Şimdi Ara

Lisans mezunu işsizim günden güne intihara yaklaşıyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
6
Favori
16.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UlusBaker

    Çıkınca ne yapacak. Bu konuda bilgiliysen mesela bir ülke seçip senaryo gibi anlatabilir misin?
    Hocam herkes kendi fırsatını kendi yaratır.adam ingilizcesi olduğunu söylüyor,%90 olayı halletmiş zaten,bundan sonrası tamamen kendi üretkenliği.çaycılık,bulaşıkçılık,her türlü ayak işleri,her ne olursa ayırt etmeden sıfırdan başlamak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu troller sosyal medya hesaplarının arkasına saklanmasalar da kendi benlikleriyle yorum yapsalar keşke. O zaman görürüz kim çaycı kim kaportacı. Ama görüşürsek de kaçmayın tamam mı ?

    Konu sahibine döneyim, niye intiharı düşünüyorsun, niye kendini üç beş imkanla sınırlıyorsun ?

    Önce zihnini toparla, ZİHNİNİ TOPARLA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi halimi tam unutuyorum diyorum, şöyle konular gördükçe hem kendime hemde benzer kaderi paylaştığım yeni mezun arkadaşlara acıyorum.
  • Her yere üniversite açarsan vatandaş okur. Umutlanır. 100 ihtiyacın var 1000 mezunun olur. Sonuç dayısı olan amcası olan babası olan fabrikaya girer kurumsal firmaya girer devlete girer. KPSS den zaten nirvana ya ulaşman lazım kazanmak için. Düşük puanla kazanılmış kalitesiz üniversitelerde okumak amcan dayın baban yoksa boşa giden zaman kaybı. Kaliteli üniversitede de akıllıysan işi mezun olmadan bulursun.
  • Şişirilmiş kontenjanlar dağa taşa açılan sözde üniversiteler üç çocuk yapın diyen lider ve eğitimde fırsat eşitliğinin olmaması istihdamın az olması rakamlar yalan söylemez 80m almanya 80m türkiye almanya 3m üni öğrencisi türkiye 8m üni öğrencisi kimi tanısam sözde okuyor plansızlık her alanda nüfusta dahil böyle konular gördük görmeye devam edeceğiz malesef ben de bunlardan birine adayım size tavsiyem pes etmeden bir sektöre atılmanız. alanında iş bulan kişi sayısı çok az çünkü
  • Maalesef ülkede çoğu bölüm siyasi sebeplerden ötürü açılmakta.Üniversite okurken sadece ona bel bağlamamak en iyisi.Senin durumunda olan 3 milyona yakın insan var.Kendini motive edip savaşacaksın vazgeçersen onlar kazanmış olur.
  • Durun daha bitmedi yeni mezunlar geliyor. Yüzlerce Binlerce Onbinlerce Yüzbinlerce
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    aga birak ugrasma sununla adam troll her konu basliginda konu sahibinin gorusunun tam tersini yazar bosuna zaman kaybetme
  • İş bulmak mesele değil iş çok ama verilen rakamlar çok komik :)
    Allah herkesin gönlüne göre versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verebileceğim tavsiye şu olabilir. Mevcut işlerden birisine gir ve çalış. Paranı biriktirmeye bak.

    Ortalama 10 bin lira ile çiğköfte bayiliği alırsın. Birazda dükkan kiralama ve diğer ihtiyaçlar için para harcarsin kendi işinin patronu olursun.

    Fazla para kazanamassan bile elin işinde çalışmaktan iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne mezunusun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B2 İngilizce A2 almanca var bilgisayar office programlarına çocukluğumdan beri hakimim ek olarak ilgi duyduğum VB ve C# programlamaları ile hobi olarak ilgilendim ileri seviyede değil fakat aşinalığım var basic kodlamalara hakimim.

    -- Öncelikle umarım en kısa zamanda dilediğin işi bulursun. Onun haricinde yukarıda söylemiş olduklarına istinaden bir şeyler söylemek isterim. Bence kendini biraz yanlış değerlendiriyorsun, bundan ötürü olması gerekenden fazla strese giriyorsun. Demek istediklerimi açayım:

    Temel kodlama/programalama bilgisine sahip olmak gibi, hobi düzeyinde bilgi sahibi olduğun bu alan kendini değerlendirmek için bir kriter değil. Bu seviyede bir kodlama bilgisi seni bir yere taşımazdı çünkü. Programlama bilgilerin ile bilişim sektöründe ilgilenirler seninle, ama onda da uzman seviyede olman lazım. Uzmanı olsan yazılım firmalarına başvururdun zaten. Bu yüzden şöyle düşünmen yanlış: "yahu temel kodlama bilgim bile var, azda olsa kalifiyeyim niye iş bulamıyorum?"

    Böyle bir dünya yok bu bir kriter değil, bu tip şeylerin ya uzmanı olursun ya da hiç sözünü etmezsin kişisel özellikler bazında. O yüzden bunu bir kendini ölçme kriteri olarak görmeyip bunun yükünü omzundan at.

    -- Diğer mesele dil meselesi, A2 giriş - orta seviye Almanca oluyor. B2 ise ortanın üstü İngilizce oluyor intermadiate seviye ki bu güzel bir seviye lafım yok. Sadece şirketler bence en çok şuna bakar: sözlü iletişimde hem dinlemek hem de cevap vermek konusunda yeterli uzmanlığın var mı? Eğer cevabın hayırsa dil konusunda da kalifiye sayılmazsın zaten şirketler için.

    Yani iş başvurularında üstüne basa basa şunu söyleyebilir misin: Ben Almanca ve İngilizce iletişim kurarım, yabancı iş ortakları ile sorunsuz anlaşırım. Artı sizin yazmamı isteyeceğiniz programları da yazarım. Bunu kesin bir şekilde kişisel özelliğin olarak sunabiliyor musun şirketlere? - Örneğin adamlar şunu sorsa: Bizim şirkette yazılım üreteceksin + yabancı ortaklarımız ile iletişim halinde olacaksın. Bunları istikrarlı bir şekilde yapabilir misin? Bu tip bir soruya "Evet, istikrarlı bir biçimde bunu yapabilirim" diyemiyorsan bu konularda kendini kalifiye olarak görme, çünkü gördüğün zaman sanki bu alanlarda stress altında sektöre iş yapabilecek kadar iyiymişsin ama buna rağmen iş bulamıyormuşsun gibi bir psikolojiye kapılırsın. Ki sanırım kapılmışsın, bu yanlış, kendi omuzlarına gereksiz bir yük bindiriyorsun böyle yaparak

    -- Genel kültür konuları şirketlerde işe alınmak konusunda pek işe yaramıyor, ondan ziyade çalışacağın dalda uzman olmanı istiyorlar veya o dalda tecrübeli olmanı istiyorlar. Kültürlü olmak bir artıdır, ancak işe alım kriteri olarak üst rütbe bir madde değil.

    -- Hangi bölümün mezunusun? Biliyorsun Türkiye'de üniversite okumak artık çöp bir durum. Belirli üniversiteler ve belirli bölümler haricinde 4 yıllık mezun olmak bir şey ifade etmiyor. Meslek edinmek lazım, bir mesleğin üzerine gidilmesi gerekiyor.

    Yani Türkiye'de bazı mesleklerin hobi düzeyinde bilgi sahibi olmak, belli seviye kültürlü olmak vs. bunlar iş hayatında para etmiyor şu an. Aslında hiçbir ülkede etmiyor ama onlarda işsizlik daha az, çalışma alanı yelpazesi daha geniş, alım gücü daha yüksek vesaire. Yoksa yabancı ülkelerde de toplumun geneli roket mühendisi değil, çoğu cahil cühela adamlar. Ama işte ülke şartları iyi diye mutluluk oranı da yüksek. Garson bile olsa aldığı para yüzünden mutlu oluyor onlar.

    Bak bence intiharı düşünmeye gerek yok şu şartlar altında. "Her telden biraz çalıyorum" demek ile iyi yerlere gelmek mümkün olmuyor ben gerçekçi konuşmak istiyorum isterseniz bana darılın. İşsizlik üzerinden politika yapmak yerine 25 yaşında bir adamı yönlendirmek daha faydalı olur.

    Benim sana tavsiyem şu: eğer hobi olarak c# çalıştıysan bu alana ilgin olduğu kanaatindeyim. Otur birkaç yılını ver, sosyal hayatın, paran vs. olmasın temel ihtiyaçlarını giderip sıcak yuvanda otur ve isyan edip kendi kendini bitirmeye odaklanmaktansa yazılım alanında uzmanlaşmaya çalış.

    Hobi çalışmaları ile olmaz yani, senden bir program yazmanı istedikleri zaman tereddütsüz yazabilecek uzmanlığa ulaş. O zaman yazılım sektöründe iş bulursun mesela. İlgin varsa aynı daldaki benzer alanlara yönel, oyun geliştirmenin dallarından birine yöneledebilirsin. Türkiye'de dandik dandik bir sürü Tv programı ve dizi olduğu için kurgu - VFX sektöründe de iş bulunur, ama iyi olman lazım işte. Yok bilgisayarla alakalı bir şey yapmak istemiyorum dersen Türkiye'de en çok giden meslek dallarından birinde uzmanlaşmaya çalış. O mesleğin üni bölümünü tekrar oku gerekirse, varsın 2 yıllık oku, geri kalanında da sen kişisel gelişim ile uzmanlaşırsın. Ver bir 3-4 yılını daha ama bu sefer bir meselenin uzmanı olarak çık ortaya.

    "Biraz şunda iyiyim biraz bunda iyiyim" dememelisin, bu genel bir şeydir iş hayatını pek bağlamaz. "Şu konuda çok iyiyim bu konuda uzmanım" demen gerekiyor. İntihar etmeni gerektirecek bir şey göremiyorum yani ben, yapman gereken şey acaba kafama mı sıksam yoksa damdan mı atlasam gibi boş hayaller kurmak yerine, acaba C dilinde nasıl kendimi geliştirip uzmanlaşsam olmalı örneğin. 25 yaşında hala seçeceğin bir dalın profesyoneli olacak kadar vaktin var böyle intiharı düşündüğün zaman sana hiç kimse gel bizim şirkette müdür ol demez dostum, sen ölürsün annen ağlar hepsi bu yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 6 Haziran 2020; 6:46:2 >




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Ya hocam bosuna tormatin kendinizi
    Sorun bakalim arkadas 3 senedir issizken kendisini ne kadar gelistirmis
    Ben tahmini cevap vereyim iste o yabanci dil sertifikalarini almistir ancak hepi topu...

    Adam basic programla biliyorum diye yazmis
    Kim ne yapacak bu devirde onu

    Zaten soyle bir sey var isveren olarak soyleyeyim okuldan mezun olup 3 sene boyunca bulmadiysa kendi bolumunde artik cok zor zaten 3 sene hic kullanmayinca okulda ogrendigini unutmustur deyip tecrubesiz alacaklar bile bu sefer daha taze yeni bitirmis olanlari tercih edecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim öncelikle bu zamanımızın kanayan yarasıdır.Sen ve senin gibi kardeşlerim ülkemin heryerinde var.Benim sana tavsiyem annene yük olmamak açısından ve biraz kendini idame ettirmen için bi iş ayırdımı yapmadan hoşuna giden gözünün kestiği bir işe başlaman benim bi abi kardeş arkadaşım var misal olsun diye söylüyorum bir tanesi ziraat mühendisi abiside harita mühendisi ama şuan iş bulamadıkları için taksi ve servis şöförlüğü yapıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu intihar konularına mesaj yazmayın 2 gün sonra dönüp dolaşıp bulur sizi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kpss en mantıklısi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srt12 -- 6 Haziran 2020; 9:23:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt
    Boş insansın umarım konu sahibinin yaşadığı duyguyu mezun olunca yaşarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş gazetecilik okumuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.