Şimdi Ara

Linksys wag54gp2 <<<genel konu>>> (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
29.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Splitter kullanmazsanız internetten tam verim alamazsınız downloadlarınız yarıda kalır.Bunun dışında sorun olmaz ama splitter kullanmanızı tavsiye ederim artık her yerde satılıyor ve pahalı bir parçada değil.
  • evet 2-3lira bişi
    yani splitterın diger çıkışına telefon baglamasak da kullanalım öyle mi ?
    bugun bi kayserililigim tutmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 3 Temmuz 2009; 23:00:19 >
  • @enreka_tr

Evet her şekilde splitter kullanmalısınız.Hattınızda paralel bağlantı olmamalı.Aksi durumlarda adsl bağlantınızı verimli kullanamazsınız.
  • ttamamdır hocam saol ilk fırsatta alacam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: enreka_tr

ttamamdır hocam saol ilk fırsatta alacam..

Önemli değil.
  • Bu modemi almayi dusunuyorum ancak VOIP ozelligi tek bir firmaya ayarli denmekte. Benim merak ettigim surekli Skype kullanan birisi olarak (ki tum dunya aboneligi, online tel no'su gibi fazlasiyla kullaniyorum) bu modem geldikten sonra ben Skype'dan normal gorusmelerimi yapamayacak miyim? Skype phone'um var Linksys CIT300 model ve cok memnunum ama kullandigim Siemens modemim evde alt kattan cekmeyecek kadar dandik bir cekim gucune sahip. Sirf daha fazla cekim gucu icin boyle bir modem almak istedim, VOIP benim icin onemsiz. Daha az sorunlu baska bir linksys mi alsam yeni antensiz olanlardan? Yoksa bu modemi alsam yeterli olur mu?
    Cevaplariniza simdiden tesekkurler...

• skype ile voip olmadan internet üzerinden konuşabilirsiniz, voip tamamen farklı bir altyapı
    cihazın telekutu şirketi ile olan bağlantısı kırılabiliyor diyorlar ama denemedim bilmiyorum
  • Ben ve benimgibi bu forumda bir çok arkadan modeme bildiğiniz ev telefonunu takarak konuşuyor Ayriyetten skype phone a gerek duymadan.

Sykpe voip e göre pahalı voipte sabithatlar ücretsiz bildiğim kadarıyla skype hertürlü ücret alıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onr4249

Ben ve benimgibi bu forumda bir çok arkadan modeme bildiğiniz ev telefonunu takarak konuşuyor Ayriyetten skype phone a gerek duymadan.

Sykpe voip e göre pahalı voipte sabithatlar ücretsiz bildiğim kadarıyla skype hertürlü ücret alıyor.

Siz de haklisiniz kendi acinizdan ama ben hali hazirda skype kullanicisi olarak soruma cevap aldim, telekutu kisitlamasi engel olmayacak. Ama sunu da bilin skype ile ayda 19 liraya tum dunya ile kesintisiz konusma hakki bence super rakam. Sirf Amerika-Kanada limitsiz deseniz aylik 4 lira. Saka gibi... Caller-id... us phone number... call forwarding... Skype adina guzel hizmetler ki Amerika ile bazen kapatmadan 4-5 saat konusmam gerekiyor. VOIP firmalari oldukca pahaliya patlar bana. Ornegin telekutu dakikasi 4.5 kurustan gorusturuyor Amerika ile. 4 saatlik bir gorusme tek basina 10 lira tutuyor. Ayda 400-500 saat sirf Amerika ile gorustugumu varsayarsak ki Avrupa aramalarini katmiyorum, Skype su an icin kraldir gozumde.

Bakalim siparisi verip bir tane de biz alalim bu modemden. Bile bile lades mi olcak, stres mi satin alcaz zaman gostercek.

Cevaplariniza tesekkurler...

• quote:

Orjinalden alıntı: canolum

quote:

Orjinalden alıntı: onr4249

Ben ve benimgibi bu forumda bir çok arkadan modeme bildiğiniz ev telefonunu takarak konuşuyor Ayriyetten skype phone a gerek duymadan.

Siz de haklisiniz kendi acinizdan ama ben hali hazirda skype kullanicisi olarak soruma cevap aldim, telekutu kisitlamasi engel olmayacak. Ama sunu da bilin skype ile ayda 19 liraya tum dunya ile kesintisiz konusma hakki bence super rakam. Sirf Amerika-Kanada limitsiz deseniz aylik 4 lira. Saka gibi... Caller-id... us phone number... call forwarding... Skype adina guzel hizmetler ki Amerika ile bazen kapatmadan 4-5 saat konusmam gerekiyor. VOIP firmalari oldukca pahaliya patlar bana. Ornegin telekutu dakikasi 4.5 kurustan gorusturuyor Amerika ile. 4 saatlik bir gorusme tek basina 10 lira tutuyor. Ayda 400-500 saat sirf Amerika ile gorustugumu varsayarsak ki Avrupa aramalarini katmiyorum, Skype su an icin kraldir gozumde.

Bakalim siparisi verip bir tane de biz alalim bu modemden. Bile bile lades mi olcak, stres mi satin alcaz zaman gostercek.

Cevaplariniza tesekkurler...

Sizde kendi açınızdan haklısınız sizin kullanım amacınız daha farklı anlaşılan.Eğer voipte o kadar uzun konuşursanız fup a düşersiniz sonrada krediniz 2 günde biter.O bakımdan sizin için skype daha mantıklı.

Siz modemi alın ben ve birkaç arkadaş sorun çıkması durumunda buradayız.Elimizden geldiğince bilgimiz yettiğince yardımcı oluruz.

• modemle ilgili birşey farkettim, modem ısınınca kesinlikle performansı düşüyor özellikle kablosuz fazla pcye interneti paylaştırırken
    modemimin konumu dolayısıyla çok fazla ısınıyor bu yüzden de sadece bir kere wireless bağlantı kopması yaşadım, o sırada el değmeyecek kadar ısınmıştı tabi bu benim hatam, şimdi konumu değiştirdim canavar gibi çalışıyor, mükemmel bir modem herkese tavsiye ederim
  • Arkadaşlar daha önceki mesajlarımda PPOE ile kopma yaşadıgımı PPOA seçerek sorunu halletigimi yazmıştım.. şimdi bulundugum bölgede yapılan çalışma sonucu PPOA kullanma imkanım kalmadı.. PPOE yapıncada sürekli donmalar oluyor.. baglantı kopmuyor ama bir gidip bir geliyor, donma oldugu anda oyun oynuyorsanız düşüyorsunuz, sörf yapıyorsanız 10-15 sn hiç bir yere bağlanmıyor.. çok can sıkıcı.. QoS'u kapadım, hem wirelesstan hemde gaming menüsünden.. başka önerebileceginiz bir şey varmı?
  • ben PPPOA ile daha yüksek ping süreleriyle ve daha sık bağlantı kopmasıyla karşılaştım
    santralim iki bağlantıyı da desteklediğinden şimdi PPPOE kullanıyorum bağlantı hiç kopmadı ve üstüne ping sürelerim de düştü
    aslında PPPOAda pingler daha düşük olması gerek ama bende şaşırdım bu duruma

yalnız deneme amaçlı sadece bizim sokağımıza özel IPTV ve VDSL2 için özel fiber optik kablo ve sokağa bir kutu yerleştirdiler belki o yüzden olabilir
  • yaa süper bir paylaşım olmuş ilgili arkadaşlara teşekkür ederim benimde bir sorum olacak yanıtlarsanız çok acil sevinirim
    benim internete bağlandığım hatta telefon yok sadece internet olarak kullanıyorum aslında tel var ama arama yapamıyoruz kapadık yani o kadar önemli değil telefon neyse ben 4 portlu bir modem arıyorum arkadaşlarımla birlikte internete bağlanacağız ama en iyisi ve sorunsuzu hangisi bilmiyorum hiç kopma derdi bağlanma sorunu yaşamak istemiyorum birde download yaptığımda bana yüksek hız vermeli ve herkesin eşit hızı olsun istiyorum bazı modemlerde bu özelliğin olduğu söyleniyor ve bana kablosuz erişim o kadar önemli değil olmasada olur kaliteli ve internetin hızını eşit bölebileceğim bir sistem yapısı olan modem tavsiye edebilirmisiniz acaba hangisi ve bu istediklerim ASUS WL-600g veya Linksys wag54gp2 de bulunuyor mu ve siz olsanız bu iki modemden bana hangisinin benim işimi göreceğini düşünüp tavsiye edersiniz çok acil yardım bekliyorum

Yardım eden herkesten şimdiden çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saliharslann -- 16 Temmuz 2009; 1:57:19 >

• Bu moedmi(linksys wag54gp2) övmeye korkar oldum.Ben sorunsuz şekilde kllanıyorum 7/24 açık 5 kere falan kapandı(elektrik kesintisi yüzünden)

Kimi arkadaşlar modemden şikayetci sanırım bir arkadaş servise yollamıştı diğeride rafa kaldırmıştı.ben kopma v.s yaşamadım .Modem daha önce dediğim gibi detaylı bir modem.

Linksys wag54gp2 ile ASUS WL-600g nin kullanım amaçlar biraz farklı.

Wag54gp2 de voip özelliği mevcut.bunun dışında sıradan 4 portlu wireless li bir modem.

ASUS WL-600g yi kullanmadım ancak internette incelediğim kadarıyla gzel sağlam bir modeme benziyor.Bu modemde ftp server özelliği vardı sanırım.

Ben şu modemi al diyemem eğer voip ile işim olmaz dersen asus u tercih edebilirim.

Bu modemi (wag54gp2) çok insan kullandı aralarında beğenende oldu beğenmeyende bozuk diyende oldu.

İlla bu iki modem olacak demiyorsan airtiesin ürünlerine bakmanıda tavsiye ederim.Türkce arayüz ve kullanım kolaylığı açısından bir numara modemler üretüyorlar ülkemiz için.

• kardeş airtiesin ı ben kullandım baya bir sorun yaşamıştım şimdi internette sizin gibi arkaşadaşların yazdıklarınıda okudum sorunlu geliyor bu yüzden bu iki markaya baktım birde aklıma aslında Philips geldi ama yazmayı unuttum acaba o da nasıl olurdu neyse çok teşekkür ederim birde bu ağda internet sınırlamasını sağlayabileceğim bir yöntem varmı herkez eşit hızda kullansın diye eğer bu konuda da yardım edersen çok sevinirim Allah sizde razı olsun bizi bigilendirdiğiniz için
  • Arkadaslar ben kisaca size linksys wag54gp2 modem hakkinda kendi tecrubelerime dayanarak birkac bilgi vereyim.

Oncelikle baglantinin araliklarla kopma sorunu hakkinda bunun olasi nedenleri ilk olarak dns ayarlari kaynakli olabilir. Bende bu sorun olmustu ve uzun ugraslardan sonra dns ayarlarinin otomatik degil sabit yapilmasi gerektigini anladim. Dns ayarlarini kullandiginiz internet saglayicisi hangisiyse ordan edinip bu degerleri elle girin. Yada netten farkli dns leri de kullanabilirsiniz. Bunun disinda modemin yaziliminin guncel olmasina dikkat edin onceki surumlerde 2dk da reset atma sorunu vardi. Bende sorunsuz kullandigim yazilim 2.02.02. Birde frekans araligini 9, 10, 11 degerlerinden birini tercih edin. Ayrica vista icin sp2 xp icin sp3 kurulu olmasina dikkat edin Cunku Guvenlik duvari bu kopma sorununa sebep olabiliyor ve guncel guvenlik ayarlari bu sorunun olusmasini ortadan kaldiriyor. Son bir ekleme yapayim kopma, modemin adaptorunden kaynakli olabilir bazi adaptorler turkiyedeki elektrik hatlarina uyumlu degil yani voltaj degisikliklerinde reset atma sorunu olabilir bu modemi yurtdisindan almadiysaniz ve 1 yil icinde aldiysaniz bu durumla karsilasacaginizi sanmam!

Agda net kısıtlamasından bahseden arkadasa da Mac adres filtrelemesini oneririm ama bu ip ye gore kullanici belirliyor. Bunu deneyebilirsin eger baska kullanicilarda baglanabiliyorsa agina o zaman sadece veri transferi ve nette kisitlama yapiyor demektir Yani senin baglantini kimse dusuremez. Ama aga senden baskasi baglanamiyorsa o zaman isine yaramaz. Bir Oneri!

Uydunet modemle Router olarak kullanmak isteyen CamgoZ2 arkadasa da sunu soyleyim uydunetle sorunsuz kullanabilmen icin ilk olarak linksys modemi ethernetle bilgisayarina bagla sonra 192.168.1.1 adresine gir burdan setup kisminda wan mode alaninda adsl ve router mode yaziyor router mode a getir sonra save settings de cik. Ardindan modemi kapa ve 30sn bekle bu arada bilgisayarindaki etherneti cikarip netmaster modemine tak yani linksys ile netmaster i birbirine bagla. Modem ayarlarindan wpa2 sifreleme sisteminden modemine sifre koymayi da unutma ki kablosuz agin kismen daha guvenli olsun. Yukarida soylediklerimi uygula dns ayarlarini elle gir sonra sorunsuz kullan.

Umarim sorunlariniz cozulur arkadaslar hepinize kolay gelsin!

• modemi yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, artık modemin çok yüksek sıcaklıklardan etkilendiği kanısına vardım
    modemi kesinlikle çevresinde üstünde hava akımını kısıtlayacak bir yere koymayın ve sürekli açma kapama tuşu var diye açıp kapatmayın, zaten bilgisayar bağlantısı olmayınca interneti kendisi kesiyor, uzun süre kullanmayacaksanız kapatabilirsiniz
    modemden genel olarak çok memnunum, parasına göre mükemmel bir modem
  • 5 gündür kullanıyrum harika bir modem :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

modemi yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, artık modemin çok yüksek sıcaklıklardan etkilendiği kanısına vardım
    modemi kesinlikle çevresinde üstünde hava akımını kısıtlayacak bir yere koymayın ve sürekli açma kapama tuşu var diye açıp kapatmayın, zaten bilgisayar bağlantısı olmayınca interneti kendisi kesiyor, uzun süre kullanmayacaksanız kapatabilirsiniz
    modemden genel olarak çok memnunum, parasına göre mükemmel bir modem

Evet modemin iyi ısındığı bir gerçek ama bu kitlenmesine internetin kopmasına hiçbir şekilde engel değil. Zaten modemin altı ve üstü ızgara ile kaplı. Modemde ısınmayı en aza indirmek için pratik bir çözüm buldum.
    Bu harici ızgara mutfaklarda sıcak bir tencereyi tavayı üstüne koymaya yarıyor. Herkesin evinde vardır.

Bazen netten çıkınca modemi On/Off tuşundan kapatırım. Bazen de günlerce açık bırakırım. Bilgisayar kapalı dahi olsa asla bir kopma sorunu yok. Yani interneti kendisi kesiyor diye birşey olay da yok.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.