Şimdi Ara

Lisans mezunu işsizim günden güne intihara yaklaşıyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
5
Favori
17.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intahar etmenin ne sana ne bize bir faydasi var, seni okutan devlete, öğretmenlere , annene babana zararindan başka hic bir etkisi yoktur.

Kusura bakma arkadaşım mesajini okumadim, sadece başlığı okudum.

Sana tek diyeceğim. "Hepimiz o zor yollardan geçtik."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim benzer durumlar içinde bende senin gibiyim.2016 mezunuyum yaşımda 27 ve bu sene 4. kpss girişim olacak he işim de yok.Şimdi bazıları diyebilir 4. sefer ne olmuyorsa zorlama felan size onu şöyle açıklayayım 2017 puanım kötü idi 1 sene daha hazırlanmaya karar verdim 2018 de kpss-A(iibf) dan 80 aldım velhasıl 1 sene ilan gelmedi bu ekonomik süreçden dolayı biz bi umuttur dedik 2019 kpss bir daha girdik 82 puan aldım.Neyse ilan bekliyoruz ki gelsin mağlum her sene bekçi,polis,öğretmen bunlardan pompalıyorlar sınırsız olarak 10k 20k bize 2000-3000 gelse şükür duasına çıkacağız .Ayrıca iibf olanlar bilir bu aldığımız puanlarla direk atanmayıp kurum sınavına girip+kalanlar mülakata giriyor yani süreç çetrefilli.Tabi ben iş başvurusu da yapıyorum kariyerden ama ne dönen var ne soran inanın tecrübesiz gençlerin iş bulması çok zor.Gördüğünüz gibi durum bu şekilde salak olsam derim salağım puan alamıyorum bırakırım ne bilim gider başka bir mesleğe girmeye çalışırım ama yeterliliğimizin olduğu halde sürünürüyoruz.Bunun üzerine birde corona geldi herşey eksikmiş gibi özel sektör iyice daraldı bu saatten sonra düzelmesi bile 1-2 sene sürücektir.Ee peki ben napıcam 2020 kpss ve ardına taaaa sene sonunda bizlere 3 sene sonra verilen ve garantisi olmayan toplam 2000 kişilik kadroyu bekleyeceğim en iyi ihtimalle kazanıp atanmam 5 yıl yazık değil mi bizlerin bu gençliğine soruyorum.Yada şu yazdıklarımı sil en baş polis ol devam et hayatına...

• Ne diyelim bu bozuk düzen bir gün düzelecek sabret.

• Nasıl bir psikolojide olduğunuzu tahmin edebiliyorum.Şuan 34 yaşında evli ve 1 çocuk babasıyım.Lisans mezunu birisi olarak çalışma hayatına 2011 yılında başladım.
    Hep özel sektörde çalıştım.Son 5 yıldır haftanın 6 günü günde en az 10 saat çalışarak asgari ücret maaş alıyorum.
    Önünüzde 2 seçenek var biraz daha sabrederek geleceği olan bir iş bulmak için umudunuz kaybetmeden beklemek,sürekli araştırmak.
    Eğer bunun olacağına inancınız yoksa asgari ücretli bir iş ile hayattan zevk almaya çalışmak.Günler çok çabuk geçiyor,geçen hiçbir saniyenin bile telafisi olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak2658

Nasıl bir psikolojide olduğunuzu tahmin edebiliyorum.Şuan 34 yaşında evli ve 1 çocuk babasıyım.Lisans mezunu birisi olarak çalışma hayatına 2011 yılında başladım.
    Hep özel sektörde çalıştım.Son 5 yıldır haftanın 6 günü günde en az 10 saat çalışarak asgari ücret maaş alıyorum.
    Önünüzde 2 seçenek var biraz daha sabrederek geleceği olan bir iş bulmak için umudunuz kaybetmeden beklemek,sürekli araştırmak.
    Eğer bunun olacağına inancınız yoksa asgari ücretli bir iş ile hayattan zevk almaya çalışmak.Günler çok çabuk geçiyor,geçen hiçbir saniyenin bile telafisi olmuyor.
    Eşiniz çalışıyormu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arapaşığı

Eşiniz çalışıyormu

Alıntıları Göster
    eşim çalışmıyor.
  • Burak2658 B kullanıcısına yanıt
    Yav lisans mezunusun nasıl asgari ücret alıyorsun ?

En kotu bir bankaya girseydin giseci olarak şuan rahat 5000 lira aliyoordun

• quote:

Orijinalden alıntı: kortekes

Yav lisans mezunusun nasıl asgari ücret alıyorsun ?

En kotu bir bankaya girseydin giseci olarak şuan rahat 5000 lira aliyoordun
    zamanında çok denedim ama olmadı.sınavlar için gitmediğim şehir gitmediğim banka kalmadı.
    yazılı sınavların hepsini geçtim ama mülakat kısmında torpilim olmadığı için olumsuz sonuçlandı.

şuan daha iyi bir iş ve konumda olmak isterdim ama yapacak birşey yok malesef.
    bu şekilde yaşamaktan zevk almaya çalışıyorum.
  • Dostum sabırlı olmanı öneririm. Ben 2000 senesinde mezun oldum, kriz patladı. 3 sene iş bulamadım askere gittim o ara. Uluslararası bir şirkete taşeron şirket üzerinden girdim, 4 sene boyunca asgari ücretle günde 12-16 saat çalıştım, yollarda ağladım hırsımdan ama vazgeçmedim. daha sonra kadroya geçip satış şefi ve daha sonra kısa sürede bölge satış müdürü oldum. yatırımlarımı yapıp 40 yaşında şimdi bir sahil kasabasına yerleştim.

lütfen bırakma, iş kötü vs deme ama tavsiyem kötü işin iyisini bul. sana tamamen vasıfsız olacağın bir başlangıç işi önermem.

başarılar..
  • Okuduğun bölümde iş yapmam il bulman neredeyse imkansız bu ülkede bir defa bu gerçeği kabullenmen gerek bu hayatını daha da kolaylaştırır. Bunu kabullenmemişsin bu anlaşılıyor. Öncelikle bu ülkede eğitim sistemi baştan aşağı yanlışlarla dolu emek zaman para kaybından başka bişey değil gençler bu çarpık sistemden düşe kalka lise bitiriyor her yerde mantar gibi türeyen liseden bozma üniversitelere gidiyor okulda bi halt yok hocası beş para etmez bölüm ile yaramaz sonunda diploma denen boş kağıdı veriyorlar eline adın üniversite mezunu oluyor sonra başlıyorsun bunalımlara diplomam bişeye yaramıyor çünkü hayatla okul çok farklı. Mesela hangi ingilizce öğretmeni ana dili gibi ingilizce biliyor ve öğrencisine öğretebiliyor hangi mühendis bir arabanın motorunu ya da bir makinayı komple söküp her parçasını ayrı ayrı bilip tamir edebiliyor bunların hiçbiri olmuyor. Ben de 5 sene öğretmenlik okudum ben okulu bitirdim bizim size ihtiyacımız yok deyip almadı mecbur başka işlere bakıyorsun hayat devam ediyor onun için kendi hayatına yeni yollar çizmeye çalış. Matematik okudum matematik ten başka bişey yapmam hayatta diye ısrar edersen aç kalırsın başka işlere bakmaya çalış birgün okuduğun bölüm neyse belki onla alakalı bir iş bulabilirsin. Bunlara kafa yorup evde tıkılmaktansa karpuz satsan daha huzurlu olur hayatın çünkü o bir uğraş gerektirir kafanı dağıtır diğeri psikolojik olarak seni tüketir hastalanırsın ben de 5 sene okuyup atanamayınca stres yapmıştım sonra panik atak oldum sonra Vertigo da çıktı üstüne 1 sene bu illet beni perişan etti hayatım altüst oldu başka işlerle uğraş fazla düşünme çok düşününce stresten hastalıklar çıkıyor çok şükür şu an bunlar tamamen bitti benim için

• Ben ortopedik engelliyim keşke öyle olmasaydimda aç kalsaydım diyorum bence bi daha düşün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

zamanında çok denedim ama olmadı.sınavlar için gitmediğim şehir gitmediğim banka kalmadı.
    yazılı sınavların hepsini geçtim ama mülakat kısmında torpilim olmadığı için olumsuz sonuçlandı.

şuan daha iyi bir iş ve konumda olmak isterdim ama yapacak birşey yok malesef.
    bu şekilde yaşamaktan zevk almaya çalışıyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam Allah kolaylık versin eşin çalışmıyor asgari ücret alıyorsun evin kira 1 çocuğun var, haftada 6 gün günde 10 saat çalışıyorsun. Nasıl zevk alıyorsun hayattan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arapaşığı -- 6 Haziran 2020; 11:43:33 >

• kanka hayatın karşına ne çıkaracağını asla bilemezsin sakin ol sağlıklı düşün hemen böyle intihar edecem vs vs bunları bırak bir köşeye bir bakmışsın dünyanın diğer ucundasın yani ne olacağını asla kestiremezsin sabr et senin de çarkın döner* elbet bir gün <3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUSA36 -- 6 Haziran 2020; 11:54:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsaytıbozanstoper

Boş insansın umarım konu sahibinin yaşadığı duyguyu mezun olunca yaşarsın
    Neden yaşayayım ki? Ben bu kadar gururlu bir adam değilim. Gerekirse bir kamyonet sebze alır sokak sokak satarım. Yinede bu forumda ağlamam. İşsizlik bir süreçtir. Bunu fırsata çevirmek yine kişinin kendi elinde. Ağlamakla intiharla hiçbir yere varamazsın. Zorluklar karşısında biraz erkek olmayı öğrenmen lazım. Yoksa en hafif hayat tokatında yıkılır gidersin.

• 13 yıl başarılarla dolu olarak çalıştığım şirketimin küçülmeye gitmesi sonucu geçen yıl sonu işten çıkartıldık. 38 yaşında ve yüksek lisans mezunuyum (3,87 not ortalamasıyla).

Bu yaşımda ailemin yanına döndüm. Önümüzdeki ağustos söz yapacaktık birlikte olduğum kızla, ayrıldık. Tam iş arayacağım zaman korona virüs çıktı. Ben bile umudunu kaybetmeden iş arıyorken, sen daha yolun başındasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 6 Haziran 2020; 12:33:24 >
  • programlama ile ilgili isen armut com , uzman kirala gibi yerlerden freelance proje alabilir veya mobil app geliştirip store koyup para kazanabilirsin. iş bulana kadar bunları değerlendirmeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arapaşığı

Hocam Allah kolaylık versin eşin çalışmıyor asgari ücret alıyorsun evin kira 1 çocuğun var, haftada 6 gün günde 10 saat çalışıyorsun. Nasıl zevk alıyorsun hayattan

Alıntıları Göster
    Her sene aralık ayında asgari ücreti normal yaşamı sürdürecek bir seviyeye getireceklermi diye bekliyorum ama malesef devletimizi yönetenler komik artışlar yapıyor.
    Karamsar düşünce içerisine düşersem bunun bana faydası olmaz.Kendime ve aileme zarar vermiş olurum.
    Benim hayattaki sınavım bu şekildeymiş bende bu şekilde sabır gösteriyorum.

• Ne mezunusunuz? nasıl bir iş arıyorsunuz? Bi umut çevreme sorar yardımcı olmaya calısırım sektör denk gelirse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Aynen öyle hocam, adamlar bir de her şeyi devletten bekliyorlar. Yakında devlet beni neden tuvalete götürmüyor falan diye konu açacaklar. Ulan sen bir girişimde bulundun mu? Sen bir elini taşın altına koydun mu da devlet seni yarı yolda bıraktı? Böyle adamların İbrahim kiğılı, koç, sabancı gibi adamların belgesellerini izlemeleri lazım. Emin olsunlar o 5 para etmez üniversiteden aldıkları eğitimin alasını veriyorlar. Salla başı al maaşı mantığıyla daha çok rezillik çekmeye mahkum bunlar. O devir bitti artık. Dayılar önceden okuyun okuyun memur olun derdi, şimdi ne yaparsanız yapın girişimde bulunun diyorlar.

Alıntıları Göster
    Devlet o zaman vatandaşlarına sadece hisse senedi, altın alıp satmayı öğretsin kiğılı, sabancı falan demiş komik bile değil artık bu sahte motivasyon zırvaları

• quote:

Her sene aralık ayında asgari ücreti normal yaşamı sürdürecek bir seviyeye getireceklermi diye bekliyorum ama malesef devletimizi yönetenler komik artışlar yapıyor.
    Karamsar düşünce içerisine düşersem bunun bana faydası olmaz.Kendime ve aileme zarar vermiş olurum.
    Benim hayattaki sınavım bu şekildeymiş bende bu şekilde sabır gösteriyorum.

Alıntıları Göster
    Hangi partiye oy veriyorsunuz peki

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.