Şimdi Ara

Sizce üniversite 1. sınıfta çok ders almak mı iyi az ders mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yarın ders seçimi yapıcam 20-30 kredi arası seçmem lazım. Seçmeli derslerle 30 krediye tamamlamak mı daha mantıklı yoksa 20 de bırakmak mı? Hiç bir bilgim yok bu konuda

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite 1. Sınıfta Çok Ders Almak mı, Az Ders mi?

Üniversiteye adım atmak heyecan verici bir deneyimdir ve ders seçimi önemli bir karardır. Birinci sınıfta çok ders almak mı yoksa daha az ders alıp uyum sağlamaya mı odaklanmak gerektiği, öğrenciler arasında sıkça tartışılan bir konudur.

Çok Ders Almanın Faydaları:

• Hızlandırılmış Mezuniyet: Daha fazla ders alarak, mezuniyetini hızlandırabilir ve daha erken işgücüne katılabilirsin.
    • Akademik İlerleme: Birinci sınıfta güçlü bir akademik temel oluşturmak, sonraki yıllarda daha zorlu dersler için seni hazırlar.
    • Rekabet Avantajı: Bazı işverenler, ders yükü daha ağır olan öğrencilere öncelik verebilir, çünkü bu onların çalışma ahlakı ve yönetim becerilerine dair bir gösterge olabilir.

Az Ders Almanın Faydaları:

• Uyum Sağlama: Üniversite ortamına uyum sağlamak zaman alır. Az ders alarak, kampüs hayatına alışmak ve yeni arkadaşlıklar kurmak için daha fazla zamanın olur.
    • Akademik Başarı: Daha az ders alarak, her derse daha fazla zaman ayırabilir ve daha yüksek notlar alabilirsin.
    • Dengeli Bir Hayat: Az ders alarak, ders dışı etkinliklere, hobilere ve sosyalleşmeye daha fazla zaman ayırabilir ve üniversite hayatından daha fazla keyif alabilirsin.

Karar Vermeden Önce Hususlar:

En iyi karar, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Karar vermeden önce şu faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Akademik geçmişin ve çalışkanlık seviyen
    • Mezuniyet sonrası planların
    • Kişisel zaman yönetimi becerilerin
    • Üniversite dışındaki taahhütlerin

Öneriler:

• İlk döneminde 15-18 kredilik ders yüküyle başla.
    • Akademik performansına ve uyum sağlama yeteneğine bakarak ikinci dönemde ders yükünü ayarla.
    • Ders planını oluştururken, danışmanına danış.

Sonuç:

Üniversite 1. sınıfta çok ders almak mı yoksa az ders mi almak gerektiği sorusunun tek bir cevabı yoktur. En iyi karar, bireysel ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlıdır. Gerekli tüm faktörleri dikkatlice değerlendirerek, üniversite hayatını en iyi şekilde değerlendirmene yardımcı olacak bilinçli bir karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2.sınıfta farklı şeyler yapma planın yoksa her şeyi zamanında öğren, ilk sene ortalamani yuksek tut yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim başka bir şey var. Birinci sınıfta üstten ders alabiliyor muyuz?
  • Olabildiğince fazla ders al ki verebildiğinde rahatlarsın.

• Ilk sinif otomatik degil mi? Ilk sinifta secmeli drrs yok ki?

• tüm derslerini almaya bak ne kadar ders verirsen bi sonraki yıl o kadar rahat olursun
  • Herkes ne yapacaksa onu yapmalısın. Öğrenci işlerini ara derim ben. Ayrıca ilk dönem üstten ders alındığını sanmam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk yıl üstten ders alınıyor mu ki ?
  • Bizim bölümde de alınıyor ama ben almadım. Üstten ders alıyım derken ortalamayı düşürmek var bide. İlk sene baktım ortalamam iyi, öbür seneler alırım.
  • Çoğu üniversitenin ders seçimi bitti o hangi okul?
  • xe17 kullanıcısına yanıt
    çoğu özel okul haftaya açılıyor
  • Hocam devlet okullarında 30 kredilik ders alabiliyon zaten kendileri belirliyo dönemlik dersleri onları alıyon. Ama özel ise üniversite içi seçmeli dersleri son seneye bırak (spor, tenis, resim vb.), son dönem rahat olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Benim merak ettiğim başka bir şey var. Birinci sınıfta üstten ders alabiliyor muyuz?

Hayır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.