|
Selam arkadaşlar, Son zamanlarda İngilizce’mi geliştirmeye çalışıyorum ama genelde internette bulduğum haber veya blog yazıları çok kolay yada çok karmaşık oluyordu. Bende yazıyı alıp chatgpt'ye veriyorum seviyemi söyleyip tekrar yazdırıp sonra okumasını yapmaya çalışıyordum ama sesle dinleme kısmı eksik kalıyor yada onu da gidip bir ai 'a yaptırmak gerekiyordu bir noktadan sonra sıkıcı olmaya başladı. Herşeyin kolay yapıldığı AI siteleri var bunun da var mıdır acaba diye bakarken lingobeat.ai diye bir site keşfettim. Normal bir İngilizce haber linkini yapıştırıyorsunuz (mesela IGN veya The Verge gibi sitelerden), seviyenizi seçiyorsunuz hatta şu kelimeleri kullan mutlaka da diyebiliyorsunuz, sistem haberi kendi seviyenize göre yeniden yazıyor. Ayrıca metni dinleyebiliyorsunuz, böylece hem okuma hem dinleme pratiği oluyor. Ben birkaç gündür BBC ve teknoloji haberleriyle deniyorum, gayet hoşuma gitti. Bu arada sadece ingilizce olarak düşünmeyin arkasında AI olduğu için her dilde kullanabilirsiniz. Belki siz de dener, faydasını görürsünüz diye paylaşmak istedim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler