Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1840. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.212.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18381839184018411842
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evde Z5500 ile Sound Blaster Audigy 2 ZS ikilisini kullanıyorum. Şu anda 3.5 mm analog bağlantıları kullanıyorum fakat dijital veya optiğe geçiş yapmak istiyorum. Ses kartımın arkasında "Digital" yazan ve 3.5 mm'ye benzeyen bir port bulunuyor. Bu porttan nasıl faydalanabilirim?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frostban3

Merhaba arkadaşlar,

Evde Z5500 ile Sound Blaster Audigy 2 ZS ikilisini kullanıyorum. Şu anda 3.5 mm analog bağlantıları kullanıyorum fakat dijital veya optiğe geçiş yapmak istiyorum. Ses kartımın arkasında "Digital" yazan ve 3.5 mm'ye benzeyen bir port bulunuyor. Bu porttan nasıl faydalanabilirim?

Teşekkürler

yukardaki resimdeki gibi normal optic kabloya takılan aparatla yapılabilir anca ama o ses kartını kullanmadım kız arkadaşımın laptopundaki optic çıkışına öyle bağlıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

S750 nin bütün uydulari aynı güçte dir. Sadece önünde bez koruma yatay o kadar.

Kesinlikle s750 uydusu almalısız.

Genelde dts ve dolby digital film izliyorsaniz fark çok ama çok belirgin. Birde üzerindeki Titanium tiz sayesinde gercekten cok başarılı bir ses çıkıyor ortaya ama tabiki logitech uyduya ek olarak bağlandığında.

Neden center da tek s750 uydusu kullanıyorsunuz diyeceksin.

Tek basina vermis olduğu ses kalın ve detay siz dir ama logitech uydusu ile tam bir uyum sağlammis oluyor.

Logitech uydusu genelde mid ağırlıklı başarılı dir, s750 uydusu z5500 e takıldığında kalin bir ses sahip olduğundan insan sesleri iki uydu kullanıldığı zaman en iyi seviyeye ulasiyor. Birde tiz devre ye girince şu hale geliyo.

Ince tizler s750 den, orta ve hafif kalın ses logitech uydusundan, kalın sesler s750 uydusundan olmak uzere gercek bir karışım haline geliyor :)

Ben 50 tl ye almistim 2.el den.

Kesinlikle tüm z5500 sahiplerine önerim dir.

Anladım hocam kafama yattı eğer bütçe müsait olursa alırım bir ara, çünkü optik bağlantı üzerinden bolca Dolby film izleyen biriyim,

quote:

Orijinalden alıntı: astral09

ARKADAŞLAR ISIYA DİKKAT...Cihazın kontrol podu makul seviyede ısınıyor.Özellikle yaz aylarında ve uzun süreli kullanımlarda içerisindeki çipler yapılan codec işlemiyle dahada ısınabilir.O yüzden kontrol podunun arkasına küçük fan takabilirsiniz.Hem ledlerinizin ömrü uzar.

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum, bende 4 pin molex uzattım kasanın içerisinden ve 8 cm lik sessiz bir fanı decoderin tam arkasına egzos olarak bağladım fazlasıyla iş görüyor.

quote:

Ya bende mi alsam şu sistemden? :D Creative'in sistemleri harbi tizde çok iyi ama bariz.

Creative 5.1 gigaworks kullanmış biri olarak gigaworksten en az 2 kat güçlü bir sistem... Kesinlikle öneririm!

Arkadaşlar birde optik kablo hakkında minik bir bilgi veriyim. Eğer optik kablo almayı düşünen varsa profigold öneririm kesinlikle!

http://i1178.photobucket.com/albums/x368/aerodigital2011/PROA5601.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: just_shop

1 adette center olarak s750 düşünebilirim aslında dediğiniz gibi Hiç dinlemediğim için bilmiyorum açıkçası aradaki farkı... Ancak bu haliylede mükemmel S750 nin bütün uyduları aynımıdır centerda watt ve şekil farkı varmı?

Bende 2 tane vardi birini kullaniyorum, tekini bulabilirsem s750 uydusu isterseniz elimde var tertemiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar...
    merhabalar alınık logitech z5500 decoder arıyorum arızalı yada sağlam fark etmez elinde olan arkadaşların bilgisine
    pid kodu:R104
    hayırlı günler...
  • güzel fiyata z5500 satmayı düşünen arkadaslar özelden mesaj atsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: adoreco

selamlar...
    merhabalar alınık logitech z5500 decoder arıyorum arızalı yada sağlam fark etmez elinde olan arkadaşların bilgisine
    hayırlı günler...

pid kodunun önemi ne ben onu anlayamadım özelikle yazmışında nedeni varsa söylemisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

quote:

selamlar...
    hayırlı günler...

pid kodunun önemi ne ben onu anlayamadım özelikle yazmışında nedeni varsa söylemisin

selamlar...
    kısaca acizane bildiklerimi paylaşayım
    pid kodu sitemim uyumluluğu ile alakalı çıkan her seri üretimin bir kodu var farklı kodlardaki cihazları birbirleriyle eşleştitirsen uyumsuzluk olur kısacası çalışmaz
    z5500 birkaç defa revizyona uğradı hatalardan dolayı mesela ilk partide ledlerin belli bir süreden sonra söndüğünü biliyoruz neyse sonraki partide bu hatayı giderdiler ama bu seferde gene belli bir kullanımdan sonra ekranın göstermediğini ama sistemin çalıştığını da duymussundur daha sonraki partideki hatayıda söyliyeyim ekrandaki yazıların sapıtması okunmaması veya ters dönmesi bu yüzden her partinin bir kodu var ve bu kodlar bir de ülkelere göre değişkenlik gösteriyor diye biliyorum...

• quote:

quote:

quote:

selamlar...
    hayırlı günler...

selamlar...
    kısaca acizane bildiklerimi paylaşayım
    pid kodu sitemim uyumluluğu ile alakalı çıkan her seri üretimin bir kodu var farklı kodlardaki cihazları birbirleriyle eşleştitirsen uyumsuzluk olur kısacası çalışmaz
    z5500 birkaç defa revizyona uğradı hatalardan dolayı mesela ilk partide ledlerin belli bir süreden sonra söndüğünü biliyoruz neyse sonraki partide bu hatayı giderdiler ama bu seferde gene belli bir kullanımdan sonra ekranın göstermediğini ama sistemin çalıştığını da duymussundur daha sonraki partideki hatayıda söyliyeyim ekrandaki yazıların sapıtması okunmaması veya ters dönmesi bu yüzden her partinin bir kodu var ve bu kodlar bir de ülkelere göre değişkenlik gösteriyor diye biliyorum...

hımm yok bilmiyordum benim de iki adet z5500 var evde tekinin ışığı sondu ama yazılar düzgün çalışıyor yeni bir decoder almayı düşünüyordum bende bunu örendiğim iyi oldu sollasın ...

• arkadaşlar elinde optik çoklayıcı olup da satmak isteyen pm atsın.
    kullanım amacım: ps3, tv ve uydu optik çıkışları z5500 a bağlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 12 Nisan 2013; 21:15:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

arkadaşlar elinde optik çoklayıcı olup da satmak isteyen pm atsın.

hımm valla gitti gidiyor da su ürün var

buda ilanı

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/toslink-optic-coklayici-1-giris-3-cikis-79435489

ama adam güvenilir mi bilmiyorum sadece bulamazsan aklında olsun

ama bence yerinde olsam z5500 optic coax ve analog girişlerini kullanırdım. çünkü dalıp koltuğa yayılacaksın bir bakmışın o çoklayıcıyı ayarlamamışın kalkıp ayarlayıp tekrar oturacaksın. onun yerine ben olsam ps3 optic uyduğu coax veya analog bağlamaya çalışırdım kumandadan seçersin istediğini doğru bağlantılar genelde olur uydularda yoksa bile tv de optic in optic out var ise ps3 ü tv nin optic in bağla tv nin optic out z5500 bağla uydu zaten scartdan bağlıdır uydu izlerken tv ayarları doğru yaptıysan z5500 den de ses verir bu şekilde yapma ihtimalin var tv destekliyorsa her tv göre ayarlar değişir o ses ayarını tv den sen bulacaksın destekliyorsa tabi ama destekler bence optic in out koydularsa tv ye...

• quote:

quote:

buda ilanı

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/toslink-optic-coklayici-1-giris-3-cikis-79435489

ama bence yerinde olsam z5500 optic coax ve analog girişlerini kullanırdım. çünkü dalıp koltuğa yayılacaksın bir bakmışın o çoklayıcıyı ayarlamamışın kalkıp ayarlayıp tekrar oturacaksın. onun yerine ben olsam ps3 optic uyduğu coax veya analog bağlamaya çalışırdım kumandadan seçersin istediğini doğru bağlantılar genelde olur uydularda yoksa bile tv de optic in optic out var ise ps3 ü tv nin optic in bağla tv nin optic out z5500 bağla uydu zaten scartdan bağlıdır uydu izlerken tv ayarları doğru yaptıysan z5500 den de ses verir bu şekilde yapma ihtimalin var tv destekliyorsa her tv göre ayarlar değişir o ses ayarını tv den sen bulacaksın destekliyorsa tabi ama destekler bence optic in out koydularsa tv ye...

dostum cevabın için çok sağ ol. amacım ps3 ten dts ses almak. hdmi ile tvden sadece digital ses alabiliyorum.

önerdiğin aparatı bulana kadar. bağlatı şeklimi ps3 ten optik. tvden de kulaklık bağlantısınu kullanacağım ama bana bir akıl verdin. tvde coax bağlantı türü varsa bu şekilde deneyeceğim. coax digital ses veriyor değil mi ?

ya da elinde z906 olan bir arkadaşla takas falan mı yapsam :)

• quote:

quote:

quote:

buda ilanı

dostum cevabın için çok sağ ol. amacım ps3 ten dts ses almak. hdmi ile tvden sadece digital ses alabiliyorum.

önerdiğin aparatı bulana kadar. bağlatı şeklimi ps3 ten optik. tvden de kulaklık bağlantısınu kullanacağım ama bana bir akıl verdin. tvde coax bağlantı türü varsa bu şekilde deneyeceğim. coax digital ses veriyor değil mi ?

ya da elinde z906 olan bir arkadaşla takas falan mı yapsam :)

ps3 ten dts ses almak = tv ayarlarından spdif yapıp bağlantıyı da anlattığım gibi dene yani tv nin optic in girişine ps3 bağla tv nin optic out na z5500 bağla tv ayarlarından da spdif yani sesi çözmeden göndermek için ayarı vardır bence onu seçersen z5500 dijital ses alırsın yani dts görürsün dekoderde... hdmi ilede alabilirsin

coax ın optic den hiç bir farkı yoktur ama coax kablon olması lazım rca ile karıştırma.... ama uyduda digital ses alamazsın diye biliyorum ben bağlamıştım hiç dd dts yazısı görmedim.

z906 takasa hiç girme bence gerek yok...

• quote:

ps3 ten dts ses almak = tv ayarlarından spdif yapıp bağlantıyı da anlattığım gibi dene yani tv nin optic in girişine ps3 bağla tv nin optic out na z5500 bağla tv ayarlarından da spdif yani sesi çözmeden göndermek için ayarı vardır bence onu seçersen z5500 dijital ses alırsın yani dts görürsün dekoderde... hdmi ilede alabilirsin

coax ın optic den hiç bir farkı yoktur ama coax kablon olması lazım rca ile karıştırma.... ama uyduda digital ses alamazsın diye biliyorum ben bağlamıştım hiç dd dts yazısı görmedim.

@MC.CYBER_

dostum tv 40ex700 bu tivide tek çıkış var, dts desteklemiyor, tivim bu işi sadece hdmi ile digital olarak aktarabiliyor. dediklerini uygulayamam senin anlattığın gibi desteklemiyor. ya ucuz yollu optik çoğatıcı bulacağım ya tv yi değiştireceğim ya da ses sistemimi :)

yardımların için sağ ol...

• quote:

quote:

@MC.CYBER_

dostum tv 40ex700 bu tivide tek çıkış var, dts desteklemiyor, tivim bu işi sadece hdmi ile digital olarak aktarabiliyor. dediklerini uygulayamam senin anlattığın gibi desteklemiyor. ya ucuz yollu optik çoğatıcı bulacağım ya tv yi değiştireceğim ya da ses sistemimi :)

yardımların için sağ ol...

anladım varsa diye yazdım tv den memnunsan hiç gereği yok kardeşim çoklayıcı al o zaman

• quote:

anladım varsa diye yazdım tv den memnunsan hiç gereği yok kardeşim çoklayıcı al o zaman

sağ olasın, teklif gelirse 906 bile düşünürüm :) iyi forumlar...
  • quote:

selamlar...
    hocam bende var optik çoklayıcı düşünürsen istanbuldayım görüşelim
    hayırlı günler...
  • arkadaşlar bu optik çoklayıcının uzaktan kumandalısı varmış kullanan var mı veya türkiyede bulan? ? ben akıllı kumanda alıp çıkışı değiştirdiğim cihaza yönlendirmeyi düşünüyorum tek tuşla kumandadan.
  • Açık ara , bana göre ; Dünya'nın en kaliteli ses & sinema sistemi.Normal markalar arasında ( Sony / Creative / Philips / Zamzing vs. ) akar gider , Logitech gerçekten çok kaliteli ürünler çıkarıyor bu tür pazarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: m184

arkadaşlar bu optik çoklayıcının uzaktan kumandalısı varmış kullanan var mı veya türkiyede bulan? ? ben akıllı kumanda alıp çıkışı değiştirdiğim cihaza yönlendirmeyi düşünüyorum tek tuşla kumandadan.

Türkiye de rastlamadım ama ebay da varsa getirtebilirsin bak istersen yada devre yapan yerde yapabilirler sanırım araştırman lazım... kumanda karmaşasını da düşünün hepsini koltuğun yanına dizmek sıkıntı oluyor aklınızda kenarında olsun
  • 
Sayfa: önceki 18381839184018411842
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.