Şimdi Ara

Lütfen herkes 1 yorum yapsın, ihtiyacımız var [cvplar 4.sayfada] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
5
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LasciateSperanza

    Bak arkadas, ben de bugun sildim LoL u. Normalde gayet akli basinda biri olmama ragmen, bu oyundaki insanlar da beni cileden cikartiyor. Muhtemelen kardesin de o oyunu anlamadan oynayip olup duran, kufurler atan elemanlardan biri.

    Oncelikle kardesin ruh hastasi falan degil rahat ol, bu oyunlari anlayan bilir onun derdini. Sen onunla bu oyunda degilken konus, ya adam gibi oynamasini ogren, kaybettiginde sinirlenme, ya da oynama de. Cok nazik veya cok agresif olarak bir sonuca varamazsiniz. Ya da oynayacaksan, oyundaki chati ve mikrofonu kapat, oyununa konsantre ol, evin havasini bozma de. Oyunu oynasin ama kufurle bagirarak oynarsa kafayi siyirir.

    Neredeyse hepsini denedim, sonuç alamadım.

    @just_a_student Haydarpaşa Meslek Lisesin'de Elektrik bölümünde okuyor.

    @Ninamarok Oyun dışında da agresiflik var ama oyundaki kadar değil.




  • Hocam bir çok gamer (oyuncu) arkadaşım var, bizzat ben de gamer'ım diyebilirim. Bir çok bağımlı arkadaşım oldu sonradan bıraktılar ama bu bağımlılıktan başka bir şey. WoW'da emekle son level'a adam getirirsin silinir emeğim boşa gitti diye çıldırırsın bu bile bağımlılıktır ama kardeşinizinki farklı bir boyut artık. Kesinlikle profesyonel destek öneriyorum.
  • Hocam yazdıklarınız aynı bizim durumumuzdu.Bunları okurken bir an kendimi hissettim.Maalesef benim kardeşim de bu lanet oyuna kapıldı ve bir görseniz küfürler,bağrışmalar,odasından kovmalar...En sonunda babamla konuştuk da bari oyunu sildirebildik sonunda.Sizin durumunuza da çok üzüldüm biliyorum çok zor bu illete kapılan bir daha bırakamıyor.Allah yardımcınız olsun bu konuda ve bence kardeşinizi psikiyatriye götürün.İyi günler dilerim.
  • bence bu gibi durumlarda neti kesmek,kablo saklamak gibi şeyler işe yaramaz çünkü sizden kaynaklı olarak oynayamadığı için cafelerde vakit geçirmeye başlarsa iş çok daha farklı boyutlara gelir.Onun yerine evde olmasını sağlayarak uzaklaştırmanın bana göre en güzel yöntemi onun oynadığı oyunu sizde öğrenmeye çalışın en azından bi hafta 10 gün gibi bi süre takip edin ve oyunda ceza almasını sağlayacak şekilde şikayet edin yada anlaşmalı alışveriş tarzında bişey için ikna edin edemeseniz bile o yokken hesabına girmeye çalışın yeni açtığınız farklı hesabınıza hakaret içerikli mesaj atın.Yani demek istediğim dediğiniz kadar emek verdiyse hesabı kapatıldığı zaman tekrar başlaması uzak bi ihtimal o kadar zaman uğraşılan hesap tekrar aynı seviyeye getirmek gerçekten çok büyük hata olur ve kendiside istemez.Böylece hem size bi tepki söz konusu olamaz hemde kapatılan hesabı geri alma durumu olurmu bilmiyorum,ama umarım bi fikir vermiştir size,iyi akşamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frenses

    hocam bende 21 yasindayim ve üniversite ogrencisiyim lol u 2 yildir oynuyorum daha doğrusu oynuyordum taki 3 gün önce tamamen birakasiya kadar hatta hesabimi bile satisa koydum.
    Durumum kardesinizle 21 yasinda olmama rağmen kismen ( sinirlenmiyorum oynarken yada o kadar asiri degil yada ailemle yasamiyorum ) ayni idi . Sizi biraz bilgilendireyim öncelikle Kasim 11 de sezon dediğimiz bir donem bitiyor oyunda bu yüzden %90 kardesinizde sezon bitiminden önce biyerlere gelmeye calisiyor( rank sistemi lig sistemi(oyun icerisindeki siralama diyelim bir nevi)) ve kaybettiğinde de ki lol bir takim oyunu yani hic tanimadigi 4 kişi ile beraber oynuyor kazanma hirsida onu bu sinire sürüklüyor takim arkadaslarini suclayarak
    Konuyu toplarsak su aralar neden bu kadar sık oynamasına biraz aciklik getirmeye calistim dizinde bilginiz olursa onunla " su saçma oyunu Birak" demek yerine daha net konusabilirsiniz . Fakat söylese bir durum var ben yasimdan ötürü sanirim oyunu bir anda birakabilirken inanin kardesiniz bunu yapabilecek durumda değil evde yasaklarsaniz size garanti veriyorum okuldan kacip internet kafeye gidip yinede oynayacak eminim. Peki ne yapabilirsiniz bu konuda öncelikle oyun oynarken sizde yaninda olun size anlatsin aldiği keyif articaktir ve siniri azalicaktir . disariya cikarin onu bos zamanlarinizda hoşuna gidecek şeyler yapin bilgisayar dişinda futbol oynayan ne biliyim gerçek bi çocukken ne hoşuna gidiyorsa arkadaşlar edinmesine yardimci olun .Her turlu sorunuzda lütfen bana PM atin site üzerinde yada skype filan olmadi telefonumdan arayin kardesinizle konusiyim yada size yardimci olmaya calisirim iyi aksamlar

    Çok teşekkürler hocam. Aklımın bir köşesine yazdım sizi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Şimdi beyler bayanlar yazı biraz uzun olabilir ama Allah aşkına okuyun ve yardımcı olabilecek yorumlar yapın.

    Ben 22 yaşında üniversite okuyan, okurken aynı zamanda çalışan bir insanım. Aylık 500TL gibi bir kazancım oluyor o da anca bana yetiyor yani eve hiç bir katkım yok diyebilirim. Kardeşim 16 yaşında lise 3'e gidiyor ve ağır bir ergenlik geçiriyor.

    Bir oyun var, LOL. Ne berbat bir oyundur bu.. Kardeşim oyuna kendisini öylesine kaptırıyor ki kulaklık kulağındayken ettiği küfürler dışarıdan duyuluyor ve komşular bize şikayete geliyor, düşünün artık olay ne kadar ileri boyutlarda. Bu oyunun başına oturduğu zaman kendisini dünyadan soyutluyor. Odaya giriyoruz "Çıkın, rahat bırakın, çıkın" diye bağırıyor ama bu bağırma öyle böyle değil böğürüyor resmen.

    Bu akşam daha 1 saat önce ben oturma odasında oturuyorum annemde mutfakta bir şeyler yapıyor kardeşim ise bizim oda da PC başında. Okuldan geldi bir selam bile vermeden direkt gitti odaya. Neyse dedim genç sonuçta, bende böyleydim. Neyse işte aradan 45 dakika falan geçti yine bu arada küfürler savuruyor tabii ki. Birden bizim odadaki bilgisayar masasını yumruklamaya başladı, fareyi kaldırıp kaldırıp vuruyor falan.. O vurduğu fareyide ben aldım ona. Ailemizin durumu orta derece denilecek yerde. Hatta belki 1 tık altı. Sırf o arkadaşlarından geri kalmasın diye gittim, mouse aldım. Ama tabii bu olayda onun yüzüne vurmadım bu hareketimi. Annem hemen korkarak mutfaktan koştu "Ne oluyor?" demeye. Kardeşim birden annemin karşısına dikilerek "anne çık odadan, bırak beni, anne delirtme beni, çık, çık" diye bağırmaya başladı. Öyle bir bağırıyor ki ama komşular kapıya geldi yani o derece.

    Bu bağrışmalardan sonra kapıya yöneldi. Baktım evden gidecek gibi, hemen tutuldum peşine. Kapıdan çıkmadan yakaladım, tuttum. Ben onu tutunca tepinmeye başladı ve camı kırdı. Ardından yerdeki terlikleri falan fırlattı etrafa. Gözleri falan büyüdü ama yani görmeniz lazım, ben durdum izliyorum. Sinir krizi geçiriyor olabilir diye dokunmak istemedim. Hepsi ama hepsi bu illet oyun yüzünden buna eminim.

    Kardeşimi bu oyundan ve bu durumdan kurtarmak için ne yapmamız gerekiyor? Çünkü artık gerçekten kontrol edilemez bir hal aldı.

    Bu yazıyı annem ve babamla birlikte yazdık. Onlarda okuyacaklar, lütfen yorumlar ciddi olsun.

    Şimdiden teşekkürler forumdaşlarım.

    Sert davranın, ona hayatın gerçeklerinden bahsedin.





















    Bu arada çok serbest bırakmışsınız




  • böyle oluyor herhalde


    aynı oyunu ben de oynuyorum sadece oyunda bazen deliriyorum kendini fazla kaptırmış herhalde kardeşimiz.Uğraşacak başka birşeyler buldurun bence body basketbot futbol filan...devam ederse çek önüne konuş dövmek daha kötü yapabilir daha kötü olursa psikoloğa götürün derim ben




  • Merhaba, çözüm yollarım aşağıdaki gibidir.

    1- Üniversite öğrencisi iseniz, ona üni kazanmanın vs. zor olduğunu anlatın. Gerekirse üni. hayatını içeren video vs. çekin.
    2- Babanız hangi meslekte bilmiyorum. Ailenizde inşaat ile uğraşan varsa, mutlaka 1-2 günlüğüne götürsün. Para kazanmanın geçim sağlamanın zor olduğunu anlasın.
    3- Kesinlikle yasak koymayın. Arkadaş ortamı var ise, en son çare Evi taşımaktır.
    4- Bende online oyun oynuyordum zamanında, cs, Knight online, metin2, İKV vs. vs. Bunları bıraktım. Bana bıraktıran tek sebep sevgili bulmamdı..Onun sevgilisi felan yoksa ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama, kız işleri felanda asosyallikten kurtarır.

    İnterneti kesmeniz, onu internet kafeye gitmeye zorlayacaktır. Burada yeni çevreler vs. edinip, sigara, uyuşturucu bile kullanabilir duruma gelecektir.
    Mouse vs. saklamanız onu oyuna daha fazla bağlayacaktır. Psikolog desteği almalısınız, ama öncelikle yukarıdaki dediklerimi uygulayın.

    Her konuda bana mesaj atabilirsiniz hocam...Aklıma geldikçe yazarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: einsteinwashere

    böyle oluyor herhalde


    aynı oyunu ben de oynuyorum sadece oyunda bazen deliriyorum kendini fazla kaptırmış herhalde kardeşimiz.Uğraşacak başka birşeyler buldurun bence body basketbot futbol filan...devam ederse çek önüne konuş dövmek daha kötü yapabilir daha kötü olursa psikoloğa götürün derim ben

    Yemin olsun aynı bu çocuk gibi oluyor.

    @Eskiden Olsa.. Tavsiyeler için teşekkürler. Bütün tavsiyeleri değerlendireceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 31 Ekim 2013; 22:40:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ares

    direkt prof yardım, hiç kendiniz falan uğraşmayın...

    +41
  • Hocam ne tür müzik dinliyorsa onun enstürmanına yönlendirebilirsiniz.


    Beni çok etkileyen bir olaydan bahsetmek istiyorum.Babamın bi arkadaşı vardı,oğlu devamlı oyun oynuyordu.Gece gündüz ama durmadan.Çocuk yemeğini bile bilgisayarın başında yiyodu.Büyük ihtimalle o da online oyun oynuyodu.Bi gün bu çocuk bilgisayarın başındayken sara krizi geçirmiş.Ambulans falan çağırmışlar çocuğu hastaneye kaldırmışlar.Babam bunu bana anlattığından beri pek oyun oynamam.

    Hocam bu anlattığımı kardeşinize okutun belki aklı başına gelir.Umarım hiçbir şey için geç değildir.
  • Hocam hepimiz geçtik bu durumlardan ama küfür etmeler falan nedir allah aşkına? Bi dahakine gidin sağlam bi dövün çocuğu ciddi söylüyorum olmadı sökün bilgisayarı var mı böyle bir dünya ben gıkımı çıkaramazdım.
  • Ben eskiden knight oynardım baya bi bağımlı olmuştum denebilir sinir problemleri geçirirdim, :D tam oyunun bi etkinliğinde oynarken babam fişi felan çekerdi, ne kadar sinirlensemde sesimi çıkaramazdım, neden çünkü adamın bi ağırlığı var üstümüzde ,senin kardeşine aynı durum olsa eminim bi yerleri kırar döker.Tabiki şiddet bu saatten sonra çözüm değil ,yapılcak bir şey varsa onun sevdiği alanlarda sosyal etkinliklere götürmeni tavsiye ederim, bı bilardo olur bowling olur vs bu şekilde sosyalleştirirsen olumlu sonuc alırsın.evden çıkaramadım demişsin kardeşini, daha kapının önüne çıkartamıyosanız kardeşini bu sorun bizi aşar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CH3COOCH2CH3 -- 31 Ekim 2013; 22:49:37 >
  • Sayın nk061;

    Öncelikle Allah eğitim hayatınız kolaylık versin, aynı yaştayız.

    Eğitim Bilimleri Fak. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri mezunu birisi olarak naçizane tavsiyem çok acil tıbbi destek almanız yönünde. Bu seviyede uyuşturucu bağımlıları Amatem'de tedavi görüyor. Şiddet kesinlikle çözüm değil, onu tamamen kaybedersiniz.

    Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde İnternet Bağımlılığı Polikliniği olduğunu biliyor muydunuz?

    İnternet Bağımlılığı Polikliniği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Hawk -- 31 Ekim 2013; 22:47:05 >




  • Bilgisayara bios şifresi atman yeterli olucaktır.
  • okuyunca şükrettim

    aynı yaşta kardeşim mutfakta sigara içiyorum adam uyuyor uykudan uyanıp

    abi iyi geceler demeyi unuttum kusura bakma diyip yatıyor böyle cins bi insan
  • Ders verilerek uslanacak sınırı asmış bence. Ben anneme o şekil bağırıcam ve babam beni yaşatacak

    Bence babanız ağırlığını koysun biraz(anne demiyorum çünkü genelde anneler yumuşak görülür önemsenmez bu tarz durumlarda), şiddet demiyorum ama sert bir dille uyarması etki edebilir.

    Gerçi bilmiyorum, benim çocuğum o şekil yüzüme çemkirse hiç düşünmeden patlatırdım suratına sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Night Hawk

    Sayın nk061;

    Öncelikle Allah eğitim hayatınız kolaylık versin, aynı yaştayız.

    Eğitim Bilimleri Fak. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri mezunu birisi olarak naçizane tavsiyem çok acil tıbbi destek almanız yönünde. Bu seviyede uyuşturucu bağımlıları Amatem'de tedavi görüyor. Şiddet kesinlikle çözüm değil, onu tamamen kaybedersiniz.

    Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde İnternet Bağımlılığı Polikliniği olduğunu biliyor muydunuz?

    İnternet Bağımlılığı Polikliniği

    Sağolun hocam, Rabbim cümlemize kolaylık versin. Ayrıca böyle bir poliklinik olduğunu da bilmiyorduk. Teşekkürler bilgi için.




  • oyunu bir anda kesmeyin. ben de oynuyorum ama evde olduğum boş olduğum zaman. bu dönemlerinde kendine net bir iş edinmiş bunu. oyunu oynarken yanında durun hatta oyunu ondan öğrenmeye çalışın. ama küfür etmemesi ve çıldırmaması şartıyla. zamanla küfür etmeleri alışkanlıkları azalacaktır. oyunu ise nasıl bırakır bilmiyorum hayatımda hiçbir oyuna böyle bağlanmadım çünkü.
  • hocam sizofren belirtileri acilen uzmana basvurun aynisi benim arkadasta vardi su anda inanin eskisi gibi degil benden tavsiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.