Şimdi Ara

LiveMocha (Çok güzel bir dil öğrenme sitesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
18
Favori
6.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu siteye 3 Nisan 2012'de üye olmuşum fakat galiba o zaman tam olarak anlamadım nasıl işlediğini.Şimdi tekrar inceledim ve gerçekten süper bir site.Birçok dil var.Tek bir dil için birden fazla sınıf, her sınıfın içinde birden fazla ünite ve her ünitede 5'er 6'şar dersler var.Yani bir dil için tahminen 60'ı geçik ders var ve hepsi farklı şeyler öğretiyorlar.

En güzelide her ders bittikten sonra yazma ve konuşma çalışması (kaydederek) yaparak bunu siteye gönderiyor ve çalıştığınız dil ana dili olan insanlar veya çok akıcı konuşabilenler sizi değerlendiriyorlar, yardımcı oluyorlar.

Ben şu anda Rusça çalışıyorum.Rusça 101'in ilk ünitesinin 2. dersini bitirdim ve sadece iki derste birçok şey öğrendim.

Yani çok profesyonel mi? Hayır.Ama biryerden başlamak için iyi.En azından hatalarınızı düzelten ve size yardımcı olan insanlar var.Tam yorumumu tüm dersleri bitirdikten sonra tekrar konuya eklicem. (Çalışacak ders kalmayınca)

Ayrıca siz de insanlara bildiğiniz dil varsa ve onlar o dili çalışıyorsa, onun hakkında yardımcı olabiliyorsunuz ve puan kazanıyorsunuz.Puanlar ne işe yarıyor daha tam emin değilim ama insanlara Türkçe ve İngilizcede sesli,yazılı yardım ederek 300'ü geçik jeton kazandım.

http://www.livemocha.com/

• Hemen bakıyorum ben de Fransızca için. Bu arada insanlara yardımcı olabilecegimiz diller arasında Türkçe var mı?
  • Su lys bitsin ben de gelistirmek istiyorum. Aklimda bulunsun 2hafta sonra editlerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi bakalım bizde rusçaya bir el atalım. teşekkürler bu arada
  • Önlerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeDaLion_

Hemen bakıyorum ben de Fransızca için. Bu arada insanlara yardımcı olabilecegimiz diller arasında Türkçe var mı?

Evet.Amerikanlar,İngilizler,Fransızlar bile Türkçe öğreniyor (telaffuzlar komik biraz ).En çok balkanlardakiler Türkçe öğrenmeye çalışıyor.Ortadoğudan birçok kişi Türkçe öğrenmeye çalışıyor.Derslerdeki yazma ve konuşma kısmında yaptıkları alıştırmaları isterseniz değerlendirebiliyorsunuz.

Bence süper bir sistem.Bugünkü bitirdiğim Rusça dersinden sonra yazma ve konuşma alıştırmamı yaptım.Ve ikisinede 10'u geçik değerlendirme geldi.Onlardan da ayrıca birçok şey öğrendim.Sadece PDF dosyaları okuyup youtube'da video izleyerek öğrenmeye çalışmaktan kat kat daha iyi bir sistem.En azından dili bile insanlarla ve anadili çalıştığınız dil olan insanlarla etkileşim içinde olabiliyorsunuz.

• İngilizceyi bitirmeden hiçbir dile el atmak istemiyorum. İngilizce sökmem lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam harbiden çok saol paylaştığın için rusçaya başladım hadi bakalım :) çok yararlı bi site ama kesinlikle . öğretim şekli olarak felanda bence iyi durumda.İstikrarlı bi şekilde devam edilirse dil öğrenilebilir bence.
  • Bu sitede Türkle, Türkçe konuştum :D
  • ağır mağara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modeial

hocam harbiden çok saol paylaştığın için rusçaya başladım hadi bakalım :) çok yararlı bi site ama kesinlikle . öğretim şekli olarak felanda bence iyi durumda.İstikrarlı bi şekilde devam edilirse dil öğrenilebilir bence.

Ben önceden dandik bir şey zannediyordum ama 101,102,103,201 diye sınıfları, her sınıfın içindeki birden fazla üniteleri ve her ünitenin içinde de birsürü ders olduğunu görünce sağlam olduğunu farkettim.Başlarken ilk dersler naber, nasılsın, günaydın ayarındeyken ilerledikçe olay ciddileşiyor.Diğer dilleri bilmem ama Rusçada yardımını esirgemiyor insanlar o çok güzel.Tabi birde İngilizce biliyorsanız (bunun faydasını Rusça öğrenirken çok görüyorum) herhangi bir dil öğrenirken aynı zamanda İngilizce anlaştığınız için daha da kolay oluyor.Direk ana dilinde Rusça cevap verenler nadir çıktı bana.Sonuçta öğreniyoruz yani ayrıntılı Rusça gramer değerlendirmeni okuyup anlayamam Ama bir Rusça hoca bana ayrıntılı İngilizce açıklama yapmış ki met etti beni Kafamdaki soru işaretlerinin çoğu kalktı.

Bu arada ben kiril alfabesini çok önceden öğrenmiştim yazmayı ve okumayı.Açıkçası ilk önce alfabeye biraz çalışıp okuyup yazmayı öğrendikten sonra derslere başlarsanız daha sağlıklı olur (eğer bilmiyorsanız).

Rusçaya başlamayı düşünen bir kişi ve başlayan seni gördüm.Şimdiden size yardımcı olacak linkler vereyim.

Yazma alıştırmalarını yapmak için :http://www.rusklaviatura.com/

Bu siteyle yazmak gerçekten kolay oluyor.Her harf için kısayollar var mesela "Ben" yazmak istiyorum.Okunuşunu yazıyorsunuz "Ya" ve orda "я" diye çıkıyor.Sağdaki tabloyu incelerseniz mouse'la tıklamaya uğraşmadan eliniz 2-3 güne alışıyor her harfe.

Sözlük -http://dictionary.reverso.net/russian-english/

Türkçe-Rusça çok iyi sözlük olmadığı ben İngilizce-Rusça / Rusça-İngilizce kullanıyorum.Yazma alıştırmamda ordan gördüğüm kelimeleri not alıp kullanmıştım cinsiyetlere göre değiştirerek ve değerlendirenler baya bir beğenmişti öğrenme kısmından kelimelerin hepsini alıp direk yazmadığım için .

Ve telaffuz için google translate'i kesinlikle önermem.Yanlış okuduğu çok şey var.Sadece "O" ile ilgili telaffuzlarda belki yardım alınabilir ama zaten çoğu kelime yazıldığı gibi okunduğu için direk okumak bile daha sağlıklı google translate'e göre.

• Uzun süre kullandım livemocha'yı. Ancak o eğitim testleri falan o kadar da iyi değil. Sitenin sosyal yönü çok daha ön planda, arkadaş listenizi çoğaltıp sohbet etmeniz daha faydalı yani. Hem livemochada sitede bulunan bir çeşit puan toplayıp başka kurslara katılma falan da var. Ben sadece dil öğrenmek istediğim için kullandım ama daha iyi bir site var ona geçtim sonradan.
  • Arapca varmi mobildeyim.uyelik ucretsizmi....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

Arapca varmi mobildeyim.uyelik ucretsizmi....

Üyelik ücretsiz.Arapça var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Uzun süre kullandım livemocha'yı. Ancak o eğitim testleri falan o kadar da iyi değil. Sitenin sosyal yönü çok daha ön planda, arkadaş listenizi çoğaltıp sohbet etmeniz daha faydalı yani. Hem livemochada sitede bulunan bir çeşit puan toplayıp başka kurslara katılma falan da var. Ben sadece dil öğrenmek istediğim için kullandım ama daha iyi bir site var ona geçtim sonradan.

o siteyi bizimle paylaşırmısın.
  • Almanca dersi aldım. Ders içindeki almanca metinlerin Türkçe çevirisini görmek istediğimde tuşa basıyorum Google Translate'den çeviriyor
  • quote:

Uzun süre kullandım livemocha'yı. Ancak o eğitim testleri falan o kadar da iyi değil. Sitenin sosyal yönü çok daha ön planda, arkadaş listenizi çoğaltıp sohbet etmeniz daha faydalı yani. Hem livemochada sitede bulunan bir çeşit puan toplayıp başka kurslara katılma falan da var. Ben sadece dil öğrenmek istediğim için kullandım ama daha iyi bir site var ona geçtim sonradan.

Daha iyi bir site var demişsin, siteyi söylememişsin kardeş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

quote:

o siteyi bizimle paylaşırmısın.

Siteyi söyleme gereği duymadım aslında, ismi duolingo. Dil eğitimi olarak ve alıştırmalar olarak çok daha gelişmiş bir site. Sadece arkadaşlık, sohbet tarzı şeyler bulunmuyor.

Sitedeki diller : Fransızca,İtalyanca,İngilizce,İspanyolca,Portekizce ve Almanca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sexxx Dreams -- 14 Haziran 2013; 21:24:54 >

• rusca alıcam lysden sonra suana 40000 altın var ne kadar ders alabilirm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.