Şimdi Ara

LPG İşi Kafama Yatar Gibi Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş sıfır astra almış, 2000 TL ye LPG taktırmış. Yol bilgisayarında ortalama tüketim 8-8,5 arası. LPG 2,5-3 TL arası. ortalama 2,60 diyelim.

Eğer yol bilgisayarındaki tüketim, gerçek değerleri yansıtıyorsa km başına;

8,5 / 100 * 2,6 = 0,221 TL tüketiyor.

benim aracım dizel. ortalama tüketim 4- 4,5 lt. mazotun fiyatı da 4,3- 4,6 TL civarı. benim tüketimim de:

4,5 /100 * 4,5 = 0,2025 TL oluyor.

yani arada öyle ahım şahım bir rakam yok.

sıfır araba alırken;
    eğer dizel alırsan, benzinlisine göre kafadan 5000-1500 TL civarı bir fazladan para ödüyorsun.

benzinli alırsan da 2000 TL civarı kite ödüyorsun.

ikinci el alırsan da;

dizelin her onbinde bir bakım masrafı oluyor.
    benzinlinin ise lpg den dolayı, 1 senede bujiler, buji kablosu..vs mefta oluyor.
    bu durumda hemen hemen eşit gibiler

Bu durumda mazota gelen son güncel zamlarla birlikte LPG daha mantıklı olmaya başladı.

Zaten hukumet de , mazot fiyatlarını benzin ile aynı yapmak hatta geçirmen niyetinde sanırım.

• lpg ile dizelin tüketim değerlerinin bu kadar yakın olduğu doğru mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

lpg ile dizelin tüketim değerlerinin bu kadar yakın olduğu doğru mu??

Bazen lpg ile dizelden daha iyi tüketim bile yakalanabiliyor.
  • tabi hocam millet neden lpg alıyor sanıyorsun işte bu yüzden birde yakın mesafe kullanırsan dizelin hiç avantajı kalmıyor zaten motor ısınana kadar zaten gitmiş oluyorsun gitcegin yere.
    dikkat edilmesi gereken otomobilin lpg ye tam uyumu, kaliteli lpg markası ve güzel montaj.
    örneğin opellerin bogaz kelebeğinin 100binlerden sora lpgde sıkıntı çıkartmaya meyilli oldugu bilinen birşey.
    o yüzden bir japon alıp baglatacakksın tüpü sora devam arkana bakma :)
  • Güzel noktaya değinmişsiniz

Ben de Birkaç ekleme yapayım

Yeni Leon

1.2 Tsi Style 105 hp 47.100 TL

1.4 Tsi Style 140 hp 47,800 TL

1.6 Tdi Style 105 hp 54,300 TL

1.2 Tsi Alıp Vialle Taktırarak 51.000 seviyesinde tdi ile aynı performansı alabiliyoruz

1.6 Tdi vergisi 827 TL iken
    1.2 Tsi vergisi 517 TL

Tdi ın bakımları tsi fiyatlarının iki katı civarında.

Biraz da bakımdan karımız olur.

Uzun yıllar binilecekse Dizel değil LPG bence.
  • Lpg işiniz kafanıza yatması gayet doğal çünkü arabaya çok binen biriyseniz Lpg kesinlikle kar ettirir. Sizin de tespit ettiğiniz üzere dizel ile tüketim farkı ahım şahım olmaz hiçbir zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında lpg'ye sağlam bir zam gelir o halde??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lpg hesapları biraz hatalı olmuş galiba.

8.5 litre benzin yakan araç lpg ile yaklasık yüzde 15 fazla yaksa 10 litre eder yaklaşık.Lpg 2.80 dersek km de 28 kuruş yakar.Ama yine de dizele fazla para verme taraftarı değilim.Lpg bağlatarak keyifle binilir.

• İlk mesajdaki hesabı gözden geçirmek gerekiyor.

C-segment LPG'li ve dizel araçları ele alalım.

Dizel aracın 4.5 litre tükettiği şartlarda LPG'li aracın tüketimi 8.5 olmaz, yaklaşık 7-7.5 olur.

Dizelde 4.5 litre, uzun yolda ve fazla basmadan elde edilebilir. LPG'de de aynı şekilde uzun yolda basmayınca 7-7.5 hatta 7'nin altını bile görüyor.

C-segment dizel ve LPG'li olmak üzere 2 aracım var. Focus1 LPG ve Fiat Bravo 1.6MJet. Onlara göre yazıyorum bu rakamları.

LPG'li aracım TL bazında dizelden daha az yakıyor. O yüzden çoğunlukla uzun yola LPG'li olanla gidiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 1 Ekim 2013; 13:43:03 >
  • O kadar taksici hala LPG kullanıyor, demek ki bir bildikleri var. Neden hala LPG'ye ön yargıyla yaklaşılıyor anlamıyorum.

Geçenlerde Altunizade oto pazarına arkadaşımın LPG'li Fiesta'sını götürdük. Bu arada Fiesta 1.4 LPG'de gerçekten mükemmel tasarruf sağlıyor. Arabaya bakan adamın bi dövmediği kaldı beni LPG'li diye. Bu araba benzinde en fazla 42 kuruş yakar, ne gerek var da motoru öldürüyorsunuz diyor. "Siz arabayı alın, söktürün, sistemi de satın, iyi para eder dedim." Bozuldu bu sefer de.

Yani paranız çok olur eyvallah da hem orta sınıf araba alıp hem de yakıta dünya kadar para vermeye ne gerek var anlamıyorum. Ki daha motoru ölene kadar arabaya binen de görmedim. LPG motoru öldürüyor deyip benzin yüzünden yılda 5000 km binen insan tanıyorumlar, yazık yahu bizim millete.
  • hangi buji 1 senede ölüyormuş.Benim kişisel fikrim lpg adam akıllı takılırsa hepsinden iyidir.

• bilgisayar da gözüken tüketim değerini lpg içn 1.25 ile çarpın lpg litre olarak yaklaşık %25 fazla yakıyor
  • buji öyle 1 senede ölmez. Ekstra yaptığınız tek masraf aracın yağ değişim aralığının 10.000'den 8.500-9000 'lere düşmesi.

Lpg yarım litre kadar yağ eksilttiriyor. Onun haricinde bi etkisi yok.
  • 3 yıldır sıfır aldığım araçta LPG kullanıyorum bu süre zarfında 1 kez LPG bakımı yaptırdım.Ne bujilerde nede başka parçalarda erime,bitme yağ eksiltme v.s şeylerle karşılaşmadım.Memnunmusunuz derseniz yakıt olarak memnunum ama dizelin performansından çok uzak bu yönüyle sevmiyorum.
  • Şu devirde en mantıklı iş lpg. Hükümet onada bir ayar çekecektir mutlaka, lpgye geçenlerin sayısı sürekli artıyor.
  • Her dizel 10000km'de bakıma girmez, ayrıca dizelin bakım masrafları da benzinlinin çok üstünde değil.
  • Bugün Ankara'da eski kasa Aveo ya bindim, laf olsun torba dolsun diye kaç km yaptın dedim, 500.000 i geçti dedi, motor yaptırdın mı dedim, yok. Lpg ile mi hepsi, evet. Subaplar değişmiştir herhalde ? O da hayır. Tek elden kullandım, 10.000 de bir yağ ve bakımları ihmal edilmedi dedi. Olgun Taksi durağına ait bir araç.
  • kontak ac kapa yapmadıgınız yolculuklarda lpg daha karlıdır, bu arada yol bilg. benzini ölçer, lpg yi ölçmez...
  • valla benim gördüğüm opel astra classic sedan 1.6 yol bilgisayarında gördüğüm değerler idi. uzun yolda yol boyu değişti.benzini ölçse sabit kalırdı. LPG de belki bir %10, %20 yanılma payı olabilir.

dizel , ben arabamı aldığım zaman 2010 da karlıydı. O zaman mazot 3 tl civarıydı. benzine göre çok karlıydı. Ben üstüne yaklaşık 100.000 km yaptm, pişman değilim. ama bu yolun çoğunluğunu uzun yol olarak yaptığım için aracım LPG li olsaydı belki de aynı tasarrufu yakalardım.

Bu arada LPG de özellikle soğuklarda hemen geçmiyor, benzini de hesaplamak lazım.

1 senede buji ölür mü diyen arkadaş, arabasını garajda bırakıyor sanırım. bir lpg li aracın bujisi max 15.000-20.000 km gidiyor.
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Evet günümüzde LPG daha avantajlı.. aracı alırken dizele verilen ekstra parayıda unutmamak lazım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.