Millet mi çok zeki benmi çok malım
-
-
Hocam onlar gözümüze çarptığı için çok geliyor yoksa geçen bir haberde okumuşum yollardaki arabaların büyük bölümü en az 20 yıllık hurda sınıfındaymış, üzülmeyin hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Ya mallıkla cok alakası yok bence. Yani bi insanın 20 yasındakı geliri misal 1000 dolarsa 30 yasında 2000 dolar 40 yasında 3000 dolar gibi boyle artarak gidiyor. Yasınız gencse cok kazanamıyorum diye uzulmek yersiz. Cok calısınca tecrube ettikce gelir artıyor zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
Zengin olmanın zekayla ilgisi yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
paraya giden yolun bi formülü yok. dünyadaki para sahibi kişilere bakınca net hiçbir şablon bulunamıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hepsi hayatinda risk almis insanlar. Her risk alan zengin olmuyor ama her zengin hayatinin bir doneminde saglam risk almistir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
Risk almak tamamen ailenin imkanlarıyla ölçülü hocam bu açıdan bakınca alınan şeye risk bile denemez… şu an dünyanın en zengin adamlarının yüzde 99unun aileside zengindirquote:
Orijinalden alıntı: KaygeryaHepsi hayatinda risk almis insanlar. Her risk alan zengin olmuyor ama her zengin hayatinin bir doneminde saglam risk almistir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Aylık 200 250k kazanmak için bir şey yapmadan aylık 200k para bekliyorsan malın tekisindir.
_____________________________ -
PUAHAHA doğma riski alarak zengin olanlar nasıl peki hocam ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizim millet bunu anlamiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Paranız yoksa dogma riski alıp batmıssınız demektir
bu doğru bir yorum. yazın memlekete gittim ufak bir karadeniz şehri, arabaların çoğu doblo tarzı panelvanlar, külüstür linea albealar hatta şahin doğanlar gözüme çok fazla çarptı. lüks arabalar suvlar da var ama görece az.
istanbulda ise akşam etilere doğru yürüdüğümde kızılay sanki sırayla dağıtmış gibi c200'ler g kasalar, land rover defender, range rover, bmw audi volvolar gırla. istanbulda 15 milyon kişi var desek, yüzde 0.01'lik zengin kısım bile 150 bin kişi eder, o da istanbuldaki çoğu caddeyi lüks araca boğar.
ayrıca zeka ile kazanılan para arasında pek korelasyon da yok. bu düz mantıkta en çok kazananların profesörler, hele ekonomi ile ilgili dallarda olan profesörlerin olması lazımdı. iyi bir meslek ile de audi mercedes bmw tabii ki alınabiliyor. sadece doğru zamanda doğru yerde ve kredi musluklarının açık olması gerekiyor.
örnek olarak çok yakın arkadaşım 5 yıl önce 0 audi a3 almıştı. ilk corsa ile başlayıp 3-4 yılda hepsini zamanla satıp üstüne biraz daha ekleyerek ve kredi çekerek aldı. corsa>golf>megane>a3 şeklinde. aracın yüzdesel olarak büyük kısmı kredi, o zaman 7k maaşı vardı 5'i krediye gidiyordu. satıp yurtdışına gitti, gitmeden önce maaşı 60 civarındaydı kredi ödemesi hala 5k :) sarmadı geri döndü 1 sene sonra ve şu an aynı arabanın sıfırını almayı düşünemiyor bile, maaşının artmasına rağmen. neden çünkü elde temel olarak birikimin ya da yüseltebileceği araç yok, olsa da kredi yok 300k veriyorlar. togg'da 1.7m kredi veriyorlar 4 yıl boyunca 74k geri ödemeli anca o olabilir. aracını satmasaydı ve burada kalmaya devam etseydi a3'ü satıp atıyorum bmw 3'e falan geçebilirdi. bu şekilde yükselte yükselte aracı daha lüks segmente geçiren beyaz yakalı sayısı yüksek. kimse lank diye audi çekemiyor.
bende de c3 aircross var mesela, satıp üstüne biraz birikim 300 kredi falan ile atıyorum alfa romeo milanoya geçsem yolda geçen random biri bana "vay lavuk çekmiş altına alfayı dünyada bi mal ben miyim" der muhtemelen. bu dediğim belli bir seviyeye kadar geçerli tabii. yukarıdaki arkadaşın dediği doğru, kendi işini kurup risk almadığın sürece g kasa, range rover gibi araçları herhangi bir beyaz yaka çalışanın alması imkansız. maaşlı iş işveren olmaya kıyasla düşük riskli iştir, çıkıp çıkabileceği seviye x3 tarzı araçlar olur. işveren ise tutturursa istediği araca biner, tutturamaz da batarsa ömrünün sonuna kadar borç da ödeyebilir risk budur yani.
_____________________________ AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
-
Teşekkürler hocam iyi yorumlamışsınız, eskiden dediğiniz şekilde kredilerle bu iş bir nebze dönüyormuş ama bu ekonomide çoğu çalışan araba için kredi yükü altına girmez(girmemeli) bence araba işini de biraz büyütüyoruz şu sıralar aklımda 4#4 suzuki vitara alıp 10-15 yıl kullanmak var belli bir seviyeyi aşmadan arabaya o yatırımı yapmamquote:
Orijinalden alıntı: end0plazmikretikulumbu doğru bir yorum. yazın memlekete gittim ufak bir karadeniz şehri, arabaların çoğu doblo tarzı panelvanlar, külüstür linea albealar hatta şahin doğanlar gözüme çok fazla çarptı. lüks arabalar suvlar da var ama görece az.
istanbulda ise akşam etilere doğru yürüdüğümde kızılay sanki sırayla dağıtmış gibi c200'ler g kasalar, land rover defender, range rover, bmw audi volvolar gırla. istanbulda 15 milyon kişi var desek, yüzde 0.01'lik zengin kısım bile 150 bin kişi eder, o da istanbuldaki çoğu caddeyi lüks araca boğar.
ayrıca zeka ile kazanılan para arasında pek korelasyon da yok. bu düz mantıkta en çok kazananların profesörler, hele ekonomi ile ilgili dallarda olan profesörlerin olması lazımdı. iyi bir meslek ile de audi mercedes bmw tabii ki alınabiliyor. sadece doğru zamanda doğru yerde ve kredi musluklarının açık olması gerekiyor.
örnek olarak çok yakın arkadaşım 5 yıl önce 0 audi a3 almıştı. ilk corsa ile başlayıp 3-4 yılda hepsini zamanla satıp üstüne biraz daha ekleyerek ve kredi çekerek aldı. corsa>golf>megane>a3 şeklinde. aracın yüzdesel olarak büyük kısmı kredi, o zaman 7k maaşı vardı 5'i krediye gidiyordu. satıp yurtdışına gitti, gitmeden önce maaşı 60 civarındaydı kredi ödemesi hala 5k :) sarmadı geri döndü 1 sene sonra ve şu an aynı arabanın sıfırını almayı düşünemiyor bile, maaşının artmasına rağmen. neden çünkü elde temel olarak birikimin ya da yüseltebileceği araç yok, olsa da kredi yok 300k veriyorlar. togg'da 1.7m kredi veriyorlar 4 yıl boyunca 74k geri ödemeli anca o olabilir. aracını satmasaydı ve burada kalmaya devam etseydi a3'ü satıp atıyorum bmw 3'e falan geçebilirdi. bu şekilde yükselte yükselte aracı daha lüks segmente geçiren beyaz yakalı sayısı yüksek. kimse lank diye audi çekemiyor.
bende de c3 aircross var mesela, satıp üstüne biraz birikim 300 kredi falan ile atıyorum alfa romeo milanoya geçsem yolda geçen random biri bana "vay lavuk çekmiş altına alfayı dünyada bi mal ben miyim" der muhtemelen. bu dediğim belli bir seviyeye kadar geçerli tabii. yukarıdaki arkadaşın dediği doğru, kendi işini kurup risk almadığın sürece g kasa, range rover gibi araçları herhangi bir beyaz yaka çalışanın alması imkansız. maaşlı iş işveren olmaya kıyasla düşük riskli iştir, çıkıp çıkabileceği seviye x3 tarzı araçlar olur. işveren ise tutturursa istediği araca biner, tutturamaz da batarsa ömrünün sonuna kadar borç da ödeyebilir risk budur yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
sen malsın bak benim de uçağım var hem de kanadına bonba taktım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt