile Samsung gidip kumda oynasın şarj etme konusunda rezillik!!!!!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt

    Amd atak yapınca Intel nal topladı 2 sene işlemcileri küçültmek için… Nvidia ya Ray Tracing konusunda kimse nal dökemez bir süre ama Apple ‘da bu haliyle kalmaz M2 Extreme gelecek daha. Umarım bu piyasaya Çin’li firmalarda dahil olur Nvidia biraz akıllanır Çip krizi diye 3 katı pahalıya satıyor stok sunmuyor madencilere arka planda satış yapıyor rekabet iyidir derim…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oynatacak oyun olmadan isterse 100000000 kat fark atsın. Oyuncu adam için bir değeri yok.

  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt
    güç karşılaştırmasında fiyat ne alaka?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kahkaha attım. Ben burada yazdığımda bazı arkadaşlar eleştirmişti. M1 mobil için büyük sıçrama kabul fakat anakart kadar ekran kartlarının mimarisi içerisindeki GPU'nun özellikleri ile boy ölçüşemez. Cuda çekirdekleri, Ray traycing çekirdekleri, hesaplama üniteleri gibi bir ton birim bulunan kartla mercimek kadar mobil çipi kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamaktan farksız. Üstelik bir de bu kartların donanım tabanlı modelleri var mühendislik ve mimari için kullanılan (Quadro RTX - AMD FireGL vb.) Apple M1'i içerik üretenler için Adobeye iş bilgisayarı gibi çıkarmış bu platformu. Varsa yoksa Adobe PS, LR, Aftereffects ve video edit. Olayı bu.

    Bu arada oradaki Geekbench testine iyi bakın. Çünkü bunun daha 3DMaxi, Maya'sı, Solid'i, Rhibon'u var. Render ve hesaplama işlerinde RTX3090 ya da Quadro RTX gibi kartlara yetişemez M1 Ultra. Olay oyun değil sadece yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 19 Mart 2022; 15:42:07 >




  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    Hocam cihazın Pro adı ile çıkmaması zaten bunun göstergesiydi. Adı üzerine Studio içerik üreticiler için mükemmel cihaz cihazın adı ve çıkış amacı ile de uyuyor. M1 Ultrayı işlemci olarak ele alırsak şuanda rakiplerinden çok daha iyi bir çözüm olduğu bariz hele dahili gpu bakımından en güçlü gpu ya sahip ben burda hata olarak tek Apple’ın 3090 performansını daha az güç tüketimi ile sağladık demesini buldum deseler dahili gou ile Rtx3090 ın gücünün yarısını elde ettik deseler(ki yazılım güncellemeleri ile bu performanslar artacak) yine herkes taktir ederdi…




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 19 Mart 2022; 15:50:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.