Şimdi Ara

Lise 1'de Dershaneye Gitmelimiyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Dershane konusunda kararsızım sizlerden yardım istiyorum.
    Öncelikle şunu anlatayım
    Ben 8 sınıfa giderken dershane'ye gidiyordum(4-5-6-7-8 hep gittim) Final Dershanesine gidiyordum ve 8 sınıfta öğretmenlerden etüt istedim defalarca vaktim yok işim var bahaneler hep sonra anneme söyledim durumu annem müdürü arayıp söyledi müdür şu gün şu saatde gel dediler gittim türkce hocasının yanına etüt verecektiniz hocam dedim o da vaktım yok dedi bende bügün bana söz verildi etüt için boş olduğunuz söylediler oda yok şu yok bu diye bişeyler söyledi tenefüste aşşağı indim durumu anlattım aradılar öğretmeni gel dedi hoca gittim bu sefer beni azarlıyor yok ben sana vermem demedim falan filan geldi bizim ders varken anlatmaya calıştı bende hocam şuan dersim var bana ders bitimine söz verildi dedi beni ilgilendirmez dedi kadın geldi 7 dk anlattı yolladı sınıfa matematik ve fende öyle oldu onlar anlatmadı bile artık bıkmıştım uğraşmadım yani etüt falan vermiyor burda dershaneler bundan önce gittiğim maltepe (anafen fem körfez bunlardan) hocaları bişey anlatamıyordu imam hepsi bişey bilmiyorlar dershaneye her gittiğimizde aşşağıda namaz kılıp bisküvi alıp yiyorduk ödev kontrolu falan yoktu(ilk ay vardı sonra kendini fetullah amcaya bıraktı) bize fetullah hocanın kitaplarını falan aldırdılar falan filan gidip bisküvi yiyorduk saçma bişeylerdi bare dini anlatsalardı boşa gitmezdi zamanımız.
    Yani bizim burda dershaneler adam gibi değil bu sene çalışıp dershaneyi ankara'da iyi birtane burslu veya indirimli kazanıp gideceğim.
    Karar vermem gerekiyor bu günlerde 2 tercihim var önümde
    1-Derhaneye giderim + evde biraz ders çalışırım
    2-Eve gider konu tekrar + test anlamadığım konuları özel ders alırım
    ben 2nci tercih daha uygun geliyor.
    Sizce napmalıyım hedefim ODTÜ

• Hayatini dershanede gecirmissin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:FurkanCetin
  • Fen Bilimleri gibi kaliteli bir dershane varken insanlar diğerlerine niye para verir ki?

Isini adam akıllı yapan dershanelerden fen Bilimleri. 2 sene gittim çok memnunum. Tine olsa yine giderim

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ
  • Gitme bence.Özel ders yerine dersleri iyi olan üst sınıflardan bi arkadaş bul ders çalışabileceğiniz hem de eğelenebileceğin. Özel dersten daha yararlı olur. Hem de hocaya vereceğin parayı onla yersin cafe sinema falan..

Orijinalden alıntı: rapboy97

Durumunuz varsa git.Ben gitmediğime pişmanım

Şükür durumumuz var ama evde kendim çalışıp anlamadığım konuyu özel ders almak daha mantıklı değil mi?

Orijinalden alıntı: SarpMira

Gitme bence.Özel ders yerine dersleri iyi olan üst sınıflardan bi arkadaş bul ders çalışabileceğiniz hem de eğelenebileceğin. Özel dersten daha yararlı olur. Hem de hocaya vereceğin parayı onla yersin cafe sinema falan..

Ayda toplam 4 ders alsam işte 1 mat 1 fizik 1 kimya 1 geometri desem
    50x4 aylık 200 tl eder 200x8 1600 eder dershane ile aynı paraya denk geliyor.
    Üst sınıf lise 3 ve 4 ler var 4 ler zaten kendi derdinde 3 ler de bilmiyorum bulabilirsem çalışkan birini en azından soru sorarım onlarada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdi 1903 -- 26 Ağustos 2013; 13:43:45 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Jimador -- 26 Ağustos 2013; 13:43:22 >

Orijinalden alıntı: Gokmeeen.979797

Ozel ders al tabi ki

Banada o mantıklı geliyor işte okul dershane derken yorulacağım düzgün çalışamam ama evde adam akıllı çalışıp anlamadıklarımdan özel ders alırsam sorun olmaz
  • K.B.D kullanıcısına yanıt
    Sana şöyle diyim.İlkokulla lisenin alakası yok bence.Bilmiyorum nasıl çalışıyorsun ama bende her senenin başında diyordum kendime düzenli çalışacağım felan.Başarabiliyorsan ne ala.İlköğretimde yattım ama allahtan ankara'nın iyi okullarından birini kazandım.9 temel bana göre 10.sınıftan zordu.Matematiği 9 da halledemedim kuzenim matematik öğretmeni kaç kere özel ders aldım ama beceremedim.Nedeni fazla soru çözmemem.Evde çalışacaksan hergün akşam çalışacaksın sıkılmadan.Dershaneye gidince hem tekrar yaparsın hem anlamadığın yerden etüt alırsın zaten ödevi dayarlar onlarıda çözersin.Evde çalışmak cidden düzen istiyor tek başına.

PSN:FurkanCetin
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.D

quote:

Orijinalden alıntı: SarpMira

Gitme bence.Özel ders yerine dersleri iyi olan üst sınıflardan bi arkadaş bul ders çalışabileceğiniz hem de eğelenebileceğin. Özel dersten daha yararlı olur. Hem de hocaya vereceğin parayı onla yersin cafe sinema falan..

Ayda toplam 4 ders alsam işte 1 mat 1 fizik 1 kimya 1 geometri desem
    50x4 aylık 200 tl eder 200x8 1600 eder dershane ile aynı paraya denk geliyor.
    Üst sınıf lise 3 ve 4 ler var 4 ler zaten kendi derdinde 3 ler de bilmiyorum bulabilirsem çalışkan birini en azından soru sorarım onlarada

Okul ortamınız nasıl bilmiyorum ama olmadı tenefüste çıkarsın onların sınıfa bir sorum var çözebilecek var mı dersin..Ya da servisinden arkadaşlar edinirsin.. Zaten konu anlattırmak bence saçma olur çünkü anlamadığın konuları 1-2 defa daha kitaptan bak ya da internetten videoları izle örnek çözümler falan. En son yine olmazsa sana konuyu kavratabilecek 2-3 soruyu uzun tenefüslerde sorarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Dersane adina asla bir yere gitme 9.sinifta bak yeni uni kazanmis bir arkadas tavsiyesi sonra cok cekersin dedi dersin.

Ne demek istedin biraderim onu anlayamadım?

Konuyu açan kardeşime gelince, öncelikle bunca yıllık dershane geçmişinden sonra nasıl bir lise kazandın konuda onu göremedim ama sanıyorum ki iyi bir puan elde ettin.Ben ilkokul-ortaokul ve lise hayatım boyunca yattım ve son sene çalıştım olay buydu benim için ve de pişman değilim açıkcası.Tabi son sene baya bir taraflarımı yırtmıştım çünkü o kadar sene yat biriktir biriktir son sene altından kalkmaya çalış kalktık evelallah ama zor olmuştu herkes kaldıramaz.Lise ilkokuldan farklı olarak biraz daha sağlam dostluklar edinebileceğin bir yerdir bunu dolu dolu geçir hep ders çalışmaya odaklanma etrafında başka şeylerde var liseye başlamadan sana bu tavsiyemi vereyim.Şimdi geldik dershaneye dediğim gibi ben öyle çok uzun soluklu ders çalışmadım ancak madem hedefinde büyük, lise 1 de başlarsan çok fazla kendini kasmadan hep önüne birşeyler ekleyerek istediğin hedefe varabilirsin. Dershane seçimini de tek tek gezerek yapman senin için daha hayırlı olur çünkü ismi var, çok insan burayı tercih ediyor diye eğitim kalitesi çok yüksek olacak değil zaten dershaneye gidenlerin %70i öylesine aile zoruyla gidiyor gerisini sen düşün.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.