Şimdi Ara

Üniversitedeki 3. senem ve hala 1.sınıftayım .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
2.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1992 doğumluyum . İlk senemde kazandım fakat hazırlık olan bir bölüm tercih ettim malesef ki ( düz lise mezunuyum ). Biraz da ilk yıl kazanmanın rehavetine kapılıp hazırlıkta 1 yıl kaldım . Çok şükür ertesi yıl geçtim fakat 2 yıl gibi bir süre hazırlıkta zaman kaybetmiş oldum . Şu an 1. sınıftayım ve 3 yılım daha var okulun bitmesine . İlk dönem derslerini sorunsuz geçtim fakat seneye ikinci dönemden alttan almam bi kaç ders gerekebilir .

2010 girişliyim üniversiteye . Şu an 1994 'lü olan adam var sınıfımda ve ben bunu çok kafaya takıyorum . Benimle beraber üniversiteye giren arkadaşlarım seneye mezun oluyorlar , polislik , askerlik okuyanlar işe girdiler de çalışıyorlar bile . Benim bu yıl saymazsak daha 3 senem var hatta 1 sene daha uzasa 4 sene . Ne yapıcam ben sizce yaşım normal mi konumuma göre yardım edin . :(

Not: Makine mühendisliği okuyorum .

• Bizim sınıfta da 91'i olan kızlar erkekler var.. Onlar çok da sorun yaptıklarını sanmıyorum. Bölümün zor diye duydum onun için ders çalışmak daha iyi olacaktır bunları düşünmek yerine.. Giden yıllara da üzülmen birşey değiştirmez yani. Kalan yıllar senindir :)

Iris alınır :)
  • Kardeşim takma kafana ya. 89 lu olup üni 1. de olan bi sürü insan var, onlara bak ve haline sevin.

Ben şuan 92 liyim ve üni 1. deyim b.eğitimi öğr. okuyorum.Önceden polis olmayı istememin en büyük sebeplerinden biride 18 yaşında girip 20 yaşında cıkıp hayatımı kazanıcak olmamdı.Şuan polisliğe gecmemin bana vakit olarak pek bi kazancı olmıcak 22 yaşında işe başlıcam, ki herkez 22 yaşında işe başlıcak 4 yıllık üni okuyanlar yani... ama gene istiyorum... Üni yi kazanmak icin harcadığım emek, okuduğum bi yıl boşa gidecek ama genede olsun diyorum... İstediğin yerdeysen ne mutlu sana, yaşını boş yere kafaya takma.Birde düşünsene kazanamayanları, 3 sene hazırlananlar var.Bende ikinci senemde kazandım, yani bu senede olmasaydı gene hazırlanıcaktım, en pis psikoloji odur yani yolun sonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi american_camaro -- 12 Mayıs 2013; 23:55:47 >
    alıyorum 21 yaşındayım ben de hazırlık okudum ama 5 yılda bitirsem şükrederimyani kafana takma öyle şeyleri dersler daha fena

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rixper -- 12 Mayıs 2013; 23:57:17 >

Orijinalden alıntı: kağıt ayakkabı

eğer üniversiten iyi değilse yıllarca zaten iş bulamıyacaksın, bu devirde makine mühendisi olmayan kaldımı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 'ndeyim. Türkiye şartlarına göre ortalama bir üniversite oluyor sanırım .

Orijinalden alıntı: citoles

nasıl olsa olmaz olmayacak diyenlere bakma sen hayatının istediğin gibi olmayacağını bilsen bile günlerini boş boş geçirme

Haklısınız kesinlikle, ben de öyle yapıyorum işte, ilk dönem 2 nin üstündeydi aslında ortalama dersler fena değildi ama 2 . dönem baya bi tökezledim havaların da güzelleşmesiyle çalışamadım pek en az 3- 4 tane FF bekliyorum . Yaz okulundan kurtarabildiklerimi kurtarıp seneye de alttan 2 tane falan bırakmayı düşünüyorum ama bu bile canımı sıkıyor işte okulu zamanında bitiremeyecekmişim gibime geliyor .
  • Seninle benzer durumu yaşadım 1,5 yıl hazırlık okudum 92 liyim çapraz gidecem bölümde sınıfta 94 lüler falan var ama takmamaya çalışıyorum lise değil ki burası üniversite..kendimizi geliştirmeli,meslegimizde iyi yerlere gelebilmek için çabalamalıyız..konuşmak istersen pm at :)
  • sınıfta 94lüler var kadar saçma bir mantık olamaz, ne yapsın adam size ayıp olmasın diye bir iki sene beklesin mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdeal şartlarda son sınıfa geçenler genelde 91'liler. 92'lilerden de vardır; ama 91'liler kadar çok değil. İlk girdiği YGS-LYS'de üniversiteyi kazanması, hazırlık sınıfı okumaması ve okulu hiç uzatmamış olması (hatta biraz üstten ders alarak üstten kredi miktarını azaltması) gerekiyor. Her neyse...

Benim 2 oda arkadaşım da hemen hemen senin gibi, bu kadar dert etme. Biriyle aynı bölümdeyiz. 1992'li, 2010 girişli, yani ilk girişinde kazanmış. Hazırlık sınıfında aynı sınıftaydık ve ikimiz de tek dönemde (Irregular) bitirdik. Fakat o sonra lisans eğitiminde çok savsakladı dersleri. İlk dönemden gözetim listesine girdi. Yeterli krediyi zor toplayıp, daha bu dönem yeni 2. sınıfa geçti. Öteki de 1992'li; ama 2011 girişli, yani ikinci girişinde kazanmış. Hazırlık sınıfında son kurdaydı ve sınavda başarılı olamayınca kaldı. Bir dönem daha hazırlandı, anca geçebildi. Lisansa bu dönem başladı. İkisi de hâlinden memnun.

Hadi böyle örnekleri geçtim, afla gelenler var. Sınıf listelerinde 2000'lerin başlarında okula giriş yapmış olanlar görüyorum hâlâ.

Böyle çok örnek var. Ha, daha fazla uzatmayın tabii, sonuçta mühendislikte belli bir yaştan sonrası işler zorlaşabiliyor; ama 1 yıllık bir gecikmeyi (lisans eğitimi için) bu kadar dert etmeye gerek yok. Çoğu kişinin başına gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazymotherfuka

quote:

Orijinalden alıntı: kağıt ayakkabı

eğer üniversiten iyi değilse yıllarca zaten iş bulamıyacaksın, bu devirde makine mühendisi olmayan kaldımı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 'ndeyim. Türkiye şartlarına göre ortalama bir üniversite oluyor sanırım .

Boğaziçi odtü itü değilsen iş yok malesef bu ülkede umarım sıyrılırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim sınıfta Ahmet Abi var 33 yaşında sonra emekli kurmay albay var emekliliğinde sıkılmış Tarih okuyayım demiş. sen eğer bunalıyorsan onlar napsın
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.