Şimdi Ara

Lpgyi seviyorum neden mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
6.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. 0 araç alırken benzinlinin üzerine 10 bin tl fazla vermiyorum en kral dolu benzinliyi en boş fiyatına alıp 2 bin liralık lpg taktırıyorum kmde aynı yakıyorum donanımda cabası
    2. sırf dizel olacak diye gidip baz donanım almıyorum.
    3. pompada 45 litrelik depoya 100 tl ödüyorum 500 km gidiyorum.
    4. traktör sesini dinlemiyorum.
    5.depo göstergesine bakıp düştükçe anımı sıkmıyorum,sadece kmmi sıfırlıyorum yakıtı ordan takip ediyorum.
    6.yakıtı her yerden alıyorum hiç bir firmaya bağlı kalmıyorum en ucuz yakıtı alıyorum.
    7.karda soğuk havada ilk marşta çalıştırıp devam ediyorum lamba falan snmesinide beklemiyorum.

vs... lpg severleri bekliyoruz marka model fark etmez forever lpg

Chery kimo 1.3 lusso

• aynen katılıyorum. ekonomi, performans, konfor, sessizlik, soğuk havada sıkıntı çıkarmaz, motor arızası ucuza giderilebilir v.s v.s.

Normalde 1.6 atmosferik benzinli ile 1.6 turbolu dizel arasında maliyet olarak 2bin TL kadar fark vardır ortalama, ama bu fark ülkemizde aşırı tutulmasından dolayı 10bin TL civarına çıkıyor.

Bakım fiyatları dizelin daha yüksek.

Şimdiye kadar kötü gaz, pis gaz iyi gaz gibi birşey yüzünden sorunum olmadı (en fazla çekişte bir miktar fark ediyor.). Dizelde daha dikkatli olmak gerekiyor, euro dizel o dizel bu dizel, toz kaçtı kırsal karıştı pompa indi

• Bende bakıyorum bu aralar düşük hacimli benzinli bir motor alıp lpg'mi taksam diye kafamdan geçmiyor değil.

1,2 Grande Punto'lar gayet uyguna bulunabiliyor cam tavanlı. Az yakmak hoş ama 65 beygir benzinli motorlada kafayı yermiyim diyede düşünmüyorum değil

Senede 2-3 defa Trabzona git gel yapıyorum aslında bana yeterli bir motor ama bastımmıda az da gitsin diyorum kendi kendime.. Dizeldeki en traktör motorlardan birine sahibim ama torku hissetmek ve düşük devirde yüksek hızda olmakta beni cezbediyor

Bakalım hayırlısı..

Ama dediğiniz çok mantıklı

• Lpg candır.
  • İki dezavantajı var: Ecu ile anlaşamadığından yol bilgisayarı devre dışı kalıyor, bir de dizel gibi düşük devirlerde çok atak değil. Bu durum haricinde kesinlikle yüksek donanım benzinli+LPG akar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Bende bakıyorum bu aralar düşük hacimli benzinli bir motor alıp lpg'mi taksam diye kafamdan geçmiyor değil.

1,2 Grande Punto'lar gayet uyguna bulunabiliyor cam tavanlı. Az yakmak hoş ama 65 beygir benzinli motorlada kafayı yermiyim diyede düşünmüyorum değil

Senede 2-3 defa Trabzona git gel yapıyorum aslında bana yeterli bir motor ama bastımmıda az da gitsin diyorum kendi kendime.. Dizeldeki en traktör motorlardan birine sahibim ama torku hissetmek ve düşük devirde yüksek hızda olmakta beni cezbediyor

Bakalım hayırlısı..

Ama dediğiniz çok mantıklı

1. Nesil sirion alıp lpg bağlatabilirsin birkan kardeş 1.3 102 beygir sana performansın kralını verir hemde dizelden az yakarsın

Chery kimo 1.3 lusso

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    edit: edit
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

İki dezavantajı var: Ecu ile anlaşamadığından yol bilgisayarı devre dışı kalıyor, bir de dizel gibi düşük devirlerde çok atak değil. Bu durum haricinde kesinlikle yüksek donanım benzinli+LPG akar..

yol b,lgisayarı konusunda haklısın ama ben yol bilgisayarını zaten anlamıyordum ingilizce olduğu için

Chery kimo 1.3 lusso
  • lpg candır çünkü,

sakız parasına gezdirir adamı.

ikinci elde dizelde olduğu gibi yüksek tereddüt yaşatmaz.(120-130 binden sonra millet korkuyo dizelden)

emisyon değeri yok gibi bişey.

alt devirler ölü olsa da 4500+ da gayet keyiflidir. Benzini çok aratmaz.

yüksek bakım maliyeti gerektirmez(dizele göre)

>>> DÜNYA KADAR HACMİN OLACAĞINA FINDIK KADAR TURBON OLSUN <<<
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

1. Nesil sirion alıp lpg bağlatabilirsin birkan kardeş 1.3 102 beygir sana performansın kralını verir hemde dizelden az yakarsın

Motor, tüketim, performans bakımından güzel bi motor.

Marka takıntım yok fakat tipini beğenmiyorum malesef

Tipini beğendiğim bir araç olsa, çok mantıklı bir seçenek sirion.

Güzel bir örnek benim gibi tip konusunda takıntılı olmayanlara. Bildiğim kadarıyla sorunsuz bir motor

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Motor, tüketim, performans bakımından güzel bi motor.

Marka takıntım yok fakat tipini beğenmiyorum malesef

Tipini beğendiğim bir araç olsa, çok mantıklı bir seçenek sirion.

Güzel bir örnek benim gibi tip konusunda takıntılı olmayanlara. Bildiğim kadarıyla sorunsuz bir motor

o zman grande punto 1.4 t-jet yada 1.4 starjete terfi et donanım ve performans eksiğin olmaz

Chery kimo 1.3 lusso

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

İki dezavantajı var: Ecu ile anlaşamadığından yol bilgisayarı devre dışı kalıyor, bir de dizel gibi düşük devirlerde çok atak değil. Bu durum haricinde kesinlikle yüksek donanım benzinli+LPG akar..

aytürk hocam o zaman 4000-5000 devir aralığında süreriz LPG ile
  • Ya ben soğudum lpg'den. Ayar tutmuyor. Bir gün 15 litre yakıyor bir gün 11 litre yakıyor. Canımdan bezdirdi beni. Özellikle bir süre benzinde kullanıyorum. Ondan sonra lpg sarfiyatı düşüyor. Ama devamlı lpg'de kullanırsam tüketim arttıkça artıyor... Çözemedim...

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Ya ben soğudum lpg'den. Ayar tutmuyor. Bir gün 15 litre yakıyor bir gün 11 litre yakıyor. Canımdan bezdirdi beni. Özellikle bir süre benzinde kullanıyorum. Ondan sonra lpg sarfiyatı düşüyor. Ama devamlı lpg'de kullanırsam tüketim arttıkça artıyor... Çözemedim...

lpg kitiniz kaç yıllık ? ilginç bir sorun lpgcinize gösterdiniz mi ? lpg yakış standarttır sizin yanlışınız olmasın ?

Chery kimo 1.3 lusso
  • 2 yıllık. Kaç kere götürdüm bağlıyor bilgisayara herşey normal diyor. Artık çözdüm huyunu. Yakıt sarfiyatı artmaya başlayınca 50 km filan benzinle kullanıyorum. Düzeliyor sonra ayarı yerine geliyor...
  • Dizeli seviyorum çünki... adlı konuya muhalefet olmuş bu konu kış aylarındaki aşırı benzin tüketimi , motor soğukken yapıaln kısa mesafeler ; LPG ye herkesten çok candır can diyen beni bile soğuttu. bir hafta önce dizel aldım ilk 5-10 dk sesli çalışıyor sonra normale dönüyor.. 5 gün oldu aracımı alalı depoyoyu 160 tl ye fulledim. 350 km oldu şuan 3. vitese bile tek tük attım. hep şehir içi..depo yarı olmak üzere.. LPG yaz ayında mantıklı ama kış ayında benzinli gibi yakıyor.artık kafam rahat.
    F30 M sport + HK
    When the lamp is turned off, all women get beauty.
  • Çünkü benzin pahalı.
    Yoksa evlat olsa sevilmez :)

Orijinalden alıntı: ozay06

Lpg yi seviyorum Ankara da fiyatlar diğer illere göre ucuz olduğu için daha da seviyorum

Evet neredeyse 30 kuruş farkediyor Eskişehir-Ankara arasında,sebep nedir acaba biz neden 25-30 kuruş fazla veriyoruz her litre için?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.