Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1839. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.212.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18371838183918401841
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yeşilpınar

quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

quote:

arkadaşlar size bir sorum olacak dekoderdeki ışık varya ledler olar az yanınca ne oluyo yani sönük yanınca bu normalmidir arızlımıdır sizce

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-efsane-logitech-z-5500-109697287/detay/

bu 450 tl dekoderin aya yok muş ama ondan bişi olmaz biraz dekoderdeki ışık az yanıyomuş alıyımı sizce ii midir 2 senedir kullanıyomuş ... ÖNEMLİ

dekoder işlem görmüş. ayakları kayıpmış yani dekodere müdahele etmek için içini açmışlar ve ayaklarınıı kaybetmişler (büyük marifet)
    ekran sönükse ekran içindeki plastik parçayı çıkartmışlar ya tam yerine oturtamamışlar yada zarar görmüş. Anlıyacağın dekoderde bir işler var.

KAFAM KARIŞTI :D

o zaman şöyle söyliyeyim. Dekoder tamir görmüş. Tamir görme nedeni nedir bilinmez ama amatör kişiler tarafından kurcalanmış gibi yani ileride dekoderin arıza çıkartması yüksek ihtimal.
    daha temiz bir cihaz bulmaya çalışın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

quote:

Orijinalden alıntı: deniztoyota

arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır z5500 kullanıyorum ve buraya ara sıra girip yorumlarınızı okuyorum. şimdide bir sorum olacak sizlere .

yarın veya ertesi gün creative sound blaster recon 3d ses kartı alacağım forum 2.el satışından birinden alacağım sizce ilk montaj sırasında dikkat etmem gereken birşey varmı gerekirse format atarım sorun değil. diğer sorum ise kullanmam gereken programlar ne olabilir. ben çoğunlukla film izliyorum ve ararda sırada araba yarışı oynuyorum yani önceliğim film için şuanki durumum x48dq6 üzerinden optik çıkış ile besleniyor z5500üm bu kartı alınca kesin bir fark yaşarım herhalde.

iyi kötü ne yorum yaparsanız bekliyorum sonuçta her yorum bir şeyler katıyor buraya teşekkürler...

montajda dikkat etmen gereken bir şey derken neye dikkat edeceğini anlamadım ama analog bağlantı yapacaksan z5500 kapalı olsun opticte fark etmez acık veya kapalı olması ses kartı takarken 30 sn petek veya metale dokunabilirsin statik elektrik için son olarak reconda gerekir mi bilmiyorum da benim x-fi elit pro da eskiden disket sürücüsüne takılan güç kablosunu benim ses kartına takılıyor öyle bir şey takman gerekirse düzgün taktığından emin ol bu yüzden ikinci elit pro mu almıştım zamanında... birde recon ne kadar para veriyorsun bilmiyorum ama aklında olsun sound blaster zxr kullananların çok memnun olduklarını gördüm...

170tlye aldim yurtdisi sifir olarak az once alisverisi yaptik aksam takip belki deneme yaparim malum cocuklar uyuyorsa zor denerim ama heyecan yaptim simdiden cevabin icin cok tesekkurler

Aradiki farki anlarsam buradan detaylarini yazarim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar size bir sorum olacak dekoderdeki ışık varya ledler olar az yanınca ne oluyo yani sönük yanınca bu normalmidir arızlımıdır sizce

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-efsane-logitech-z-5500-109697287/detay/

bu 450 tl dekoderin aya yok muş ama ondan bişi olmaz biraz dekoderdeki ışık az yanıyomuş alıyımı sizce ii midir 2 senedir kullanıyomuş ... ÖNEMLİ

dekoder işlem görmüş. ayakları kayıpmış yani dekodere müdahele etmek için içini açmışlar ve ayaklarınıı kaybetmişler (büyük marifet)
    ekran sönükse ekran içindeki plastik parçayı çıkartmışlar ya tam yerine oturtamamışlar yada zarar görmüş. Anlıyacağın dekoderde bir işler var.

o zaman şöyle söyliyeyim. Dekoder tamir görmüş. Tamir görme nedeni nedir bilinmez ama amatör kişiler tarafından kurcalanmış gibi yani ileride dekoderin arıza çıkartması yüksek ihtimal.

önerin için teşekkür ederim şimdi daha iyi anladım bu konuda profosyonel sin ilerde arıza çıkartması benim için önemli bir mevzu çünkü bna sağlam bir cihaz lazım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

önerin için teşekkür ederim şimdi daha iyi anladım bu konuda profosyonel sin ilerde arıza çıkartması benim için önemli bir mevzu çünkü bna sağlam bir cihaz lazım...

bozuk aletlerle uğraşılmaz bir gün başka arıza başka bir gün başka arıza değmez çöp olur biraz daha para ver temiz al en temizi o dur yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bozuk aletlerle uğraşılmaz bir gün başka arıza başka bir gün başka arıza değmez çöp olur biraz daha para ver temiz al en temizi o dur yani...

tmm dır sağlam bir z5500 yolu gözüktü :D

• S.a. iyi günler ben bu pcye nasıl bağlarım hangi kablo ile?

• Bu Sistem Candır Can.
  • hocam sistemin güzelliği aşikar fakat soruya cevap bulmak isterim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazangur

S.a. iyi günler ben bu pcye nasıl bağlarım hangi kablo ile?

renkleri biribiriyle eşleştir.
    siyah - siyaha yeşil - yeşile turuncu - turuncuya
    cihazın direct bağlantısından ses alabilirsin.

ayrıca anakart üzerinde coax yada optik çıkışı varsa bunuda bağlaya bilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 9 Nisan 2013; 17:46:09 >

• hadi millet canlanın daha fazla yorum .d
  • ARKADAŞLAR ISIYA DİKKAT...Cihazın kontrol podu makul seviyede ısınıyor.Özellikle yaz aylarında ve uzun süreli kullanımlarda içerisindeki çipler yapılan codec işlemiyle dahada ısınabilir.O yüzden kontrol podunun arkasına küçük fan takabilirsiniz.Hem ledlerinizin ömrü uzar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astral09 -- 10 Nisan 2013; 21:08:20 >
  • SELAMLAR...
    ARKADAŞLAR BİLGİNİZ OLSUN LOGİTECH İN YENİ SERVİSİ PENTA
    LOGOSOFT GARANTİLİ LOGİTECH ÜRÜNLERİNE ARTIK PENTA BAKIYOR...
    http://www.penta.com.tr/tr
    HAYIRLI GÜNLER...
  • Arkadaslar oncelikle merhabalar iyi forumlar diliyorum yaklasık 2 aydır z5500 kullanmaktayım masaustu bilgisayarımda ve dun bilgisayara format attım ancak formatladktan sonra direkt baglantida 6 kanal ses vermiyor efekt modundan 6 kanal diyorum centerdan ses gelmiyor, music moduna aldigimda arka hoparlorlerden yankılı kotu bi ses geliyor format oncesi music modunda arka, center ve onlerden aynı netlikte yuksek temiz bir ses gelmekteydi hangi oynaticida (media player jet audio foobar) acarsam aciyim..sanırım ben bir codec yukledimde oyle olmustu hoparlor doldurma secenegi v.s isaretli degildi cunku o secenegi kullanmiyorum.
    Realtek ses driverlari yuklu ve 5.1 olarak secili ses aygıtı onlarda bir sorun yok ama yinede arka hoparlorlerden istedgim sesi alamiyorum bir turlu eger bilen bir arkadas yardimci olursa cok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: just_shop

Arkadaslar oncelikle merhabalar iyi forumlar diliyorum yaklasık 2 aydır z5500 kullanmaktayım masaustu bilgisayarımda ve dun bilgisayara format attım ancak formatladktan sonra direkt baglantida 6 kanal ses vermiyor efekt modundan 6 kanal diyorum centerdan ses gelmiyor, music moduna aldigimda arka hoparlorlerden yankılı kotu bi ses geliyor format oncesi music modunda arka, center ve onlerden aynı netlikte yuksek temiz bir ses gelmekteydi hangi oynaticida (media player jet audio foobar) acarsam aciyim..sanırım ben bir codec yukledimde oyle olmustu hoparlor doldurma secenegi v.s isaretli degildi cunku o secenegi kullanmiyorum.
    Realtek ses driverlari yuklu ve 5.1 olarak secili ses aygıtı onlarda bir sorun yok ama yinede arka hoparlorlerden istedgim sesi alamiyorum bir turlu eger bilen bir arkadas yardimci olursa cok sevinirim

Hocam driver lara bak derim, kullandığın player ayarlarına da bak yine. Olmadı fişleri çıkart-tak belki değişiklik olabilir yanlış bağlamış olabilirsin ses kartı kullanıyorsan test yap programı ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Arkdaşlar z5500 den gerçek anlamda tız ve mid almak istıyorsanız size en orjinal yöntemi gösteriyorum .

..

Daha önce tweeter dome şeklinde eklentide yaptım hemde gerekli kapasitör ile bağladım . yavan bir ses oldu yüksek seslerde haratsız etti , sonuç iyi yöntem sisteme artı olarak Thx 550 uyduları eklemek .

Sadece center da S750 uydusu var sebebi ; DTS ve Dolby Dİgital seslerde konuşma sesleri center dan geldiği için insan sesleri daha dolgun ve temiz gelmesi için

Müziklerdeki o güzel tiz ve mid sesleri çok berrak geliyor , sadece thx 550 uyduları bağlayarak denedim ama beraber çalarken verdiği etki olmadı , çok tiz vardı orta sesler yok oluyordu ,beraber iyi kardeş oldular .

Özellikler filmlerden gelen sesler hemde arka uydulardan gelen efekler bariz belirginleşti.

Daha önce Thx 550 kulladım ve z5500 geçtim . Ve hatta şuan elimde Thx 550 var ( 4 adet uydular ile çok uygun fiyata aldım ) kumandası olmadı için çalıştıramıyorum :)

Sistem bu eklentiler ile yorulur diye düşündüm, ama sonuç itibari ile sesi çook açmadığım için amfii soğutucunda da artı olarak bir ısınma oladı .

Kimse umursamadi ama su hali ile z5500 kendini aştı.
    8 ay megaworks kullandım, 4 yıl oldu z5500 kullanıyorum, kulağıma güveniyorum ses çok güzel bir hal aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 11 Nisan 2013; 12:16:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oxy

quote:

Arkadaslar oncelikle merhabalar iyi forumlar diliyorum yaklasık 2 aydır z5500 kullanmaktayım masaustu bilgisayarımda ve dun bilgisayara format attım ancak formatladktan sonra direkt baglantida 6 kanal ses vermiyor efekt modundan 6 kanal diyorum centerdan ses gelmiyor, music moduna aldigimda arka hoparlorlerden yankılı kotu bi ses geliyor format oncesi music modunda arka, center ve onlerden aynı netlikte yuksek temiz bir ses gelmekteydi hangi oynaticida (media player jet audio foobar) acarsam aciyim..sanırım ben bir codec yukledimde oyle olmustu hoparlor doldurma secenegi v.s isaretli degildi cunku o secenegi kullanmiyorum.

Hocam driver lara bak derim, kullandığın player ayarlarına da bak yine. Olmadı fişleri çıkart-tak belki değişiklik olabilir yanlış bağlamış olabilirsin ses kartı kullanıyorsan test yap programı ile.

Alıntıları Göster
    quote:

Onboard kullanıyorum yüklediğim driverı kaldırdım ve realtek'in kendi sitesinden indirip kurdum şu an PLII Music Modunda arkalardan net yüksek bir ses alıyorum izlediğim tüm video ve dinlediğim müziklerde Teşekkürler

Ayrıca üstteki sistem çok güzel olmuş benimde sadece center ve bass logitech diğer 4 uydu thx 550 bariz bir fark var gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just_shop -- 11 Nisan 2013; 14:56:51 >

• quote:

quote:

Onboard kullanıyorum yüklediğim driverı kaldırdım ve realtek'in kendi sitesinden indirip kurdum şu an PLII Music Modunda arkalardan net yüksek bir ses alıyorum izlediğim tüm video ve dinlediğim müziklerde Teşekkürler

Ayrıca üstteki sistem çok güzel olmuş benimde sadece center ve bass logitech diğer 4 uydu thx 550 bariz bir fark var gerçekten

Bende center olarak s750 uydusu bağlı artı olarak. Sebebi, daha kalın ve dolgun ses vermesi. Dts digital filmler center dan gelen sesler hi fi havasinda, (milyarlık hi fi center dinledim defalarca)

Diyer bütün uydular da artı olarak Thx 550 kulladım.

Z 5500 un uydu eklentisi olmadan ki hali ile sonraki hali arasinda çok barizz temiz ses farki var.

• 1 adette center olarak s750 düşünebilirim aslında dediğiniz gibi Hiç dinlemediğim için bilmiyorum açıkçası aradaki farkı... Ancak bu haliylede mükemmel S750 nin bütün uyduları aynımıdır centerda watt ve şekil farkı varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

quote:

quote:

Bende center olarak s750 uydusu bağlı artı olarak. Sebebi, daha kalın ve dolgun ses vermesi. Dts digital filmler center dan gelen sesler hi fi havasinda, (milyarlık hi fi center dinledim defalarca)

Diyer bütün uydular da artı olarak Thx 550 kulladım.

Z 5500 un uydu eklentisi olmadan ki hali ile sonraki hali arasinda çok barizz temiz ses farki var.

Ya bende mi alsam şu sistemden? :D Creative'in sistemleri harbi tizde çok iyi ama bariz.

• quote:

1 adette center olarak s750 düşünebilirim aslında dediğiniz gibi Hiç dinlemediğim için bilmiyorum açıkçası aradaki farkı... Ancak bu haliylede mükemmel S750 nin bütün uyduları aynımıdır centerda watt ve şekil farkı varmı?

S750 nin bütün uydulari aynı güçte dir. Sadece önünde bez koruma yatay o kadar.

Kesinlikle s750 uydusu almalısız.

Genelde dts ve dolby digital film izliyorsaniz fark çok ama çok belirgin. Birde üzerindeki Titanium tiz sayesinde gercekten cok başarılı bir ses çıkıyor ortaya ama tabiki logitech uyduya ek olarak bağlandığında.

Neden center da tek s750 uydusu kullanıyorsunuz diyeceksin.

Tek basina vermis olduğu ses kalın ve detay siz dir ama logitech uydusu ile tam bir uyum sağlammis oluyor.

Logitech uydusu genelde mid ağırlıklı başarılı dir, s750 uydusu z5500 e takıldığında kalin bir ses sahip olduğundan insan sesleri iki uydu kullanıldığı zaman en iyi seviyeye ulasiyor. Birde tiz devre ye girince şu hale geliyo.

Ince tizler s750 den, orta ve hafif kalın ses logitech uydusundan, kalın sesler s750 uydusundan olmak uzere gercek bir karışım haline geliyor :)

Ben 50 tl ye almistim 2.el den.

Kesinlikle tüm z5500 sahiplerine önerim dir.

• 
Sayfa: önceki 18371838183918401841
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.