Bildirim
Duolingo, dil öğrenme vs hakkında.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Duolingo bu alandaki en yararlı uygulamadır bence. İngilizce temelimi, gramerimi geliştirdi. Sıfırdan Fransızca denemesi yaptım, hiç bilmeyen birine gayet iyi öğretiyor.
_____________________________ -
Yorumunuz için teşekkürler hocam.İngilizce seviyem orta düzey diyebilirim.Konuşulanların %60-70'ini anlıyorum fakat bu oranı daha yükseğe taşımak ve yeni kelimeler öğrenip kulağımın yatkınlığını artırmak istiyorum.Bu konuda fikriniz nedir ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bol bol dizi izle. Duolingo yararlıdır ama tek başına işe yaramaz. Tatilde yabancılarla diyaloğa gir. _____________________________ -
Fransızca için kullanıyorum.Benim fikrim ve gözlemim şu;hiç temelinin olmadığı bir dile,dilden soğumadan,zor olduğuna dair bir ön yargıya kapılmadan başlamak için güzel bir sistem.
Ama İngilizce gibi iyi yada kötü bir temele sahip olduğunuz bir dili öğrenmek ya da güzel bir temel oluşturmak için tek başına,bence yeterli değil.Bir dil en iyi kendi içerisinde anlaşılarak öğrenilir.Duolingo,büyük oranda çeviri bazında eğitim veriyor.
Bu da temel seviyeden sonra eğitimi kalitesizleştiriyor.Eğer temelinizin olmadığı bir dili öğreniyorsanız kesinlikle kullanmanızı öneririm ama basit temeli kurduktan sonra ana kaynağınız olmasın._____________________________
The Week That Never Comes -
İzliyorum tabiki ama dizi de tek başına yeterli olmuyor.Kelime bilgimi ve kulak yatkınlığımı artırmak istiyorum.
Yorumunuz için teşekkürler hocam.Demek istediğinizi anladım.Peki ne önerirsiniz, daha fazla gelişim, yeni kelimeler ve konuşulanları daha iyi anlamak için ne yapabilirim ? Teşekkürler.
Bos ver Duolingoyu cok daha güzeli bu forumdan birine ait "kolay ingilizce" uygulamasi
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kolayingilizce.kelimeezberleme.lite&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dkolay+ingilizce&pcampaignid=APPU_1_XbxMVdSNAe7W7QbqwYGYCA
Uygulamayı kullanmadım ama dili üst düzeylere çıkarabilecek bir uygulama mıdır ? Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Black Jack Randall
Uygulamayı kullanmadım ama dili üst düzeylere çıkarabilecek bir uygulama mıdır ? Teşekkürler.
Duolingoyu' da kullandim simdi bunu kullanıyorum. Izlemimkm bu uygulamanin daha yararli olmasi. Duolingo'yi ovenlerinin de bu uygulamadan haberdar olmamasıdır kardesim. Grammer, 3200 kelime eslestirme, ingilizce öyküler, test, soru-cevap.. Oyunlar.. Bence duolingo ya gore cok daha fonksiyonel bi uygulama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautical Engineering -- 8 Mayıs 2015; 16:45:51 >
Teşekkürler hocam göz atacağım.
quote:
Teşekkürler hocam göz atacağım.
Tam sürümü icin uygulama sahibinin nickini verebilirim boylece kod isteyebilirsin. Hic düşünmeden veriyor
İOS'ta yok sanırsam bu uygulama.iOS kullanıyorum çünkü.
quote:
İOS'ta yok sanırsam bu uygulama.iOS kullanıyorum çünkü.
Bilmiyorum hocam. Ben android. Yoksa yoktur o halde
Sağolun yine de öneriniz için
Arkadaşların dediğin gibi dizi/film izlemek çok ciddi bir fayda sağlıyor.Ama bu fayda genelde uzun vadede görülür.Ama bu vade etkin dinleme vs gibi tekniklerle kısatılabilir.İster istemez hem kelime bilginiz hem de speaking yetenekleriniz çok ciddi ölçüde gelişme gösteriyor.Ek olarak günlük hayatta kullanılan kalıplar,bilinç altınızda yer ediyor.Cümleleri kafanızda kurmadan,doğal akışlarıyla kurarak konuşmaya başlıyorsunuz.Anlamına bakmadığınız bir kelimenin anlamını kavramsal olarak biliyorsunuz.
Mesela "subpoena" kelimesi,bir kaç hukuk dizisi izlerken bilinçaltım kelimenin cümle içindeki anlamının değerlendirmesini yapmış,hafızaya kaydetmiş.Bir yerde karşıma çıktı,baktım biliyorum.Ama bu süreçten hiç haberim yok,kasıtsız olarak öğrenip,gelişme kaydediyorsunuz.Tabi bunu yukarıda bahsettiğim bazı yöntemlerle biraz da kasıt katarak daha verimli şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Ek olarak dile bir kulak yatkınlığı sağlıyor oluşu,inanılmaz önemli.Bunu da sağlayabilmek için ingilizce altyazılı ya da kulak yatkınlığınıza göre altyazısız izlemeniz çok önemli.Konuşmaların ne kadarını anladığınız önemli değil.İsterse %20 olsun.Ek olarak karakterlerin beden dilleri ile kurdukları cümleler arasında alt zihninizin yapacağı çağrışımlar,o dili hiç bilmeseniz dahi bazı cümlelerden anlam çıkarmanızı sağlıyor.Bu zamanla artacak.İhtiyacınız olan tek şey bir başlangıç.Gerisi geliyor.Ayrıca saf olarak öğrenme amaçlı izliyorsanız,%100 anlamadığınız diyalogları tekrar izlemeniz hoş olur.
Bunların dışında yazı diline de yatkınlık sağlayabilmek anlamında,günlük olarak gazete ve düzenli olarak kitap okumanızı tavsiye ederim.Dediğim gibi ne kadarını anladığınız önemli değil.Gösterdiğiniz çaba bu yüzdeyi arttıracak._____________________________
The Week That Never Comes
-
Anladım hocam teşekkürler.Bir ara ingilizce altyazılı çizgifilm tarzı bir şey izlemeyi düşünmüştüm aslında.Böyle bir seri öneriniz var mı ? Takip ettiğim dizileri ingilizce altyazılı izlemek istemiyorum çünkü anlamadığım yerler beni rahatsız eder.Çizgifilm yeterli değil düşüncesinde iseniz herhangi bir dizi de önerebilirsiniz dil gelişimine katkı sağlayabilecek.Teşekkürler tekrardan.
Herkes duolingoyu övüyor ama bence çok iyi bir uygulama değil. Sana bir şey öğretmeden direkt uygulatmaya çalışıyor. Ayrıca bir konuda sorduğu soruyu 2-3 kez daha soruyor.
Temel için çok iyi şahsen bende olumlu etki etti. _____________________________ I ❤ Sketch - Boston/MA
iPad Pro - Macbook Pro M1 16GB - iPhone 12 -
The Office (US)
Parks and Recreation
Arrested Development
Eğer izlemiyorsanız bunları tavsiye ederim.Özellikle The Office ve Parks and Rec çok hoş 20 dakikalık,mockumentary tarzında komik diziler.
Karmaşık bir olay örgüsü yok,tamamen günlük diyaloglar,20 dakika ve izlemesi gerçekten keyifli.
Bunlar dışında Futurama,The Simpsons gibi çizgi diziler de olabilir.Ama South Park gibi komik aksanların dahil olduğu diziler gelişim amaçlı iyi olmayabilir.
Bun yüzden bahsettiğiniz çizgi film nasıldır nasıl değişdir bilmediğimden bişey diyemiyorum.Ek olarak izlediğiniz şeyin günlük rutin diyalogları içermesi gerekli._____________________________
The Week That Never Comes
Benzer içerikler
- ruhsatsız eczane devri ne demek
- plakadan telefon numarası bulma
- bilgisayar mühendisliği zor mu
- kola bozulur mu
- liseli tuğba
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı