Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1838. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.212.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18361837183818391840
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb öncelikle bn yakın zamanda yani 2 yada 3 ay sonra z5500 alıcam almadan önce sizwe bir sorum olucak bu sistemi alırsam memnun kalırmıyım bu arada midleri tizleri boşver BASS HASTASIYIM ciğerlerimi titretmek istiyorum

Son sorum bu araclara takılan 1000w jbl +mid takımları+amfi 300tl felan bn gidip bu paket sistemi alıp üstüne amfiyi beslemek için 40 amper bi güç kaynağı alıyım etti 450 tl ŞİMDİ BN BUNLARIMI ALIYIM YOKSA Z5500 MÜ UNUTMAYIN BASS HASTASIYIM

• 1000w jbl+amfi+mid takımları+40 amper güç kaynağı ::: 450tl

LOGİTACH Z5500 ::: 550 TL

NE DERSİNİZ ???
  • arkadaşlar birde bana bu arka uydularaın kablolaraını uazatmam gerekiyor bana bu iş için kablolazım bu kabloyu alırken neye nelere dikkat etmem gerekiyor yada bilen varsa bir kablo linki verebilirmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeşilpınar

1000w jbl+amfi+mid takımları+40 amper güç kaynağı ::: 450tl

NE DERSİNİZ ???

tatbiki arabaya araba sistemleri gibi eve de hi-fi veya ev sistemi alınır araba akustiği ile evin akustiği bir tutmak yanlış olur... ayrıca öyle diskodaki gibi içini titreteceğini düşünüp z5500 alırsan memnun kalmazsın onu da not düşeyim buraya ama içinde o hisi yaşayabileceğin en iyi 5+1 sitem den biri bass olarak artı o hissi uyandırması için yalıtımda önemli faktör oynuyor. ayrıca o kadar bası evde açabilmek komşuları rahatsız etmeden oda ayrı bir faktör yani bunları düşündükten sonra karar ver...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dargmen

quote:

Orijinalden alıntı: astral09

quote:

ARKADAŞLAR BENİM DECODER ,İŞİKLAR YANIYOR DTS LEREİ FALAN YAZIYOR EKRANDA TES TUŞUN DA BASIYORUM HİÇ BİR CKIŞTAN SES GELMİYOR BAN AYARDIM EDEBİLECEK YOK MU 5 YILLIK SİSTEM YAPTRABİLECEGİM YER YOKMU BİLEN VARSA ADRSE TLF VERSİN LÜTFEN MERSA YI ARADIM BAKMIYORLAR GARANTİ BELGESİZ CIHAZ BUNU YAPATRABİLCEGİMİZ ADAM GİBİ İŞ YAPAN BİR ELEKTRONİK Cİ LAZIM BİZE BU İŞİN ÜSTÜNE GİTSE BİRİS ASLINDA İY,İ PARA KAZANIR BOZULAN Z5500 LERDEN YADA ELİNDE SES CKIŞI NORMAL OLAN LED YAANMASADA OLUR DECODER SATACAK VARSA İRTBATA GECSİN LÜTFEN BENİMLE 05366234217

Kontrol podunda herbirşeyi kontrol eden üzerinde cirrus logic yazan bir çip var. sanırım o bozulmuş. Bu chipi cirrus logic firması üretiyor. İstanbul ataşehirde yetkili satıcısı var. chipin adı cs42526 istanbuldaki yetkili satıcı ismi redtree ataşehir ağaoğlu sky towerdaymış. fiyatını bi sor istersen. Chipi iyi bi elektronikçi monte edebilir. chip kare şeklinde birsürü ayağı var.sistemin beyni.

kardeş sagol işde o entegre benim kiininde o yanmış herelde daha önce mersada calışmış bir arkadaş vardı forumda onla konuştum baktı o yanıyor dedi sag ol kardeş redtree bu fiarmanın ismimi kardeş tam olarak fiarmanın ismi bumudur
    valla eger dedigin kişilerse benim decoder kurtuldu sagol allah razı olsun senden kardeş o firmanın tam olarak ismi ni yazabilirmisn acaba

Kontrol podunun chipinin adresi
    http://www.cirrus.com/en/products/cs42516-26.html

internetten satışını yapan sitelerden birisi:
    http://eu.mouser.com/search/refine.aspx?Msid=67410000&Mkw=CS42526-CQZ

FİYATI 6€ BİLE DEĞİL :D

Cirrus logic in türkiyedeki yetkili satıcısı:
    Authorized Sales Representatives
    Redtree Solutions Ltd.
    Turkey Office:
    Phone: +90 216 290 20 70 (2L)
    www.redtree-solutions.com

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

quote:

NE DERSİNİZ ???

tatbiki arabaya araba sistemleri gibi eve de hi-fi veya ev sistemi alınır araba akustiği ile evin akustiği bir tutmak yanlış olur... ayrıca öyle diskodaki gibi içini titreteceğini düşünüp z5500 alırsan memnun kalmazsın onu da not düşeyim buraya ama içinde o hisi yaşayabileceğin en iyi 5+1 sitem den biri bass olarak artı o hissi uyandırması için yalıtımda önemli faktör oynuyor. ayrıca o kadar bası evde açabilmek komşuları rahatsız etmeden oda ayrı bir faktör yani bunları düşündükten sonra karar ver...

Aslında Doğru Söylüyorsun 1yıla Yakın 7+4 Ses Sistemi Kullanıyodum Ama Şu Ana Kadar 2adet Amfi Yaktım Vede Artık Sağlam Bişi Almaya Karar Verdim Z5500 Bana Uygun Gibi Geliyo Komşuları Rahatsız Etmeden Alınca Kullanırım İnşallah

Not:::7+4 SİSTEMİMDE SESİ FULL LEYİNCE ALT KOMŞU DEĞİL ÜST KOMŞU HEP ŞİKAYETE GELİRDİ AZ DAHA MEVZU ÇIKIYODU

MC.CYBER_ Önerilerin İçin Teşekkür Ederim...

• quote:

arkadaşlar birde bana bu arka uydularaın kablolaraını uazatmam gerekiyor bana bu iş için kablolazım bu kabloyu alırken neye nelere dikkat etmem gerekiyor yada bilen varsa bir kablo linki verebilirmi acaba

ne kadar uzatman gerekiyor bilmiyorum ama z5500 uyduları için uzatacağın kablo kalitesi çok büyük fark yaratmıyor ama gidip de elektrik kablosu kullanma su beyaz olanlardan genelde elettiricilerde onlardan oluyor bulabileceğin alınabilecek bir zamanlar benimde kullandığım telefon kablosu diye satın alınan aşağıdaki resimde benzeyen şeffaf kablo şeklindeki bir kablo kullanmıştım sıkıntı yaşamadım da diyebilirim.

aşağıda teknik kısmını anlattım ama z5500 iyi bir kablo ne kadar fark eder oda ayrı bir tartışma konusu...

not:Arka hoparlör kabloları genelde önlerden daha uzun olurlar ve hoparlör kablolarının boyu uzadıkça içinden geçen sinyalde kaynaktan hoparlöre gidene kadar belli oranda bir kayıp olur dolayısıyla bu kayıpları önlemek anlamında kablo boyu uzadıkça kablonun kalınlığının artmasını tavsiye ederler
    yani genel olarak bilinen arkalara 1,5 mm2 kalınlığında kablo kullan bu yeterli olacaktır mantığı aslında yanlıştır..

Alacağınız kabloların oxygen-free olması (kabloların oksijen temasının olmaması tercih edilir) mümkünse bağlantı uçlarının kaynaksız kontaklanmış olması, metal aksamların da altın kaplama olmasına dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır..Keza kullanılacak kablo interconnect kablo ise bilendajlı olması oluşabilecek parazitleri ortadan kaldırır en azından ekstra önlem almış olursunuz (bazı markaların referans serilerinde bilendaj yoktur onun yerine kablolar burgu veya örgü şeklindedir zaten adı üstünde referans serisi oldukları için bilendaj gerektirmeyecek kadar iyi sistemlerde kullanıldıklarında en iyi sonucu alırsınız...

Bakır,gümüş,gümüş-bakır,altın vs..bir çok kablo türü vardır genel anlamda kullanıcılar şu şekilde yorumluyorlar;
    Gümüş; Alt ve üst frekanslar kuvvetli ama sahnesi dar orta tonlar biraz geride,ses gövdesiz..
    Bakır; Sıcak,gövdeli,geniş sahneli,sese orta tonlar hakim alt ve üst frekanlar baskın değil ama dengeli,kulağı yormayan..Ve daha çok tercih ediliyor gibi..
    gümüş-bakır karışımı; Bunun için o kadar çok karışık ve birbirini tutmayan yorumlar var ki "genellikle" kelimesini kullanamıyorum bile ama üst düzey markalarda bu şekilde kullanılan referans serilerinin olduğunu biliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 6 Nisan 2013; 23:31:27 >

• quote:

NE DERSİNİZ ???

Benim odada: 1 adet creative x fi 5.1
    1 adet x540
    1 adet z5500
    2 adet oto amplifikatörü biri pioneer gm6500f diğeri sunny marka
    1 adet 2 faratlık kapasitör
    1adet 12v 30a güç kaynağı
    1 çift philips stereo kolon
    1 adet philips aktif subwoofer var.

SONUÇ: Hiçbiri z5500 ile yarışamıyor. Pioneer amfi güçlü fakat ona bağlanılan kabinler ev için üretilmiş olmalı.Ayrıca 5500ün özelliklerinide(optik bağlantıdaki ses kalitesi) düşünürsek.Hertürlü önde.Tavsiyem 5500 al.

• quote:

quote:

quote:

NE DERSİNİZ ???

Aslında Doğru Söylüyorsun 1yıla Yakın 7+4 Ses Sistemi Kullanıyodum Ama Şu Ana Kadar 2adet Amfi Yaktım Vede Artık Sağlam Bişi Almaya Karar Verdim Z5500 Bana Uygun Gibi Geliyo Komşuları Rahatsız Etmeden Alınca Kullanırım İnşallah

Not:::7+4 SİSTEMİMDE SESİ FULL LEYİNCE ALT KOMŞU DEĞİL ÜST KOMŞU HEP ŞİKAYETE GELİRDİ AZ DAHA MEVZU ÇIKIYODU

MC.CYBER_ Önerilerin İçin Teşekkür Ederim...

rica ederim kardeşim aldığında hayırlı günlerde kullanman dileğiyle...

• quote:

quote:

arkadaşlar birde bana bu arka uydularaın kablolaraını uazatmam gerekiyor bana bu iş için kablolazım bu kabloyu alırken neye nelere dikkat etmem gerekiyor yada bilen varsa bir kablo linki verebilirmi acaba

ne kadar uzatman gerekiyor bilmiyorum ama z5500 uyduları için uzatacağın kablo kalitesi çok büyük fark yaratmıyor ama gidip de elektrik kablosu kullanma su beyaz olanlardan genelde elettiricilerde onlardan oluyor bulabileceğin alınabilecek bir zamanlar benimde kullandığım telefon kablosu diye satın alınan aşağıdaki resimde benzeyen şeffaf kablo şeklindeki bir kablo kullanmıştım sıkıntı yaşamadım da diyebilirim.

aşağıda teknik kısmını anlattım ama z5500 iyi bir kablo ne kadar fark eder oda ayrı bir tartışma konusu...

not:Arka hoparlör kabloları genelde önlerden daha uzun olurlar ve hoparlör kablolarının boyu uzadıkça içinden geçen sinyalde kaynaktan hoparlöre gidene kadar belli oranda bir kayıp olur dolayısıyla bu kayıpları önlemek anlamında kablo boyu uzadıkça kablonun kalınlığının artmasını tavsiye ederler
    yani genel olarak bilinen arkalara 1,5 mm2 kalınlığında kablo kullan bu yeterli olacaktır mantığı aslında yanlıştır..

Alacağınız kabloların oxygen-free olması (kabloların oksijen temasının olmaması tercih edilir) mümkünse bağlantı uçlarının kaynaksız kontaklanmış olması, metal aksamların da altın kaplama olmasına dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır..Keza kullanılacak kablo interconnect kablo ise bilendajlı olması oluşabilecek parazitleri ortadan kaldırır en azından ekstra önlem almış olursunuz (bazı markaların referans serilerinde bilendaj yoktur onun yerine kablolar burgu veya örgü şeklindedir zaten adı üstünde referans serisi oldukları için bilendaj gerektirmeyecek kadar iyi sistemlerde kullanıldıklarında en iyi sonucu alırsınız...

Bakır,gümüş,gümüş-bakır,altın vs..bir çok kablo türü vardır genel anlamda kullanıcılar şu şekilde yorumluyorlar;
    Gümüş; Alt ve üst frekanslar kuvvetli ama sahnesi dar orta tonlar biraz geride,ses gövdesiz..
    Bakır; Sıcak,gövdeli,geniş sahneli,sese orta tonlar hakim alt ve üst frekanlar baskın değil ama dengeli,kulağı yormayan..Ve daha çok tercih ediliyor gibi..
    gümüş-bakır karışımı; Bunun için o kadar çok karışık ve birbirini tutmayan yorumlar var ki "genellikle" kelimesini kullanamıyorum bile ama üst düzey markalarda bu şekilde kullanılan referans serilerinin olduğunu biliyoruz...

kardeş cok tşk ederim gercekten cok faydalı bilgiler paylaştınız cok tşk ederim

• quote:

hala gene en iyiside ama şimdi şunu iyi anladım bu saatden sonra z5500 le ugraşılmazmış garantis belegesi olmayan bir logitech ürünnünü de almmak lazım bunu altını cizyorum tekrar tekrar arkadaşlar garanti belgesi ve garantis olmayan pahalı cıhazlardan uzak durun logitech in burdaki servisleri resmen sokaga bırakabilir sizi bunu bilerek ve göre alarak girn bence ben sahsen z5500 den sogudum İNGİLTERE İLE KONUŞTUM BU GÜN ELLERİNDE Z5500 ÜN HİC BİR ŞEYİ YOK YANİ GARANTİLİ Z550 BOZULSA BU GÜN ELİNDE GARANTİ BELGESİ VARSA YA TAMİR EDECEKLER YADA BİR BAŞKA MODEL VERCEKLER BU SAATDEN SONRA Z5500 SAYFASI KAPANMIŞTIR ARKADAŞLAR BUNU DIŞARDA TAMİR EDECEK ELKTRONİKCİ BULMAK İMKANSIZ KİME GİTSEN GETR BAKALIM DİYECEK AL ELİNE KOCA SİSTEMİ GEZDİR KAPI KAPI ADAM KOBAY OLARAK ÜSTÜNE GEZECEKLER SADCE OLAN ELİMZDEKİ NE OLACAK CÖP ADAM BUGÜN İNGİLETERE DEN BANA ŞUNU DEDİ ACIK ACIK YAPACAGIMZ BİŞEY YOK KENDİ BAŞINIZIN CARESİNE BAKIN DEDİ SİZ İSTERSE Z5500 EN BU SAATDEN SONRA MEDEDET UMMAYA DEVAM EDİB BEN VAZGECTİM KOLAY GELSİN SİZE

Aynen kardeşim benim başıma da aynısı geldi.Yaklaşık 2 yıldır cihaz boş boş duruyor evde.Hoparlörle sağlam, subwoofer sağlam.Neresi bozuk anlamadım cihaz durduk yerde kapanıp duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: astral09

quote:

NE DERSİNİZ ???

Benim odada: 1 adet creative x fi 5.1
    1 adet x540
    1 adet z5500
    2 adet oto amplifikatörü biri pioneer gm6500f diğeri sunny marka
    1 adet 2 faratlık kapasitör
    1adet 12v 30a güç kaynağı
    1 çift philips stereo kolon
    1 adet philips aktif subwoofer var.

SONUÇ: Hiçbiri z5500 ile yarışamıyor. Pioneer amfi güçlü fakat ona bağlanılan kabinler ev için üretilmiş olmalı.Ayrıca 5500ün özelliklerinide(optik bağlantıdaki ses kalitesi) düşünürsek.Hertürlü önde.Tavsiyem 5500 al.

Kafaya Koydum Alıcam Karar Verdim Önerilerin İçin Teşekkür Ederim...

• arkadaşlar size bir sorum olacak dekoderdeki ışık varya ledler olar az yanınca ne oluyo yani sönük yanınca bu normalmidir arızlımıdır sizce

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-efsane-logitech-z-5500-109697287/detay/

bu 450 tl dekoderin aya yok muş ama ondan bişi olmaz biraz dekoderdeki ışık az yanıyomuş alıyımı sizce ii midir 2 senedir kullanıyomuş ... ÖNEMLİ
  • quote:

arkadaşlar size bir sorum olacak dekoderdeki ışık varya ledler olar az yanınca ne oluyo yani sönük yanınca bu normalmidir arızlımıdır sizce

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-efsane-logitech-z-5500-109697287/detay/

bu 450 tl dekoderin aya yok muş ama ondan bişi olmaz biraz dekoderdeki ışık az yanıyomuş alıyımı sizce ii midir 2 senedir kullanıyomuş ... ÖNEMLİ

dekoder işlem görmüş. ayakları kayıpmış yani dekodere müdahele etmek için içini açmışlar ve ayaklarınıı kaybetmişler (büyük marifet)
    ekran sönükse ekran içindeki plastik parçayı çıkartmışlar ya tam yerine oturtamamışlar yada zarar görmüş. Anlıyacağın dekoderde bir işler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 7 Nisan 2013; 18:46:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

quote:

arkadaşlar size bir sorum olacak dekoderdeki ışık varya ledler olar az yanınca ne oluyo yani sönük yanınca bu normalmidir arızlımıdır sizce

dekoder işlem görmüş. ayakları kayıpmış yani dekodere müdahele etmek için içini açmışlar ve ayaklarınıı kaybetmişler (büyük marifet)
    ekran sönükse ekran içindeki plastik parçayı çıkartmışlar ya tam yerine oturtamamışlar yada zarar görmüş. Anlıyacağın dekoderde bir işler var.

KAFAM KARIŞTI :D

• arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır z5500 kullanıyorum ve buraya ara sıra girip yorumlarınızı okuyorum. şimdide bir sorum olacak sizlere .

yarın veya ertesi gün creative sound blaster recon 3d ses kartı alacağım forum 2.el satışından birinden alacağım sizce ilk montaj sırasında dikkat etmem gereken birşey varmı gerekirse format atarım sorun değil. diğer sorum ise kullanmam gereken programlar ne olabilir. ben çoğunlukla film izliyorum ve ararda sırada araba yarışı oynuyorum yani önceliğim film için şuanki durumum x48dq6 üzerinden optik çıkış ile besleniyor z5500üm bu kartı alınca kesin bir fark yaşarım herhalde.

iyi kötü ne yorum yaparsanız bekliyorum sonuçta her yorum bir şeyler katıyor buraya teşekkürler...
  • quote:

quote:

quote:

kardeş cok tşk ederim gercekten cok faydalı bilgiler paylaştınız cok tşk ederim

rica ederim umarım istediğin türde bir kabloya ulaşabilirsin...

• arkadaşlar ben ses sitemi alcamda aklımda 2 tane var z506 bide z623 hangisi tavsiye ediyonuz bide ses kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniztoyota

arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır z5500 kullanıyorum ve buraya ara sıra girip yorumlarınızı okuyorum. şimdide bir sorum olacak sizlere .

yarın veya ertesi gün creative sound blaster recon 3d ses kartı alacağım forum 2.el satışından birinden alacağım sizce ilk montaj sırasında dikkat etmem gereken birşey varmı gerekirse format atarım sorun değil. diğer sorum ise kullanmam gereken programlar ne olabilir. ben çoğunlukla film izliyorum ve ararda sırada araba yarışı oynuyorum yani önceliğim film için şuanki durumum x48dq6 üzerinden optik çıkış ile besleniyor z5500üm bu kartı alınca kesin bir fark yaşarım herhalde.

iyi kötü ne yorum yaparsanız bekliyorum sonuçta her yorum bir şeyler katıyor buraya teşekkürler...

montajda dikkat etmen gereken bir şey derken neye dikkat edeceğini anlamadım ama analog bağlantı yapacaksan z5500 kapalı olsun opticte fark etmez acık veya kapalı olması ses kartı takarken 30 sn petek veya metale dokunabilirsin statik elektrik için son olarak reconda gerekir mi bilmiyorum da benim x-fi elit pro da eskiden disket sürücüsüne takılan güç kablosunu benim ses kartına takılıyor öyle bir şey takman gerekirse düzgün taktığından emin ol bu yüzden ikinci elit pro mu almıştım zamanında... birde recon ne kadar para veriyorsun bilmiyorum ama aklında olsun sound blaster zxr kullananların çok memnun olduklarını gördüm...

• quote:

Orijinalden alıntı: teamwar12

arkadaşlar ben ses sitemi alcamda aklımda 2 tane var z506 bide z623 hangisi tavsiye ediyonuz bide ses kartı

müzik için alacaksan z623 daha memnun eder ama

oyun filim izlerim diyorsan 5+1 olduğu için çevresel ses den dolayı z506 tavsiye ederim ama ikisini de kullanmadım...
  • 
Sayfa: önceki 18361837183818391840
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.