Şimdi Ara

Lisans mezunu işsizim günden güne intihara yaklaşıyorum (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
6
Favori
16.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam durumumuz biraz benzermiş aslında.

    Ben de mezun olduktan sonra uzunca bir süre iş bulamadım. Hatta daha bugün ancak kabul edebildiğim bir işe girdim. O zamana kadarsa a101, starbucks gibi yerlerde çalışıp özel öğretmenlik yaptım. Hangi bölüm mezunu olduğumu söylemeyeyim ama yazılımla öyle çok da alakası olmayan bir bölümdü. Başlangıçta biraz C bilgim vardı sadece o kadar.

    Boş cv lerle mülakatlara gidip üstü üstüne red cevapları aldıktan sonra ve aynı bölümden mezun olan dönemim kişilerin anne ve babalarının yardımı ile 8-9 binlik maaşlar aldığını da duyunca iyice deliye döndüm. Ben kütüphanede çalışırken o bong senin bu joint benim diye gezen insanlardı bunlar.

    “Buna rağmen yılmadım” dersem yalan olur. Özellikle a101 de çalışırken “ne yapalım benim de kaderim buymuş” dedim.

    Aynı şekilde babamdan anneme kalan dul aylığı idi ekstra olan tek gelirim. Tek başıma yaşıyor ve üzülmesinler diye aileme çalışıyorum diye yalan söylüyordum.

    Hiç unutmuyorum bir keresinde 3 hafta boyunca boğazımdan geçen tek şey un, su ve çaydı. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği niyetine una su ve tuz katıp tavada yiyip öğün geçiriyor, su dışında da ancak çay içiyordum. Özellikle o zaman aynı düşünceler benim de aklımdan geçmeye başladı. Bir de üstüne mülakatlarda alaylı konuşmalar... tuzu biberi oldu. Ama tam orada bu baya baya “sinir” olan şeyi çalışma isteğine yönlerdirdim. Oturdum 30 liralık udemy kursları ile python, C++, design patterns, data structures öğrendim a101 maaşıyla. Ardından yine kötü giden mülakatlar derken 1.5 yıllık süre sonunda ancak işe girdim.

    Kimisinin başlangıç maaşının yarısını alıyorum belki ama şunu iyi biliyorum ki: çalışmanın ve bunun getirisini iyi görmüş biriyim. Çok geçmez 5 yıla hepsinden daha yukarıda bir yerde olacağım.

    Bence az da olsa yazılım bilginin üstüne git. En kolay iş kapısı açan alan gibi duruyor. Ve lütfen kötü geçen mülakatlardan yılma. Saymadım ama 50 den fazla yüzyüze mülakata katıldım. İş verenlerin kandırdığı da oldu görmezden geldikleri de. Sen yeterki bir şeye emek ver. Belki kısa zamanda emeğinin tam karşılığını alamazsın ama bir umudun ve motivasyonun olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu ülkede kimse hayal kurmasın.Durum daha da kötüye gidecek , keşke gitmese ama maalesef durum bu.Arkadaşı gördükçe kendimi şanslı hissediyorum.
  • Ne üzerine okuduğunu da söyleseydin keşke dostum.

    Fakat kusura bakma sert konuşucam. Kimse söylediklerimi ciddiye almak zorunda değil, insanlara ders verecek seviyede olduğumu söyleyen bir birey de değilim. Nasihat olarak alırsan sevinirim. Belki şu saçma düşüncelerden kurtulursun.

    Şimdi intihara kadar gideceğini düşündüğün mali durumun var iş arıyorsun ve aradığın işi bulamıyorsun. Pardon da aradığın işi bulana kadar aramaya devam ederken en azından ailene muhtaç kalmayacağın yada sosyal hayatını sıfırlamayacak bir işe girmen ihtimalini neden sanki seçenek dışıymış gibi gösteriyorsun? Madem istediğin işte inatçısın onu bulana kadar çabalamaya devam etme diyen yok. Ama kardeşim o işi bulana kadar evde aç oturmak salaklıktır. Üniversitede mühendislik okurken çay götürmedik mi biz millete? Neden mühendislik okuyorum ulan ben o zaman okurken garsonluk yapacaksam mı dedik? İş beğenmiyorsun diyemeyeceğim, istediğin işi araman en doğal hakkın. Ama okumaya başlamadan önce iyi araştırman, geleceğini düşünmen gerektiği zamanda at gözlüğü takmış şekilde etrafa bakındıysan bu senin hatan. Toz pembe düşünüp düşünüp gelip burda bu kadar karartıda yaşıyormuş ayağı yapamazsın, hakkın değil. Kimisi okuyamıyor bile. Yaşadığın ortamı değerlendirmek senin sorumluluğun çünkü bunu senin için yapacak bir devlet yok arkadan kusura bakmayacaksın, farkında olman lazımdı. He yine de bu mesleği seçerdim diyorsan buna hazırlık olman gerekiyordu.. Hemen iş bulamayacağını öngörüp bu dönemi nasıl geçireceğinin planını yapman gerekiyordu. Umarım aklın başına gelir istediğin işi bulabilirsin.

    Ama sana kötü de olsa iş veriyorlarken garsonluk vs farketmez dönüp annemden para almaya utanıyorum işsiz yatıyorum intihar edebilirim diyorsan, HAKSIZSIN. Şımarıklık bu yaptığın. İyi dileklerimle.




  • Sen benim yazdıklarımı iyi okudun mu? 36 senemin 26 seneden fazlası TR dışında geçmiş. Sen dediklerimi nasıl anladın acaba? 6 tane dil öğrenmişim, 4 sene uni bitirip İspanya da sonra da MBA yapmışım ABD de. Senden mi öğreneceğim ben basit olmayan detaylı edebiyatı? Kendi adına kabul edersen et senin elinden tutan, paçalarından aşağı çeken mi var gitme diye??? Gidiyorsan git birader uğurlar ola sana gitme mi diyorum ben? Bunlar tercih meselesi. Gideceksen de bunları da bil diyorum. Ben olanı anlatıyorum tercih bireylerin. Nasıl bir sıçrama yapacakmissin bir anlat bakayım öğreneyim. Mesela şirkette seni departman müdürü direktörü genel müdür vs gibi pozisyonlara falan mı getirecekler ne gibi bir sıçrama mesela? Hayatına sihirli değnek vurmuyorlar yurtdisinda. Yurtdisinda yaşamanın sana getirdikleri kadar senden götürdüklerini de bil, ondan sonra kararını ver benim demek istediğim o. Yurtdisina gidince işsiz kalmayacaginin bir garantisi varda ben mi bilmiyorum? Ortalama is arama süresinin daha fazla olduğunu da biliyor musun? Belkide kaç tane Türk olduğun için antipatik yanaşan insanlarla karşılaşacaksın? Ailen yok yanında zorda kalınca destek alacağın. Hee senin için önemlidir değildir o ayrı. Ben her şeyi söyleyeyim de. Karar bireylerin. Bu memlekette milyonlarca işsiz var. Herkesin hayatı bazen iyi gider, bazen zor etaplar olur. Her işsiz kalan intihar mı düşünmeli? Madem bu kadar heveslisin buyur elinden tutan yok güzel kardeşim uğurlar ola.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Öncelikle motivasyonu kaybetmeyin.

    Mesajların birinde arkadaşın dediği gibi, şuan genç işsizlik çok yüksek ve mesleğiniz ile ilgili bir iş bulmanız çok zor. Çaycılık ile başlayın, mesleki deneyim olmasa bile çalışma deneyimi olduğu için illeride iş bulmanıza katkısı olur. İşsizlikten iyidir.

    İkincisi, esasında evet her üniversite okuyan, okuduğu bölüm ile ilgili iş bulacak diye bir kaide yok, ama sorun bunu hayatın acı gerçekleri ile şuan karşılaşıyor olmanız ve bugüne kadar size Umut satılmış olması.

    Üçüncüsü, üniversitelerin suan amacı insan yetiştirmek değil, işsizliği geciktirmek. Bazı mühendislik mezunlarının cm ve milimetre cevrimini yapamadığını gördüm.


    Şuan için yapabileceğiniz en iyi şey, çaycılık da olsa, iş hayatına adim atmak, zaten dizi beğenip ileride çaycılık yerine mesleğinize uygun bir pozisyon verebilirler.

    Not: 6 yıllık makine mühendisiyim. Tecrübelerim bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Adam mantıksız bir şey dememiş ne bu şiddet bu celal? Her yer üniversite lisans mezunu olmayı bırak yüksek lisans yapmanın bir marifeti yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    Sen benim yazdıklarımı iyi okudun mu? 36 senemin 26 seneden fazlası TR dışında geçmiş. Sen dediklerimi nasıl anladın acaba? 6 tane dil öğrenmişim, 4 sene uni bitirip İspanya da sonra da MBA yapmışım ABD de. Senden mi öğreneceğim ben basit olmayan detaylı edebiyatı? Kendi adına kabul edersen et senin elinden tutan, paçalarından aşağı çeken mi var gitme diye??? Gidiyorsan git birader uğurlar ola sana gitme mi diyorum ben? Bunlar tercih meselesi. Gideceksen de bunları da bil diyorum. Ben olanı anlatıyorum tercih bireylerin. Nasıl bir sıçrama yapacakmissin bir anlat bakayım öğreneyim. Mesela şirkette seni departman müdürü direktörü genel müdür vs gibi pozisyonlara falan mı getirecekler ne gibi bir sıçrama mesela? Hayatına sihirli değnek vurmuyorlar yurtdisinda. Yurtdisinda yaşamanın sana getirdikleri kadar senden götürdüklerini de bil, ondan sonra kararını ver benim demek istediğim o. Yurtdisina gidince işsiz kalmayacaginin bir garantisi varda ben mi bilmiyorum? Ortalama is arama süresinin daha fazla olduğunu da biliyor musun? Belkide kaç tane Türk olduğun için antipatik yanaşan insanlarla karşılaşacaksın? Ailen yok yanında zorda kalınca destek alacağın. Hee senin için önemlidir değildir o ayrı. Ben her şeyi söyleyeyim de. Karar bireylerin. Bu memlekette milyonlarca işsiz var. Herkesin hayatı bazen iyi gider, bazen zor etaplar olur. Her işsiz kalan intihar mı düşünmeli? Madem bu kadar heveslisin buyur elinden tutan yok güzel kardeşim uğurlar ola.
    Kafan yanmış senin. Zira hayal aleminde geziyorsun. Ben adam intihar etsin mi dedim de bana bir ton gereksiz şey anlatıyorsun.

    Sana dedim ki reyon dizer yine iyi kötü bir standardı olur, kursa mursa gider bir şekilde daha başka bir pozisyonda çalışır. Ha olmadı mı, o zaman en kötü ihtimal %5lik dilimde kalıp asgari ücretle çalışır ama yine bir hayat standardı olur. Abdde böyle olmayabilir ama kuzey ülkelerinde ve büyük ölçekte batı avrupada bu şekilde. Ben çıkıp direk senior developer olarak başlar filan mı demişim? Kim diyor yahu sihirli değnek falan filan diye? Galiba şizofrenlik de var. Aile meselesi tamamen kişisel. Kimse gitmek isterken ailemi de götüreyim demiyor zaten. Dünyanın en büyük sırrını vermiş gibi konuşmuşsun bir ton. Yapma yahu biz de yaşadığımız evi komple taşıyorlar iş filan da aynı devam ediyor sanıyorduk. Hep müthiş insanlarla karşılaşıyoruz, hep en temiz muhitlerde yaşıyoruz sanıyorduk. Çok sağ olun bunlar herkesin bileceği şeyler değil. Abdde mba yapınca böyle oluyor demek.

    Biz de biliyoruz o tuvaletleri birinin temizlemesi gerektiğini. Kontratta 8 saat anlaşıp bugün ekstra mesaiye kalıver diyorlar mı? Aldığın para 1 hafta sonra çöp oluyor mu? Bir ürün alırken bir(ürüne göre 2 3e de çıkıyor örn teneke yerli marka bira) ürün de devlete alıyor musun?

    Tartışıyoruz yahu şurada. En azından mantıklı bir argüman sun. O kadar mini özgeçmiş vermişsin, çıkıp "tutan mı var git o zaman" demen basite kaçmıyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

    Evet müneccimim ve chp'lisin kabul et. Üstelik bana bu kadar boş sallamışken senin bu şekilde beni yargılamaya hakkın yok. Bir de işsiz gibi başkalarının profiline girip çöp karıştıran kedi misali dolanmayın ortalıkta. Bilgili birisi bilgiyi annesinin karnında elde etmez. Sorar soruşturur tecrübeli birinden öğrenerek bilgi sahibi olur. Açtığım konuya bakmışsın ama gelen cevaplara bakmamışsın. Kimse bana yardımcı olmadı üstelik komple çözüm istemediğimi belirttim fark ettiysen. Sadece gidiş yolu hakkında bilgi almak istedim. Üstelik sorularıma çözüm gelmedi diyip ağlayıp devlete sayıp sövmedim. Oturdum çalıştım kendim çözdüm. Girişim meselesine gelirsek, her mesleği bırak işsiz biri için bile girişim imkanı var. Girişim diyince bir yerden arsa ev satın alıp onun kirasını falan kast etmiyorum. Bir adam elindeki sermaye doğrultusunda çinden naylon don getirip pazarda az bir karla dahi satsa bu bir girişimdir ama siz kendinize ya ben okudum ettim pazarda don mu satacaktım şeklinde triplere girerseniz hiç kusura bakmayın size işsiz kalmak müstehak. Burnunuz sürtsün ki alt tabakayı aşağılamamayı öğrenin biraz. Üstelik sen kimsinde, bu ülke için ne yaptında devletten hesap soruyorsun? Bu ülkeye bir temizlik görevlisi kadar faydan oldu mu? Ya da pazarda mal alıp satan biri kadar faydan oldu mu? Bu adamlar isyan etmeyip, şükredip ekmeğini taştan çıkarırken sen devleti sülük gibi emme hakkını nasıl kendinde bulursun?
    Bak ufaklık milletin yüzüne söyleyemeceğin lafları sağda solda klavyeden ödlek gibi yazmayacaksın. Sana o sülüğü yediririm. Devlete belki senin gibi 100 kişinin vermeyeceği kadar vergi ödedik dolaylı yoldanda bir o kadar katkı verdik. Vergiyi bırak Türk olarak bu topraklarda doğan herkesin bu devlette hakkı vardır. Devlet tanımını bilmeden aptal saptal bilgilerinle burada ötmeyeceksin. Daha sen soruyu internetten dilenen bir çocuksun gelip burda konuşma ahkam kesme boş beleş bilgilerinle. Üniversiteye biz gitmedik sanki etrafında 2 yaşında çocuklar var onları kandırıyorsun Gidiş yolu arıyorsan en basit arkadaşından öğrenirsin soru karışıksa hocaya mail atarsın ki anlatmadığı kitapta olmayan soruyu sormazlar. Kitap orda gider çalışırsın asıl senin gibi beleşci tipler bu ülkenin sırtında kambur niteliksiz ahkam kesen heriflersiniz. Ben ağlamam senin gibi 100 elamanı ağlatırım. Ağlayacağım bir hayatım yok sen kendini düşün. Bir halta yaramayacağını iyi biliyorsun mezun olunca o yüzden hoşuna gidiyor nitelikli adamların işsiz kalması limon sat edebiyatı yapman Ben senin gibi sağda solda soru dilenmedim arkadaşlarıma bile sormadım üniversite dönemindeyken kitaptan internetten bulursun cevabını araştırırkende daha iyi öğrenirsin.

    Chp'lide değilim. Burası siyaset arenası değil. İktidar yalamalığı yapıcam diye sağı solu yaftalamayın. Nasıl bir aile yetiştirdi seni bu hale getirdi bilmiyorum ama sizin gibiler Chp olmasa siyaset yapacak birşeyi olmayacak kadar aciz insanlar Hiçbir güçlü devlette iyi üniversiteden mezun olmuş nitelikli adamlara pazarda naylon don sat denildiğini göremezsin anca sözde naylondan vatan sevgisi olan gram millet sevgisi olmayan senin gibi tipler söyler. Ben yetişipte iş bulamayan işleri likayatla değil selam ve dua ile alındığı bu dönemde her gencin her Türk vatandaşının hakkını savunurum. Savunmayan senin gibi biatçı tipler asıl bu ülkenin asıl sülükleri. Ben alt tabakayı aşağılamadım hiçbir zaman. Sen 4 yıl canını dişine takıp odtü bitiren adama 2.300 lira maaş teklif ediyorsan o adama pazarda don sat demeye HAKKIN YOK. O zaman kapatacaksın kilit vuracaksın üniversitelere yks'yi komple iptal edeceksin millet gitsin 4 yıl kaybetmeden pazarda don satsın. SENİN ZİHNİYETİNİ SEVEYİM. Yaşın daha genç bence gitte o zihniyetini temizle. Senin beyin kullanmadan attığın mesajları cevaplamaktan yoruldum o yüzden bloklandın. Derdin varsa özelden yazarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ise girdim ciktim. 3 gun dayanabildim sabah 8-6 mola yok sadece 45dk yemek arasi cebimden yol parasi odedim.ise giriste isveren sigorta yapmadi. Is eticaretti dis ticaret cikti. Sorunlu musteriler 200-300 euronun lafini yapan dolandirici almancilar. Asagi paketlemeye gittim beden iscinin yapacagi isi yapmak zorunda kaldim. Gocundum. Cunku vasifsiz adama yaptirmasi gereken isleri herkese yikan bir yerde durmayi kabul etmei istemedim. Sadece 5 kisiyiz ama sanki 50 kisi arkandan dedikodu yapiyor imalu mesajlar. Evet bir yerden baslamayi umuyordum.umutlarim bosa cikti keske okumasaydim onun yerine yabanci dil meslek yurtdisina kacip giderdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrehan09

    Bak ufaklık milletin yüzüne söyleyemeceğin lafları sağda solda klavyeden ödlek gibi yazmayacaksın. Sana o sülüğü yediririm. Devlete belki senin gibi 100 kişinin vermeyeceği kadar vergi ödedik dolaylı yoldanda bir o kadar katkı verdik. Vergiyi bırak Türk olarak bu topraklarda doğan herkesin bu devlette hakkı vardır. Devlet tanımını bilmeden aptal saptal bilgilerinle burada ötmeyeceksin. Daha sen soruyu internetten dilenen bir çocuksun gelip burda konuşma ahkam kesme boş beleş bilgilerinle. Üniversiteye biz gitmedik sanki etrafında 2 yaşında çocuklar var onları kandırıyorsun Gidiş yolu arıyorsan en basit arkadaşından öğrenirsin soru karışıksa hocaya mail atarsın ki anlatmadığı kitapta olmayan soruyu sormazlar. Kitap orda gider çalışırsın asıl senin gibi beleşci tipler bu ülkenin sırtında kambur niteliksiz ahkam kesen heriflersiniz. Ben ağlamam senin gibi 100 elamanı ağlatırım. Ağlayacağım bir hayatım yok sen kendini düşün. Bir halta yaramayacağını iyi biliyorsun mezun olunca o yüzden hoşuna gidiyor nitelikli adamların işsiz kalması limon sat edebiyatı yapman Ben senin gibi sağda solda soru dilenmedim arkadaşlarıma bile sormadım üniversite dönemindeyken kitaptan internetten bulursun cevabını araştırırkende daha iyi öğrenirsin.

    Chp'lide değilim. Burası siyaset arenası değil. İktidar yalamalığı yapıcam diye sağı solu yaftalamayın. Nasıl bir aile yetiştirdi seni bu hale getirdi bilmiyorum ama sizin gibiler Chp olmasa siyaset yapacak birşeyi olmayacak kadar aciz insanlar Hiçbir güçlü devlette iyi üniversiteden mezun olmuş nitelikli adamlara pazarda naylon don sat denildiğini göremezsin anca sözde naylondan vatan sevgisi olan gram millet sevgisi olmayan senin gibi tipler söyler. Ben yetişipte iş bulamayan işleri likayatla değil selam ve dua ile alındığı bu dönemde her gencin her Türk vatandaşının hakkını savunurum. Savunmayan senin gibi biatçı tipler asıl bu ülkenin asıl sülükleri. Ben alt tabakayı aşağılamadım hiçbir zaman. Sen 4 yıl canını dişine takıp odtü bitiren adama 2.300 lira maaş teklif ediyorsan o adama pazarda don sat demeye HAKKIN YOK. O zaman kapatacaksın kilit vuracaksın üniversitelere yks'yi komple iptal edeceksin millet gitsin 4 yıl kaybetmeden pazarda don satsın. SENİN ZİHNİYETİNİ SEVEYİM. Yaşın daha genç bence gitte o zihniyetini temizle. Senin beyin kullanmadan attığın mesajları cevaplamaktan yoruldum o yüzden bloklandın. Derdin varsa özelden yazarsın.

    Alıntıları Göster
    iki tane çok bilmiş görgüsüz tartışıyor, inanılmazsınız ya. Biri ingiliterelerde çalışmış güya medeniyetin kalbinde xD! görmüş geçirmiş hıaa... neyse biri de international taktikler veriyor. Mevzu arka organdan okumalara, mallara, beyinsizlere gelmiş. Şakasınız lan siz, ŞAKA! sektirip gidin başka yerde tartışın.

    Arkadaş ODTÜ mü okumuşta 2300 lira teklif etmişler? Nere getiriyorsunuz arkadaş konuyu siz.. Bu devletin de sorunu değil, millette problem var. Mimarlarda da aynı iş söz konusu, mühendislerde de.. Eğitim sistemi adam mı yetiştiriyor ki girdiği gibi 5-6 bin liralar teklif edilsin? Mal yetişiyor kusra bakma biraderim MAL! Kopyayla mezun olan, hocayla kanka olup mezun olan, yandaşlıkla hoca edilmiş bilgisize denk gelip kolayca mezun olan. OLAN DA OLAN!

    Hala ingilizceye gelince derdini anlatamayacak kadar cahil adam mezun oluyor üniversitelerden.. Patronlarda haklı ki bi yerde.. Bilinçsiz, mühendislikten uzak adam 3.5 ganoyla mezun oluyor.Nitelikli adamlar işsiz kalıyormuş. :) Güldüm. Cidden(!) Her yer üniversite herkes mezun. Ama senede kaç tane kaale alınır makale yazılıyor? Haberin var mı? Bey Emre? Diploması muamma adam yönetiyor ülkeyi.. Nitelik dediğin öyle hop diplomayla eklenmiyor MMORPG statları gibi...
    Dünya düzeni bu kardeşim.. İki üç yazılım dilinden az çok anlayan, Almanca-ingilizce bilen adam iş bulamıyorum, intihar edeceğim diyemez birader. Garsonluk yapamazmış tecrübe kazandırmıyormuş istediği işi istiyormuş geçin bunlarıı... KAPİTALİZM, düzen bu! Gerekirse çamaşır yıkayacaksın, fırsat kollayacaksın. İŞ bulamıyorsun değil bak, gelen işler sana gelmiyor. AYIP YA!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: otoata

    iki tane çok bilmiş görgüsüz tartışıyor, inanılmazsınız ya. Biri ingiliterelerde çalışmış güya medeniyetin kalbinde xD! görmüş geçirmiş hıaa... neyse biri de international taktikler veriyor. Mevzu arka organdan okumalara, mallara, beyinsizlere gelmiş. Şakasınız lan siz, ŞAKA! sektirip gidin başka yerde tartışın.

    Arkadaş ODTÜ mü okumuşta 2300 lira teklif etmişler? Nere getiriyorsunuz arkadaş konuyu siz.. Bu devletin de sorunu değil, millette problem var. Mimarlarda da aynı iş söz konusu, mühendislerde de.. Eğitim sistemi adam mı yetiştiriyor ki girdiği gibi 5-6 bin liralar teklif edilsin? Mal yetişiyor kusra bakma biraderim MAL! Kopyayla mezun olan, hocayla kanka olup mezun olan, yandaşlıkla hoca edilmiş bilgisize denk gelip kolayca mezun olan. OLAN DA OLAN!

    Hala ingilizceye gelince derdini anlatamayacak kadar cahil adam mezun oluyor üniversitelerden.. Patronlarda haklı ki bi yerde.. Bilinçsiz, mühendislikten uzak adam 3.5 ganoyla mezun oluyor.Nitelikli adamlar işsiz kalıyormuş. :) Güldüm. Cidden(!) Her yer üniversite herkes mezun. Ama senede kaç tane kaale alınır makale yazılıyor? Haberin var mı? Bey Emre? Diploması muamma adam yönetiyor ülkeyi.. Nitelik dediğin öyle hop diplomayla eklenmiyor MMORPG statları gibi...
    Dünya düzeni bu kardeşim.. İki üç yazılım dilinden az çok anlayan, Almanca-ingilizce bilen adam iş bulamıyorum, intihar edeceğim diyemez birader. Garsonluk yapamazmış tecrübe kazandırmıyormuş istediği işi istiyormuş geçin bunlarıı... KAPİTALİZM, düzen bu! Gerekirse çamaşır yıkayacaksın, fırsat kollayacaksın. İŞ bulamıyorsun değil bak, gelen işler sana gelmiyor. AYIP YA!

    Alıntıları Göster
    İngiltere de yaşadığımı söylememe niye bu kadar bozuldun onu anlamış değilim. Eşimle 6.5 senedir İngiltere de idik. 36 yaşındayım 26 sene de TR dışında yaşadım dedim. Eee ?

    Onun dışında mesajlarımda yazdıklarım ya da yazmak istediklerim, yani beni görgüsüzlük ile suçlamış olduğun paragraf hariç, birebir senin yazdıklarını kastettim yani o paragraf hariç yazdıklarına birebir katılıyorum altına imzamı atarım öyle söyleyeyim. Sen neye bu kadar bozuldun onu anlayamadım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    İngiltere de yaşadığımı söylememe niye bu kadar bozuldun onu anlamış değilim. Eşimle 6.5 senedir İngiltere de idik. 36 yaşındayım 26 sene de TR dışında yaşadım dedim. Eee ?

    Onun dışında mesajlarımda yazdıklarım ya da yazmak istediklerim, yani beni görgüsüzlük ile suçlamış olduğun paragraf hariç, birebir senin yazdıklarını kastettim yani o paragraf hariç yazdıklarına birebir katılıyorum altına imzamı atarım öyle söyleyeyim. Sen neye bu kadar bozuldun onu anlayamadım?

    Alıntıları Göster
    Yahu benim ingiltereyle alıp veremediğim yok yanlış anlaşılmasın bende Virginia'da(amerika) yaşadım bi süre.. İngilterede yaşamış olman ordan ekstra görgü öğrenmiş olanı gerektirir anlamında yükseldim. Çocuk intihar diyor siz birbirinize laf yetiştiriyorsunuz olay başka yerlere gitmiş. Kusra bakma biraz abartmış olabilirim ama yok g*ünden okumalara beyinsizlere gelmiş.. Kaç yaşında insanlarsınız. Yeri değil diye yükseldim.




  • 2+4 sene boşuna okumuşum. Mühendislikten mezun oldum. İş yok. Hep dayın olacak boşuna giden 6 sene var. Şuan asgari ücrete mesleğim olmayan bir yerde çalışıyorum halime şükrediyorum. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Okumayın abi 4 senelik harcayacağın para boşuna zamanın boşuna... O kadar iyi bölümlerden mezun ol sonra farklı bir iş bulup asgari ücrete sürün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otoata

    Yahu benim ingiltereyle alıp veremediğim yok yanlış anlaşılmasın bende Virginia'da(amerika) yaşadım bi süre.. İngilterede yaşamış olman ordan ekstra görgü öğrenmiş olanı gerektirir anlamında yükseldim. Çocuk intihar diyor siz birbirinize laf yetiştiriyorsunuz olay başka yerlere gitmiş. Kusra bakma biraz abartmış olabilirim ama yok g*ünden okumalara beyinsizlere gelmiş.. Kaç yaşında insanlarsınız. Yeri değil diye yükseldim.

    Alıntıları Göster
    Haklısın doğru İngiltere de bambaşka bir saygı görgü kavramı var da o dediğin burada Türkiye de geçmiyor birader. Çok isterdim aynen burada da uygulayayim da, karşındaki kişiler İngiltere de bu vizyona uygun hareket ediyor ve senle diyaloglarıni da bu doğrultuda kuruyor. İlk yazdığım mesajda (yani konuyu açan genç kardeşe ilk yazdığım mesajda yukarılarda epey) şayet okudu isen konunun o kısmına özellikle bir hassasiyetle yorumda bulundum. Belli ki onu okumamissin. İspanya da üniversite okurken anketorluk yaptım, broşür dağıttım, garsonluk yaptım, kuryelik yaptım. Bundan da utanacak değilim. Ilinois de Chicago da MBA yaparken de bulaşık yıkama vs. Şartlar onu gerektirdi onu yaptım. Utanacak değilim bundan da.
    Başka birisi geliyor, adam ısrarla benim yazdıklarımı, farklı yazmışım gibi yorumluyor. Ters bir üslup kullanmamışim gelmiş yok sizofrenlik var galiba, yok kafan yanmış senin bilmem ne! Neyin nezaketini göstereceksin böyle öküze? Adam ben bunu okudum başka is yapmam diyor ve yurtdisi diyor. Gelmiş diyor ki belki burada daha iyi işler yapar orada reyon işi yapar ama adam gibi yaşar parasının değeri olur. Adam burada yapmıyor is beğenmiyor. Ben de diyorum ki bu ülkede beğenmediğim yapmam dediğin işlerden daha iyi işleri mi teklif edecekler sanıyorsun? Bu da ona bozuldu herhalde. Bana ne birader kim nerede daha mutlu olacağına inanıyorsa orada yaşasın ben fikir belirtirim sadece, gozlemlerimi paylaşırım. Karar insanların. Şartlar öyle gerektirdi ben de döndüm eşimle Türkiye ye. Dönmek zorunda kaldım. İngiltere de burada kazandığım ya da kazanacağımiz paralarını kaç katı daha fazla maaş alıyorduk. Ne yapalım şimdi isyan mı edelim? İntihar mı düşünelim? Ailelerimize sonsuz acı mı bırakalım? Olur hersey bizler için. Bunlardan biraz bahsettim ilk mesajimda da. Yok bu mantığı bırakın yıl olmuş 2020 bilmem ne adamın tepkiye bak. Kimsenin pacasindan cekistirmiyorum diyorum ya azizim herkesin özgür iradesi buyursun çok gitmek isteyen uğurlar ola.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    Bu mesaj silindi.
    Şikayet ettim. Seviyeni belli ettin. Hata bendeymiş ki tartışma adabı bile bilmeyen, argüman üretmek yerine iki lafından birinde doğuştan gelen şansıyla(36 yaşında olup 26 seneden fazla yurtdışında yaşamanın başka açıklaması olamaz) caka satmaya çalışan birini ciddiye alıp cevap vermişim.
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Abi ne boş boş tavsiyeler veriyosunuz ya. Çiğköfte bayisiyle geçinebilecek mi bu adam. Böyle yerler iyi kazandırsaydı biri kapanıp biri açılmazdı her yere.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.